| Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) | |
|
+68Voicu ALEKS aeroemerich MateiSidon adiuss Alex_tm Doru Negru ela_crux danutvlad stefanu1 JAMS mckingtom strainu YR-197 razvangugila Vici claudiu_ne2000 ionut.vasile horia mig29ovt ROT_046 Karaya 1 fularU JAVIER Antoniu Kamob 50 sergiu felix NATO eugen deltadagger mihai Valy Griff crokodilu C_man marius codrutz valavia gaudi arianne Quebec SNA 46Pilot Mengelaus manu_21skw electric babacu CDA claudiup V.I.D. E-one vishzu Geo GYN grek horizob propellerdream hayabusa RATus Boeing777-300 allex mihaiatanasie ovidiu51 Virusu Eurofighter RoNIN_731 Dylan 72 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mier 10 Mar 2010, 20:29 | |
| - RoNIN_731 a scris:
-
- Citat :
- motorul de Mil-4 (o monstruozitate!)
Kamob50, pe unde zici ca-i localizat motorul asta? Mie mi-e cam neclar... O fi motorasul acela de Il-62? | |
|
| |
Kamob 50 Fotograf
Numarul mesajelor : 262 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Joi 11 Mar 2010, 00:03 | |
| Cand erau la Otopeni, in hangarele alea prapadite, am facut niste fotografii cu motoarele de MiG-19 si, printre altele, cu motorul de Mil-4, care e un fel de uzina. Ciudat e ca nu il au in expozitia curenta, ci pe undeva la stocare... Stiu ca exista, pentru ca am stat pe el. Si nu, nu e motorul de IL-62... adicatelea eu nu vad care e diferenta intre un motor cu piston cu dublu stea si un turbofan cu reversor de jet?!!! | |
|
| |
mig29ovt Flight Level 100
Numarul mesajelor : 120 Varsta : 28 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 02/03/2010
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Vin 12 Mar 2010, 10:59 | |
| am si eu niste sugestii pt muzeu: sa fie puse placute in fata avioanelor din expozitia exterioara ca toata lumea sa stie ce avioane sunt,si a doua sugestie este:cand aduceti un mig-23? | |
|
| |
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Sam 13 Mar 2010, 19:09 | |
| Cred ca nu te-ai uitat bine. Eu stiu ca sunt descrise exponatele si in hangar, si in exterior. Iar MiG-ul 23 exista, undeva, din cate stiam, doar trebuie adus la sediu. | |
|
| |
Numarul mesajelor : 120 Varsta : 28 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 02/03/2010
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Sam 13 Mar 2010, 19:31 | |
| eu anul trecut am vazut o placuta la batrana doamna,atat,in rest nimic la exterior,doar la interior | |
|
| |
JAVIER Airport Level
Numarul mesajelor : 29 Varsta : 50 Localizare : Barcelona Data de inscriere : 12/02/2010
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 14 Mar 2010, 22:15 | |
| Hello for ALL:
I know this museum in live,these days that I have been in bucharest , I visited 2 times the museum.
I think the team that work in this museum do a big job in the maintance of this museum. I like this museum, is good.
Thanked to the lady who guided me on my visits to the museum, the treatment pleasant and good work. I think this museum has much to can gain.
Here I leave a question for Romania spotters and the people of the museum: Could you ask for a mig-23 abandoned in Timisoara?
Best regards
JAVIER | |
|
| |
RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 14 Mar 2010, 22:50 | |
| Hello, JAVIER! Thank you for your kind words about the Romanian Aviation Museum! As for your question, we already have a MiG-23, but just on paper. We gotta go and get her from where she is right now. Hopefully, this will happen this year. | |
|
| |
JAVIER Airport Level
Numarul mesajelor : 29 Varsta : 50 Localizare : Barcelona Data de inscriere : 12/02/2010
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 15 Mar 2010, 01:54 | |
| Hi Ronin: Fantastics. I things that it will be a great acquisition for the museum. well,I´m going to reserve tickets for this day thanks | |
|
| |
horia Flight Level 200
Numarul mesajelor : 255 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 15 Mar 2010, 12:11 | |
| RoNIN, o scurta poveste si o imtrebare pentru tine.
Candva la sfarsitul anilor 70 (o sa aflu cat de curand exact cand) in satul Comandau, jud Covasna s-a gasit in padure epava unui avion Potez 25. Avionul era intr-o rapa si statuse multi ani acoperit cu crengi si pamant. Dupa ce a fost gasit de padurar a fost anuntat seful de post, iar acesta sperand sa obtina o medalie in loc sa anunte pe linie ierarhica, a anuntat direct la Bucuresti crezand ca va primi o medalie. Cei de la M I din Bucuresti crezand ca o fii ceva avion care lansa parasutisti partizani s-a s-au deplasat cu mare alai la locul faptei. Au sosit si ziaristi, pe unul, cel care mi-a spus povestea l-am cunoscut, lucra in acea perioada la ziarul Cuvantul Nou, ziar care aparaea in acea perioada in zona Ardealului. Avionul avea aripile demontate si puse langa fuselaj, hobanele erau facute colac si la capete puse in niste cuti cu vaselina . aparate de bord cazute pe lamga avion, etc etc. Batranii din sat isi aminteau ca in timpul rasboiului a aterizat in padure un avion si ca piloti care au trecut prin sat dupa accident spuneau ca veneau de la Buzau. Am cautat la Biblioteca Judeteana Brasov arhiva acestui ziar in care a aparut articolul insa nu se pastreaza aceste ziare. Am intrebat si pe cineva care a lucrata la IAR si mi-a spus ca s-a auzit despre acest avion si chiar a existat intyentia de se merge acolo in zona, insa prin 1991 sau 1992 padurarul care stia locul a murit. despre avion nu s-a mai stiut nimic.
Tu stii ceva despre acest avion?? | |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 15 Mar 2010, 19:31 | |
| - horia a scris:
- RoNIN, Au sosit si ziaristi, pe unul, cel care mi-a spus povestea l-am cunoscut, lucra in acea perioada la ziarul Cuvantul Nou, ziar care aparaea in acea perioada in zona Ardealului. ?
O fi vorba despe dl Filimon? | |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 15 Mar 2010, 19:35 | |
| - JAVIER a scris:
- Hello for ALL:
I know this museum in live,these days that I have been in bucharest , I visited 2 times the museum. I think the team that work in this museum do a big job in the maintance of this museum. I like this museum, is good. JAVIER Hola JAVIER, It's for the first time, I think, somebody comes for abroad, visits the Museum (twice!) and appreciates it HERE, on the site. I am a fan of this Museum and I am so glad for that. | |
|
| |
JAVIER Airport Level
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 16 Mar 2010, 00:22 | |
| HI:
Thanks Mihaiatanasie, what I say is true.
I love the museums of aviation becuase in them you can see planes which otherwise is very difficult. I have visited many museums in Europe and I know what I said.
next time I travel to Bucharest, I will visit the museum. | |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 16 Mar 2010, 08:16 | |
| Hola, Javier, Next time you visit Bucharest, why don't you let us know, we might meet and talk about things. Not necessarily me, I don't live in Bucharest, but many of us do. | |
|
| |
ionut.vasile Flight Level 300
Numarul mesajelor : 379 Varsta : 43 Localizare : London, UK Data de inscriere : 06/10/2009
| |
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 16 Mar 2010, 11:24 | |
| IAR-80ul e in hangarul 1, nu mai are numarul 1, poate de aia nu l-ai recunoscut. La-ul si YAK-ul sunt la stocare/restaurare. Probabil ca se asteapta bugetul necesar ... | |
|
| |
JAVIER Airport Level
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 16 Mar 2010, 12:45 | |
| Hi:
My "AMIGO" Mihaiatanasie, yes of course. the next trip to Bucharest, we will know. no problem and We talk about many things.
-IONUT.VASILE- Beatifull picture and very beatifull colors the IAR-80. the colors are seen that it´s of Romanian Air Force. | |
|
| |
RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 16 Mar 2010, 18:22 | |
| horia, nu cunosc nimic despre acest subiect. Daca mai afli ceva, am sa te rog sa scrii aici sau pe privat. Multumesc! | |
|
| |
horia Flight Level 200
Numarul mesajelor : 255 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mier 17 Mar 2010, 10:23 | |
| desi e putin cam departe de Brasov, intr-o zi ma incumet pana in sat acolo. fiindca stau prost cu timpul probabil voi ajunge intr-o sambata, iar sambata sunt sansa mici sa gasesti pe cineva la primarie, politia rurala, sau alte locuri unde ai putea sa intrebi de avion. dar voi vedea ce pot face.... daca aflu ceva va anunt! | |
|
| |
claudiu_ne2000 Flight Level 300
Numarul mesajelor : 301 Varsta : 48 Localizare : DEVA Data de inscriere : 10/09/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mier 17 Mar 2010, 20:57 | |
| Horia...cred ca daca mergi pana la Comandau, cel mai bine ar fi sa mergi sa iei legatura cu membrii familiei padurarului sau cu cei mai buni prieteni. Mai mult ca sigur ei stiu mult mai multe despre epava, decat cei de la politie sau primarie. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: interesant Dum 21 Mar 2010, 13:00 | |
| pare fumos muzeul dar sunt prezentate numai mig-uri, adica vreau sa spun..un f-16 sau ceva mai nou nu e??? |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 21 Mar 2010, 17:08 | |
| pai...e muzeul aviatie romane militare,RoAF nu a avut f-16,deci e imposibil sa fie pus f-16 | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 23 Mar 2010, 19:33 | |
| Oare s-au respectat insemnele aviatiei militare cand s-au pictat pe Mig-uri ?
Eu de exemplu nu imi pot inchipui un Mig-15 sau 17 cu cocarde si nu cu stele. |
|
| |
Vici Airport Level
Numarul mesajelor : 92 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 23 Mar 2010, 21:11 | |
| MiG-15 a zburat in regimentul de la Ianca pana in martie 1992, MiG-15 si 17 au zburat la Craiova pana dupa 1989. Cum stelele au fost schimbate cu cocardele incepnd de la 23 august 1984, raspunul e cat se poate de clar... | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 23 Mar 2010, 22:14 | |
| - Vici a scris:
- MiG-15 a zburat in regimentul de la Ianca pana in martie 1992, MiG-15 si 17 au zburat la Craiova pana dupa 1989.
Cum stelele au fost schimbate cu cocardele incepnd de la 23 august 1984, raspunul e cat se poate de clar... Ma bucur ca am gresit si am fost corectat aducandu-se o noua informatie pe forum zic eu valoroasa. Nu imi explicam cum de exponatele de la muzeu au scapat de a fi taiate deci inseamna ca au trecut nu dupa mult timp de la scoaterea din serviciul activ in muzeu. Desi cocarda e mult mai eleganta si mai veche in traditia noastra decat steaua tricolora parca totusi Mig-urilor 15 , 17, 19 si in parte 21 li se potrivesc mai bine stelele. Daca tot suntem la topicul muzeu deci istorie cum se face ca au fost schimbate insemnele in plina perioada comunista mai cu seama inainte de preluarea puterii de catre Mihail Gorbaciov in URSS ? |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Radar de precizie Mar 30 Mar 2010, 16:11 | |
| RoNIN_731, am un pont pt muzeu: Aeroportul Baneasa va dezafecta Radarul de precizie care este propus pt casare. Nu v-ar interesa un asa exponat? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) | |
| |
|
| |
| Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) | |
|