ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Bucuresti - Zurich - Riyadh

In jos 
+4
eugen
Dylan
arianne
adic
8 participanți
AutorMesaj
adic
Flight Level 100
Flight Level 100

Numarul mesajelor : 105
Varsta : 49
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/11/2008

Bucuresti - Zurich - Riyadh Empty
MesajSubiect: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptySam 14 Mar 2009, 18:50

Salutare,

Incep primul meu trip-report intr-o zona in care nu am mai fost pana acum - Middle East.
Scopul calatoriei a fost de afaceri. Am vizitat 3 clienti potentiali in Riyadh, capitala Arabiei Saudite.

Cel mai scurt drum ar fi fost prin Istambul - cu Turkish, insa trebuia sa ma intalnesc cu un coleg care venea de la Boston cu SWISS, asa ca am ales si eu SWISS. Biletul a costat 1058 EUR. Cu Turkish ar fi fost mai ieftin, in sa am preferat sa ajungem impreuna, mai ales ca era prima data cand mergeam in Arabia Saudita.

Zborul de conexiune in Zurich a presupus cazare de o noapte la un hotel in oras.
Pozele sunt facute cu o "sapuniera" Canon Ixus 80.

Plecarea: 28.02.2009, h 17:35 de pe OTP. Aparat de zbor Airbus 320-214, inmatriculare HB-IJR. LF 48%.
Am ajuns pe ZRH la ora 19:00.

Pe OTP nu am putut face poze de calitate. Doar BGP-ul a iesit cat de cat...

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img03641

In timpul zborului (apropo, ce rol au "antenele" care se afla pe wing-tip-uri ?).
Bucuresti - Zurich - Riyadh Img03711

Pe aeroport nu am facut poze deoarece era deja intuneric. In schimb am facut ceva poze in oras:

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img03861

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img03821

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img03831

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img03871

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04011

A doua zi la ora 12 am revenit pe aeroport pentru partea a doua a calatoriei.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04101

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04111

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04131

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04211

HB-IQH asteptasa ne duca la Riyadh.
Plecare: 01.03.2009, h 12:50 de pe ZRH. Aparat de zbor Airbus 330-223, inmatriculare HB-IQH. LF 82%.
Am ajuns pe RUH la ora 20:05.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04251

Ne-am urcat in aparat si langa noi a sosit colegul asta:

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04341

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04371

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04391

Ne-am pregatit de take-off. Pe un delusor niste spotteri:

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04451

Langa pista un avion pentru training:

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04461

Take-off pentru un zbor de 5:15 h

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04471

Alpii:

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04541

Traseul urmat:

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04591

Pe RUH am ajuns la 20:05 si nu am putut fotografia nimic Crying or Very sad asa ca atasez ceva poze din oras.
Din pacate in zona nu se prea fac fotografii, asa ca cele atsast sunt facute cam "pe sub mana".

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04721

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04791

Am urcat in turnul Kingdom Centre http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_Centre de 311 metri.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05061

Asa se vedea de sus.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05001

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05021

Pe asta l-am prins din oras.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05131

In piata de carne (aia din mana era burta de vita).

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05261

In ziua plecarii a fost o furtuna de nisip.
Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05331

Aeroportul s-a inchis, insa la 01:55, cand am avut zborul de intoarcere cerul era din nou senin si traficul se reluase.

Plecare: 11.03.2009, h 01:55 de pe RUH. Aparat de zbor Airbus 330-223, inmatriculare HB-IQC. LF 71%.
Sosire pe ZRH la ora 06:20.
Nu am poze cu el.
In schimb am facut ceva poze din terminal. Stiu ca exista si terasa pt. spotting, insa am fost in oras si nu am mai avut timp sa ajung acolo.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05631

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05641

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05661

Cu aparatul asta am zburat la intoarcere.
Plecare 11.03.2009, h 12:50 de pe ZRH. Aparat de zbor Airbus 320, inmatriculare HB-IJI. LF 36%.
Sosire pe OTP la ora 16:05.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05681

Un grup de RJ-uri.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05751

Niste regionale.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05761

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05791

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05801

Urmatoarele sunt de slaba calitate pentru ca le-am facut prin geam si afara ploua.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05851

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05881

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05901

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05931

Cam asta a fost calatoria in KSA (Kingdom of Saudi Arabia).
Din pacate nu am facut nicio poza acolo pentru ca am zburat doar noapte catre si dinspre Riyadh.
Si se pare ca toti cei care zboara din Europa ajung acolo pe intuneric si se intorc tot asa.

Pe data viitoare!

Adi
Sus In jos
arianne
Moderator
arianne

Numarul mesajelor : 2730
Varsta : 32
Localizare : EBBR/LFBO/LROP
Data de inscriere : 03/08/2008

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptySam 14 Mar 2009, 19:14

Interesant TR, multumim cheers

Antenele sau sarmele de pe trailing edge al aripilor si wingleturilor din cate stiu (corectati-ma daca gresesc) au rolul de a evacua electricitatea statica creata din frecarea aripii cu aerul, in zbor.

Uratel Riyadh, in mijlocul desertului, fara istorie, cladiri vechi etc. Pe mine nu m-a atras niciodata Middle East dpdv turistic..

Raritate: HZ-AIF, Saudi Arabian Airlines, B747SP cyclops

Dragut Challenger-ul croat de la Zurich. Thanks for sharing.
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

Numarul mesajelor : 4876
Varsta : 53
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptySam 14 Mar 2009, 19:48

Arata beton Bombardier-ul de la Sirio Executive! Shocked Misto si trip-ul si fotografiile! Multam ca le-ai postat!
Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

Numarul mesajelor : 3386
Varsta : 50
Localizare : Arad, LRAR
Data de inscriere : 30/04/2008

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptySam 14 Mar 2009, 19:57

Frumos TR.

Multumim, adic.

Intr-adevar, o raritate, HZ-AIF.
Sus In jos
adic
Flight Level 100
Flight Level 100

Numarul mesajelor : 105
Varsta : 49
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/11/2008

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptySam 14 Mar 2009, 20:10

Chiar acum cautam ce combinatie ar fi cea mai buna pentru a ajunge pe RUH in timpul zilei, in caz ca mai merg acolo, insa nimic-nimic Evil or Very Mad

Ar fi pozele astea doua facute pe timp de noapte. Imi e rusine sa le pun pentru ca nu se distinge mai nimic, asa ca stergeti-le daca credeti ca trebuie sterse.

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img04651

Bucuresti - Zurich - Riyadh Img05591
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

Numarul mesajelor : 4876
Varsta : 53
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptySam 14 Mar 2009, 20:17

De ce sa le stergem? Mai ales ca-s facute cu o sapuniera....nu cu un dslr! Wink.....si in plus apare si o deriva de la Emirates Smile
Sus In jos
RATus
Administrator
RATus

Numarul mesajelor : 1497
Varsta : 40
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptySam 14 Mar 2009, 20:51

f tare TR !

cum a zis si arriane, "antenele" respective sunt descarcatoare de sarcina si au rolul de a tine descarcarile respective departe de zonele vulnerabile ale avionului. Sarcina electrica tinde sa se adune pe zonele cu suprafata cat mai mica (cele mai ascutite) si de aceea antenele respective pe langa ca sunt subtiri in multe cazuri , daca te uiti mai de aproape la ele se despart in fire subtiri la capete.

PS. Cladirea acea kingdom Centre arata ca noul logo Dacia Smile (adica arata a desfacator de sticle)
Sus In jos
metalactual
Membru activ
metalactual

Numarul mesajelor : 538
Varsta : 56
Localizare : Buc.
Data de inscriere : 19/02/2008

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptyDum 15 Mar 2009, 16:03

Nice TR "adic" !

La prima vedere asa este, Riyadh-ul nu pare cine stie ce, dar as minti daca asa spune ca nu mi-ar placea sa-l vad.
Si nu numai Riyadh-ul. Misto piata, imi place f. mult mancarea arabeasca, turceasca, libaneza, etc.
Interesanta treaba cu "antenele", am mai invatat ceva. Thx d-lor !!
Sus In jos
loplo
Fotograf
loplo

Numarul mesajelor : 911
Varsta : 45
Localizare : EDDK
Data de inscriere : 19/01/2009

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptyDum 15 Mar 2009, 16:20

Super TR.
Acea furtuna de nisip am vazut-o si pe CNN, ziceau ca a fost inchis aeroportul cateva ore bune.
Sus In jos
mihai
Flight Level 100
Flight Level 100
mihai

Numarul mesajelor : 178
Varsta : 52
Data de inscriere : 09/03/2009

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh EmptyLun 16 Mar 2009, 11:40

RATus a scris:
f tare TR !

cum a zis si arriane, "antenele" respective sunt descarcatoare de sarcina si au rolul de a tine descarcarile respective departe de zonele vulnerabile ale avionului. Sarcina electrica tinde sa se adune pe zonele cu suprafata cat mai mica (cele mai ascutite) si de aceea antenele respective pe langa ca sunt subtiri in multe cazuri , daca te uiti mai de aproape la ele se despart in fire subtiri la capete.

PS. Cladirea acea kingdom Centre arata ca noul logo Dacia Smile (adica arata a desfacator de sticle)

Aceste " antene " se numesc FLECTORI.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Bucuresti - Zurich - Riyadh   Bucuresti - Zurich - Riyadh Empty

Sus In jos

Bucuresti - Zurich - Riyadh
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Bucuresti - Zurich - Bucuresti (Tarom)
» Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti
» Bucuresti-Viena-Kaprun-Viena-Bucuresti (avioane doar)
» Bucuresti-Praga-Bucuresti CSA
» Bucuresti - Slatina - Craiova - Bucuresti cu AN30 al ROAF

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Trip Reports-
Mergi direct la: