Salutare tuturor. Acesta este primul meu trip-report, si mai mult decat atat, primul meu zbor cu avionul.
Zborul dus a fost pe
18 decembrie 2009, intr-o zi cu un viscol ingrozitor, avertizare meteo, autostrada inchisa si alte grozavii care se petreceau atunci, lucruri care ma faceau sa ma gandesc ca nu puteam sa nimeresc mai prost.
Decolarea era programata la
08:50. Avand in vedere vremea, pentru a evita orice intarzieri, am plecat din Brasov la 3 dimineata, cu masina, insotit de taica-miu care trebuia sa o duca inapoi dupa ce eu decolam. Noapte, ninsoare abundenta, drum nedezapezit, camioane, Valea Prahovei... cred ca va imaginati.
Totusi, am ajuns la Otopeni la 5 dimineata, si urma o lunga asteptare in aeroport. In ciuda viscolului, niciun zbor nu figura ca fiind intarziat sau anulat. Pe la 6 jumatate sau 7 s-a dat drumul la check-in pentru zborul meu, insa la biroul anuntat nu era nimeni. Dupa cateva minute de asteptare impreuna cu alti pasageri, intrebam pe domnisoara de la ghiseul alaturat ce se intampla. Ne raspunde ca tot ea se ocupa si de zborul nostru. Zis si facut, rucsacul pleaca pe banda si dupa cateva zeci de minute trec si de controlul de securitate, unde nu au fost probleme. Apoi, insa, au inceput sa fie anuntate intarzieri. La ora 08:50, cand era programata decolarea, inca nu plecasera cam 4 zboruri ce trebuiau sa decoleze inainte...
Timpul trecea, oamenii deveneau nervosi, insa personalul a fost, fara exceptie, foarte amabil, in ciuda stresului foarte mare la care erau evident supusi. Am remarcat insa ca exista o problema cu comunicarea intre personalul de pe Otopeni, mai pe romaneste spus nu stie stanga ce face dreapta.
In jurul orei
12 suntem in sfarsit urcati in autobuz si dusi la avion (
YR-BGG), unde mai asteptam 10 minute pentru degivrare, timp in care ne sunt servite bauturi calde. Stewardesele - foarte amabile. Nu stiu sa spun exact cati pasageri au fost, insa ochiometric pot spune ca avionul era plin. Nu am vazut scaune goale(decat cele de la bussines). In final decolam si in scurt timp servim masa. Eu am ales un platou cu fructe, de care am fost foarte multumit. Zborul si aterizarea la Zurich (dupa 1 ora si 50 de minute) au fost fara probleme, in Elvetia asteptandu-ne cer senin si zero zapada.
Intoarcerea a avut loc pe
5 ianuarie 2010, tot cu Tarom, cu decolarea programata la ora
16:40. Am ajuns la aeroportul din Zurich la 13:00 si am putut admira aeroportul, care este foarte bine organizat si foarte aerisit. E o placere doar sa te plimbi prin el. Decolarea a avut loc cu 20 de minute intarziere. Aeronava (
YR-BGA), desi dintr-o generatie mai veche decat BGG arata mai bine la interior (ambele erau curate, insa BGG avea semne multe de uzura). La fel ca la dus, avionul a fost plin. Stewardesele, de data asta, cam arogante si neprietenoase. Zborul a fost fara probleme, insa fiind deja noapte, nu am reusit sa fac si poze. La Bucuresti am fost preluati tot cu autobuzul, iar bagajele au venit mai repede decat la Zurich. Insa in aeroport a venit si trezirea la realitate: "domnii" tuciurii cu ceafa lata care iti ofera "un taxi ieftin, domnu? cazare?"
Iata si imagini:
Lucrari la extindere:
Un KLM inghetat:
Muncitori inghetati:
Imagine luata din autobuz:
Minorul neinsotit urca primul:
YR-BGA:
Degivrarea:
Deasupra Ungariei (pana acolo a fost inorat):
Lacul Velence (Ungaria):
Oras din Ungaria pe care nu l-am putut identifica:
Wasserburg am Inn (Germania):
Munchen:
Lacul Ammersee (Germania):
Orasul Konstanz, pe malul lacului Bodensee, granita dintre Elvetia si Germania:
Apropierea de Zurich-Kloten:
Cateva poze din Elvetia:
Se indrepta spre aeroportul din Berna:
Monch (4107m):
Aeroportul din Sion, cantonul Valais:
EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg:
Intoarcerea.
Pe aeroportul din Zurich:
Una din salile de asteptare, inainte de pass-control:
Asteptand imbarcarea:
PS: Pun si eu o intrebare de novice: atat la dus, cat si la intoarcere, in avion era zgomot foarte puternic, produs atat de motoare cat si de aerul conditionat. Sunt constient ca trebuie sa functioneze ambele, in special motoarele, insa chiar sa nu te intelegi om cu om vorbind normal? E ceva obisnuit sau sunt eu mai sensibil?