Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri.
+5
VicMures
Griff
Cayenne
GAC
atr_42_500
9 participanți
Autor
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
Subiect: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Mier 30 Mai 2012, 10:15
A fost o experienţă încântătoare! M-am îndrăgostit de Polonia şi de câteva poloneze (per oraş)! Am zburat cu LOT / EuroLOT. Am vizitat, în Ordine Gdansk, Sopot, Cracovia şi Varşovia.
OTP - WAW cu EMB 170
Este prima dată când zbor cu un Embraer. Mi-a plăcut foarte mult micul jet. Are un interior foarte frumos, fotolii comode, cu o tetieră care se poate ridica. Echipajul de cabină foarte amabil, din păcate nu prea a avut multe de oferit: un croissant 7days pentru un zbor de 7 AM este literalmente penibil. Nici la nivel de băuturi gama nu era deloc generoasă. Nu că aş fi vrut la ora aceea, dar nu aveau bere, de exemplu: Cafeaua a fost un ness cu gust neplăcut. Ca remarcă generală: aterizări aşa line ca la LOT nu am mai prins decât la TAROM. Am avut impresia ca EMB face aterizările cu pitch attitude mai mare decât alte avioane. Comandantul m-a primit în cockpit după zbor.
WAW – GDN cu ATR 72
Zgomotos bătrânul ATR! Să ţinem cont că e un -200. Contează şi poziţia în cabină, cred, pentru că la întoarcere, deşi am zburat cu acelaşi model, părea mai silenţios. Am încercat să prind în poze sistemul de degivrare al aripii. Remarcaţi cum boots-urile se umflă şi dezumflă. Am preferat serviciul de pe zborul intern, niste pretzels foarte buni sau/ şi napolitană.
Gdansk
Un oraş fermecător! Las imaginile să vorbească.
Va urma.
GAC Flight Level 400
Numarul mesajelor : 967 Varsta : 48 Localizare : Wuppertal Data de inscriere : 16/07/2010
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Mier 30 Mai 2012, 11:48
Super! Si mie mi-a placut f mult Polonia! Am fost de trei ori in sud, la Kattowice, Cracovia, Rybnik si in munti. Oameni foarte de treaba, ospitalieri, caldurosi, ca la noi! Polonezii au o infrastructura de aviatie interna nemaipomenita in estul Europei! Respect!
Cayenne Flight Level 300
Numarul mesajelor : 385 Varsta : 36 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 07/01/2008
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Joi 31 Mai 2012, 23:45
La decolarea de pe OTP este vreo iluzie datorata fps camerei, sau chiar flambau flapsurile?!
Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Vin 01 Iun 2012, 00:09
Cayenne a scris:
La decolarea de pe OTP este vreo iluzie datorata fps camerei, sau chiar flambau flapsurile?!
E distorsiune de la geam.
VicMures Membru activ
Numarul mesajelor : 314 Varsta : 34 Localizare : Cluj Data de inscriere : 29/12/2008
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Vin 01 Iun 2012, 10:05
Foarte fain, abia astept sa mai pui alte poze
VIC Fotograf
Numarul mesajelor : 1128 Varsta : 33 Localizare : cluj-napoca Data de inscriere : 13/03/2008
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Vin 01 Iun 2012, 13:20
Foarte fain trip report! Si foarte misto Foka'u
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Dum 03 Iun 2012, 20:10
Frumos TR. Gdansk pare un oras extrem de curat, plin de cultura si istorie.
dan guina Flight Level 100
Numarul mesajelor : 167 Localizare : ierusalim israel Data de inscriere : 03/05/2009
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Lun 04 Iun 2012, 22:57
Neasteptat de frumos Danzig-ul,credeam ca s-a facut praf in razboi.Dealtfel au reconstruit ei si Varsovia veche,oameni seriosi polonezii astia. frumos TR !
atr_42_500 Flight Level 400
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Mar 05 Iun 2012, 11:23
Multumesc de aprecieri. Voi reveni peste cateva zile cu restul, monetan sunt foarte prins.
Subiect: Cracovia Mier 06 Iun 2012, 12:23
WAW – KTW cu ATR 42
Majoritatea pozelor de la acest leg sunt pe un laptop la care nu am acces acum. Am doar câteva făcute după aterizare. Poate revin cu un update. Am rezervat zbor pentru Katowice, pe considerentul că e aproape de Cracovia şi dat fiind faptul că biletul era mai ieftin. Speram să văd şi ceva din Katowice. Alegerea nu a fost bună, conexiunile cu Cracovia s-au dovedit foarte proaste. Existau microbuze, dar ceea ce nu ştiam, când am făcut rezervarea, era că ele aşteptau cursele Wizz. Prin urmare am stat 4 ore la KTW la sosire şi 5 la plecare.
Cracovia
În consecinţă am avut foarte puţin timp la dispoziţie pentru Cracovia. Practic am trebuit să văd totul în două ore, ceea ce a fost oarecum suficient, întrucât zona de interes este mică… atâta doar că pozele sunt făcute pe fugă. Sincer nu m-a impresionat la fel de mult ca Gdansk sau Varşovia.
Valy Airport Level
Numarul mesajelor : 71 Varsta : 50 Localizare : Lugoj Data de inscriere : 25/10/2008
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri. Mier 06 Iun 2012, 13:09
Super calatorie! Atata doar, la Cracovia daca era timp macar vre-o 5 ore pentru unul din cele mai mari si frumoase muzee de aviatie din Europa,alta ti-ar fi fost impresia... Asteptam continuarea! Vali
Subiect: Sopot Mier 06 Iun 2012, 14:15
Am petrecut câteva ore în Sopot, un orăşel la mare, centru balneo-turistic, situat în Pomerania, aproape de Gdansk. Foarte pitoresc! Nu am aplicat nici un efect la poza cu casa strâmbă, este una dintre cele mai ciudate clădiri din lume.
Subiect: Varsovia Mier 06 Iun 2012, 14:51
KTW –WAW cu ATR 42 Am pus aici nişte poze făcute pe KTW:
Un ATR murdar, la exterior, aşa cum îi stă bine, după părerea mea!
Varşovia
Este uimitor cum au reuşit să reconstruiască capitala după ravagiile războiului! M-a impresionat Varşovia, mai mult decât mă aşteptam, cu aerul său romantic. Aici am stat cel mai mult, 3 zile şi a meritat. Am prins şi noaptea muzeelor, era o mulţime de lume în stradă. Din păcate cu toată aglomeraţia nu a meritat să intru undeva, în schimb am fost la nişte petreceri în aer liber, acest gen de happeninguri fiind foarte populare la Varşovia.
Aici adăugat şi nişte poze la topicul deschis de Gripen cu Muzeul Armatei Poloneze:
WAW – OPT cu Embraer ERJ-170-200LR Am şi câteva poze de la zborul retur. Fiind pe timp de noapte, nu a fost multe de surprins cu camera. De data asta am primit un sandwich şi o napolitană. Am vizitat şi de data asta cockpitul, dar poza a ieşit mişcata. Deşi echipajul a fost suficient de amabil să mă primească, la întrebarea mea, “what SID did you use?”, comandantul mi-a răspuns “It’s yero 30 in the moring”, ceea ce a fost mai lung decât răspunsul la întrebarea mea care cred că ar fi fost XIMBA.
Transportul nu a fost deloc scump, am plătit aproximativ 70 de euro pentru zborul către şi dinspre Polonia şi câte 30 de euro pentru fiecare roundtrip pe "interne". A meritat din plin!
A fost o experienţă foarte plăcută pe care sigur o voi repeta! Fotografiile suprind imagini, dar din păcate nu şi feelingul acelor locuri...
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri.
Călătorie în Polonia. Patru oraşe şi multe zboruri.