|
| BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur | |
|
+3metalactual fly_emirates strainu 7 participanți | Autor | Mesaj |
---|
strainu Flight Level 300
Numarul mesajelor : 333 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Vin 28 Oct 2011, 00:00 | |
| A venit în sfârșit timpul să vă povestesc și despre viziunea mea asupra Asiei. Cred că veți constata că e ușor diferită decât a altor colegi Titlurile pozelor, acolo unde există, le veți găsi sub ele (așa le pune Flickr) Am fost plecat 2 săptămâni în Roma, Macao, Singapore și Hong Kong. Astăzi, episodul Roma. 09/10/11: BBU-FCO cu Blue Air (0B1215)Inițial trebuia să plecăm de dimineață și să prindem 2 zile în Roma, dar cu 10 zile înainte Blue Air s-a gândit să ne strice planurile și să anuleze zborul respectiv "din motive operaționale". Drept urmare, am plecat doar seara la 6, ajungând acolo la 7 (ora locală) Băneasa pare chiar mai aglomerat ca acum 3 ani când l-am folosit ultima dată, iar funcționarii, de stat sau nu, la fel de sictiriți Câteva poze din zbor: HA-LVB by strainu, on Flickr YR-MSS și încă ceva by strainu, on Flickr IMG_3757 by strainu, on Flickr IMG_3758 by strainu, on Flickr La Roma situația e ceva mai bună, dar tot am așteptat mai mult de jumătate de oră până au început să curgă bagajele... A doua zi, plimbare de voie: Argentina by strainu, on Flickr IMG_3782 by strainu, on Flickr IMG_3786 by strainu, on Flickr IMG_3791 by strainu, on Flickr IMG_3794 by strainu, on Flickr IMG_3810 by strainu, on Flickr Mormântul lui Vittorio Emanuele, cel mai cunoscut rege al lor by strainu, on Flickr Panteon by strainu, on Flickr IMG_3819 by strainu, on Flickr IMG_3820 by strainu, on Flickr O căsuță interesantă undeva pe lângă Senat: IMG_3824 by strainu, on Flickr IMG_3825 by strainu, on Flickr IMG_3826 by strainu, on Flickr IMG_3831 by strainu, on Flickr IMG_3832 by strainu, on Flickr IMG_3844 by strainu, on Flickr Câteva poze din Piazza Venezia, unde se află, pe lângă Monumentul lui Vittorio, și columna lui Traian: Monumentul lui Vittorio by strainu, on Flickr IMG_3859 by strainu, on Flickr IMG_3863 by strainu, on Flickr IMG_3869 by strainu, on Flickr IMG_3877 by strainu, on Flickr IMG_3891 by strainu, on Flickr O luăm mai departe spre Colosseum... IMG_3902 by strainu, on Flickr IMG_3910 by strainu, on Flickr IMG_3921 by strainu, on Flickr IMG_3923 by strainu, on Flickr Să nu uităm de specificul forumului, cu câteva avioane care treceau pe deasupra: Ceva foarte, foarte sus by strainu, on Flickr B737? by strainu, on Flickr După masă, Piaza di Spagna, Cadstel Sant' Angelo și Catedrala Papală: IMG_3928 by strainu, on Flickr IMG_3932 by strainu, on Flickr IMG_3933 by strainu, on Flickr IMG_3940 by strainu, on Flickr IMG_3949 by strainu, on Flickr IMG_3959 by strainu, on Flickr IMG_3965 by strainu, on Flickr A fost un maraton de vreo 10 ore în care am parcurs cam toată partea istorică a Romei pe jos. Atunci am zis că am exagerat, dar s-a dovedit un bun antrenament pentru ce a urmat Până la episodul viitor, vă las cu un filmuleț din naveta automatizată de la Fiumicino: https://www.youtube.com/watch?v=-oX4JDTPSD4 | |
| | | strainu Flight Level 300
Numarul mesajelor : 333 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Vin 28 Oct 2011, 14:17 | |
| Azi, episodul 2: Roma-Macao 11/10/11: FCO-SVO-HKG cu Aeroflot (SU0282, SU0595)Am ajuns la aeroport cu vreo 2 ore și un sfert înaintea zborului și ne așteptam să nu fie încă nimeni la ghișeu. Când colo, surpriză: erau deja vreo 100 de oameni, majoritatea dintr-o orchestră. Am avut deci parte de cele mai ciudate bagaje de mână pe care le-am văzut vreodată (habar n-aveam că se fac genți în formă de corn francez) Plecarea spre Asia s-a făcut de la "insula" G, trebuind deci să luăm naveta de care v-am zis mai sus (cred că tot terminalul 3 e în situația asta). Naveta își parcuge traseul în 60s by strainu, on Flickr 9V-SVI by strainu, on Flickr 9V-SVI by strainu, on Flickr IMG_4000 by strainu, on Flickr O să pun mai multe poze cu aeroportul la threadul respectiv. Deocamdată, câteva din avion: Am zburat cu Airbus A321, VP-BUM (în ciuda a ceea ce scria pe flightradar24, ceea ce mi se pare un pic ciudat) VP-BUM by strainu, on Flickr VP-BUM by strainu, on Flickr Iar am nimerit pe aripă... Online check-inul de la Aeroflot suge. IMG_4010 by strainu, on Flickr IMG_4014 by strainu, on Flickr IMG_4015 by strainu, on Flickr IMG_4017 by strainu, on Flickr IMG_4018 by strainu, on Flickr Papa bun, absolut identic pe toate zborurile. În total am numărat 5 feluri diferite, inclusiv rață. Chicken by strainu, on Flickr Fish by strainu, on Flickr Când am ajuns la Moscova era deja noapte. Am încercat să-i fac o poză lui VQ-BQY, dar fără prea mult succes: VQ-BQY by strainu, on Flickr La Hong Kong, smog și ploaie torențială. Atât de torențială încât a intrat apă și în cabină (poza e mișcată din cauza luminii insuficiente, dar chestia de la îmbinarea plăcilor e o dâră de apă) IMG_4031 by strainu, on Flickr Am luat apoi trenulețul spre SkyPier (ăștia din HongKong n-au doar o stație, au ditai sistemul de metrou în aeroport)... IMG_4035 by strainu, on Flickr ...și ne-am îmbarcat pe jetfoil. Geamurile laterale erau aproape opace din cauza sării, doar în față se puteau face câteva poze. Din păcate s-ar părea că nu-s cine știe ce mariner, așa că după 10 minute a trebuit să mă duc spre centrul vaporului și mai în spate ca să nu dau chickenul afară IMG_4036 by strainu, on Flickr IMG_4043 by strainu, on Flickr IMG_4046 by strainu, on Flickr Întorși pe uscat, prima impresie din Macao a fost ceva de genul: "e ca la noi, cu blocuri jerpelite, doar că în loc de 4, 8, 12 etaje au câte 20, 30, 40" IMG_4047 by strainu, on Flickr De fapt, asemănările mergeau mai departe, cu taximetriști care te acostau cum ieșeai de la vamă, dar nu voiau să te ducă dacă aveai hotelul prea aproape. Dar să nu divagăm... Am stat la Posada de Mong-Ha, care e de fapt școala de practică a institutului lor de turism. Ce înseamnă asta? Păi... prețuri fără TVA și taxă de servicii (adică cu 18% mai mici) și servicii de 5*****. Nu e deci nicio surpriză că e hotelul #1 din Macao pe TripAdvisor. Surpriza a venit la tarife: 600 de pataca pe noapte (~60€, foarte puțin pentru zona aia) Am avut pat full size (adică de 2m lungime, nu de 1,90) și calculator în cameră, plus rețea WiFi dedicată: IMG_4067 by strainu, on Flickr Vreo 60 de canale la TV, dar și seif, papuci și chiar halat de baie: IMG_4068 by strainu, on Flickr Vedere asupra "sălii de forță" a hotelului, aflată în grădină IMG_4069 by strainu, on Flickr Și câteva poze de pe afară: IMG_4082 by strainu, on Flickr IMG_4083 by strainu, on Flickr IMG_4076 by strainu, on Flickr Deocamdată trebuie să mă opresc. Ceva mai târziu despre ursuleți panda, avioane portugheze și ce înseamnă Veneția pentru macanezi. | |
| | | fly_emirates Flight Level 100
Numarul mesajelor : 170 Varsta : 43 Localizare : Bucharest Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Vin 28 Oct 2011, 16:40 | |
| sunt numai ochi si urechi dupa TR-ul tau...
| |
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Sam 29 Oct 2011, 10:32 | |
| Mersi @fly_emirates. Partea a treia: Macao ziua 1Primul lucru care te izbește în Macao e clima și mirosul. Nu e foarte cald, dar cu umiditatea e foarte mare, ceea ce înseamnă că nu prea poți să respiri. Și dacă mai ești pe o stradă cu multe restaurante cu meniu exclusiv în chineză și din care iese un miros de prajeală stătută.... șoc cultural garantat După primele 2 ore nu ne doream decât să fim înapoi în Europa. Însă după ce îți recâștigi suflul și începi să te uiți în jur, observi câteva detalii care s-ar părea că sunt specifice Chinei urbane de azi: - reclame și magazine de lux la tot pasul IMG_4054 by strainu, on Flickr - zgârie de nori care de care mai ciudați (aici Hotel Lisboa) IMG_4062 by strainu, on Flickr - monumente puține, dar bine întreținute și exploatate IMG_4057 by strainu, on Flickr IMG_4056 by strainu, on Flickr După plimbarea de voie din prima zi, am zis să cerem ceva sfaturi de la localnici, adică de la recepția hotelului. Copiii de acolo sunt foarte binevoitori și ne-au dat o grămadă de sfaturi, ba chiar și bilete gratis la Macau Museum. Un eveniment funny a fost când o fată ne-a sfătuit să vizităm The Venetian: "they've got a real copy of Venetia there". Prietena mea i-a replicat că probabil n-o să facem asta, fiindcă am fost deja în Veneția, Italia. Reacția tipei a fost genială: a zis doar "OOOO...the real Venice" și a rămas cu gura căscată și ochii mari. Cunoșteam privirea aia... așa mă uitam și eu la cei care fuseseră deja în Asia. Bănuiesc că toți vrem s-ajungem cât mai departe... În cele din urmă am hotărât să mergem la ursuleții panda. Aceștia sunt într-un parc zoologic gratuit, plătind doar intrarea în habitatul urșilor. La intrare era expus CS-RIG, care a zburat în anii '70 din Portugalia până în Macao și s-a prăbușit la întoarcere deasupra Chinei. Din păcate n-am putut să găsesc nimic despre asta pe net. Avionul a fost apoi donat celor din Macao care l-au refăcut și l-au expus prin diverse locuri. IMG_4108 by strainu, on Flickr IMG_4109 by strainu, on Flickr IMG_4113 by strainu, on Flickr Și acum ursuleții... IMG_4129 by strainu, on Flickr În poze par mari, dar de fapt n-au mai mult de 1,5m înălțime și sunt cam cât un om grăsuț, nu obez. IMG_4135 by strainu, on Flickr IMG_4141 by strainu, on Flickr Tipa de la hotel ne avertizase că după ce primesc mâncare devin leneși, dar am avut noroc. Femelei îi mai era foame... IMG_4154 by strainu, on Flickr IMG_4160 by strainu, on Flickr IMG_4166 by strainu, on Flickr IMG_4168 by strainu, on Flickr IMG_4173 by strainu, on Flickr IMG_4182 by strainu, on Flickr IMG_4183 by strainu, on Flickr IMG_4189 by strainu, on Flickr IMG_4197 by strainu, on Flickr IMG_4202 by strainu, on Flickr IMG_4203 by strainu, on Flickr Deși par greoi, de fapt sunt foarte buni la mâncat bambus. Iau tija ca oamenii, dau coaja la o parte și de-abia apoi mănâncă miezul: https://www.youtube.com/watch?v=b3hkJysmdl8 Am trecut apoi la alte animale. Din păcate cuștile erau foarte dese, nu prea au ieșit toate pozele așa cum îmi doream. IMG_4243 by strainu, on Flickr IMG_4245 by strainu, on Flickr IMG_4251 by strainu, on Flickr IMG_4256 by strainu, on Flickr IMG_4258 by strainu, on Flickr IMG_4262 by strainu, on Flickr IMG_4271 by strainu, on Flickr IMG_4273 by strainu, on Flickr IMG_4123 by strainu, on Flickr IMG_4221 by strainu, on Flickr IMG_4227 by strainu, on Flickr Primata de mai jos era foarte zgomotoasă dacă nu avea spectatori la salturile ei prin cușcă: IMG_4231 by strainu, on Flickr În schimb dacă te apropiai... IMG_4232 by strainu, on Flickr Nu vă spun ce făcea ăsta micu, dați zoom și ghiciți IMG_4237 by strainu, on Flickr După zoo, am fost la plajă (da, au și ei plajă, dar neagră). Acolo am sărit de pe niște pietre pe ceea ce părea o bucată de nisip, dar s-a dovedit a fi un fel de nămol cleios. Păcat că n-am poze cu mine după ce-am ieșit, arătam de milioane. IMG_4277 by strainu, on Flickr Traficul din port făcea imposibilă bălăceala, dar erau salvamari IMG_4275 by strainu, on Flickr La întoarcerea în oraș am văzut din autobuz și vestitul Venetian IMG_4294 by strainu, on Flickr IMG_4314 by strainu, on Flickr Un templu de lângă hotel by strainu, on Flickr IMG_4323 by strainu, on Flickr Despre ziua a doua mai încolo. Îmi cer scuze dacă fragmentez prea mult trip-reportul, dar timpul meu liber e și el bucățit. | |
| | | metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Dum 30 Oct 2011, 18:34 | |
| Si eu sunt foarte atent, buna treaba pana acum...nu te lenevii. Thx @strainu ! | |
| | | atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Lun 31 Oct 2011, 09:23 | |
| | |
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Lun 31 Oct 2011, 12:19 | |
| Ziua a doua a fost mai liniștită. Am plecat de dimineață spre Muzeul din Macao, curioși să vedem ce premii o să primim. Cei de la hotel ne daduseră bilete gratuite, urma să primim un chestionar pe care să-l completăm și la ieșire primeam un cadou. La intrare trona mijlocul tradițional de transport: IMG_4347 by strainu, on Flickr Clopotul era cel original de la Catedrala Sf. Paul de alături: IMG_4386 by strainu, on Flickr Mâncare tradițională macaneză (toată din plastic din păcate ): IMG_4417 by strainu, on Flickr De pe acoperișul fortului muzeu te poți uita în curtea vecinilor la propriu.... IMG_4456 by strainu, on Flickr ...sau la figurat (dincolo de gârlă e China): IMG_4449 by strainu, on Flickr IMG_4463 by strainu, on Flickr Un pic de iască îmi mai lipsea să dau un tun la cazinou IMG_4465 by strainu, on Flickr După ce-am ieșit de aici eram puțin dezorientați, nu prea mai știam ce-ar fi de văzut. Am decis să urmăm prima săgeată care ne-a ieșit în cale, spre casa Mandarin. Asta este cea mai mare proprietate din peninsula Macao (ca amprentă la sol). Vizita e gratuită, dar la intrare te întrebă de unde ești, pentru statisticile lor. Când am zis România a rămas chinezu' mască , așa că am completat: "Europe". Părea foarte ușurat... Casa era de fapt formată din 3 case și mai multe curți, unele dedicate domnișoarelor care nu ieșiseră încă în societate. IMG_4487 by strainu, on Flickr IMG_4494 by strainu, on Flickr IMG_4496 by strainu, on Flickr Era în desfășurare și o expoziție de artă a ceaiului (fără servire): IMG_4526 by strainu, on Flickr IMG_4534 by strainu, on Flickr IMG_4535 by strainu, on Flickr Poarta de intrare (dinspre interior) by strainu, on Flickr Singura poză care a ieșit cu templul lui A-Ma, zeița care a dat numele orașului: IMG_4558 by strainu, on Flickr Și câteva din părți de oraș pe care n-am mai apucat să le aprofundăm: IMG_4585 by strainu, on Flickr IMG_4586 by strainu, on Flickr 15/10/11: Macao - HKG - SIN cu Hong Kong Airlines (HX751 cu A330)De la Macao la HKG am luat din nou Turbojet-ul,. De data asta marea era mai puțin agitată, așa c-am prins câte ceva din traficul maritim din deltă. IMG_4596 by strainu, on Flickr IMG_4603 by strainu, on Flickr IMG_4607 by strainu, on Flickr Nu știu cum puteau să pescuiască în mizeria aia de apă și de aer IMG_4609 by strainu, on Flickr IMG_4610 by strainu, on Flickr Transferul aeroport - ferry e foarte bine pus la punct: le dai chitanțele de la bagaje, le colectează ei și le urcă pe vapor, iar tu le iei la destinație. Teoretic, invers nu merge la fel. Există la SkyPier o bandă de bagaje de unde le iei, le târăști 10 m și faci check-in la avion. Totuși, după ce am așteptat 15 min degeaba la bandă, ne-a explicat cineva că bagajele noastre sunt deja în drum spre avion. OK... hai să o luăm și noi la pas. La ghișeul de check-in HK Airlines, o tipă foarte ocupată cu pașapoartele unui grup de pensionari japonezi în drum spre Oasaka. Din fericire imediat apare altă dră. înaltă cât ghișeul care ne ia pașapoartele și ne dă boarding passuri și... câte o chitanță pentru 120 HKD pe care să-i luăm de la alt ghișeu. Nedumeriți, întrebăm ce-i cu banii ăia și ni se spune că reprezintă taxa de plecare din Hong Kong, pe care o primim pentru că, evident, n-am plecat din Hong Kong, ci din Macao. SUPER TARE! So, rospotters top tip: dacă vă duceți și în Hong Kong și în Macao, aranjați în așa fel încât să plecați direct din Macao, o să vă dea aeroportul bani și de ceva cumpărături. Again, aici doar câteva poze cu avionul nostru, restul în threadul despre aeroport și despre companie. IMG_4636 by strainu, on Flickr IMG_4648 by strainu, on Flickr IMG_4650 by strainu, on Flickr IMG_4649 by strainu, on Flickr Hong Kong Airlines e o subsidiară a Hainan Airlines și operează din HKG în Asia și spre Moscova. Echipajul mi s-a părut ca toți asiaticii, foarte tipicari. Nu m-au lăsat nici măcar să țin aparatul foto în mână (închis), au insistat să-l pună în compartimentul pentru bagaje. Și-au primit însă "răsplata" când au început să închidă ușile - la zborul dus niciuna dintre stewardese nu era destul de înaltă ca să le poată închide fără să sară - țop 1, țop 2, ... Partea cea mai simpatică a fost că după ce au strâns masa, au mai făcut un tur și ne-au dat câte o prăjitură cu răvaș. Nice touch, cum ar zice englezii. IMG_4682 by strainu, on Flickr Câteva încercări de străpungere a smogului din Hong Kong: IMG_4672 by strainu, on Flickr IMG_4674 by strainu, on Flickr În Singapore am stat în Little India (mersi @Mengelaus) și am nimerit chiar de Deepavali, când toate străzile principale sunt împopoțonate cam ca de Crăciun la noi. IMG_4701 by strainu, on Flickr Au și biserici, chiar dacă arată ca moscheile... IMG_4703 by strainu, on Flickr Acoperișul porții unui templu hindus by strainu, on Flickr Imagini clasice nocturne... Marina Bay, districtul financiar și Merlion: IMG_4725 by strainu, on Flickr IMG_4736 by strainu, on Flickr IMG_4747 by strainu, on Flickr Când te plimbi noaptea prin parcuri, dai peste tot felul de vietăți. De exemplu, un melc de 10cm lungime: IMG_4751 by strainu, on Flickr A doua zi am luat-o la picior prin zona colonială și Little China. Chestiile interesante de aici sunt destul de grupate, se pot vedea lejer în juma' de zi. IMG_4772 by strainu, on Flickr IMG_4796 by strainu, on Flickr IMG_4849 by strainu, on Flickr Deepavali în acțiune... în mijlocul cartierului chinezesc. IMG_4829 by strainu, on Flickr IMG_4824 by strainu, on Flickr Deocamdată sunt în criză de poze, voi continua cu grădinile zoologice și ce zburătoare de metal prinzi prin ele. | |
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Mier 02 Noi 2011, 11:24 | |
| Azi încep ceea ce sper să fie penultimul post din această serie care a devenit cam lungă După plimbarea prin Little China, am zis să ne plimbăm un pic cu barca, să ne mai odihnim... Majoritatea pozelor le-ați mai văzut, doar că noapte parcă arată mai frumos IMG_4860 by strainu, on Flickr IMG_4849 by strainu, on Flickr IMG_4858 by strainu, on Flickr Alkaff bridge by strainu, on Flickr IMG_4948 by strainu, on Flickr IMG_4954 by strainu, on Flickr IMG_4955 by strainu, on Flickr La muzeul lor de istorie era o expoziție cu soldații de teracotă din China. Cum era ultima zi, intrarea era gratuită. IMG_5018 by strainu, on Flickr IMG_5025 by strainu, on Flickr IMG_5028 by strainu, on Flickr IMG_5034 by strainu, on Flickr Câteva încercări noaptea, folosind fake-ul gorillapod cumpărat de la chinezi: IMG_5053 by strainu, on Flickr IMG_5050 by strainu, on Flickr A doua zi am început perindările pe la multele grădini zoologice din oraș. Pretul biletelor: 58 SGD (~32€) pentru toate trei. Mult, dar mertiă. Pentru început, Jurong Bird Park. IMG_5094 by strainu, on Flickr Ăștia zgomotoșii erau afară, pe post de trompetiști. IMG_5071 by strainu, on Flickr IMG_5088 by strainu, on Flickr IMG_5129 by strainu, on Flickr IMG_5123 by strainu, on Flickr IMG_5132 by strainu, on Flickr IMG_5148 by strainu, on Flickr N-aveau numai păsări, ci și rechini și țestoase: IMG_5169 by strainu, on Flickr IMG_5206 by strainu, on Flickr Favoritul meu: IMG_5215 by strainu, on Flickr La prânz era un spectacol cu păsări care pictau... și-ți furau mâncarea IMG_5272 by strainu, on Flickr Nu știam că struții se așează IMG_5317 by strainu, on Flickr Oaia paznic la lupi sau șopârla la păsări IMG_5327 by strainu, on Flickr IMG_5340 by strainu, on Flickr IMG_5361 by strainu, on Flickr Era aproape imposibil să faci poze la bufnițe.. asta e una care a ieșit cât de cât. IMG_5399 by strainu, on Flickr IMG_5412 by strainu, on Flickr Când oboseai de păsări te puteai plimba cu trenulețul... IMG_5200 by strainu, on Flickr ...sau puteai poza avioane. IMG_5195 by strainu, on Flickr Seara, plimbare la "perla coroanei": Night Safari. E cu adevărat o experiență deosebită, să vezi toate animalele alea în întuneric. Mai ales lilieci Din păcate n-am prea multe poze (ca de obicei noaptea), dar dacă ajungeți în Singapore, nu ratați. IMG_5451 by strainu, on Flickr IMG_5516 by strainu, on Flickr În sfârșit, grădina zoologică propriu zisă. Deja majoritatea animaleleor le văzusem în celelalte două, n-a mai fost așa de interesant. IMG_5523 by strainu, on Flickr IMG_5530 by strainu, on Flickr IMG_5535 by strainu, on Flickr IMG_5542 by strainu, on Flickr IMG_5547 by strainu, on Flickr IMG_5566 by strainu, on Flickr IMG_5578 by strainu, on Flickr IMG_5599 by strainu, on Flickr IMG_5609 by strainu, on Flickr IMG_5623 by strainu, on Flickr IMG_5642 by strainu, on Flickr IMG_5688 by strainu, on Flickr IMG_5788 by strainu, on Flickr IMG_5851 by strainu, on Flickr IMG_5867 by strainu, on Flickr IMG_5887 by strainu, on Flickr IMG_5916 by strainu, on Flickr IMG_5926 by strainu, on Flickr IMG_5931 by strainu, on Flickr Plecarea spre Hong Kong, cu B737 business class . N-am înțeles nici acum dacă a fost o chestie de overbooking (vânduseră mai multe bilete decât locuri la economy și niciunul la business) sau o confuzie din cauză că am făcut check-in la biroul de business. Oricum, inițial primisem locuri de economy, iar la poartă au fost schimbate pentru rândul 1. Diferențe în afară de locul pentru picioare nu cred că au fost. IMG_5939 by strainu, on Flickr IMG_5944 by strainu, on Flickr Cred că HK o mai pune de-o insulă artificială: IMG_5954 by strainu, on Flickr De la etajul 12 al hotelului era o super panoramă asupra Victoria Bay (scuzați lampa): IMG_5966 by strainu, on Flickr IMG_5976 by strainu, on Flickr IMG_5981 by strainu, on Flickr La Londra n-aveau decât autobuze supraetajate, m-am bucurat să merg și cu tramvaiul: IMG_5971 by strainu, on Flickr IMG_5991 by strainu, on Flickr Nici cu vaporul nu se anunța prea rău: IMG_5979 by strainu, on Flickr IMG_6004 by strainu, on Flickr IMG_6040 by strainu, on Flickr Mai aveam și de aici câteva poze cu animale, dar nu va mai plictisesc. Oricum păreau mult mai triste ca cele din Singapore... În episodul viitor (ultimul): Victoria Peak tram by strainu, on Flickr ...și multe alte chestii din Hong Kong.
Ultima editare efectuata de catre strainu in Mier 02 Noi 2011, 14:29, editata de 1 ori | |
| | | Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Mier 02 Noi 2011, 14:17 | |
| Misto, de abia astept urmarea. Ciudata faza cu aparatul foto in avion. In nici unul din zborurile prin Asia nu mi-a spus nimeni nimic si K10D cu 18-200 e marisor fata de un aparat obisnuit. | |
| | | yelp Airport Level
Numarul mesajelor : 36 Varsta : 39 Localizare : Constanta Data de inscriere : 12/01/2010
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Mier 02 Noi 2011, 14:43 | |
| Frumos trip report. Aşteptăm şi continuarea. | |
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Joi 03 Noi 2011, 17:48 | |
| Și ultima bucată. Începem cu Victoria Peak: Asiaticii au ce au cu clădirile în formă de navă IMG_6118 by strainu, on Flickr IMG_6107 by strainu, on Flickr Sus era destul de clar... IMG_6124 by strainu, on Flickr ..mai jos în schimb smog IMG_6149 by strainu, on Flickr IMG_6125 by strainu, on Flickr IMG_6134 by strainu, on Flickr IMG_6137 by strainu, on Flickr înapoi la tramvai: IMG_6157 by strainu, on Flickr IMG_6159 by strainu, on Flickr IMG_6161 by strainu, on Flickr Tipicari obsedați de ordine și disciplină: IMG_6173 by strainu, on Flickr La muzeul ceaiului erau expuse lucrările de la concursul anual de seturi de ceai. Unele erau chiar wow: IMG_6237 by strainu, on Flickr IMG_6245 by strainu, on Flickr Bila asta era un fel de "buletin hidrologic"...marca ora exactă pentru navele din port. IMG_6287 by strainu, on Flickr Dar erau chestii mai interesante prin zonă...gen un heliport IMG_6284 by strainu, on Flickr IMG_6285 by strainu, on Flickr Sau fostul turn al gării, lângă la fel de vechiul Star Ferry. IMG_6314 by strainu, on Flickr IMG_6325 by strainu, on Flickr Mergem mai departe către Walk of Fame. În afară de Bruce Lee și Jackie Chan, nu știam niciun nume IMG_6398 by strainu, on Flickr Eram chiar sub traiectoria de decolare de la HKG: IMG_6396 by strainu, on Flickr IMG_6404 by strainu, on Flickr IMG_6407 by strainu, on Flickr Mai apoi am mers să cumpărăm cadouri... în Ladies Market. Imaginați-vă o "Europa" stradală întinsă pe vreo 4 cvartale. Am ieșit de acolo cu capul țiuind și cu hotărârea fermă să-i ar una următorului care mi-ar fi propus "fut masaaaaje" IMG_6441 by strainu, on Flickr Nici grădina Nai Lin nu m-a impresionat: IMG_6469 by strainu, on Flickr IMG_6499 by strainu, on Flickr IMG_6523 by strainu, on Flickr Un Thai ratăcit... IMG_6508 by strainu, on Flickr Peste Golden Bauhinia am trecut repede, era plin de grupuri de chinezi chiar și la 10 seara. IMG_6581 by strainu, on Flickr Centrul de conferințe by strainu, on Flickr IMG_6557 by strainu, on Flickr IMG_6618 by strainu, on Flickr În penultima zi am vizitat sudul insulei - Aberdeen și Ocean Park. Voiam să mai ajungem și în Stanley, dar programul autobuzelor era potrivnic. La Aberdeen nu era nimic de făcut în afară de o plimbare cu jonca, dar pe care am evitat-o din pricina amintirilor din Macao IMG_6676 by strainu, on Flickr Ocean Park e o combinatie de Disneyland cu un acvariu și zoo (da, iar ) Flashul era interzis, dar chinezilor nu le păsa prea mult. Cel puțin 3 poze le-am făcut la flashul altora Nemo! by strainu, on Flickr IMG_6753 by strainu, on Flickr IMG_6758 by strainu, on Flickr IMG_6768 by strainu, on Flickr IMG_6773 by strainu, on Flickr IMG_6789 by strainu, on Flickr Și aici aveau panda, dar era mult mai dezorganizat ca la Macao: IMG_6799 by strainu, on Flickr De fapt, chiar 2 feluri de panda, nu doar Panda gigant: IMG_6823 by strainu, on Flickr Vidre by strainu, on Flickr în drum spre cea de-a doua parte a parcului. Sunt două părți complet separate, legate prin telegondolă și metrou (stilizat în Nautilus) IMG_6897 by strainu, on Flickr IMG_6967 by strainu, on Flickr IMG_6977 by strainu, on Flickr Meduze dansatoare: IMG_6956 by strainu, on Flickr Ultima zi a marcat plimbarea pe insula Lantau. Mare greșeală am făcut că am lăsat-o pe duminică, în weekend prețul transportului pe insulă se dublează! Până la Buda gigant se poate ajunge cu o altă telegondolă, dar coada era cam cât 10 alimentare pe vremea lui Ceaușescu, așa că am luat autobuzul: IMG_7006 by strainu, on Flickr IMG_7010 by strainu, on Flickr IMG_7031 by strainu, on Flickr O fi băut zeul? Sau fotograful? IMG_7055 by strainu, on Flickr Și mănăstirea de la poalele lui Budha: IMG_7051 by strainu, on Flickr IMG_7082 by strainu, on Flickr Mai departe am luat autobuzul spre Tai O, "a true fishermen village", după cum îl lăuda Lonely Planet. N-am fost dezamăgiți, tot centrul e o imensă piață de pește care pute de te duci în lume (chiar mai rau decât la hawker centre) IMG_7090 by strainu, on Flickr Noi am ajuns la reflux, casele pe piloni erau de fapt pe pământ și în loc de apă am văzut doar crustacee IMG_7100 by strainu, on Flickr IMG_7126 by strainu, on Flickr IMG_7189 by strainu, on Flickr La întoarcere am luat ferryul din Kowloon până pe insulă și am coborât vizavi de magazinul Apple. Dați clic, merită Aglomerația e mai mult decât explicabilă dacă realizezi că în Hong Kong ești un nimeni dacă n-ai geantă Samsonite, telefon iPhone și eventual un iPad. Am observat chiar că la ei Blackberry e telefonul adolescenților rebeli, nu al oamenilor de afaceri. IMG_7221 by strainu, on Flickr 24/10/2011 HKG-SVO-FCO (SU0596, SU0277)Întoarcerea a fost zbor de zi, așa că am putut să fac poze. Mai multe în threadurile companiilor și aeroporturilor. IMG_7225 by strainu, on Flickr IMG_7258 by strainu, on Flickr Duck by strainu, on Flickr IMG_7274 by strainu, on Flickr IMG_7275 by strainu, on Flickr IMG_7287 by strainu, on Flickr IMG_7292 by strainu, on Flickr IMG_7328 by strainu, on Flickr La Moscova era deja seară, așa că nu știu ce avion m-a adus la Roma. Am încercat să întreb unul din membrii echipajului dar mi-a răspuns "No, no" pe un ton de parcă aș fi întrebat-o unde stă Putin. Oricum, avionul era plin doar 25%. În ultima zi a excursiei aveam de omorât vreo 5 ore până la plecarea Blue Air-ului, așa că am zis să stăm la coada kilometrică de la Vatican. Deși foarte lungă, coada se mișca repede, așa ca în jumătate de oră eram înauntru. Concluzia a fost foarte bine exprimată de jumătatea mea: "aștia chiar au băgat bani aici" IMG_7350 by strainu, on Flickr IMG_7357 by strainu, on Flickr IMG_7358 by strainu, on Flickr IMG_7377 by strainu, on Flickr IMG_7406 by strainu, on Flickr IMG_7422 by strainu, on Flickr IMG_7453 by strainu, on Flickr IMG_7462 by strainu, on Flickr În sfârșit, în drum spre casă, cu YR-BAG, ca și la venire: YR-BAG by strainu, on Flickr Overall, au fost 17 zile foarte interesante. M-aș întoarce peste tot cu plăcere, mai puțin poate la Hong Kong. Poate mă așteptam eu la prea mult, dar am fost cam dezamăgit de acest oraș. Mi se pare că e ca și cum ai trăi în Piața Victoriei sau în La Defense din Paris, doar că de 100 de ori mai mare și mai plin cu gaze toxice. Pozele le-am cam pus pe toate pe forum. Dacă vreți să le vedeți grupate, sunt disponibile la http://www.flickr.com/photos/strainu/sets/72157627867413461/ Dacă mai aveți și alte întrebări, nu ezitați să întrebați. Pe mine trip-reporturile anterioare m-au ajutat mult în planificarea excursiei și sper să pot și eu să ajut pe alții. | |
| | | fly_emirates Flight Level 100
Numarul mesajelor : 170 Varsta : 43 Localizare : Bucharest Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Joi 03 Noi 2011, 23:11 | |
| foarte frumoase pozele. felicitari pentru calitatea TR-ului... pe cand urmatoarea escapada in Asia? ) | |
| | | v-twin Airport Level
Numarul mesajelor : 43 Varsta : 36 Localizare : YYZ to OTP Data de inscriere : 15/04/2011
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur Vin 04 Noi 2011, 16:55 | |
| Multumiri pentru efort si poze | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur | |
| |
| | | | BBU-FCO-SVO-HKG-SIN și retur | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |