|
| Norvegia 2012, KLM | |
|
+4Tummelisa Alex_tm petrudimoff gabi-737 8 participanți | Autor | Mesaj |
---|
gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Norvegia 2012, KLM Sam 19 Ian 2013, 11:21 | |
| Salutare natiune de spotteri, Intr-un final mi-am facut timp pentru un TR al unei calatorii in Norvegia in mai 2012. Ideea a venit undeva prin decembrie 2011 cand au sosit niste rude in Romania in vizita si am fost invitati si eu cu sotia la ei. Bun, pana aici e simplu, urmaeza partea mai dificila: gasirea modalitatii de zbor cea mai convenabila, data fiind stabilita undeva in luna mai, luna care se prezinta bine din punct de vedere meteo. Cautarile au dat rezultat si am gasit zborurile cele mai ieftine cu KLM pe urmatoarea ruta: BUD-AMS-BGO-AMS-BUD, pret total / 2 pax aprox 1500 ron. Pret foarte bun pentru o companie nationala, am incercat si cu altele inclusiv low cost dar preturile au fost mai mari... Orele au fost alese de sotie intentionat cu timp mult de petrecut pe aeroporturile de legatura tinand seama ca zboara alaturi de un spotter care are si el nevoile lui fara fuga si teama de a pierde zborul. Locurile alese au fost in spatele avionului, pe ultimele randuri. Drumul de la Oradea la Budapesta este total neinteresant, a fost facut cu un microbus clujean la un pret de 85 ron/ pers, am ajuns inainte de pranz la aeroport, zborul nostru urmand a fi seara pe la ora 18. Ce a fost interesant e ca mai era un zbor spre AMS pana la ora respectiva... Budapesta, Lizst Ferenc Airport BUD: Poate o viitoare destinatie...din nou Imagine tipica de cand au dat iama RYR pe BUD, (pe vremuri nu vedea-i asa ceva): Nostalgie MALEV ... Ardeleni Alta nostalgie, militara... Zburatoare tipice: Cursa de AMS (cu care puteam sa zburam daca nu alegeam sa stam prin BUD): Embrarer UAE: Varianta mai scumpa a zborului: Fara contrail nu se poate in limita a 200mm, ruta care intra in Romania la TERGI (Arad), scuzati calitatea... Un ufo...habar n-am ce e: Maintenance, sau ce se poate vedea prin geamul noului terminal. Diverse avioane, printre care un CRJ2 si un B763 Malev: Terminalul nou: Avionul nostru, B737-8K2, PH-BXI (Hering Gull): O vitrina cu papusi de portelan: Pregatirile pentru zborul KLM1978: De aici lucrurile incep sa devina interesante pentru mine dar din motive obiective voi imparti TR ul in mai multe parti.
Ultima editare efectuata de catre gabi-737 in Sam 19 Ian 2013, 11:52, editata de 1 ori | |
| | | petrudimoff Fotograf
Numarul mesajelor : 1677 Varsta : 51 Localizare : Cluj-Napoca, Romania Data de inscriere : 05/04/2010
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Sam 19 Ian 2013, 11:33 | |
| Frumoasa introducere , astept continuarea .... | |
| | | gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Dum 20 Ian 2013, 00:05 | |
| Partea a 2 a. Zbor 1 BUD - AMS, KLM1978, aeronava Boeing 737-8K2, PH-BXI. Imbarcarea a decurs normal, fara intarzieri, LF 100% B773 - Qatar spre Romania: Contrail si de deasupra avioanelor in sfarsit: Coborarea spre AMS: Vremea era destul de nasoala sau tipic olandeza, erau 7 grade, inorat cu vant destul de tare, in comparatie cu cele 26 de grade cu soare de la Budapesta. Echipajul mi-a permis cateva poze in cockpit: Ajunsi in grafic, putin inainte de ora 20, aveam timp berechet pana a doua zi la ora 8:40 ca sa vizitam aeroportul. Dar totusi putin timp ca sa mai gasim terasa deschisa, doar una mica am gasit-o deschisa si dupa ora 20. Niste poze facute aiurea prin aeroportul imens in care te cam poti pierde usor. Sunt harti si orientarea destul de usoara dar peronalul de la informatii nu lucreaza si noaptea. Urma sa petrecem efectiv toata noaptea acolo. Avioanele is pozate prin geam... Un Embrarer intr-o mare de Fokkere Trenul spre Amsterdam: Se facu ora 10, tine sa ne aminteasca Transavia, mai avem 10 ore pana la decolare.... Incepea sa fie tot mai pustiu, magazinele si restaurantele s-au inchis, pasageri erau foarte putini si rasfirati care pe unde. Cate un angajat cu masina de curatat mai strica linistea, si cam din 20-30 minute venea cate un avion charter din vacante, majoritatea 737 Transavia, Arkefly si Sunweb. De la un figer se deschidea o usa si un potop de oameni cu trolere nevalea urmati de stewardese si apoi de piloti dupa care usile se inchideau. Asa a fost toata noaptea. Zborul nostru urmator: Un bar pustiu de unde m-am servit cu lapte condensat Niste machete dragute: PH-HZG, singurul B737-800 pe care l-am pozat la OMR... Incepea oboseala sa apara si scaunele erau foarte incomode pentru stat mai mult... Singurele vietuitoare in afara de noi erau cativa soricei fara poze din pacate... La un moment dat dupa cativa km de plimbari am resuit sa gasim niste locuri confortabile cu adevarat, pavat ca nu am stiut de ele de la inceput ca le-am fi monopolizat fara discutie... Va inchiputi ce frumos trebuie sa fie un asemenea fotoliu cu vedere la platforme si piste... Incet, incet se crapa de ziua si incepe forfota elefantilor si alte zburatoare de calibru mare, in principal cam toata flota KLM care pleaca de dimineata plus alte zboruri ce sosesc... pentru un spotter e un adevarat deliciu Flota KLM, cateva dintre modele: B739: B738: B737: Embrarer E190: MD11: A332: A333: B772: B773: B744: Urmeaza partea a 3 a. | |
| | | Alex_tm Moderator
Numarul mesajelor : 1835 Varsta : 35 Localizare : TIMISOARA - BANAT Data de inscriere : 15/01/2009
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Dum 20 Ian 2013, 00:21 | |
| Multumesc Gabi...faina prezentarea flotei celor de la KLM! Astept cu nerabdare urmatoarea parte! ALecsu` | |
Numarul mesajelor : 1677 Varsta : 51 Localizare : Cluj-Napoca, Romania Data de inscriere : 05/04/2010
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Dum 20 Ian 2013, 12:01 | |
| Din cate obserb ati avut multe chestii interesante de vazut. Multzumesc ca ni le arati si noua. Astept cu nerabdare continuarea. | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Dum 20 Ian 2013, 21:17 | |
| Multumesc pentru aprecieri, la flota KLM am omis chiar avioanele lor originale.. era o poza cu o " infinitate" de Fokkere. De aici lucrurile incep sa devina cu adevarat interesante pentru mine. Zbor 2, AMS - BGO, KLM1185, aeronava B737-7K2, PH-BGW, decolare cu o intarziere de aprox. 20 min, L.F. 100% Pozate din avion inainte de decolare: O imensitate e acest B777-300 de 73m ... Cel mai nou A333 KLM la data respectiva: In sfarsit in aer Apa, muuulta apa... Zborul peste Marea Nordului a fost lin, aproape banal, fara nimic de fotografiat, nici macar alte avioane. Ne apropiem de Norvegia...un nor mai nervos ne arata figura: Pe ultimele minute de zbor apar si niste turbulente cauzate de vreme, dar nimic serios: O tara cu mii de insule, poduri si tunele: Ce viata... sa ai i casa acolo jos O ploaie sau ninsoare serioasa in departare: Prima data pe pamant norvegian Undeva dincolo de gard am descoperit un loc de spotting, loc de unde nici norvegienii nu merg sa pozeze... Amabilitatea echipajului olandez din nou Pe display se vede imaginea de la o camera instalata langa usa de la cockpit, nici nu stiam ca are asa ceva... Sunt ceva zboruri... Nu trec 10 minute ca vremea se schimba radical, in mai ninge.... La iesirea din aeroport incasam cel de al-2-lea soc termic: dupa cele 7 grade din Amsterdam, 3 grade de la Bergen erau deja prea de tot. Eram pregatiti cu haine, dar nu ne asteptam sa fie chiar asa. Pe parcursul sederii acolo am constatat ca intr-o zi pot fi 4 anotimpuri, vremea fiind atat de schimbatoare incat norvegienii au intotdeauna la ei pelerine de ploaie multi dintre ei umblau cu cizme de cauciuc, chiar asa, oameni in toata firea cu cauciucuri in picioare, indiferent de pozitia sociala. Umbrelele erau cam rar folosite din cauza vantului. Continui cu impresii din nord in curand. | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Dum 20 Ian 2013, 21:39 | |
| Foarte interesant, astept cu nerabdare continuarea | |
| | | Tummelisa Flight Level 100
Numarul mesajelor : 148 Varsta : 52 Localizare : Suedia Data de inscriere : 04/01/2011
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Lun 21 Ian 2013, 09:03 | |
| - gabi-737 a scris:
- La iesirea din aeroport incasam cel de al-2-lea soc termic: dupa cele 7 grade din Amsterdam, 3 grade de la Bergen erau deja prea de tot. Eram pregatiti cu haine, dar nu ne asteptam sa fie chiar asa. Pe parcursul sederii acolo am constatat ca intr-o zi pot fi 4 anotimpuri, vremea fiind atat de schimbatoare incat norvegienii au intotdeauna la ei pelerine de ploaie multi dintre ei umblau cu cizme de cauciuc, chiar asa, oameni in toata firea cu cauciucuri in picioare, indiferent de pozitia sociala. Umbrelele erau cam rar folosite din cauza vantului.
Gabi, de cand traiesc in nord am invatat ceva de la localnici: nu exista vreme rea ci doar echipament nepotrivit . Si apropo de cizmele de cauciuc... Gripen si-a cumparat sambata galosi, foarte practici si se asorteaza cu orice pozitie sociala . Multumesc mult pentru TR, astept si eu continuarea. | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Mier 23 Ian 2013, 00:15 | |
| De aici incep impresiile mele prin poze si cuvinte despre o tara interesanta si frumoasa totodata. De la aeroport am mers cu masina spre localitatea unde trebuia sa ajungem, drumul spre Frekhaug trece prin Bergen, al doilea oras ca marime din Norvegia. Prima oprire a fost la malul unui unui fiord, un loc unde merg multi localnici la picnic si plaja sau inot: Temperatura afara era in jur de 9 grade iar apa ceva mai putin... Cand afara se ajunge la 14-15 grade, deja oamenii ies la plaja si chiar la baie... Urmatorul stop cam fugitiv: Bergen, o iesire pe inaltimea unui deal cu o panorama de cinci stele. O alta zi a fost dedicata vizitarii mai pe indelete a orasului. De aici se urca pe culme cu un tramvai tras de un cablu, urcare pentru care se cam asteapta la coada. Mai era si varianta mai ieftina, urcarea pe jos... Frekhaug - localitatea unde am stat. Noi romanii am zice ca e " la tara" dar e improporiu zis. Locuinte simple dintr-un ansamblu rezidential: Se foloseste foarte multa scoarta de copaci macinata, iar pamantul este cumparat cu sacii pentru amenajari de gradini sau arhitectura peisagera; Putina plimbare la pas spre mare, care e la nici un km. de casa; REMA1000, un lant de magazine cu preturi acceptabile, cel mai mare magazin gen universal din localitate: Traditii Mai de aproape: Trebuie sa precizez ca e un privilegiu sa beneficiezi de o zi asa senina in Norvegia... Din nou, marea, Marea Nordului: Nordhordlands Brua, un pod lung de 1610m pe un singur pilon, restul fiind pontoane: In asteptarea fluxului: Lipsa de drujbe, topoare? Urmeaza si alte imagini din frumoasa Norvegie... | |
| | | atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Mier 23 Ian 2013, 09:56 | |
| | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Mier 23 Ian 2013, 12:55 | |
| Frumoase locuri, chiar daca e vremea mai posaca. Referitor la copac, ai nostri rezolvau demult treaba, deja era cenusa demult sau ceva mobilier. | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Mier 23 Ian 2013, 13:28 | |
| | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Sam 26 Ian 2013, 14:39 | |
| | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Sam 26 Ian 2013, 16:46 | |
| Superbe locuri, si la Cluj este la fel tramvaiul. Mi-a placut poza cu pescuitul. Cum ai pescuit ? e permis daca faci cath and release ? | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Sam 26 Ian 2013, 21:16 | |
| | |
| | | flight Flight Level 300
Numarul mesajelor : 313 Varsta : 43 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 04/02/2010
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Sam 26 Ian 2013, 23:40 | |
| Super vacanta ai avut,lucruri super frumoase ai vazut, intr-adevar este o tara minunata.Multumim !!! | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Dum 27 Ian 2013, 20:19 | |
| Ultima parte cuprinde drumul de intoarcere spre Romania: zborul de la Bergen la Amsterdam si la Budapesta, cu socurile termice aferente. Poze mai multe cu aeroportul Flesland aici: https://romanian-spotters.forumgratuit.ro/t6648-bergen-flesland-bgo-enbrZbor KLM1190, BGO-AMS, aeronava B737-7K2, PH-BGU, LF100% Vecinul alimenteaza 10t: Decolarea: https://www.youtube.com/watch?v=q7CdnLtwfgc In apropiere de Amsterdam: Un aeroport care se respecta: ne pune in asteptare si mai dam o tura din cauza traficului... Multe poze blurate din cauza caldurii de la motor... Din nou echipajul m-a lasat sa fac niste poze in cockpit, a 3 a orara in 3 zboruri: Dedicatie pentru prietenul de la Tmisoara, ALex_tm: Din aeroport pana la urmatoarea cursa: Zborul 4: AMS - BUD, KLM1979, B737-8K2, PH-BXY, LF99% Singurul loc liber din avion, chiar langa noi La Budapesta am ajuns pe intuneric, asa ca poze doar la low quality... Vecinul de burduf, mai exotic: A 4-a data cand intru in cockpit...dar acuma cu un bonus: Poza facuta de unul din piloti, o onoare pentru un fan 737 END. | |
| | | strainu Flight Level 300
Numarul mesajelor : 333 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Dum 27 Ian 2013, 20:59 | |
| | |
| | | alexxxxx Flight Level 100
Numarul mesajelor : 146 Varsta : 41 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/09/2009
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Dum 27 Ian 2013, 21:57 | |
| Foarte frumoase, si destinatia si reportajul!
Norvegia e o destinatie care m-a atras de multe ori, insa mereu, dupa calcule simple, mentale, am renuntat. Pur si simplu baietii aia o iau razna la preturi. Am vrut sa merg anul trecut in Tromso sa vad midnight sun (sunt nascut de solstitiu). Cu zborurile o mai rezolvam, insa 300+ EUR/noapte la un hotel de 3 stele in perioada aia? M-am uitat de curiozitate si in alte perioade - acum costa cea mai ieftina cazare, la o pensiune, 500 de lei pentru o camera dubla cu baie comuna, fara mic dejun. In rest cum sunt preturile? Un bilet de autobuz/tramvai, un bilet la muzeu, un cico, o scoica pe malu' baltii? Felicitari inca o data pentru reportaj! | |
| | | Alex_tm Moderator
Numarul mesajelor : 1835 Varsta : 35 Localizare : TIMISOARA - BANAT Data de inscriere : 15/01/2009
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Lun 28 Ian 2013, 01:23 | |
| Gabi....jos clopu`!! Felicitarile mele..pentru un TR ca la carte!! Imi plac fotografiile tale generale!! Iar regiunea...este extraordinara!! Multumesc inca odata!! ALecsu` | |
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM Lun 28 Ian 2013, 21:51 | |
| Multumesc pentru aprecieri. #alexxxxx, nu mai imi amintesc preturile la transport, in general sunt ok pentru norvegieni dar MAAAARI pentru salariile romanesti. Cumparaturi am facut putine, niste haine la reducere de pana la 50% si asa erau preturi rezonabile, de ex: haina de ploaie cam 70ron si pantaloni tot antiploaie cam 60. Orice cumparat acolo e pret dublu fata de Romania, foarte putine produse chinezesti, doar cele rafinate si cu valoare mare. Bergen, fiind si o destinatie turistica foarte cautata, zilnic trec pe acolo vase de croaziera, preturile sunt mai mari decat langa oras. Biletul la muzeu era 50 koroane / adult, cu autobuzul am circulat pe ruta Bergen - Frekhaug (31km) era 111 koroane / 3 persoane cam 65ron. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Norvegia 2012, KLM | |
| |
| | | | Norvegia 2012, KLM | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |