Salut tuturor colegilor de forum,
A sosit vremea sa contribui la capitolul TR-uri. Desi urmaresc demult activititatea voastra si mai ales pasiunea tuturor pentru aviatie si spotting, nu am avut timpul necesar pentru a crea un TR. Sa revin la aventura mea cu compania Lufthansa Italia pana la Malpensa - Milano.
Totul a inceput acum 1luna cand m-am hotarat impreuna cu prietena, ca ar fii minunat sa ne luam o binemeritata vacanta si sa ajungem prin Italia. Cum prietena are rude stabilite in Italia, am cazut de acord sa petrecem cateva zile acolo. Dupa ceva cautari de oferte (primesc newsletteuri de la diverse companii aeriene- cum nu cred ca exista vreo zi fara sa urmaresc diverse oferte, stiri noi despre aviatie
) si am gasit o excelenta oferte la LH Italia cu 150eur/2 pers dus-intors pana la Milano. Asa ca nu am ezitat si am cumparat imediat biletele.
Cum timpul trecea repede, ne-am pregatit pentru ziua plecarii- 17/12/2009. Am plecat din Ploiesti (orasul natal) cu trenul spre Bucuresti, de unde am luat trenul Express spre aeroport.
Si ajuns la aeroport am asteptat putin pana ce s-a deschis checkin-ul la LH ( insa spre suprinderea mea checkin-ul LH se facea pentru toate cursele efectuate de LH, Austrian si LOT).
Cursele ce urmau a decola de la OTP
Putin spotting de la fereastra restaurantului de la etajul 1 (eram in fuga si nu am retinut minte numele localului insa este paralel cu birourile companiilor aeriene)
https://2img.net/h/i1015.photobucket.com/albums/af279/cristiavb/100_6790.jpg
Cu dedicatie pentru colegul de forum Dylan!!
Am cumparat revista TOP GUN de la OTP- noul numar
Meniul destul de bunicel pentru o cursa de 2h
Imagini la apropierea de MXP- muntii Dolomiti
Aterizare pe MXP- frig, dar dupa experienta cu LH Italia, foarte fericit si numai cuvinte de lauda pentru ei
Numarul de inmatriculare a aeronavei LH
https://2img.net/h/i1015.photobucket.com/albums/af279/cristiavb/100_6884.jpg
Rutele LH Italia de la MXP
Urma sa plecam din Milano spre Toscana in localitatea Arezzo- Gara Milano Centrale
Trenul de mare viteza spre localitatea Arezzo- FrecciaRossa
Am ajuns in Arezzo de unde am plecat spre rudele prietenei in localitatea Abbadia di Montepulciano situata la 70km de Firenze.Am petrecut 3 zile extraordinare fara prea multe vizite, avand in vedere ca a fost mai mult o plimbare pentru a ne revedea rudele prietenei. Multe povesti, depanari de amintiri si mai putine poze.
Cateva poze din Abbadia di Montepulciano :
Impreuna cu mama prietenei si un unchi de al ei:
Mi-a iesit asta- extremely happy!!
Unchiul prietenei are o mica crescatorie de iepuri (aici o poza cu cel mai mare urecheat din crescatorie si micii iepuri de 3 zile):
Cam atat pana aici, dupa timpul extraordinar petrecut alaturi de rudele prietenei, a sosit si timpul sa revenim in tara. Insa de aici incepe marea aventura... Pe data de 20 am plecat din Abbadia spre Arezzo de unde urma sa luam trenul de la 00.47 in data de 21 la Bologna, de unde aveam legatura spre Milano. Cum timpul se inrautatise si a nins destul de mult in partea centrala si de N a Italiei, trenul nostru de la Arezzo-Bologna a avut intarziere 1h:10, iar la Bologna socul cel mare sa vedem multe trenuri anulate, printre care si o minunata intarziere de 380minute a trenului nostru de legatura spre Milano Centrale. Asta ar fii insemnat ca la ora 4:30dimineata cand am ajuns in Bologna , totul se rezuma in a gasi un tren spre Milano care ar fii ajuns in 2h:30 sau pierdeam checkin-ul la LH spre OTP. A trebuit sa alergam prin gara pentru a gasi pe un angajat al TRENITALIA, insa toate ghiseele erau inchise ( la capitolul informatii italienii stau foarte prost- de la ora 22 pana la 06 dimineata nimeni nu exista in gara cu toate ca conditiile de calatorie erau precare). Am gasit un simpatic marocan angajat in gara in sala de asteptare care ne-a ajutat sa gasim o legatura la un tren regional la ora 05:22, de unde am plecat spre Milano. La ora 08:20 am ajuns in gara Centrale, si am alergat in fata garii pentru a prinde Shuttle-ul spre Malpensa de la 08:30.
Trenul regional spre Milano plin ochi- pasageri care plecau la munca sau spre aeroport stand chiar si in picioare (norocul nostru sa prindem loc in tren la Bologna)
Am ajuns si la aeroport la timp in jurul orei 10:30, cursa noastra plecand la 11:30 la OTP
Terminalul 1 MXP-curse low cost (Easyjet) si interne
Terminalul 2 MXP
In sfarsit reusisem sa ajung la timp, exact cu 5minute de a se inchide checkin-ul la OTP
Imagini de pe tarmac cu diferite companii aeriene ce urmau a decola de pe MXP- (postez decat imaginile fara a mai descrie compania-dar din lipsa de timp) -scuzati calitatea ulterioara a pozelor insa ramasesem fara baterie la aparatul foto Kodak Z885 si am folosit telefonul din dotare un Nokia E50
Kartago Airlines
Cursa noastra spre OTP a LH Italia
LF-99% MXP-OTP
La aterizare pe OTP ceva poze:
Micul nostru A319 pozat din terminal:
Aici se incheie aventura noastra prin Italia, unde am petrecut un timp minunat, si cu ceva suspans la final, insa totul a decurs in regula si pot spune ca experienta cu Lufthansa Italia m-a facut cu siguranta sa aleg aceasta companie de acum incolo spre viitoarele calatorii in Italia la MXP.
Sper ca v-a placut micul TR, nu unul extraordinar, insa fiind primul meu TR aici,voi reveni cu siguranta cu altele noi pe viitor.
Va doresc tuturor Sarbatori fericite si un An Nou mai bun!!