| Wizz Air (W6 / WZZ) | |
|
+117LRCV GYN paulmare mchidean silubilu ckristi GAC Andrei bogdan17 petrudimoff bistvan fishbed Dana etravel valir vishzu oldblueeyes allex georges malev2009 maboss mariusoctavian1 vic_atc RwO cavver KOSTYK69 TheAce mihai NATO AlexC mitzaciobanu MRares mistretzu40 strainu fularU Celestin AIR06 filip.serban neagu_laurentiu bumbutza liviu.dnistran fly_emirates lrbc Dan70 Karaya 1 Skylink CDA loplo win_oradea transporter k0b3 valavia robert24 geno VicMures raduvisitor Griff LeCCa radudanutz005 flightfear roger silviubad MrJack ovivi arianne Iulius minny ionut.vasile atr_42_500 alinushi dc9northwest norwegian shouriken Miţă_KRP cipi_TM kampfmaschine Alex_tm Mengelaus Daniel arnold757 nrares cristi_avb felix andreos18 Ciprian wizzair7 Quebec Edi Voicu metalactual eugen lucian21 bgg tudor laurus Thomas Tila RazVanAir nicu1980 CalinCLJ bobocell Capt_Vio Virusu llobregat mario antonio RATus gaudi Dylan Red13 Raduq Lyvyoo VIC ovidiu51 B32fly mihairosioru gabi-737 Nic 121 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
CalinCLJ Membru activ
Numarul mesajelor : 1031 Varsta : 62 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/10/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Vin 04 Mar 2011, 20:34 | |
| Mengelaus , esti nedrept si partinitor. Explicabil , poate. Tu nu ai inteles ce am spus eu? Factorul timp pentu tine nu conteaza? Iarta-ma , dar zugravesti o imagine deformata. Am zburat cu WZZ si cu FR , cu ROT si cu DLH (printre altele). Din punct de vedere al zborului in sine , nu exista , evident diferente. Decat ca , in loc sa plec la 19,00 din CLJ si sa ajung la 21,00 (ora locala) la BCN (deci pe aeroportul principal) , plec la 6,00 , ma "plimb" prin BUD sau MUC intre porti , si ajung la 14,00-15,00 la acelasi BCN. Cand vorbesti de "food on board" cred ca glumesti , nu ? Cand vorbesti de "atitudinea personalului" cred ca , de asemenea , glumesti , nu? Mai multa nesimtire si infatuare decat la FA de la ROT (ca sunt interne , ca sunt externe) , nu am gasit ! Exceptiile evident , exista ! Incidente pot aparea peste tot , intarzierile , disfunctionalitatile nu sunt doar apanajul low-cost-ului. Pe de alta parte , as intelege sa faci vorbire despre ele daca la Wizz rata lor ar fi pe la 30-40%. Cand insa se invart pe la 3-4% , situatia e altfel decat o descrii tu.
Ca sa revin un pic on topic , cred ca in ceea ce priveste piata romaneasca , Wizz a trecut intr-o alta faza a dezvoltarii , e suficient de cunoscuta si nu se mai arunca la oferte de "19 RON / segment". Trebuie sa recunosti ca e nerealizt si nesustenabil sa zbori CLJ-LTN-CLJ cu 90 RON + bagaj. Daca te uiti , preturi de genul asta practica pe SKP-LTN , unde intra pe o piata noua.
Ultima editare efectuata de catre CalinCLJ in Vin 04 Mar 2011, 23:56, editata de 1 ori | |
|
| |
loplo Fotograf
Numarul mesajelor : 911 Varsta : 45 Localizare : EDDK Data de inscriere : 19/01/2009
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Vin 04 Mar 2011, 23:33 | |
| Tot mai multe companii trec pe economy plus. Adica cei de la Economy nu primesc mancare pe zboruri de pana la 4 ore. | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 10:30 | |
| Calin, inteleg foarte bine ce spui. O mica lamurire, eu cand spuneam angajati nu ma gandeam la FA ci la angajatii de la sol. Nu doresc nimanui sa aiba probleme in Cluj( orice fel de) si sa necesite asistenta de la Menzies. Bun!Atunci ramane o singura intrebare: Daca sunt diferente asa de mici intre WizzAir si celelalte companii, de ce se mai numeste low cost? Care e esenta low costului in fapt? Aici am vrut sa ajung de la inceput. De ce e Wizz low cost si Tarom nu?Sau invers? Preturi la fel, servicii la fel, drepturile pasagerilor aceleasi. Doar pentru ca WizzAir nu are agreementuri cu alte companii si nu poti zbura decat point to point? | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 10:40 | |
| Nu sunt diferente "asa de mici " . Uite , spre exemplu in aprilie ai CLJ-BCN-CLJ la 340 RON plus bagaje . Nu cred ca poti sa obtii un pret apropiat de cel a lui Wizz de la Malev sau Lufthansa . Wizz a schimbat tactica , cele mai mici preturi se gasesc cu 1 luna jumate - 2 luni inainte de zbor , nu cu 5-6 luni inainte |
|
| |
CDA Flight Level 300
Numarul mesajelor : 387 Varsta : 49 Localizare : Copenhaga Data de inscriere : 22/03/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 11:16 | |
| Wizz Air e LOW Cost pe rutele unde au concurenta. Acolo unde sunt 3-5 companii care zboara pe aceeasi ruta gasiti bilete ieftine la Wizz Air. Insa la Cluj si la Targu-Mures, Wizz Air nu are concurenta. Wizz Air e singura companie care zboara de la CLJ/TGM la Londra, Madrid, Paris etc.
Si atunci de ce sa vanda un bilet dus-intors cu 100 euro?
| |
|
| |
Iulius Flight Level 100
Numarul mesajelor : 162 Localizare : Brasov Data de inscriere : 02/04/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 11:46 | |
| - Mengelaus a scris:
- Nu doresc nimanui sa aiba probleme in Cluj( orice fel de) si sa necesite asistenta de la Menzies.
Ce fel de probleme poti avea? | |
|
| |
CalinCLJ Membru activ
Numarul mesajelor : 1031 Varsta : 62 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/10/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 11:48 | |
| Si aici esti usor subiectiv , Mengelaus . Ca un clujean ce stiu ce se intampla pe CLJ , nu as fi asa drastic referitor la "performantele" THS , mai nou Menzies. Sigur ca o reprezentare directa , a unui reprezentatnt Tarom de exemplu , e altceva fata de un "intermediar" cu contract cum e Menzies sau orice alt handler in relatia cu compania aeriana , dar trebuie sa tii cont si de volumul de activitate . Sa ii vad pe cei de la Tarom sau Carpatair sa aiba zilnic 1200-1300 de pax de plecare , nu 20 , 30 sau 300 (in cazurile fericite la Tarom) si atunci putem compara. Pana la urma conceptul de "low-cost" sau "no frills" sau cum vrei sa il definesti este "responsabil" pentru posibilitatea creata "maselor" de a calatori civilizat , in siguranta si in timp scurt. Cat priveste nivelul tarifelor , e de urmarit si de vazut cum vor evolua atat la low-cost cat si la companiile de linie , avand in vedere pretul actual si perspectivele (cel putin pe piata europeana) a pretului petrolului. Cine a facut contracte "cross" pe termen lung , va castiga.
| |
|
| |
Skylink Membru activ
Numarul mesajelor : 218 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 07/01/2009
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 13:38 | |
| Din pacate acest topic se transforma intr-o discutie ref agenti de handling. Dar aici Calin CLJ trebuie sa ii dau si eu dreptate lui Mengelaus. THS actual Menzies are f multe carente, care poate se vor remedia pe viitor, dar de aici pana la a pune la indoiala capacitatea RO sau V3 in a procesa mii de pasageri este cale lunga. Acesti 2 carieri au mii de pasageri in Bucuresti poate nu in TSR dar daca vrei o imagine clara studiaza cazurile aeroporturilor mari unde Menzies nu exceleaza in cazuri de iregularitati, te asigur de asta. Repet, poate lucrurile se vor schimba pe viitor. Im multe cazuri, local, agentii de handling pot invata din experienta unui carrier ca Tarom( lasand la o parte implicatiile politice si calitatea unor manageri). Aceste cuvinte vin din partea unei persoane care nu este fan RO sau V3 dar apreciaza profesionalismul cand este cazul. | |
|
| |
CalinCLJ Membru activ
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 13:44 | |
| Eu nu mai spun nimic. Mi-am spus parerea , nu trebuie impartasita de altii . Nu sunt nici eu nici fan WZZ , nici implicat in vreun fel in activitatile unora sau altora. Sunt poate , un observator mai avizat. Nimic mai mult. Adevarul e ca nu sunt nici unii atat de "negri" , nici ceilalti atat de "albi" . Proceduri au toti la fel , diferenta o face OMUL care le aplica. Escalei Tarom de la Cluj ii urez insa sa aiba 7-8-9 plecari de cate 160-180 de pax/zi si sa arate atunci ce stiu/pot.
| |
|
| |
Iulius Flight Level 100
Numarul mesajelor : 162 Localizare : Brasov Data de inscriere : 02/04/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 15:02 | |
| - CDA a scris:
- Wizz Air e LOW Cost pe rutele unde au concurenta.
Gresit. Bilete ieftine sunt pe rutele scurte (Bologna, Pisa, Cuneo) fara ca pe rutele amintite sa fie concurenta. Biletele ieftine se datoreaza distantei mici pana la destinatie si a taxelor de aeroport foarte mici | |
|
| |
CDA Flight Level 300
Numarul mesajelor : 387 Varsta : 49 Localizare : Copenhaga Data de inscriere : 22/03/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 19:47 | |
| - Iulius a scris:
- CDA a scris:
- Wizz Air e LOW Cost pe rutele unde au concurenta.
Gresit. Bilete ieftine sunt pe rutele scurte (Bologna, Pisa, Cuneo) fara ca pe rutele amintite sa fie concurenta. @ Iulius Nu era mai bine daca nu foloseai cuvantul "Gresit" ? Parerea mea e ca ar fi sunat mult mai frumos daca incepeai asa........ "Bilete ieftine sunt pe rutele scurte...............". De ce trebuie sa folosim cuvinte de genul "gresit, nu e adevarat ce spui tu, esti subiectiv, nu e asa, eu stiu mai bine, nu ai dreptate, etc. Eu ii rog pe toti forumistii sa isi spuna punctul de vedere, insa fara a spune ca.......ceilalti forumisti n-au dreptate, ca spun prostii, ca gresesc, ca nu e adevarat, ca nu stiu ce........ | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 21:01 | |
| Calin multumim de urari. Eu personal pot si mai mult Ce inseamna low cost? De ce e Wizz Air low cost? Aia nu inteleg eu, care e esenta low costului. | |
|
| |
dc9northwest Airport Level
Numarul mesajelor : 90 Varsta : 33 Localizare : Geneva Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 05 Mar 2011, 21:04 | |
| - Mengelaus a scris:
- Calin multumim de urari. Eu personal pot si mai mult
Ce inseamna low cost? De ce e Wizz Air low cost? Aia nu inteleg eu, care e esenta low costului. Low cost inseamna pur si simplu ca pt compania respectiva costurile de operare sunt mici.... Aeroporturi secundare, flota rationalizata, etc. A nu se confunda cu low-fare carriers (un nume care nu prea a prins), care ar reprezenta tarife mici. In general, un low-cost este si low-fare... Dar nu intotdeauna. | |
|
| |
CalinCLJ Membru activ
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Dum 06 Mar 2011, 02:22 | |
| - Mengelaus a scris:
- Calin multumim de urari. Eu personal pot si mai mult
Ce inseamna low cost? De ce e Wizz Air low cost? Aia nu inteleg eu, care e esenta low costului. Cum bine a remarcat dc9 , low-cost e exact ce spune numele : costuri reduse la minimul necesar pt a desfasura zboruri in conditii de siguranta . Intre "cost" si "fare" e diferenta explicata de dc9. Desi sigur , consecinta logica , "Low-cost" ar impune si "low-fare" . Si in general asa si e. Dezavantajele LCC se stiu : nu te duc pe aeroporturi principale (cu exceptii) , nu iti dau papa , nu proceseaza bagaje in regim de conexiune , chiar nu exista termenul de conexiune. Eu cred ca intr-u termen rezonabil , cele doua concepte "low-cost" si "linie" se vor contopi (mai mult sau mai putin) intr-o activitate globalizata . Vezi evolutia lui AirBerlin spre clasa premium , si , pe de alta parte incercarile lui AerLingus spre low cost . Uneori diferenta e deja greu de sesizat : ce diferenta exista intre a zbura OTP-MAD cu Tarom sau cu Easyjet ? Mengelaus , urarea a fost sincera , desi stiu ca in urmatorii 20 de ani e complet nerealista , daca Tarom ramane.......Tarom ! | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Dum 06 Mar 2011, 11:18 | |
| Stiu Calin, dar toti speram.
On topic: Eu aia vreau sa spun, ca diferentele devin insesizabile intre un low cost si o companie de linie. Pun pariu ca nu mai e mult pana Wizz Air va transfera bagajele de pe un zbor pe altul si va da boardinguri pe conexiune. Companii low cost mari in lume o fac deja(Air Asia de exemplu). Parerea mea e ca low-cost carrier nu mai e asa low cost cum stiam noi. Devine zborul iarasi inaccesibil? | |
|
| |
Karaya 1 Airport Level
Numarul mesajelor : 61 Varsta : 43 Localizare : Alba Iulia Data de inscriere : 24/02/2010
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Dum 06 Mar 2011, 11:58 | |
| referitor la preturile practicate de WZZ fata de restul companiilor ce opereaza zboruri directe spre BCN, diferenta este una semnificativa. ROT avea pt destinatia BCN pret de aprox 868 lei
in luna februarie am zburat cu cei de la WZZ, CLJ-BCN-CLJ (retur dupa 7 zile) cu 426 lei, in aceasta suma fiind inclus si bagaj de cala 32 kg. Lasand la o parte pretentia cu mancarea..care pentru un zbor de 2h 40 min, nu prea isi are rostul consider ca pt suma platita am beneficiat de niste servicii decente. Pentru mine cel mai important aspect al calatoriei este timpul, faptul ca WZZ e low cost sau nu, ca uneori tarifele sunt apropiate de cele practicate de alte companii mai cu "staif" nu mi se pare relevant, cat despre comportamentul FA nimic de comentat...poate doar imbunatatirea limbii engleze. Un lucru este insa evident si trebuie recunoscut, de la intrarea WZZ pe piata romaneasca zborul a devenit acesibil maselor lucru dovedit si prin traficul de pasageri. | |
|
| |
CalinCLJ Membru activ
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Dum 06 Mar 2011, 14:11 | |
| Apropo de costuri , e de remarcat ca pana la urma costurile de operare nu difera semnificativ. Depinzand de aeronava , aeroporturi (deci taxele lor) , costul operational pentru un A320 se invarte undeva pe la 3,400-3,600 USD / BH (block hour) . Strict aritmetic , luand exemplul zborului CLJ-BCN-CLJ costul/seat este pe la 110 USD . Pentru a avea aceste costuri , aeronava trebuie sa zboare in medie 160-180 de ore / luna . De aici se poate filozofa oricat , functie de LF si altele. Calculul e facut pe un cost de operational lease rezonabil al aeronavei , pe un consum mediu , etc. Influenta kerosenului scade pe masura ce zborul e mai lung. De asemenea , costu/seat poate fi redus pe baza profitului obtinut la "inflight revenues" (vanzari la bord) , pe baza altor vanzari ale companiei (hotel,rent-a-car,insurance,etc). Ce se vede de aici este ca diferentele in fees la LCC fata de companii de linie sunt date de managementul aeronavelor , de acele servicii "nonflight" cum ar fi transfer , conexiuni , personal de sol , etc. De remarcat : nu exista NICI O DIFERENTA in ceea ce priveste abordarea costurilor legate de siguranta zborului , check aeronave , etc. Asta pentru siguranta pasagerilor. | |
|
| |
mario antonio Membru activ
Numarul mesajelor : 1297 Varsta : 45 Localizare : Torino, Italia (TRN) Data de inscriere : 07/08/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Mier 16 Mar 2011, 11:19 | |
| Ciao tuturor,
Cum tot vorbeam de jucariile baietilor iata una noua: Airbus A320 -232 4621 HA-LWH Wizz delivery 16mar11 TLS-BUD ex F-WWBV.
Succes la prins in obiectiv! | |
|
| |
mario antonio Membru activ
Numarul mesajelor : 1297 Varsta : 45 Localizare : Torino, Italia (TRN) Data de inscriere : 07/08/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Joi 17 Mar 2011, 17:35 | |
| Ciao,
Iata inca una: Airbus A320 -232 4628 HA-LWI Wizz delivery 17mar11 TLS-BUD ex F-WWDH. | |
|
| |
Miţă_KRP Flight Level 200
Numarul mesajelor : 222 Varsta : 29 Localizare : Timisoara - LRTR - TSR Data de inscriere : 12/02/2010
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Vin 25 Mar 2011, 19:42 | |
| Wizz muta zborurile din Romania catre Treviso pe VCE incepand din 01.06 si pana in 31.08, datorita renovarii aeroportului | |
|
| |
Thomas Membru activ
Numarul mesajelor : 913 Varsta : 59 Localizare : Göttingen Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Mar 29 Mar 2011, 18:43 | |
| Cu permisiunea lui Holger (user HLX4U, unul din administratorii www.cgncommunity.de ) atasez planul de operare actualizat pentru bazele W6 din România: | |
|
| |
norwegian Airport Level
Numarul mesajelor : 58 Varsta : 46 Localizare : Cluj Data de inscriere : 09/09/2009
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Mar 29 Mar 2011, 19:15 | |
| Super Thomas Este un tabel foarte util. Cel putin eu de multe ori cand caut combinatii de zbor respectiv cand ma uit la rotatiile facute de W6 caut asa ceva. Mersi | |
|
| |
Miţă_KRP Flight Level 200
Numarul mesajelor : 222 Varsta : 29 Localizare : Timisoara - LRTR - TSR Data de inscriere : 12/02/2010
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Mar 29 Mar 2011, 19:49 | |
| Este util dar nu inteleg de ce de la TSR nu paare DTM | |
|
| |
Thomas Membru activ
Numarul mesajelor : 913 Varsta : 59 Localizare : Göttingen Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Mar 29 Mar 2011, 19:56 | |
| - Miţă_KRP a scris:
- Este util dar nu inteleg de ce de la TSR nu paare DTM
Pentru ca acea cursa se opereaza în W cu o aeronava bazata la CLJ care face CLJ-DTM-TSR-DTM-CLJ. De aceea apare la cursele de la CLJ spre DTM si o diferenta atât de mare. | |
|
| |
Dan70 Airport Level
Numarul mesajelor : 10 Varsta : 54 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 28/01/2011
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) Sam 02 Apr 2011, 02:14 | |
| Bun gasit si salutari tuturor.
Un alt avion in flota Wizz Air Airbus A320 -232 3562 HA-LWF Wizz delivery 31-03-2011 ex LZ-WZB De cateva minute a sosit de la DTM. Se pare ca si LZ-WZC va deveni HA-LWG.Numai bine. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Wizz Air (W6 / WZZ) | |
| |
|
| |
| Wizz Air (W6 / WZZ) | |
|