| Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti | |
|
+12C_man wizzair7 Capt_Vio mihairosioru gabi-737 cipi_TM adic felix fularU llobregat laurus Quebec 16 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
Quebec Flight Level 200
Numarul mesajelor : 232 Varsta : 51 Localizare : LROP Data de inscriere : 11/02/2008
| Subiect: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 13:26 | |
| 3 zboruri, 5 aeroporturi si juma de zi de spotting la LFPG sau 6 zile la Paris si doua zile la Milano a fost concediul meu din vara asta. Eu personal as fi ocolit Milano dar nu a fost chip sa ma inteleg cu consoarta cand a fost vorba de shopping. Rezervarile la hotel la Paris le-am facut prin februarie, pentru Milano abia cu o luna inainte de plecare. Biletele la Wizzair au fost luate la inceputul lui mai iar cel de la easyjet pe la sfarsitul lui iunie. Intr-una din dimineti am tras o fuga pana la Charles de Gaulle pentru o sedinta de spotting. Locul de spotting este intre piste si nu am prins decat avioanele care faceau taxi dar erau atat de aproape ca 70-200 al meu era cam nefolositor asa ca am schimbat pe un 28-105 mai slab ca sa prind avioanele intregi. Atentie, daca aveti chef sa mergeti la spotting la LFPG trebuie sa stiti ca de fapt este interzis sa fotografiati avioanele fara autorizatie. Eu am trimis prin mai un mail la prefectura Saint-Denis si am primit dupa 3 saptamani prin posta o autorizatie de a fotografia din locurile publice la LFPG. Autorizatia a fost foarte folositoare pentru ca la un moment dat au aparut 3 jandarmi care m-au legitimimat si au verificat prin statie daca autorizatia este valida. Zborul 1 29.07.2009 BBU-BVA Wizzair HA-LPD loc: imediat in spatele aripii ( mereu uit sa notez locul) LF:95% Zbor fara intarziere cu una din aeronavele mai vechi ale wizz-ului dar care arata bine inauntru. Decolare lina de la BBU, mers pe heading-ul pistei destul de mult si apoi intoarcere catre NILOV. Capitanul a anuntat deasupra Budapestei ca zburam la 36000 feet. Zbor fara turbulente, nori foarte putini. La aterizare nu stiu ce vectori a primit ca la un moment dar era la 45 grade de axul pistei 31 si cam la 5nm de am crezut ca face GA apoi a intrat pe heading-ul pistei si a dat cu noi de pamant rau de tot ratand aproape complet flare-ul. Au fost cateva cucoane prin avion care au scos niste tipete dupa izbitura si cu ocazia asta am scapat si de aplauzele tipic romanesti de dupa aterizare. Beauvais este mic de tot, ma asteptam la cerva mai mare, coada mare la control pasapoarte ca tocmai mai aterizase un alt Wizzair si un Ryanair. Drumul de la BVA la Paris a durat cam o ora si costa 13 euro. Poze din Paris nu pun desi am o gramada, dar ce pot sa spun este ca orasul asta imi place din ce in ce mai mult si este a treia oara cand merg acolo. Pentru cei care nu au fost acolo le recomand cu caldura sa isi planifice macar 2-3 zile. Pe 31 iulie m-am trezit mai dimineata si am plecat spre LFPG cu niste nori destul de amenintatori deasupra capului si cu speranta ca se vor risipi in drum spre aeroport. Nimic mai neadevarat, am ajuns la aeroport si norii parca erau si mai jos amenintandu-mi dimineata planificata demult pentru poze. Spre final norii s-au mai risipit si am avut parte si de ceva soare. Locul de spotting este langa o mare parcare la distante aproximativ egale de terminalele 1,2 si 3 dar parca mai apropiat de 3 de unde se si ajunge. Pentru cei interesati pun si o mica harta cum se ajunge la loc. Dupa 6 zile la Paris si o gramada de bai cheltuiti ( orasul este la fel de scump pe cat este de frumos) a urmat al doilea zbor. Zborul 2 04.08.2009 CDG-MPX Easyjet G-EZAP loc: 4-5 randuri in spatele aripii LF:75% Initial ma hotarasem pentru un zbor Orly-Linate tot cu easyjet dar am prins o promotie pentru zborul CDG-MPX si am profitat. Cu tot checkin-ul online de pe site-ul Easyjet a trebuit sa stau la o coada imensa pentru a lasa bagajul de cala. La un moment dat a venit o tipa si a inceput sa intrebe cine este pentru Milano si ne-a bagat in fata altfel nu cred ca mai prindeam cursa. Decolare de pe 08L in timp ce 08R era folosita pentru aterizari Zborul este scurt, cred ca am stat mai putin de o ora in aer si foarte interesant in partea a doua cand se traverseaza Alpii si apoi coborarea spre Milano. Recunoaste cineva aeroportul asta mic? Ne apropiem de malpensa Ultima intoarcere Cu 5 secunde inainte de aterizare Pentru mine Milano este destul de plictisitor si mi-au ajuns cele doua zile pentru ami face o idee. E prima data cand vizitez orasul si inafara de zona centrala in rest nu are mai nimic de vazut sau poate nu m-am prins eu. Zborul 3 06.08.2009 BGY-BBU Wizzair HA-LPI loc: in dreptul motorului stang LF:104% erau si vreo patru infanti urlatori care nu aveau loc. Inainte de zbor am verificat vremea la BBU si am constatat ca dupa vrei cateva zile de canicula la Bucuresti se anunta ploaie si posibil furtuna. Am anuntat-o cu bucurie in glas pe consoarta ca vom avea o aterizare interesanta la Bucuresti si am fost foarte aproape de-a pleca cu un ochi vanat de la BGY Am decolat dupa ce-a aterizat Blueair de la BBU si un Ryanair de la Eindhoven. Traseul a fost pe deasupra Venetiei, Croatia, Serbia si apoi Romania. Inca din Serbia au inceput sa se nori sub noi si consoarta se uita tot mai amenintatoare spre mine Am inceput coborarea si cred ca pe la 4000m am intrat in nori si nu am mai vezut nimic timp de vreo 2 minute iar apoi senzatia pana la aterizare a fost ca este 9 seara si nu 6 jumatate dupa amiaza. Ploaie si vanturi destul de puternice pe finala, imi puteam da seama dupa frecventa cu care erau turate motoarele sau trecute la "relanti" si dupa balansul aeronavei pe finala scurta. Aterizarea pe pista 07 a fost extrem de lina pentru vremea de afara si a fost urmata de o franare extrem de puternica pentru a evacua pe D dar si de niste aplauze atat de puternice ca eram sigur ca le aud si cei de pe dn1. Urmeaza in noiembrie BBU-CIA-STD-DUB-MAD-BBU. | |
|
| |
laurus Flight Level 400
Numarul mesajelor : 403 Varsta : 30 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 13:46 | |
| Genial trip report ! Nici nu pot sa renunt a ma uita la pozele cu A380 si 777 | |
|
| |
llobregat Membru activ
Numarul mesajelor : 756 Varsta : 33 Localizare : Bucharestork Data de inscriere : 23/03/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 13:56 | |
| Foarte misto trip reportul cu o gramada de premiere, deabia asteptam pe urmatorul. | |
|
| |
fularU Fotograf
Numarul mesajelor : 1725 Varsta : 57 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 22/04/2009
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 14:18 | |
| | |
|
| |
felix Fotograf
Numarul mesajelor : 1009 Varsta : 31 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 12/09/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 14:27 | |
| Super tare!! Mai ales pozele cu A380!!:)Dar toate pozele sunt frumoase!! | |
|
| |
adic Flight Level 100
Numarul mesajelor : 105 Varsta : 49 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 23/11/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 15:46 | |
| Care e treaba cu "... aplauzele tipic romanesti "? Eu nu am avut niciodata parte... | |
|
| |
cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 16:16 | |
| Super TR!
Eu am patit la fel cand am zburat cu un Saab 2000 al celor de la Carpatair. Inainte de aterizare pe TSR, au fost ceva turbulente si cand pilotul a "trantit" avion pe pista, o tanti din Republica Moldova, a inceput sa apalude si sa urle in gura mare "BRAVOOOOOO"!!! | |
|
| |
gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 16:41 | |
| Frumos trip, o gramada de raritati si un avion in premiera pe forum (Gabon). Tipul cu binoclu era pasionat, sau se ocupa cu alte activitati? | |
|
| |
mihairosioru Flight Level 200
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 20:38 | |
| Reportul e genial, pozele sunt superbe! Cele de la BBU pe furtuna sunt incredibile dar in general culorile sunt foarte frumoase. - Quebec a scris:
Urmeaza in noiembrie BBU-CIA-STD-DUB-MAD-BBU. STD adica Mayor Buenaventura Vivas Airport din Venezuela?! | |
|
| |
Quebec Flight Level 200
Numarul mesajelor : 232 Varsta : 51 Localizare : LROP Data de inscriere : 11/02/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 21:17 | |
| - adic a scris:
- Care e treaba cu "... aplauzele tipic romanesti "? Eu nu am avut niciodata parte...
ma refeream la faptul ca romanii au obiceiul sa aplaude dupa o aterizare reusita chestie care nu am vazut-o nici la italieni macar desi la un moment dat circula pe net filmuletul asta despre italieni - gabi-737 a scris:
- Frumos trip, o gramada de raritati si un avion in premiera pe forum (Gabon). Tipul cu binoclu era pasionat, sau se ocupa cu alte activitati?
tipul era pasionat, l-am gasit acolo si l-am lasat acolo. pe el nu l-ai legitimat jandarmii, probabil il cunosteau - mihairosioru a scris:
- STD adica Mayor Buenaventura Vivas Airport din Venezuela?!
as vrea eu, am vrut sa scriu STN (Stansted) | |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Lun 10 Aug 2009, 22:56 | |
| Foarte misto reportul si pozele sunt superbe. CDG este un aeroport misto de tot. Cred ca acel Air Canada 777 e pus pe ruta Montreal - Paris sau Toronto - Paris. | |
|
| |
wizzair7 Flight Level 100
Numarul mesajelor : 114 Varsta : 26 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 16/05/2009
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Mar 11 Aug 2009, 00:17 | |
| Cred ca era o vacanta frumoasa!Felicitari... | |
|
| |
C_man Flight Level 100
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti, Romania Data de inscriere : 26/07/2009
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Mar 11 Aug 2009, 11:01 | |
| Exceptional TR si nemaipomenite pozele! Nu pot decat sa te invidiez pentru pasarile pe care le-ai vazut! Felicitari, Quebec! La CDG ai ajuns numai pentru poze sau ai aterizat/decolat pe acolo? Cat ai stat pentru poze? | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Mar 11 Aug 2009, 11:26 | |
| Frumos, multumesc Din cate stiu eu aplauzele sunt de provenienta americana..... nu garantez ca am dreptate dar oricum mi se par aiurea in orice conditie........ daca chiar esti incantat mai simplu legi trei cuvinte cu personalul si le multumesti...... |
|
| |
C_man Flight Level 100
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti, Romania Data de inscriere : 26/07/2009
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Mar 11 Aug 2009, 11:37 | |
| Chestia cu aplaudatul nu am intalnit-o la cursele companiilor "mari" pana acum, ci numai la low-cost. Nu zic ca nu or fi dar eu unul nu am intalnit. Oricum, mi se pare aiurea sa aplauzi o aterizare care da senzatia unei sarituri din copac, cum a fost cazul aterizarilor cu wizzair... | |
|
| |
andreos18 Flight Level 100
Numarul mesajelor : 126 Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Mar 11 Aug 2009, 14:24 | |
| Frumos trip report bravo! | |
|
| |
Radu Airport Level
Numarul mesajelor : 11 Varsta : 50 Localizare : Ploiesti Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Mier 19 Aug 2009, 11:27 | |
| Foarte frumos reportul. Felicitări. Mi-a plăcut mult poza cu Veneţia văzută de sus. - Citat :
- Recunoaste cineva aeroportul asta mic?
Este Vergiate (LILG). | |
|
| |
metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Dum 30 Aug 2009, 14:44 | |
| Foarte bun TR, bonusul fiind repriza generoasa de spotting de la CDG !!!
Cat despre Milano, asa este, doua zile sunt arhisuperhypersuficiente. Daca insa mai ajungi vreodata acolo si ai ceva timp liber ( indicat ar fi zile ), la doar 1h de mers cu trenul din Milano, ajungi la Como - pur si simplu naucitoare zona. Eu vreau sa merg inca odata, sa stau cel putin 4 zile full - rar am vazut ceva atat de frumos....toate localitatile sunt adevarate bijuterii. Da o geana pe TR-ul meu ( Lombardia cu Wizz ) pt. exemplificare...realitatea este mult peste ce am prins eu pe "film".
In privinta "urlatorilor infanti", pe aceste rute ( Italia, Franta, Spania, UK, etc. ) folosite de catre a noastra forta de munca scoasa "la export", este ceva normal.
Povestea cu aplauzele, am crezut si eu, pana la un moment dat, ca este reprezentativa pentru romani. Totusi, dupa mai multe zboruri, ici si colo cu diverse comp. am tras urmatoarele concluzii:
- cei mai multi aplaudaci sunt pe zborurile tip "charter", destinatii de vara/vacanta romaneasca "de dat pe spate rudele/prietenii/dusmanii"; - pe cursele low-cost "romanesti" sunt mai putini apaudaci decat pe chartere; - pe low-cost-urile externe si mai putini aplaudaci, idem pe cursele de linie;
Apalaudaci am avut la greu pe cursa MUC/YUL, cu A330 - dupa o aterizare cu ceva emotii - si nu prea cred ca erau "romanachis" in avion. Asa ca, nu cred ca este tipic romanesc - doar ca "ai nostri ca brazii" mai abuzeaza...trendul este descrescator. | |
|
| |
laurus Flight Level 400
Numarul mesajelor : 403 Varsta : 30 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Dum 30 Aug 2009, 16:50 | |
| - metalactual a scris:
- Apalaudaci am avut la greu pe cursa MUC/YUL, cu A330 - dupa o aterizare cu ceva emotii - si nu prea cred ca erau "romanachis" in avion.
Asa ca, nu cred ca este tipic romanesc - doar ca "ai nostri ca brazii" mai abuzeaza...trendul este descrescator. Si eu pe ruta WAW-YYZ, unde in tot avionul erau aprox 10 romani din 160, in urma aterizarii pe-o vreme de cosmar lumea a aplaudat. Si pe buna dreptate, unii piloti isi merita toate aplauzele. Mi se pare absurd sa judeci provenienta aplauzelor si sa le critici pentru ca niste necunoscatori (nu neaparat romani) care sunt la primul zbor gasesc experienta incredibila sau pur si simplu se bucura ca au ajuns pe pamant. | |
|
| |
gabyioio Airport Level
Numarul mesajelor : 31 Varsta : 34 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 12/08/2009
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti Mar 01 Sept 2009, 17:23 | |
| - kkk a scris:
- Frumos, multumesc
Din cate stiu eu aplauzele sunt de provenienta americana..... nu garantez ca am dreptate dar oricum mi se par aiurea in orice conditie........ daca chiar esti incantat mai simplu legi trei cuvinte cu personalul si le multumesti...... mi s-a intamplat cand am aterizat la washington -dulles cu klm. am avut parte de o furtuna ingrozitoare iar pilotul a fost aplaudat multe minute. majoritatea erau amricani. nice TR mai vrem! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti | |
| |
|
| |
| Bucuresti-Paris-Milano-Bucuresti | |
|