| Sugestii organizare forum | |
|
+29cipi_TM geno alexandrumih babacu Capt_Vio crokodilu RoNIN_731 Balaurul lancer_two_one zapacitu allex Boeing777-300 electric horizob Heaven vishzu arianne Red13 Mengelaus Raduq valavia bobocell hayabusa RATus Dylan eli-arw Virusu Nic ovidiu51 33 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zapacitu Flight Level 100
Numarul mesajelor : 158 Data de inscriere : 28/04/2008
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Vin 09 Ian 2009, 11:59 | |
| | |
|
| |
Boeing777-300 Fotograf
Numarul mesajelor : 857 Localizare : Macondo Data de inscriere : 02/12/2008
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Vin 09 Ian 2009, 12:25 | |
| ai trebui ca pe toate pozele sa fie pus ca pe airliners faptul ca sunt protejate de copyright. | |
|
| |
lancer_two_one Airport Level
Numarul mesajelor : 90 Data de inscriere : 26/07/2008
| |
| |
Nic Administrator
Numarul mesajelor : 750 Varsta : 41 Localizare : München Data de inscriere : 24/12/2007
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Vin 09 Ian 2009, 15:25 | |
| Citeste te rog aici. Idee este, pe scurt, ca acum aeroporturile sunt setate ca si categorii, deci sunt create din setarile forumului (cum altfel decat alfabetic). Doar topicurile pot fi setate in asa fel incat sa fie afisate ultimele doar cele in care se posteaza ceva. Daca ar fi fost toate topicuri, ar fi fost o varza totala, s-ar fi creat teoretic 12*17 topicuri in total (17, adica cele 17 aeroporturi), fiind la finalul anului 204 topicuri, toate in aceeasi categorie "Aeroporturi din Romania". | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 13 Ian 2009, 23:22 | |
| Cred ca e timpul sa faceti subforumul de "Bursa".Deja incepe sa se polueze cel de "Tehnica de spotting si de aviatie" si va iesi o harababura de acolo | |
|
| |
Nic Administrator
Numarul mesajelor : 750 Varsta : 41 Localizare : München Data de inscriere : 24/12/2007
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 13 Ian 2009, 23:39 | |
| - Mengelaus a scris:
- Cred ca e timpul sa faceti subforumul de "Bursa".
Adica sa-l facem cum am facut cu aeroporturile? Sau sa facem doar subforum separat, cum e de exemplu "Discutii generale"? Si de facut e simplu, dar e chestia ca incarca si mai mult forumul, si trebuie sa dai si mai mult scroll in jos atunci cand navighezi pe forum. Si oare e justificat, atata timp cat apare vreo discutie la luna?
Ultima editare efectuata de catre Nic in Mar 13 Ian 2009, 23:43, editata de 1 ori | |
|
| |
Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mier 14 Ian 2009, 00:13 | |
| - Nic a scris:
- Mengelaus a scris:
- Cred ca e timpul sa faceti subforumul de "Bursa".
Adica sa-l facem cum am facut cu aeroporturile? Sau sa facem doar subforum separat, cum e de exemplu "Discutii generale"?
Si de facut e simplu, dar e chestia ca incarca si mai mult forumul, si trebuie sa dai si mai mult scroll in jos atunci cand navighezi pe forum. Si oare e justificat, atata timp cat apare vreo discutie la luna? cred ca ar fi totusi justificat... pentru ca, daca vanzarile lor au locul lor bine definit si la vedere, o sa fie mult mai accesate, si astfel o sa creasca si ocazia de a putea vedea ceva interesant, sau de a putea sa iti faci mai vizibila oferta sau cererea. eu zic, ca merita sa ii dam initial macar o forma ca la "discutii generale" iar daca va creste spectaculos, sa ii facem cate un subforum special pentru vazari cumpararari etc... my 2 cents P.S. e si mai civilizat si mai curat asa, fara sa se mai polueze topicul de tehnica | |
|
| |
Nic Administrator
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mier 14 Ian 2009, 08:04 | |
| OK, atunci se rezolva azi. Chiar sunt curios cum se va dezvolta noua categorie. | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mier 14 Ian 2009, 13:19 | |
| Un sub-forum separat ca si cel de "discutii generale" ar fi suficient.Nu cred ca se va dezvolta asa mult incat sa fie impartit pe categorii(vanzare/cumparare/donatii) dar asa, intr-o forma simpla, e necesar.In primul rand va fi mai curat subforumul de "tehnica de spotting" si apoi e mai civilizat, cum zice Virusu. | |
|
| |
Nic Administrator
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mier 14 Ian 2009, 13:25 | |
| S-a rezolvat deja.
Mai sunt alte cateva chestii de organizare pe care as fi vrut sa le aduc aici, insa proiectul "calendarele" au redus considerabil timpul pentru mine si RATus. La anul va trebui sa ne organizam din timp, sa fie mai multi colaboratori si pe celule / zone din tara.
Mai e putin si se termina de distribuit ultimele calendare si apoi revenim cu cateva imbunatatiri. Schimbarile vor fi indreptate in general catre: moderatori, regulamentul forumului, avertizarile si suspendarile. | |
|
| |
Balaurul Flight Level 100
Numarul mesajelor : 107 Varsta : 44 Localizare : Brasov Data de inscriere : 03/06/2008
| Subiect: Propunere topic nou Lun 19 Ian 2009, 19:30 | |
| Salut ! In ultimele zile am urmarit cu atentie dezbaterea de pe forum referitoare la incidentul/accidentul de la Oradea. Asa mi-a venit ideea sa infiintam o noua sectiune pe forum, dedicata incidentelor si accidentelor in care au fost implicate aeronave romanesti. Ca o extensie, aici pot fi consemnate si incidentele/accidentele din spatiul aerian al Romaniei in care au fost implicate aeronave sub alte "pavilioane" (asta-i exprimare marinareasca ). De asemenea consider ca ar trebui consemnate si incidentele ATC. (am citit pe net despre citeva incidente grave). Ce parere aveti ? Daca ideea e viabila ii rog pe moderatori sa sugereze locul in care ar trebui plasata aceasta sectiune. Va multumesc. P.S. - in ultima vreme am citit aici despre incidentul din Mauritania si furatura ARK-ului". - exista pe net o statistica cu accidentele inregistrate in Romania si mai apar o multime de alte incidente; ar fi interesant sa aflam mai multe lucruri http://www.baaa-acro.com/Pays/R/Roumanie.htm | |
|
| |
hayabusa Membru activ
Numarul mesajelor : 904 Varsta : 41 Localizare : Lost Haven - Oradea Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Lun 19 Ian 2009, 20:31 | |
| Uat iz dis? Rospotters air crash investigation team? Ideea e destul de ok, dar nu prea vreau sa vad in forumul (sub forumul) nou creat, prea multe subiecte. | |
|
| |
Numarul mesajelor : 107 Varsta : 44 Localizare : Brasov Data de inscriere : 03/06/2008
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 10:33 | |
| Salut ! Pai si eu sper ca sa nu mai adaugam nimic nou, ci doar sa dezbatem evenimentele care s-au petrecut pana in 16 ianuarie 2009 ! | |
|
| |
Nic Administrator
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 11:03 | |
| Atunci Balaure, baga topic, ce mai astepti... | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 15:17 | |
| salutare! deci cand si daca apare topicul respectiv, incercam sa mutam acolo toate subiectele care trateaza aceste chestiuni? | |
|
| |
hayabusa Membru activ
Numarul mesajelor : 904 Varsta : 41 Localizare : Lost Haven - Oradea Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 17:57 | |
| Hmm, stai asa ca tot se face confuzie vad intre termeni. Forum ca si domeniuFORUM, SPOTTING, DIVERSE, ENGLISH - categorii forum. Aerodromuri din Romania sau Companii aeriene in Romania etc din diversele categorii se numesc FromuriAeroporturi din Romania fiecare oras creat se numeste Sub-Forum. dupa ce se intra intr-un Forum sau Sub-Forum, cele care apar acolo de ex Bacau - Ianuarie 2009 se numesc topicuri. Dupa ce se intra intr-un topic se numesc Posturi. sper ca e clar pt toata lumea acum. - Nic a scris:
- Atunci Balaure, baga topic, ce mai astepti...
Topicurile deja sunt create, el a sugerat creerea unui nou Forum, cum sunt cele cu Aerodromuri din Romania sau Companii aeriene in Romania, ex denumit Ivestigatii aeriene, si in el se muta topicurile unde se vb despre incidentele aviatice; ca si cel din Oradea, sau Airbus A 320 prabusit la New York , incident aviatic, Gabon sau22 injured as Zest Air MA60 crashes in Philippines. | |
|
| |
| Subiect: Forum Mar 20 Ian 2009, 18:28 | |
| Salut hayabusa ! Multumesc pentru explicatii ! Dau o bere ! In sfarsit luminaaaaa ! Am priceput si eu cum este structurat un forum ! In alta ordine de idei, pot spune ca mi-ai inteles foarte bine intentia. Ma gandeam sa facem un forum nou, numit "Incidente si accidente aviatice". (caci deh, "omul din greseli invata" si ca o extensie "omul inteligent din greselile altora invata" ) | |
|
| |
Nic Administrator
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 18:36 | |
| - hayabusa a scris:
- el a sugerat creerea unui nou Forum
Stiu hayabusa. Am vorbit deja prin PM cu el. Am explicat ca nu se justifica. Un topic e OK, si in timp daca se aglomereaza apoi se trece la nivelul urmator... | |
|
| |
hayabusa Membru activ
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 18:44 | |
| Aiurea la fel a fost si cu forumul pt vanzari, nu se justifica. Cum a fost creat sau introdus si alte topicuri acolo, si e mult mai decent. Nu e ok si nici estetic sa fie un topic pt un subiect comun, la fel a fost si cu cel de elicoptere/ Ceea ce e pacat, ca se pierd info importante. Legat de ce a spus Balaurul, e normal deciazia voastra, eu am explicat care e structura pt ca toti o confundati
Ultima editare efectuata de catre hayabusa in Mar 20 Ian 2009, 20:19, editata de 1 ori | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 19:16 | |
| Pai Hayabusa, apropo de subforumul de vanzari tu ai fost primul care ai dat pe langa.In loc sa postezi in topicul de "bursa" ai postat pe langa in subforumul "Tehnica de Spotting".Mai mult de aia s-a facut un sub-forum pentru "bursa", pentru ca se polua aiurea un altul. Si nu se poate justifica un forum la o luna de la deschidere, dar eu zic ca va avea o utilitate cu timpul | |
|
| |
hayabusa Membru activ
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 19:53 | |
| Pt ca pe niciun forum civilizat nu ai un topic cu o adunatura de posturi cu x .y.z care vinde, si vine un alt user sa intrebe despre produsul lui x, apoi sa vina Z sa faca up pt produsul lui si tot asa, nimic nu se intelege.
Cum ar fi sa fie un topic pt discutii cu incidentul de la Oradea cu incidentul de la Ny toate in aelasi topic , asta e un ex pt ca se vb mai sus despre asta.
Si daca vei cauta prin topicul asta cu sugestii ai sa vezi ca am mai scris, daca se face un topic si restul au intentie sa vanda ceva, e mai bine sa se creeze un forum separat si fiecare produs, sau fiecare user, sa isi posteze topicul lui; unde restul sa poata urmari discutia sau vanzarea decent. | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 20:13 | |
| Sunt total de acord cu tine, si eu am sustinut crearea unui sub-forum de la inceput.Dar daca suntem de acord amandoi atunci ori eu n-am inteles ce ai vrut sa spui aici ori tu "Aiurea Smile la fel a fost si cu forumul pt vanzari, nu se justifica, cum a fost creat sau introdus si alte topicuri acolo" | |
|
| |
hayabusa Membru activ
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Mar 20 Ian 2009, 20:19 | |
| Ma referam la ce a spus Nic: - Citat :
- Am explicat ca nu se justifica. Un topic e OK, si in timp daca se aglomereaza apoi se trece la nivelul urmator...
Pt ca si pt cel de vanzari au spus ca nu se justifica creerea unui nou forum, special pt vanzari, si ca e destul un topic comun. P.S. eu cand postez imd dupa un alt post nu mai citez in postul respectiv pt ca e deja deasupra postului meu. | |
|
| |
RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Joi 05 Feb 2009, 20:54 | |
| Readuc in discutie dimensiunile fotografiilor postate pe forum. Sunt complet nemultumit de dimensiunile de 800x600 pentru simplul motiv ca se pierd foarte multe detalii importante ale subiectului fotografiei. Propun acceptarea postarii de thumbnail-uri si permiterea uploadarii fotografiilor la dimensiunile originale. Nu vad niciun impediment legat de thumbnail-uri - dimensiunile nu afecteaza fereastra de postare, iar omul recunoaste in thumbnail tipul aparatului de zbor. Ca nu distinge inmatricularea sau alte asemenea detalii nu cred ca-i o problema majora, pt ca tot ce are de facut mai apoi este sa dea un click si va avea fotografia la dimensiunile originale. Daca nu-l intereseaza tipul respectiv de aparat de zbor, nu da click si merge mai departe. Repet, este pacat sa se diminueze atat de mult valoarea unei fotografii prin redimensionarea ei la 800x600 sau croparea ei, cand totul se poate rezolva usor si simplu. De ce ne-am mai cumparat aparate de mii de RON - care trag fotografii la rezolutii de 8 ori mai mari - daca noi reglementam postarea lor la o rezolutie rizibila... | |
|
| |
Nic Administrator
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum Joi 05 Feb 2009, 21:06 | |
| Postarea fotografiilor la dimensiunea de 800x600 nu este una stricta. E doar maxima (scrie clar si in regulamentul forumului). Astfel se pot pune pozele la orice dimensiune, atat timp cat sunt thumbnail-uri. Nu inteleg de ce s-a perceput pana acum ca toate pozele trebuie puse la 800x600... Acum, ca o parere persoanala, cand vad thumbnail-uri, nu le-as deschide decat daca ar fi ceva inedit. Altfel chiar nu as sta sa pierd timpul deschizand si inchizand zeci de thumbnail-uri. Dar repet, se pot pune poze la orice dimenisiune, daca sunt thumbnail-uri, si maxim 800x600 daca nu sunt. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sugestii organizare forum | |
| |
|
| |
| Sugestii organizare forum | |
|