- cupcea a scris:
- Pareri despre autenticitatea unei fotografii, presupus facuta de la mare altitudine
Care ar fi sansele ca fotografia (a) presupus facuta de la o altitudine foarte mare dar sub 40 km, sa fie reala, autentica?
Poza (a)
Aceeasi intrebare despre imaginea (b ) cu precizarea ca aceasta a fost realizata in jurul a 12 mii metri.
Poza (b )
Sursa cadre: http://picasaweb.google.com/arcaorbital/Misiunea4b#
Exista unele speculatii pe net cu privire la veridicitatea celor doua instantanee.
Nota: Am postat intrebarea pe forumul de fata deoarece din titlul sau rezulta ca cei care il frecventeaza se pricep la fotografie.
Speri sa nu te superi foarte tare dar,
Problemele peope(some) vs. ARCA nu cred ca fac obiectul forumului si daca e cineva sa conteste sau sa aprobe atunci Google sa-i ramana numele.
Stiu ca aceasta asociatie a primit o finantare guvernamentala (ceva in apropiere de 1 mil euro) dar cum au primit-o si de ce este problema unor institutii ale statului roman, restul discutiilor le vad sub spectrul invidiei.
Si mai stiu ceva invatat din propria-mi experienta: cercetarea stiintifica poate sa aiba rezultate sau nu.
Speculatiile despre reusita sau esecul acestui proiect nu cred ca intereseaza pe nimeni. Asteptam si vom vedea. Daca nu am condamna orice actiune pozitiva poate ca am mai avansa putin afara din mizeria in care suntem.