| Ajutor in alegerea unui aparat | |
|
+47claudiu_ne2000 schumi laurus GAC Alex_tm DrakulaBV silviubad AntiGelu Fireteanu Horia Cosmin_C Balki vishzu lrbc Skywalker Tuchi Quebec propellerdream netics alexandrumih Voicu codrutz delu Capt_Vio Messerschmitt coropijnita etravel Boeing777-300 crokodilu Mengelaus ranajume Virusu marius valavia arianne CDA YR-DNY horizob vic_atc crisvsv Dylan hayabusa lecar RATus alexandru RwO gabi-737 llobregat 51 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
RATus Administrator
Numarul mesajelor : 1497 Varsta : 40 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Mier 11 Iun 2008, 09:47 | |
| Salut Vic_atc si bine ai venit ! harta de upper airspace o gasesti aici: http://www.rovacc.org/downloads/ROMATSA_uenroute_chart.png cat despre locul cel mai bun, mai ales daca vrei sa faci poze, cu cat mai sus ,cu atat mai bine.. timp si mijloace sa ai numa.. bun, despre echipament.. Aici devine mai complexa discutia. In mod normal, in limita superioara a fondurilor tale, poti sa ai acces la echipament foarte ok, dar vine cu compromisuri. In principiu cu cat vrei sa vezi mai clar cu atat mai mare e echipamentul, iar cel mai mare si clar ce-l poti lua de banii aia e un telescop Dobson. Asta numai cu masina il poti duce dupa tine, din cauza marimii si greutatii. Am si eu unul de asta, si chiar e de vnazaare din cauza ca vreau sa trec cu o treapta mai sus. Pt detalii citeste raspunsul meu din postul asta: https://romanian-spotters.forumgratuit.ro/tehnica-de-spotting-f14/telescop-pt-spotting-de-ruta-t281.htmBun, daca totusi nu vrei sa mergi asa departe, un binoclu astronomic ar fi ok, dar nu o sa poti face poze cu el. (cel putin nu in conditii ok ). Apoi mai poti merge pe varianta luneta ,dar acolo muntura nu o sa-ti permita sa te uiti calumea dupa avioane. Mai este monoclul, cum are si gabi-737 care e o solutie destul de ok. Oricum ai pune-o trebuie sa te documentezi un pic si sa sapi pe net.. mai ales daca vrei sa te bagi pe partea de telescop. Acuma vara e mai greu un pic cu observatiile, din cauza valurilor de caldura din aer, dar nu imposibil. Daca ai nelamuriri / intrebari.. zi aici. PS. Magazine online http://www.skywatcher.ro/ http://instrumenteoptice.ro/ si mai sunt cateva , dar nu le tin minte acum | |
|
| |
gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Mier 11 Iun 2008, 16:54 | |
| Bun venit pe forum, vic_atc, ma bucur ca mai exista oameni cu" capul in nori" in afara de mine ,iti multumesc pentru aprecieri, dar tin sa mentionez ca asa zisa eficienta in a recunoaste ce zboara vine din aproape 9 ani de holbat pe cer cu lunete si binocluri pana sa ajung sa stiu cam tot ce misca pe rute. Nu e neaparat nevoie sa mergi la munte pentru a observa traficul, dar, evident ca la munte vei avea rezultatele cele mai bune, cam aceleai rute trec si pe la munte ca si pe la Bucuresti, atata ca esti mai aproape de ele cu inaltimea muntelui, care sa stii ca la 2000m se cam simte, plus aerul care e mult mai curat, fara distorsiuni importante, linistea... Ca sa le poti observa nu e nevoie de aparatura sofisticata, o marire de aprox 20x ( cum e cazul meu) e suficienta pentru a vedea detalii importante: tip de avion, serie, companie, eventuale particularitati, sau inscrisuri mai mari, etc. Pentru a le si fotografia, deja aici incep adevaratele batai de cap. Aici pe forum suntem 3 categorii de fotografi de contrail: 1. Cei care folosesc numai camera foto cu zoomul aferent, zoom care poate varia intre 3x si sa zicem 18x la camerele compacte, sau obiective tip "tun" la camerele DSLR; 2. Cei care au o metoda proprie, adica eu combinatie intr-o camera digitala simpla si un monoclu, rezultatele fiind modeste, dar se poate distinge fara probleme modelul avionului si compania, exemple sunt la topicul "Oradea-avioane in zbor"; 3. Cei care folosesc aparatura dedicata sa zicem, un telescop tip Dobson, si o camera DSLR, RATus fiind primul din Romania care a facut asta, poate or mai fi si altii dar deocamdata nu si-au facut simtita prezenta, aparatura care poate da rezultate EXCELENTE,cu ceva experienta, si noroc, exemple sunt la "Cluj-avioane in zbor" . Cu suma mentionata de tine poti lua fara probleme un instrument optic suficient de bun pentru observat avioane de la FL 300....in sus, pana unde le permite legea la FL660, numai ca trebuie sa stii ce anume vrei: binoclu, luneta, telescop... Orice ar fi, ideea e ca diametrul lentilei cea mare sa fie cat mai mare, pentru luminozitate buna si detalii multe. Cum spunea si RATus, trebuie scormonit pe net dupa ce ofera diversele firme de instrumente optice, iar daca vrei sa fotografiezi ar fi indicat un telescop Dobson, e foarte bun la asa ceva, spotterii din toata lumea il folosesc. Bafta si tie. | |
|
| |
horizob Fotograf
Numarul mesajelor : 829 Varsta : 36 Localizare : Hamburg Data de inscriere : 05/06/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Mar 17 Iun 2008, 18:51 | |
| Salut! Caut să-mi cumpăr un aparat foto digital compact, nu DSLR. Încă nu sunt pregătit pentru costul şi implicaţiile unui aparat cu obiective care costă cam mult pentru buzunarul meu de student. Unde pot să mă interesez şi mai ales de unde pot să cumpăr un aparat bun în Bucureşti? Personal m-am gândit la un Fuji F8000. | |
|
| |
vic_atc Flight Level 100
Numarul mesajelor : 175 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 11/06/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Mier 18 Iun 2008, 00:42 | |
| Va multumesc mult, gabi si ratus! Cum termin cu proiectul de diploma, pe care il voi sustine marti, o sa incep sa ma gandesc serios la plane spotting. Legat de oferta ta, RATus, care pare tentanta, trebuie totusi sa ma gandesc foarte bine inainte. Eu cunosc cateva lucruri de baza la un aparat foto (gen: apertura, timp de expunere.. etc), dar pana la a ajunge sa manuiesc bine un telescop dobson eu cred ca e distanta mare. Mi-e si teama sa nu stric ceva . E drept, trebuie sa incep cu ceva. Dispun de un canon 350D (aparatul lui frati-miu) la care as putea sa cumpar un obiectiv zoom mai cat de cat... Ma invat cu ala, iar pe urma, poate ajung si la un dobson. In acelasi timp sunt foarte nerabdator sa fac si eu niste poze cu avioane pe ruta macar la jumate din calitatea celor facute de tine. Am ramas uimit cand am vazut fotografiile tale. Aproape ca nu-mi vine sa cred cum de ai reusit sa obtii pana si registration-ul la unele avioane. De necrezut Da, ce sa zic... cred ca avem multe de discutat iar eu multe de invatat Bafta baieti si.. voi reveni saptamana viitoare dupa licenta! | |
|
| |
horizob Fotograf
Numarul mesajelor : 829 Varsta : 36 Localizare : Hamburg Data de inscriere : 05/06/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Joi 19 Iun 2008, 08:25 | |
| Băieţi, ce ziceţi de următoarea ofertă : Fuji Finepix S8000 +SD4GB Silicon Power + Geantă Tamrac 5513 la 999,00 RON (TVA inclus) de la F64 Studio? | |
|
| |
RATus Administrator
Numarul mesajelor : 1497 Varsta : 40 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Joi 19 Iun 2008, 12:55 | |
| gabi e mai in masura sa spuna daca-i ok sau nu oferta, si el cauta acuma ceva compact in jur la pretul ala | |
|
| |
gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Joi 19 Iun 2008, 23:44 | |
| Din pacate eu nu pot da sfaturi despre camerele foto Fuji deoarece nu am utilizat niciodata, si mai bine ma abtin sa fac aprecieri, eu as lua un Canon S5IS despre care am pareri bune din mai multe parti,chestia e ca pretul e cam pe la 1299-1499, depinde de magazin, are multe calitati pentru o camera compacta, cred ca urmatoarea treapta este deja un DSLR. | |
|
| |
RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Mar 24 Iun 2008, 13:50 | |
| Exista pe ebay tot felu de teleconvertoare de genu asta , la preturi acceptabile, dar nu stiu cum s-ar comporta aparatul meu (S5700) cu asa ceva. Gabi , tu folosesti ceva de genu asta, cum e? Cum face focusul? Merita sa iau asa ceva? | |
|
| |
hayabusa Membru activ
Numarul mesajelor : 904 Varsta : 41 Localizare : Lost Haven - Oradea Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Mar 24 Iun 2008, 14:21 | |
| - Citat :
- 52mm rear threads, and 58mm front threads for Filters
U ai asa mare diametrul la obiectivul din aparat? Astea sunt cred pe DSLR. | |
|
| |
RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Mar 24 Iun 2008, 14:30 | |
| E inclus un adaptor in set. Ma rog, nu asta e important. Eu as vrea sa stiu cum ies pozele cu asa ceva... | |
|
| |
alexandru Flight Level 200
Numarul mesajelor : 211 Localizare : Singeorz-Bai Data de inscriere : 19/03/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Mar 24 Iun 2008, 17:23 | |
| - horizob a scris:
- Băieţi, ce ziceţi de următoarea ofertă : Fuji Finepix S8000 +SD4GB Silicon Power + Geantă Tamrac 5513 la 999,00 RON (TVA inclus) de la F64 Studio?
Salutare, Eu as merge pe canon, primul meu aparat fot digi a fost un compact fuji 6900 de care nu am fost prea multumit. Avea cam multi pixeli defecti pe ccd. L-am dus inapoi la magazin si am testat vreo 5 aparate, in final l-am ales pe cel cu cel mai putini pixeli defecti... | |
|
| |
YR-DNY Membru activ
Numarul mesajelor : 669 Varsta : 42 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Rog sfat urgent ! Sam 30 Aug 2008, 19:46 | |
| Ma adresez celor cunoscatori si experimentati: am acum posibilitatea sa fac un upgrade serios de la vechea mea camera (Kodak Z650) la una din urmatoarele: NIKON D80 AFS 18-200mm VR - 775Euro NIKON D80 VBA140 18-55mm - 475Euro CANON EOS 40D 17-85mm - 750Euro. Ce imi recomandati? De asemenea pentru doritori, cele trei sunt de vanzare! Din cate am vazut preturile sunt mult sub cele din magazinele de la noi, astea-s aduse din Franta de unchiul meu si-si sigilate in cutii, am la dispozitie pana maine sa ma hotarasc! Eu sincer ma gandesc la NIKON-u mai ieftin ca nu ma nici tare scot banii din casa. Insa am si niste dubii: din cate am inteles, distanta focala a unui obiectiv de 18-200mm corespunde aprox zoom 5x la un compact. Deci cu un obiectiv de 18-55 oare cum mi-ar iesi pozele la distanta? Dar la distante mai mici de 1m? | |
|
| |
RATus Administrator
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Sam 30 Aug 2008, 21:10 | |
| 18-55 nu e pt zoom, practic are zoom 1X la 55 mm si 0,4-5 la 18 mm ( ise cadru larg ) vezi daca nu ai gresit ce ai scris la canon, sigur e 40D ? nu 400D ? daca e 40D ia cannon-ul. dar pregateste-te sa mai dai vreo 4-500 EURO macar pe un obiectiv cu zoom cum e cel de p nikon | |
|
| |
YR-DNY Membru activ
Numarul mesajelor : 669 Varsta : 42 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Sam 30 Aug 2008, 22:08 | |
| S-ar putea sa fie gresit, mi s-au dictat datele prin telefon, maine dimineata o sa vad aparatele pe viu. Daca nu e 40D atunci ar fi mai ok Nikon-u de 200m nu? | |
|
| |
CDA Flight Level 300
Numarul mesajelor : 387 Varsta : 49 Localizare : Copenhaga Data de inscriere : 22/03/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Dum 31 Aug 2008, 10:58 | |
| Nu sunt cunoscator dar totusi doresc sa imi spun parerea.
La ce vrei sa folosesti aparatul foto? Pt spotting ? Sau vrei sa faci poze cu familia sau cand esti in concediu etc?
Eu folosesc aparatul pt. spotting in proportie de 10%. Restul de 90% sunt poze cu familia, vacante. etc. Eu nu am nevoie de D80. Nu sunt fotograf profesionist.
Tu ai nevoie de aparatura aia performanta?
Ia un Nikon D40 (18-55). E in jur de 350 de euro. | |
|
| |
YR-DNY Membru activ
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Dum 31 Aug 2008, 22:36 | |
| Mda, deci azi am avut ocazia sa ma joc pe viu cu modelele de mai sus. Is niste scule de nota 20 dar cred ca musc mai mult decat pot mesteca. Am observat ca pentru o libertate cat cat trebe musai obiectivu de 18-200 de la Nikon, sau Canonu+ ulterior un obiectiv de zoom. Si nu ar fi asa grav ca sar binisor din buget dar inca nu ma simt suficient de in stare sa fac uz de toata performanta pe care o pot oferi sculele. Deci tre sa cuget bine si eventual sa mai astept nitel, timp in care sa studiez mai in prufunzime. | |
|
| |
YR-DNY Membru activ
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Sam 06 Sept 2008, 23:29 | |
| | |
|
| |
RATus Administrator
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Sam 06 Sept 2008, 23:39 | |
| FELICITARI ! cand ne vedem la gard? | |
|
| |
YR-DNY Membru activ
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Dum 07 Sept 2008, 01:18 | |
| Multzam! Luni vreau musai sa ma infatisez! Numa ca nu pot veni decat de la 16:30 (cand scap de la lucru), sper ca mai misca ceva dupa ora aia. | |
|
| |
hayabusa Membru activ
Numarul mesajelor : 904 Varsta : 41 Localizare : Lost Haven - Oradea Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Dum 07 Sept 2008, 10:55 | |
| Avand in vedere anuntarea si aparitia lui Nikon D90 la sf lui septembrie... 500e poate fi un pret bun sau unul mare, depinde cat scade D80 dupa lansarea lui D90. | |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Dum 12 Oct 2008, 13:02 | |
| Salut,
Am si eu o intrebare pentru expertii in domeniu: mi-a sarit in ochi un magazin si in special preturile care mi s-au parut mai scazute decat la alte magazine pt aparate. Iata cateva oferte
Nikon D60 + Nikon AF-S 18-55 DX + Sigma 70-300 + Geanta + SDHC 4Gb = 700€
Nikon D40 + Nikon AF-S 18-55 DX = 380€ (am vazut ca are numai 6MP ceea ce e mai putin decat vechiul meu compact, probabil de-aia e asa ieftin)
Canon EOS 450D + EF-S 18-55 + 55-250 IS = 815€
Sony A200 + 18-70 + 75-300 = 595€
Cam atat deocamdata, nu ma arunc la preturi mai mari. Intrebarea este merita? Am de gand sa-l folosesc 30 la suta pt spotting si restul vacante, peisaje, etc.
Multumesc anticipat si cer senin.
P.S. Aici e site-ul lor daca intereseaza pe cineva (numai in franceza) http://www.doubleyoubxl.be | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Dum 12 Oct 2008, 18:59 | |
| Eu am Nikon D40 si un obiectiv 18-105 VR si pot sa spun ca sunt foarte multumit si din punctul meu de vedere cei 6MP imi sunt suficienti, pe langa asta mai am un obiectiv 55-200 tot VR dar care nu il prea folosesc deoarece sunt super multumit de 18-105. Sony ce am vazut ca poze parca parca sunt mai palide decat ce stie al meu D40 . Despre Canon il poti intreba pe Ratus iar despre D60 pe Hayabusa care il foloseste cu un 70-300 VR ( VR - ceva stabilizator optic de imagine ) obiectiv pe care parca parca sunt tentat sa il cumpar |
|
| |
hayabusa Membru activ
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Dum 12 Oct 2008, 19:49 | |
| Ciao arianne, dai un PM lui YR-DNY legat de aparatul lui foto. Eu iti recomand D80. | |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Lun 13 Oct 2008, 17:05 | |
| Multam pentru raspunsuri. Exista aceeasi oferta ca la D60 si cu body D40 la 100€ mai ieftin dar eu zic ca merita pentru 4 MP in plus. In legatura cu D80, ies peste 1400€, ceea ce nu imi pot permite. Oare sunt preturi mai mici in Romania? In noiembrie vin o saptamana in vacanta asa ca nu ar strica sa stiu la ce magazine sa ma duc. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat Lun 13 Oct 2008, 21:55 | |
| - arianne a scris:
- Multam pentru raspunsuri. Exista aceeasi oferta ca la D60 si cu body D40 la 100€ mai ieftin dar eu zic ca merita pentru 4 MP in plus. In legatura cu D80, ies peste 1400€, ceea ce nu imi pot permite. Oare sunt preturi mai mici in Romania? In noiembrie vin o saptamana in vacanta asa ca nu ar strica sa stiu la ce magazine sa ma duc.
Pentru preturi rezonabile incearca sa te uiti la www.f64.ro sunt seriosi si preturile sunt de cele mai multe ori cele mai bune, alt magazin online este si www.sinpro.ro la astea doua poti sa studiezi oferta sau la distribuitorul oficial ( Nikon) www.skin.ro de unde sunt link-uri cu preturi la diveris distribuitori .... |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ajutor in alegerea unui aparat | |
| |
|
| |
| Ajutor in alegerea unui aparat | |
|