| Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) | |
|
+68Voicu ALEKS aeroemerich MateiSidon adiuss Alex_tm Doru Negru ela_crux danutvlad stefanu1 JAMS mckingtom strainu YR-197 razvangugila Vici claudiu_ne2000 ionut.vasile horia mig29ovt ROT_046 Karaya 1 fularU JAVIER Antoniu Kamob 50 sergiu felix NATO eugen deltadagger mihai Valy Griff crokodilu C_man marius codrutz valavia gaudi arianne Quebec SNA 46Pilot Mengelaus manu_21skw electric babacu CDA claudiup V.I.D. E-one vishzu Geo GYN grek horizob propellerdream hayabusa RATus Boeing777-300 allex mihaiatanasie ovidiu51 Virusu Eurofighter RoNIN_731 Dylan 72 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
E-one Flight Level 200
Numarul mesajelor : 291 Varsta : 59 Localizare : Tg. Mures Romania Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 20 Apr 2009, 21:46 | |
| Nu sint eu vinovat ca pe domnul respectiv il cheama asa si nici nu am facut haz de numele lui! Am intrebat doar pt. ca in "muzeu" nu am gasit nici o explicatie. Da, internetul iti ofera o multime de informatii dar daca ma duc sa vizitez un muzeu, ma astept sa le gasesc la fata locului. Cit despre angajatii muzeului, ca sa stai de vorba cu ei trebuie sa-i gasesti mai intii. Si sint mai mult decit invizibili. | |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 21 Apr 2009, 11:02 | |
| Bine, tu ai un dinte impotriva angajatilor Muzeului, dar daca erau invizibili, cum ai procedat sa intri in institutie? Eu, desi sunt un obisnuit al locului, l-am vizitat de zeci de ori, nu am intrat niciodata in H1 fara sa am macar acordul celor in masura sa mi-l dea. | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 21 Apr 2009, 11:04 | |
| - mihaiatanasie a scris:
- Bine, tu ai un dinte impotriva angajatilor Muzeului, dar daca erau invizibili, cum ai procedat sa intri in institutie? Eu, desi sunt un obisnuit al locului, l-am vizitat de zeci de ori, nu am intrat niciodata in H1 fara sa am macar acordul celor in masura sa mi-l dea.
Mi se pare mie, sau incep sa apara flame-uri iar pe aici?!? | |
|
| |
E-one Flight Level 200
Numarul mesajelor : 291 Varsta : 59 Localizare : Tg. Mures Romania Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 21 Apr 2009, 22:54 | |
| Cu siguranta nu am intrat sarind gardul. Am profitat de cele citeva ore libere care se suprapuneau cu orarul de functionare al muzeului si am intrat ca orice vizitator, pe poarta. Dar exceptind paznicul/portarul sau cum s-o fi numind functia celui de la intrare + trei catei (simpatici dealtfel si complet inofensivi) nu am vazut decit vreo trei-patru adolescenti in curte si care pareau deranjati de prezenta mea. Asa ca nu pot fi acuzat ca am ceva cu angajatii (invizibili sau inexistenti, dupa cum am mai spus). Iar plachetele explicative (etichete sau cum se cheama ele - nici eu nu sint muzeograf), acolo unde existau, puteau fi citite doar daca ai fi avut inspiratia sa vi la muzeu inarmat cu o lanterna. | |
|
| |
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 21 Apr 2009, 23:02 | |
| Nu vreau sa dau impresia ca fac pe desteptul, dar sa stii ca daca incercai sa gasesti pe cineva, in orele de program, cineva te indruma printre exponate. Lumina e, intr-adevar, slaba, asta recunosc si eu, mai ales ca oricum nu am ochi de pilot. Te rog eu, nu te supara pe mine, nu sunt avocatul Muzeului, dar il iubesc, asa cum e, si imi pare rau cand cineva zice ceva rau. PS Cateii sunt, intr-adevar, foarte simpatici! | |
|
| |
Geo Fotograf
Numarul mesajelor : 602 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 21 Apr 2009, 23:17 | |
| - E-one a scris:
- puteau fi citite doar daca ai fi avut inspiratia sa vi la muzeu inarmat cu o lanterna.
M-ai facut sa rad, dar ai totusi dreptate pe undeva. Cu ocazia asta o sa va spun ce m-a deranjat ultima oara cand am vizitat muzeul, pe langa iluminarea foarte slaba. De cum am intrat inauntru, am observat o femeie pe la vreo 40, 50 de ani la intrare. Probabil era angajata muzeului. Ne-am salutat, iar eu am inaintat , oprindu-ma destul de des la ce mi s-a parut interesant. Ei bine, vreau sa va spun ca aceasta femeie s-a tinut dupa mine tot timpul pe care l-am petrecut in muzeu. Nu m-a slabit din ochi nici o clipa. inaintam eu 2 metri, venea si dansa dupa mine.... si tot asa. La un moment dat nici nu ma mai puteam bucura de exponate si articole, probabil stiti cum e sa fiti tinut in colimatoriu de cineva incontinuu.... parca nu mai esti in apele tale, nu te poti concentra. Nu mi-a placut chestia asta, cred ca m-am si enerat putin si am iesit sa vizitez aeronavele din afara muzeului. Se poate sa am eu o fata mai dubioasa, poate eram si imbracat mai suspect, cine stie? Cert e ca mi-a stricat toata dispozitia si ma gandesc ca nici eventualii straini care vor vizita muzeul nu se vor simti confortabil cand vor fi "filati" intr-un asemenea mod. I s-a mai intamplat si altcuiva asa ceva? | |
|
| |
babacu Airport Level
Numarul mesajelor : 90 Varsta : 48 Localizare : Tîrgovişte Data de inscriere : 29/07/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mier 22 Apr 2009, 09:56 | |
| Da, mie. Şi în curte şi în interior, dar nu am dat mare atenţie. Probabil oamenii stau preventiv, există destui vizitatori care doresc să plece cu "amintiri" din muzee sau să lase unele. Părerea mea! | |
|
| |
electric Membru activ
Numarul mesajelor : 1166 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mier 22 Apr 2009, 13:26 | |
| railor Haideti mai bine sa incercam sa ii ajutam cumva cu resurse, cu unul-doi voluntari care sa fie in muzeu si sa indrume vizitatorii, sa le explice si asa mai departe... | |
|
| |
manu_21skw Airport Level
Numarul mesajelor : 13 Varsta : 40 Localizare : Polonia Data de inscriere : 29/04/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Joi 30 Apr 2009, 11:18 | |
| Am gasit ceea ce cautam, ... ca de fapt cautam poze de la muzeul aviatiei din Bucuresti. Am citit cele postate si imi pare bine ca s-a facut un mic progres odata cu mutarea muzeului intr-o noua locatie. Dar dupa cum vorbesc si pozele, inca mai este mult de lucru pentru a imbunataati starea muzeului. In vara acestui an, sau in toamna, voi face o vizita la muzeu, voi vei pentru niste treburi, dar si in scop turistic. Daca vor fi niste voluntari pasionati de aviatie pe atunci, m-as bucura sa ma alatur. Dar pana atunci poate voi mai gasi noutati pe acest topic, despre mersul evenimentelor.
Inca ceva: daca muzeul din Bucuresti ar fi la nivelul celui din Cracovia, ar fi super si credeti-ma, nu e greu de facut acest mic pas. Daca mai multi voluntari ne-am pune pe treaba, am face acest pas. | |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Joi 30 Apr 2009, 12:55 | |
| Fara parti pris-uri, si ca unul care, din pacate, inca nu a vizitat muzeul Olteniei (am auzit ca e fain, o sa-mi gasesc eu odata timp sa-l vizitez), intreb: prin ce e acela superior MAv? Nu cumva sunt chestii complet diferite? | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Joi 30 Apr 2009, 13:34 | |
| Muzeul Olteniei? @manu_21skw se referea la muzeul Cracoviei | |
|
| |
manu_21skw Airport Level
Numarul mesajelor : 13 Varsta : 40 Localizare : Polonia Data de inscriere : 29/04/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Joi 30 Apr 2009, 14:51 | |
| Da, ma refeream la muzeul Cracoviei Nu sunt chestii complet diferite; din cate am vazut prin pozele de aici, sunt multe exponate ce se gasesc si in Cracovia(Mig-urile mai ales). Diferenta consta in faptul ca muzeul din Cracovia e mai ingrijit, iarba e tunsa, etc. Intr-un post din acest topic am citit ca sunt si caini care se plimba nestingherit prin MAV. Acesta e un element care aduce o imagine negativa si trebuie inlaturat. In Cracovia te poti plimba linistit printre exponate, fara ca sa auzi latraturi si o gramada de patrupede venind spre tine.
Dar cel mai bine las pozele sa vorbeasca, sper ca saptamana viitoare sa le pot posta. In principiu seamana cu MAV la prima vedere | |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Joi 30 Apr 2009, 22:02 | |
| imi cer scuze, cu ochelarii nestersi am citit "craiovei". | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 03 Mai 2009, 18:57 | |
| - E-one a scris:
- Nu sint eu vinovat ca pe domnul respectiv il cheama asa si nici nu am facut haz de numele lui! Am intrebat doar pt. ca in "muzeu" nu am gasit nici o explicatie. Da, internetul iti ofera o multime de informatii dar daca ma duc sa vizitez un muzeu, ma astept sa le gasesc la fata locului. Cit despre angajatii muzeului, ca sa stai de vorba cu ei trebuie sa-i gasesti mai intii. Si sint mai mult decit invizibili.
Am dat intamplator peste acet forum si m-am logat ca sa dau un raspuns domnului E one. Boris Capbatut poate are (avea ptr ca a decedat acum o luna si ceva) un nume ciudat. Multi oameni au,si nu trebuie sa fie discreditati din cauza asta. Sunt tare curios cum va cheama.... Boris Capbatut nu era "Tovaras".Provine dintr-o familie de chiaburi din basarabia. Tatal sau a fost "saltat" in 40 si a disparut in Siberia. Sora lui a fost exilata intr-o republica asiatica ptr multi ani. A fost dat afara din armata ptr ca a refuzat sa semneze un act de solidaritate cu uniunea sovietica. A fost pilot de vanatoare de noapte. Mai tarziu a fost pilot la Tarom de unde sa si pensionat. In pofida celor aproape 90 de ani era mereu vesel si eram bine venit la el in casa. Era la curent cu toate si in cei 5 ani in care am tinut legatura,nu am nici un moment sau o discutie sa nu i-mi fi facut placere. Desi era proaspat operat la sold .a venit la comemorarea anuala a lui A.Serbanescu acum cativa ani. Interviul cu el (luat in 2004) este de 5 ani disponibil pe net. Inca odata; Nu am cuvinte la adresa postului dvs. Sa vorbiti despre un om care nici nu stiti cine afost. Sa radeti despre un nume care practic nu inseamna nimic. Sa il faceti tovaras...... |
|
| |
RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 03 Mai 2009, 22:20 | |
| Bine-ai venit pe forum, Quax, si jos palaria pentru postarea ta! Cu toate ca nu mai vreau sa ma contrez cu toti cei care cauta nod in papura Muzeului Aviatiei sau carcotesc fara macar sa se oboseasca sa dea solutii cat-de-cat reale la problemele existente, m-am simtit obligat sa te felicit pentru lectia pe care-ai servit-o aici. Inca o data, jos palaria si sper sa ramai pe forumul Romanian Spotters. | |
|
| |
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 03 Mai 2009, 22:26 | |
| In sfarsit, ai intervenit! Eu am incercat sa arbitrez cumva meciul asta, dar de la ultimul mesaj de moderator n-am mai indraznit sa ma bag. | |
|
| |
46Pilot Flight Level 200
Numarul mesajelor : 234 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/01/2009
| Subiect: Muzeu Sam 09 Mai 2009, 15:45 | |
| | |
|
| |
manu_21skw Airport Level
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 11 Mai 2009, 11:14 | |
| Salut 46Pilot! Ai surprins multe detalii, chiar si pe cele neplacute. Aeronavele, cel putin cele din curtea muzeului ar avea mare nevoie sa fie restaurate, si cred ca asta am putea sa o facem doar noi ca grup de voluntari...
MiG-ul 29 arata bine. Poate stiti ca a fost primul avion sovietic aflat in dotarea NATO.
In interior, lucrurile par a arata mai bine, ... cel putin din cum am vazut in poze. | |
|
| |
RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Lun 11 Mai 2009, 20:16 | |
| Salut, manu_21skw. Ai pregatire si experienta in domeniul restaurarii de tehnica aeronautica?
Ca tot veni vorba: cine de pe acest forum are pregatire si experienta in domeniul restaurarii de tehnica aeronautica? | |
|
| |
manu_21skw Airport Level
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 12 Mai 2009, 14:11 | |
| Poate nu ar strica sa se organizeze niste "workshop"-uri de restaurare, unde cei cu pregatire si experienta sa poata oferi traininguri in acest sens. Ca material didactic ar fi destul... Si in mod sigur ar fi multi interesati! Insa aici dor administratia muzeului poate decide, ea este singura in masura sa organizeze sesiuni de workshop, sau sa nu organizeze. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 12 Mai 2009, 14:49 | |
| - RoNIN_731 a scris:
- Salut, manu_21skw. Ai pregatire si experienta in domeniul restaurarii de tehnica aeronautica?
Ca tot veni vorba: cine de pe acest forum are pregatire si experienta in domeniul restaurarii de tehnica aeronautica? Alin, cred ca in afara de batut din gura nu putem face nimic, de ce? pentru ca in primul rand nu stim ce trebuie sa facem, in al doilea rand si daca am sti nu am avea pe ce sa facem. Din pacate in Romania de abia in ultimele luni, nu pot sa zic an , a inceput sa fie promovat turismul si inca lumea nu a inteles ca un turism sanatos este dat si de obiectivele care pot sa fie vizitate, eu cand merg undeva de abia astept sa vad un museu doua trei si cand nu mai pot de durere de picioare mai adun niste vointa si mai vreau sa vad unu ...... As vrea si eu sa vizitez un muzeu ( acesta in speta) dar din pacate cred ca nu as fi in stare sa ies de acolo altfel decat trist pentru starea in care arata exponatele..... Nu acuz personalul Muzeului, acuz pe cei cu banii care nu fac nimic si nu inteleg ca un muzeu bine organizat si intretinut aduce bani, acuz pe cei din cauza carora personalul muzeului in loc sa isi vada de intretinere trebuie sa umble si sa pazeasca fiecare exponata ..... Sunt multe de spus dar din pacate in afara de faptul ca tot umplem biti nu facem nimic....... |
|
| |
RoNIN_731 Membru activ
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 12 Mai 2009, 20:14 | |
| Oameni buni, nu vreau sa fiu rau, dar situatia nu sta asa cum va imaginati voi. Chiar deloc... Orice muzeu din lumea asta functioneaza pe baza unor regulamente, unele interne altele impuse de catre forurile superioare carora li se subordoneaza. MAv are o (relativ) dubla subordonare: suntem unitate militara, deci ne subordonam Statului Major al Fortelor Aeriene, apoi tinem si de Ministerul Culturii, ale caror directive le implementam cu scopul capatarii statutului de "muzeu national" (cum este Muzeul Militar National). Cu alte cuvinte, MAv este "in constructie", este pe drumul capatarii rangului de "muzeu" (de aceea nici nu se percepe o taxa de vizitare...). Finantarea noastra tine strict de SMFA, o mica parte venind din surse extrabugetare. De nivelul acestei finantari nu trebuie sa va mai vorbesc... "Asta este", "tara noastra este saraca", "trebuie sa strangem cureaua", bla-bla-bla... Si acum ajungem la partea interesanta: cine lucreaza cu tehnica din patrimoniul MAv? Pai in primul rand angajatii MAv care sunt pe functiile de "conservator" si "restaurator". De ce? Deoarece regulamentele in vigoare stipuleaza foarte clar ca doar personal specializat este admis la lucrul cu tehnica de aviatie, personal ce a absolvit/participa la cursuri de specializare, mai precis cursuri de conservare-restaurare bunuri culturale, organizate de catre Ministerul Culturii. Deci concluzia ar suna asa: nu ai cursuri de specialitate, nu poti executa lucrari asupra bunurilor dintrun muzeu. Nu vi se pare logic? Acum, nu cunosc modalitate de reglementare a voluntariatului in Romania referitor la muzee. Nu stiu daca regulamentele in vigoare permit organizarea de "workshop-uri", cu toate ca nu inteleg ideea: chem la MAv un grup de indivizi, iau un avion (1120 sa zicem) si apoi facem practica pe el?!... Sau cum? Desigur, sunt anumite operatiuni pe care un voluntar le-ar putea face, cum ar fi decaparea unui avion si pregatirea lui pentru vopsire, dar pentru lucrari la structura (chiar si minore) nu cred ca-si asuma nimeni dintre factorii de decizie din MAv responsabilitatea sa-i permita sa efectueze asa ceva... Voi ati face lucrul asta?!... Poate ca nu stiti, dar exista si raspundere penala pentru bunurile aflate in patrimoniu... Deci, va rog mult - iar aceasta rugaminte este adresata tuturor celor care au idei si vor sa ajute Muzeul Aviatiei din Bucuresti - incercati sa va documentati inainte sa emiteti pareri legate de cum ar putea sa functioneze mai bine muzeul, cereti informatii si incercati sa intelegeti ce este acela un muzeu, cum functioneaza el si dupa ce reguli. Este pacat sa lansati acuze sau idei care nu pot fi puse in practica, dandu-va senzatia ca nu va asculta nimeni... Da, va asculta cineva, dar acel cineva nu este deloc multumit de ceea ce spuneti voi... Daca veti cauta cu atentie pe forum veti gasi un thread deschis de mine in care cer idei pentru Muzeul Aviatie, mai precis informatii legate de tehnica de aviatie care momentan nu se afla in patrimoniul MAv, adica, mai precis, informatii legate de locurile unde pot fi gasite si starea in care se afla. Asta este o modalitate reala de ajutorare a noastra. Informatii de acest gen sunt de apreciat si au fost colegi de pe RoSpott care au avut idei ok si care au fost luate in consideratie. Cat despre restaurari si alte lucruri de acest gen, eu va cer doar rabdare, pentru ca, in primul rand, o restaurare nu se face peste noapte, iar in al doilea rand, posibilitatile finaciare si umane ale Muzeului Aviatiei sunt extrem de limitate. In incheiere, vreau sa-mi exprim amaraciunea pentru faptul ca multi dintre voi n-ati inteles un lucru crucial: trebuie sa va bucurati ca puteti admira avioanele si elicoptere de la Muzeul Aviatiei! Iar acest lucru este valabil pentru toate muzeele de aviatie din lume, pentru ca am vazut aprecieri relativ negative la adresa unor muzee care au in patrimoniu piese extrem de rare, unora dintre voi parandu-le rau ca "nu sunt intretinute..." La gradul enorm de dezinteres care exista in zilele noastre, orice aparat de zbor salvat de la distrugere este o adevarata minune... Parerea mea este ca mai intai trebuie sa salvam de la taiat avioanele si elicopterele care au zburat in Romania, iar apoi sa ne apucam serios de restaurare. Daca faci si una si alta in paralel, risti sa nu duci nimic la bun sfarsit, deoarece in zilele noastre se vand avioane ca fier vechi in prostie...
In fine, asta fu parerea mea. Sper ca v-am facut sa intelegeti ca noi, cei de la MAv, suntem cel putin la fel de pasionati de aviatie ca si voi, si ca nimeni nu vrea raul exponatelor de acolo. Doar ca... vezi mai sus! | |
|
| |
SNA Airport Level
Numarul mesajelor : 43 Varsta : 33 Localizare : Deva Data de inscriere : 15/05/2009
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Mar 19 Mai 2009, 21:13 | |
| Dubla 1120: Sniper-ul: 112: | |
|
| |
Geo Fotograf
Numarul mesajelor : 602 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 31 Mai 2009, 23:49 | |
| | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) Dum 12 Iul 2009, 20:25 | |
| Poate sunt putin off topic ... dar unde se afla amplasat acest muzeu in Bucuresti? Cu ce mijloace de transport se poate ajunge la el? Sincer dupa ce am vazut aceste poze imi doresc sa il vizitez. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) | |
| |
|
| |
| Muzeul Aviatiei - Bucuresti (Pipera) | |
|