| Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) | |
|
+68Voicu ALEKS aeroemerich MateiSidon adiuss Alex_tm Doru Negru ela_crux danutvlad stefanu1 JAMS mckingtom strainu YR-197 razvangugila Vici claudiu_ne2000 ionut.vasile horia mig29ovt ROT_046 Karaya 1 fularU JAVIER Antoniu Kamob 50 sergiu felix NATO eugen deltadagger mihai Valy Griff crokodilu C_man marius codrutz valavia gaudi arianne Quebec SNA 46Pilot Mengelaus manu_21skw electric babacu CDA claudiup V.I.D. E-one vishzu Geo GYN grek horizob propellerdream hayabusa RATus Boeing777-300 allex mihaiatanasie ovidiu51 Virusu Eurofighter RoNIN_731 Dylan 72 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 01 Feb 2009, 00:25 | |
| Bine zis, Haya.... Toate 93-urile de pe Craiova apartin companiei Romtehnica si sunt destinate valorificarii. Sunt necesare aprobari speciale, de foarte sus, pentru schimburile de care vorbiti. Nu-i deloc simplu si implica niste costuri extrem de mari. Mie unul mi-ar placea teribil ca in loc sa fie taiate si vandute ca deseuri sa fie date pt a fi expuse, in tara sau in strainatate. Dar si aici ne lovim de vechea si eterna poveste: banii... Cat despre bugetul de pe anul acesta... care buget?!... Boeing 777-300: Muzeul Aviatiei este in Bucuresti. | |
|
| |
propellerdream Flight Level 400
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 01 Feb 2009, 01:06 | |
| - Octavian a scris:
- Desigur sunt multe de lucrat dar am simtit ca lucrurile se indreapta spre bine.
Octavian, cel putin doua lucruri sunt extraordinare prin mutarea muzeului in Pipera: apropierea de oras - mai multi vizitatori potentiali - si incarcatura istorica a locului actual al muzeului. Este pe locul fostului aerodrom Pipera. Se vad si hangarele vechi in incinta muzeului. Desi inconjurat de cladiri, muzeul emana o energie speciala chiar si prin incarcatura pe care o are locul. Ei, asta nu inseamna ca e loc de mult mai bine... Oricum, ideea de a ne strange mai multi voluntari care sa dam o mana de ajutor muzeului mi se pare senzationala. Poate ar trebui sa ne gandim mai serios la asta si sa-i intrebam pe cei de la muzeu daca nu ar avea nevoie de ajutor dezinteresat pentru ca lucrurile sa se schimbe si mai mult in bine. Am putea organiza o zi pe luna in care fanii aviatiei din Bucuresti si nu numai sa dea o mana de ajutor, bine organizat si planificat, ca sa fie si foarte eficient si sa nu ne pierdem timpul pe acolo aiurea. Poate atunci am putea si avioanele alea de acolo intr-o stare mai buna decat sunt acum... In afara de asta, sunt printre noi fotografi buni, oameni de publicitate, jurnalisti, oameni pasionati dar cu specialitati foarte diferite. Cred ca, investind pasiune, daca ne-am organiza, am putea face cate ceva ca sa nu ne mai fie rusine cu muzeul romanesc atunci cand il comparam cu cele de afara. Mie, ca pasionat de aviatie si ca, peste putin timp, pilot privat, mi-e ciuda si mi-e rusine ca, desi avem o istorie a aviatiei teribila, fascinanta, nu avem un loc in care sa o aratam lumii in mod coerent si seducator. Cred ca e un subiect de meditatie pentru toti pasionatii de zbor si aviatie. Daca asteptam sa se miste ceva dinspre guvern, cu idioti ca Boc si altii asemenea nu se va intampla nimic semnificativ in urmatorul deceniu. Cand va fi, oricum, prea tarziu. Daca tot ne-am constituit intr-o comunitate pe acest forum, eu cred ca am putea sa ne alocam o zi pe luna ca sa sprijinim muzeul. Suna interesant? | |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Vin 13 Feb 2009, 17:13 | |
| Ca un apropiat prieten al MAv, nu pot decat sa ma bucur cand vad entuziasmul colegilor de forum. Nu pot vorbi in numele celor care lucra efectiv in institutie, dar cred ca merita tot respectul pentru cat au facut. Sa nu uitam ca au plecat de la zero, si prin stradanie si munca entuziasta au ajuns unde sunt. Au trecut prin cateva locatii, au ameliorat mereu, patrimoniul este tot mai bogat si, incet incat,tot mai bine valorificat. Am o propunere pentru toti colegii: MAv nu inseamna numai avioane; inseamna si materiale documentare, uniforme, "vestigii" (nu pietre sau cioburi, ci piese ramase de la avioane cazute in razboi, sau pur si simplu "capturate" de la amici sau inamici in timpul razboiului - si stiu ce spun, pentru ca si la Rosiori am gasit obiecte care acum sunt la Muzeu, si mai negociez pentru altele); inseamna si biblioteca specializata, arhiva etc. Deci prin ajutor sa nu se inteleaga doar plivirea buruienilor - cred ca are cine sa faca asa ceva, si stiu ca se face, doar e unitate militara si poate stiti ce e aia sector. In ce priveste expunerea patrimoniului, sa stiti ca acolo sunt oameni deosebit de competenti, stiu ei in ordine sa aseze aeronavele sau orice alte exponate. Si in privinta aspectului aeronavelor trebuie sa fim optimisti. Daca la Otopeni puteau fi vazute avioane cu suprafete panzuite distruse de intemperii, acum, si RoNIN poate confirma, astea sunt in restaurare si vor fi expuse si pentru a fi protejate, nu numai vazute. Asa ca hai chiar sa sprijinim Muzeul Aviatiei, dar asa cum are el nevoie! Apropo, hangarele chiar sunt folosite pentru adapostirea si expunerea patrimoniului, nu doar sunt.
[quote="dylan"] Ciudatenia de care spuneai e un Aero-45 pe care si romanii l-au avut la Aviasan si la Armata pe vremuri.
Exista unul expus in Muzeul Aviatiei, Hangarul nr. 1
Ultima editare efectuata de catre mihaiatanasie in Vin 13 Feb 2009, 17:38, editata de 1 ori | |
|
| |
horizob Fotograf
Numarul mesajelor : 829 Varsta : 36 Localizare : Hamburg Data de inscriere : 05/06/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Sam 14 Feb 2009, 01:22 | |
| Adică ăsta? | |
|
| |
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| |
| |
grek Flight Level 100
Numarul mesajelor : 122 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/08/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Vin 27 Feb 2009, 10:49 | |
| Nu am gasit un topic separat pentru poze din Muzeul Aviatiei, asa ca am ales sa pun aici cateva poze din vechea locatie: Otopeni. IAR 80 IAR 813 IAR 823 IAR 93 LA 9 IAK 23 MiG 15 UTI MiG 17 P MiG 17 PF MiG 19 PM MiG 21 F-13 | |
|
| |
GYN Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1026 Varsta : 61 Localizare : Cluj-EREDI Data de inscriere : 09/02/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 01 Mar 2009, 13:06 | |
| @RoNIN_731: As dori sa stiu daca Aero-45 -ul este in culorile originale.Vreau sa fac o macheta si nu gasesc nicaieri foto.La baza aviasan din CLJ era un SAero-45 (YR-SAE) pe care l-am vazut zburand de multe ori.Din amintirile mele parca nu avea culoarea celui din muzeu....? | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 01 Mar 2009, 15:45 | |
| - GYN a scris:
- @RoNIN_731: As dori sa stiu daca Aero-45 -ul este in culorile originale.Vreau sa fac o macheta si nu gasesc nicaieri foto.La baza aviasan din CLJ era un SAero-45 (YR-SAE) pe care l-am vazut zburand de multe ori.Din amintirile mele parca nu avea culoarea celui din muzeu....?
GYN nu era in culoarea albastra. Cand eram mic ma jucam in el cat era ziua de lunga. Era alb si cu cruce rosie foarte frumoasa. Am sa caut poze cu el. |
|
| |
GYN Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1026 Varsta : 61 Localizare : Cluj-EREDI Data de inscriere : 09/02/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 02 Mar 2009, 12:33 | |
| Multumesc anticipat Octavian | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 02 Mar 2009, 13:22 | |
|
Ultima editare efectuata de catre dylan in Mier 04 Mar 2009, 18:50, editata de 1 ori (Motiv : editat denumire/tip exponate) | |
|
| |
Geo Fotograf
Numarul mesajelor : 602 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 15 Mar 2009, 23:34 | |
| Ce s-a intamplat cu IAR-80 ul din prima poza postata de grek? Am vizitat muzeul acum cateva saptamani si nu l-am vazut acolo. Sa fi ramas in vechea locatie de langa aeroport? Parca se vede totusi ceva cand treci pe DN1. | |
|
| |
Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 15 Mar 2009, 23:37 | |
| - Geo a scris:
- Ce s-a intamplat cu IAR-80 ul din prima poza postata de grek? Am vizitat muzeul acum cateva saptamani si nu l-am vazut acolo. Sa fi ramas in vechea locatie de langa aeroport? Parca se vede totusi ceva cand treci pe DN1.
IAR-80 e in sala muzeului, nu e afara. la otp a ramas IL-28 | |
|
| |
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 16 Mar 2009, 00:10 | |
| Intrebari:
1. La Otopeni mai este vizitabil ceva din patrimoniul muzeului?
2. La muzeul Militar mai este vizitabila sectia de aviatie in care se gaseste Fleet-ul? | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Muzee Lun 16 Mar 2009, 01:05 | |
| - propellerdream a scris:
- Intrebari:
1. La Otopeni mai este vizitabil ceva din patrimoniul muzeului? 2. La muzeul Militar mai este vizitabila sectia de aviatie in care se gaseste Fleet-ul? La Otopeni nu a ramas decat IL-ul 28, nevizitabil. La Muzeul Militar se poate vizita tot, inclusiv Fleet-ul, ultima vizita am facut-o asta toamna | |
|
| |
GYN Flight Level 400
| |
| |
Eurofighter Membru activ
Numarul mesajelor : 738 Varsta : 41 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 15/03/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 22 Mar 2009, 18:53 | |
| poza e recenta? e alt aranjament? care mai e programul muzeului? | |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 22 Mar 2009, 19:24 | |
| Da, sunt asezate diferit fata de imaginea aceasta de la inaltime. | |
|
| |
GYN Flight Level 400
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 22 Mar 2009, 19:34 | |
| Din cate stiu imaginea poate avea intarziere intre 1-6 luni,asta o fi prin oct-nov 2008,RoNIN poate spune mai exact,oricum il urmarim cu interes | |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 22 Mar 2009, 19:42 | |
| In octombrie sau noiembrie, cand ne-am strans mai multi la muzeu si s-a infiintat si Asociatia Aripi Romanesti, avioanele nu erau asezate asa. | |
|
| |
vishzu Moderator
Numarul mesajelor : 1036 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/04/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 22 Mar 2009, 22:56 | |
| poza este cam de acum 1 an | |
|
| |
E-one Flight Level 200
Numarul mesajelor : 291 Varsta : 59 Localizare : Tg. Mures Romania Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 19 Apr 2009, 00:04 | |
| Cu tot respectul pe care il datorez celor de dinaintea mea, cred ca la un Muzeu National al Aviatiei se putea face ceva mai mult. Macar sa fie ales cineva cu un nume care sa reprezinte cu adevarat istoria aviatiei romanesti. Am vizitat acest "asa zis" muzeu dupa doi ani (l-am vazut prima data in 2007), si nu am vazut decit o improvizatie tipic romineasca. PACAT PACAT PACAT ! Imi recunosc ignoranta dar poate sa-mi spuna cineva cine a fost Domnul (sau tovarasul) Capbatut si ce a facul domnia sa pt aviatia romaneasca?! | |
|
| |
V.I.D. Airport Level
Numarul mesajelor : 39 Localizare : cluj napoca Data de inscriere : 30/08/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 19 Apr 2009, 10:01 | |
| Eu nu stiu ce a facut acest domn (cu siguranta a facut aviatie),dar este totusi un brevet de pilot din anul 1950,adica o piesa de muzeu.Brevetul cu nr.57,semnat de directorul aviatiei civile din perioada respectiva(cine o fi fost...).Nu e nu stiu ce...dar e ceva. L.E.1:Citeam pe net ca a fost unul dintre pilotii romani care a supravietuit WW2-ului pe Me110 parca.Uite ca incepe sa devina cineva.Pt.mine acest brevet este o provocare:cine a fost dl. Boris Capbatut?Pe ce avioane a zburat(mai ales in WW2).Ce,cate misiuni a avut in WW2?.......Din pacate am citit pe net si o frantura de(nu am gasit anuntul complet):"Cu adanca durere ne despartim de Comandor Av. Capbatut Boris....." Poate reuseste cineva sa aduca completari la:Cine a fost Domnul Capbatut Boris? L.E.2:Ar trebui ca alaturi de acest brevet in Muzeu sa fie si aceste lamuriri. | |
|
| |
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 19 Apr 2009, 14:04 | |
| ar trebui sa stati de vorba cu angajatii muzeului inainte sa incepeti sa "decantati" pareri... e foarte usor sa iti dai cu parerea cand vii incognito, te uiti in stanga si in dreapta si vezi ca nu e gata constructia iar exponatele in marea lor majoritate nu sunt reconditionate. asta mi se pare de fapt o improvizatie romaneasca... si mai mult decat atat, o mare pierdere de timp ) se observa o diferenta foarte clara intre cum aratau exponatele pe vremea cand muzeul era in Otopeni si cum arata acum... acolo exista o mana de oameni dedicati, majoritatea autori de carti, care trebuie sa-si faca datoria cu un buget extrem de limitat. si totusi reusesc! nu cat si-ar dori si cat ar putea ei, din pacate... mi se pare cel putin aiurea sa se faca misto de numele unui fost pilot, care probabil ca mai e si mort... daca voiai, E-one, sa afli cine a fost respectivul trebuia sa-i ntrebi pe ghizi, si te lamureau cu mult mai multe lucururi. mai mult decat atat, o simpla cautare pe google dadea o groaza de rezultate. imi place foarte tare la MAv acea alee interioara si ultima sala, unde este MIG 21 expus cu diverse uniforma si undeva, mai in spate un simulator destul de vechi. sa nu mai zic de Batrana doamna... chiar! sa sti E-one ca daca la conducerea muzeului nu erau persoane cunoscute si dedicate aviatiei, acest avion era de multa vreme casat. Ronin iti poate povesti mai multe... | |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 19 Apr 2009, 16:03 | |
| - E-one a scris:
- Cu tot respectul pe care il datorez celor de dinaintea mea, cred ca la un Muzeu National al Aviatiei se putea face ceva mai mult. Macar sa fie ales cineva cu un nume care sa reprezinte cu adevarat istoria aviatiei romanesti. Am vizitat acest "asa zis" muzeu dupa doi ani (l-am vazut prima data in 2007), si nu am vazut decit o improvizatie tipic romineasca. PACAT PACAT PACAT !
Imi recunosc ignoranta dar poate sa-mi spuna cineva cine a fost Domnul (sau tovarasul) Capbatut si ce a facul domnia sa pt aviatia romaneasca?! Nu e frumos ce spui aici, stimate coleg! Orice piesa legata de istoria aviatiei romane este o piesa de muzeu, indiferent cum l-a chemat pe aviatorul pomenit. Daca ar fi vorba de analiza semantica a numelor romanesti, probabil ca am arunca pietre si dupa presedintele tarii. Chiar daca de meserie nu sunt muzeograf, iti propun sa citesti cate ceva despre domeniul asta de activitate, si abia dupa aceea sa exprimi pareri. | |
|
| |
CDA Flight Level 300
Numarul mesajelor : 387 Varsta : 49 Localizare : Copenhaga Data de inscriere : 22/03/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 19 Apr 2009, 16:18 | |
| Cautati si voi pe google.com si poate ca o sa gasiti mai multe informatii despre Boris Capbatut.
http://www.worldwar2.ro/forum/index.php?showtopic=3016 | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) | |
| |
|
| |
| Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) | |
|