| Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice | |
|
+29claudiup fularU GYN lucian21 mihai deltadagger conu gica manu_21skw Antoniu Valy cipi_TM RazVanAir Capt_Vio nicolaemarcu@ymail.com Boeing777-300 andreos18 Raduq arianne valavia VIC retro Nic tudor eugen aegean Virusu Mengelaus ovidiu51 Dylan 33 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
lucian21 Flight Level 200
Numarul mesajelor : 296 Varsta : 51 Localizare : galati Data de inscriere : 19/04/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Mier 11 Noi 2009, 23:53 | |
| felicitari pentru postari "unchiule" Dylan | |
|
| |
GYN Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1026 Varsta : 61 Localizare : Cluj-EREDI Data de inscriere : 09/02/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Joi 12 Noi 2009, 00:44 | |
| Mersi coane Dylan,mi-am mai adus aminte de copilarie si tinerete.Imi aduc vag aminte ca am zburat cu LI-2 si-mi aduc foarte clar aminte de YR-ILI si YR-ILM Tatalui pensie lunga si fericita! | |
|
| |
deltadagger Flight Level 300
Numarul mesajelor : 324 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/11/2009
| Subiect: Aeroportul Suceava(Stefan cel Mare) Dum 15 Noi 2009, 14:50 | |
| Intr-adevar superbe fotografii.Oricat le privesti parca nu te saturi.Putina istorie nu strica. | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Dum 07 Mar 2010, 10:20 | |
| Inca o serie de poze vechi de la Suceava. Am mai multe si pe masura ce le scanez am sa vi le arat numaidecat. Pun aici si ceva imagini de pe aeroport si de pe aeroclub, asa cum spuneam tot in paginile astea, pe atunci se numea Aeroclubul “Soimii Bucovinei” si pana pe la inceputul anilor ’80 isi avea locatia in comuna Scheia la 2 km NW de oras dupa care a fost mutat in Salcea la E de pista betonata a Aeroportului Suceava, pe locatia vechiului aeroport. Oameni, avioane, timpuri faine care au fost si care aveau poezia lor. Eu din pacate am prins foarte putin din ele. Imi mai aduc aminte de cand eram mic de anumite tipuri de avioane sau inmatriculari. Ceea ce imi pare rau e ca nu am gasit nicio fotografie cu Aero-45-ul de pe Suceava/Scheia, avion care era tras pe dreapta de ceva ani si in care ne jucam toata vara in zilele in care ne luau parintii cu ei pe aerodrom. Poate lrbc al nostru mai gaseste ceva fotografii ca si el a crescut tot intre avioane ca si subsemnatul, dovada fiind si avatarul pe care-l are pe RoSpotters Incepem cu raritatile. Aeroclub, sfarsitul anilor ’50, inceputul anilor ’60: Unul din PO-2-uri, YR-MSD... si un MR-2 (sau IAR 814 (?) inmatricularea inca nu o stiu, dar se rezolva in cateva zile si ne lamurim) Aviasan/I.A.R.-817/YR-ASR Costeniuc Petrica, fost mecanic de aviatie, cel care "ne alimenteaza" forumul cu poze vechi. Aici tot Nea Petrica, urcat pe capota... Al doilea din dreapta, Nea Lilica (Aurelian Jumolea) unul din pilotii de pe Suceava si care din pacate a parasit aceasta lumea in urma cu putini ani. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Mai jos cateva fotografii de pe Aeroport. Incepem, cum altfel decat cu Nea Petrica in usa lui YR-ILI, IL-ul 14 cazut la Sibiu dupa cativa ani si ...atentie... IL-14 de la care am (ca obiect de colectie) una din manse. Am sa v-o arat in zilele astea la "Obiecte de colectie", aici pe forum. Trei fotografii de la d-l Viorel Grosu CTA la SCV, in dreapta, cu perciuni, cum acum nu mai vrea deloc sa poarte , in turnul de control in anii '70 impreuna cu Viorel Adomnitei, primul meu instructor in materie de aviatie si care nu mai e de cativa ani printre noi... Remarcati ceva scule rusesti pe acolo: goniometrul, pe care l-am prins si eu la "treaba", Junkalor-ul (aparat/de fapt un fel de interfata care indica directia si intensitatea vantului, interfonul comun pe care la fel l-am prins si eu in '93 cand am ajuns pe aeroport angajat ca dispecer de sol... Se uitau amandoi la o rigla Jeppesen pentru calcule de navigatie ceva mai rar in acele vremuri..si ca sa fie totul "complet" va spun ca si acea rigla e tot la mine in colectie si o veti vedea si voi in scurt timp aici pe forum. gifs upload Aici tot Dom' Gro' (cum ii spun eu) impreuna cu un fost coleg de la TWR SCV, Radu Sabau upload image online free O alta fotografie din iulie 1987, la o licenta de functionare, cand a venit la cursa Tarom comisia de examinare... Atat deocamdata! Mai pun saptamana viitoare! Multumiri lui Nea Petrica si Dom' Gro' pentru poze, lui Petrica Florescu dispecer de sol la noi, pentru scan-uri si tatalui meu pentru amanuntele pe care mi le-a dat in dimineata asta prin telefon.
Ultima editare efectuata de catre Dylan in Joi 19 Apr 2018, 07:46, editata de 5 ori | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Dum 07 Mar 2010, 10:45 | |
| Mortale asa cum ma asteptam ...mai vrem, mai vrem ......
Ultima editare efectuata de catre Mengelaus in Dum 07 Mar 2010, 10:51, editata de 1 ori (Motiv : adaugat minge :))))) | |
|
| |
fularU Fotograf
Numarul mesajelor : 1725 Varsta : 57 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 22/04/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Dum 07 Mar 2010, 10:50 | |
| SUUUUUPPPEEERRBBBEEEE nea'Cataline !!!!! Hai castiu ca mai sunt si altele.... cat despre ,,obiectele'' din cutiuta cu amintiri..... ce sa mai zic! Vorba lui Andrei '' mai vrem''. | |
|
| |
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Dum 07 Mar 2010, 13:43 | |
| Super Dylan! Merci! | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: YR-ILI Mar 09 Mar 2010, 01:59 | |
| Dylan, ceva nu se potriveste, din informatiile fabricantului, YR-ILI (VEB-14P, licenta est-germana) a fost trimis la rusi in `78. La Sibiu s-a prabusit YR-ILO in zbor scoala, cu Rizea, pe 1 martie 1976. http://www.skybird-ev.de/il14/4b-----d.htm | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Mar 09 Mar 2010, 08:26 | |
| Da! Buna observatia! Nu stiu ce sa spun...Daca tot imi spunea Nea Petrica de avion cazut la SBZ (din cate am inteles el era atunci acolo) si e clar ca-i mansa de IL-14 inseamna ca e asa cum spun nemtii acolo...a fost YR-ILO. Vad ca din 1978 i s-a pierdut urma lui YR-ILI. E mare pacat ca suntem aproape "la furat" cu bazele de date, cel putin cu cele publice aici in Romania! De vecinii de la rasarit nici nu mai vorbesc!
LE: Vad ca la Sibiu a mai fost o problema mare cu YR-ILB pe 9 octombrie 1964 (fatalities: 32/32) | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: YR-ILB Mar 09 Mar 2010, 15:05 | |
| - dylan a scris:
- Vad ca la Sibiu a mai fost o problema mare cu YR-ILB pe 9 octombrie 1964 (fatalities: 32/32)
E ciudata si catastrofa asta cu ILB. Initial erau prezentate in ASN (aviation-safety.net) doua catastrofe la aceiasi data si acelasi loc cea ce dadea impresia ca s-au ciocnit in aer. Era vb de YR-ILB(IL-14) si YR-IMB(IL-18). Ulterior s-a actualizat baza de date si IMB a trecut la incidentul din Cipru. Despre YR-ILB nu sunt informatii aproape de loc. Am incercat o discutie cu colegii de la Sibiu dar nu am aflat nimic. Posibil ca avionul sa se fi aflat pe ruta si sa fi coborat prea jos, sub nivel 80. Undeva prin munti, Fagaras parca, se afla o epava de aluminiu facuta balot, dar nimrni nu a putut identifica nici macar tipul avionului. | |
|
| |
Dylan Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Mar 09 Mar 2010, 15:32 | |
| Pai pentru noi (romanii) nu era niciun dubiu ca IonMarinBarbu a fost cel cu evenimentul de pe plaja de langa Paphos in '62. - ovidiu51 a scris:
- [...] dar nimrni nu a putut identifica nici macar tipul avionului.
... si uite asa se poate ajunge la o excursie la cort de cateva zile acolo pentru a incerca macar noi ceva... | |
|
| |
Dylan Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Mier 09 Feb 2011, 23:46 | |
| Inca una de la d-l Costeniuc Petrica facuta pe Scheia pe la inceputul anilor '70. 817-le Aviasan-ului "trantit" imediat dupa decolare. Dupa cate am inteles "pagubele" n-au fost mari iar avionul a fost dat la zbor in scurt timp. Probabil ca inmatricularea era YR-ASR...
Ultima editare efectuata de catre Dylan in Joi 19 Apr 2018, 07:47, editata de 2 ori | |
|
| |
Tummelisa Flight Level 100
Numarul mesajelor : 148 Varsta : 52 Localizare : Suedia Data de inscriere : 04/01/2011
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Vin 11 Feb 2011, 23:11 | |
| - dylan a scris:
- O fotografie din colectia tatalui meu, facuta prin anii'80. D-nul Dumitru Prunariu pe LRSV la scurt timp dupa revenirea din misiunea Soiuz 40. Al doilea din dreapta comandantul An-ului 24 d-l Ionita (sper sa nu ma insel!)
Ai cumva mai multe poze de la respectiva vizita a lui Dumitru Prunariu la Suceava? Unele in care apar poate si niste pionieri zglobii? Probabil ca nu, dar daca totusi gasesti o fotografe in care apare o fetita blonduta cu niste funde mari albe in par, dupa moda vremii... cred ca sunt eu . Ma tem ca eu am fost responsabila pentru florile si cravata de pionier de la gatul lui Dumitru Prunariu din fotografia de mai sus . | |
|
| |
Dylan Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Sam 12 Feb 2011, 08:55 | |
| Hehe! O suceveanca... Sa mai caut pe la tata printre fotografiile lui. Una cu Prunariu cu o cravata de pionier la gat ( legata, nu cu inel ) are sigur si cu tot cu autograf.... Vorbim! Vezi PM. | |
|
| |
Dylan Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Mar 23 Oct 2012, 07:19 | |
| Inca 4 poze din vremurile vechi de pe Suceava. Din nou cu multumiri d-lui Costeniuc Petrica !!! IL-ul 14 P (VEB Flugzeugbau) / YR-ILO / cn: 14803061Il-ul asta a cazut la Sibiu in 1976 Doamna din imagine, tanti Margo asa cum ii spunem toti, este acum o pensionara respectabila care intotdeauna este prezenta la intrunirile actualilor sau fostilor angajati ai aeroportului, intruniri fericite sau si cele mai putin fericite, ultimele din ce in ce mai dese in ultimul timp... IL-ul 14 P (VEB Flugzeugbau) / YR-ILA / cn: 146000926Doamna de pe scara imi este cunoscuta parca dar ca sa nu gresesc nu spun numele pana n-am sa fiu sigur. | |
|
| |
YR-197 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 799 Varsta : 62 Localizare : Arad Data de inscriere : 08/10/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Mier 24 Oct 2012, 07:20 | |
| - Dylan a scris:
- Inca una de la d-l Costeniuc Petrica facuta pe Scheia pe la inceputul anilor '70. 817-le Aviasan-ului "trantit" imediat dupa decolare. Dupa cate am inteles "pagubele" n-au fost mari iar avionul a fost dat la zbor in scurt timp. Probabil ca inmatricularea era YR-ASR...
Pilot Aurica Jumolea. Avionul a decolat din nou a doua zi... cu acelasi pilot! | |
|
| |
Dylan Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Mier 24 Oct 2012, 10:18 | |
| Corect! Pai atunci cand am scanat poza l-am intrebat pe Harry si mi-a spus ca nea Lilica era pilot atunci si ca a doua zi au reparat avionul si l-au dat la zbor. | |
|
| |
Dylan Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Vin 10 Mai 2013, 16:24 | |
|
Ultima editare efectuata de catre Dylan in Joi 19 Apr 2018, 07:49, editata de 1 ori | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
| Subiect: YR- Vin 10 Mai 2013, 20:59 | |
| Extraordinare pozele, YR-DAC a cazut la Bacau, nu credeam ca ii voi mai gasi imaginea... Felicitari | |
|
| |
shouriken Administrator
Numarul mesajelor : 3451 Varsta : 69 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Vin 10 Mai 2013, 22:15 | |
| - Dylan a scris:
- Asta de mai jos apare ca LI-2 cam peste tot dar dupa cate tin eu minte de la "batrani" cele care au fost inmatriculate cu "D" au fost DC-3-uri. In listele lui Steve Darke apare tot ca LI-2. Ceea ce ma face sa cred ca e Douglas, e usa care se deschide in interior. Voi mai face sapaturi zilele astea si voi modifica daca este cazul.
Tarom / YR-DAC / Lisunov Li-2P / cn: 234 415 07 In cazul in care cn-ul este corect (pentru Li-2), il putem scrie un pic altfel: 2 34 415 07 si conform scramblemagazine ar insemna: 2 - anul de fabricatie 1952 34 - uzina de fabricatie nr 84 (Tashkent-Vostochny) 415 - lotul de fabricatie 07 - numarul din cadrul lotului de fabricatie Vezi si aici | |
|
| |
Dylan Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Vin 10 Mai 2013, 22:27 | |
| Da! CN-ul l-am luat de pe listele si link-urile lui Steve. Am mai vorbit in seara asta cu cineva care a prins vremurile alea si mi-a spus acelasi lucru pe care-l stiam si eu si anume ca majoritatea inmatricularilor care incepeau cu "D" erau Douglas-uri. Nu au fost foarte multe la Tarom dar ... au fost. Mai facem sapaturi! | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
| Subiect: YR-DAC Vin 10 Mai 2013, 23:29 | |
| Dylan, shouriken are dreptate, YR-DAC a fost cu certitudine un Li-2, nu e loc de nici o confuzie. Am vazut la unul din mecanicii de atunci si un ceas de bord cules de la locul catastrofei: era rusesc. Singurul Dc-3 ramas dupa razboi si-a pastrat inmatricularea YR-PAF pana la casare in '64 | |
|
| |
Dylan Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Sam 11 Mai 2013, 07:27 | |
| Nu contest ce spune Liviu din moment ce am scris si eu acolo ca-i LI-2 si mai ales ca toate informatiile vin de la Steve, informatii bazate pe cautari prin arhivele Tarom, dupa cum a si specificat acolo. Ziceam doar ca 2 dintre mecanicii de escala de pe Suceava, cei de la care am pozele, asa tin minte. Ceea ce ma "intriga" sunt unele mici diferente de aspect intre LI-2-uri. Una peste alta, zic eu ca primul pas este facut si anume faptul ca nu se pierd asa fotografii faine prin cine stie ce dulapuri sau sertare... | |
|
| |
YR-197 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 799 Varsta : 62 Localizare : Arad Data de inscriere : 08/10/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Mar 14 Mai 2013, 16:49 | |
| parca il vad pe bunicul meu venind spre casa, cu geanta/servieta aia bej, in costum ca si distinsii pasageri, doar ca dansul sosea cu tramvaiul, deh, atelierele Nicolina erau relativ aproape, nu se necesita naveta | |
|
| |
lrbc Fotograf
Numarul mesajelor : 1823 Varsta : 110 Localizare : Bacău Data de inscriere : 08/05/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice Sam 28 Sept 2013, 15:52 | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice | |
| |
|
| |
| Aeroportul Suceava (Stefan cel Mare) - Poze Istorice | |
|