Salutare,
Incep primul meu trip-report intr-o zona in care nu am mai fost pana acum - Middle East.
Scopul calatoriei a fost de afaceri. Am vizitat 3 clienti potentiali in Riyadh, capitala Arabiei Saudite.
Cel mai scurt drum ar fi fost prin Istambul - cu Turkish, insa trebuia sa ma intalnesc cu un coleg care venea de la Boston cu SWISS, asa ca am ales si eu SWISS. Biletul a costat 1058 EUR. Cu Turkish ar fi fost mai ieftin, in sa am preferat sa ajungem impreuna, mai ales ca era prima data cand mergeam in Arabia Saudita.
Zborul de conexiune in Zurich a presupus cazare de o noapte la un hotel in oras.
Pozele sunt facute cu o "sapuniera" Canon Ixus 80.
Plecarea: 28.02.2009, h 17:35 de pe OTP. Aparat de zbor Airbus 320-214, inmatriculare HB-IJR. LF 48%.
Am ajuns pe ZRH la ora 19:00.
Pe OTP nu am putut face poze de calitate. Doar BGP-ul a iesit cat de cat...
In timpul zborului (apropo, ce rol au "antenele" care se afla pe wing-tip-uri ?).
Pe aeroport nu am facut poze deoarece era deja intuneric. In schimb am facut ceva poze in oras:
A doua zi la ora 12 am revenit pe aeroport pentru partea a doua a calatoriei.
HB-IQH asteptasa ne duca la Riyadh.
Plecare: 01.03.2009, h 12:50 de pe ZRH. Aparat de zbor Airbus 330-223, inmatriculare HB-IQH. LF 82%.
Am ajuns pe RUH la ora 20:05.
Ne-am urcat in aparat si langa noi a sosit colegul asta:
Ne-am pregatit de take-off. Pe un delusor niste spotteri:
Langa pista un avion pentru training:
Take-off pentru un zbor de 5:15 h
Alpii:
Traseul urmat:
Pe RUH am ajuns la 20:05 si nu am putut fotografia nimic
asa ca atasez ceva poze din oras.
Din pacate in zona nu se prea fac fotografii, asa ca cele atsast sunt facute cam "pe sub mana".
Am urcat in turnul Kingdom Centre http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_Centre de 311 metri.
Asa se vedea de sus.
Pe asta l-am prins din oras.
In piata de carne (aia din mana era burta de vita).
In ziua plecarii a fost o furtuna de nisip.
Aeroportul s-a inchis, insa la 01:55, cand am avut zborul de intoarcere cerul era din nou senin si traficul se reluase.
Plecare: 11.03.2009, h 01:55 de pe RUH. Aparat de zbor Airbus 330-223, inmatriculare HB-IQC. LF 71%.
Sosire pe ZRH la ora 06:20.
Nu am poze cu el.
In schimb am facut ceva poze din terminal. Stiu ca exista si terasa pt. spotting, insa am fost in oras si nu am mai avut timp sa ajung acolo.
Cu aparatul asta am zburat la intoarcere.
Plecare 11.03.2009, h 12:50 de pe ZRH. Aparat de zbor Airbus 320, inmatriculare HB-IJI. LF 36%.
Sosire pe OTP la ora 16:05.
Un grup de RJ-uri.
Niste regionale.
Urmatoarele sunt de slaba calitate pentru ca le-am facut prin geam si afara ploua.
Cam asta a fost calatoria in KSA (Kingdom of Saudi Arabia).
Din pacate nu am facut nicio poza acolo pentru ca am zburat doar noapte catre si dinspre Riyadh.
Si se pare ca toti cei care zboara din Europa ajung acolo pe intuneric si se intorc tot asa.
Pe data viitoare!
Adi