Am ajuns in acest aeroport la inceputul lunii mai 2012 cu ocazia unei calatorii in Norvegia.
Cateva date despre aeroport conform Wikipedia:
Situat la 12km sud de orasul Bergen, este al doilea aeroport din Norvegia cu un trafic de 5.601.394 PAX in 2011. A fost proiectat de arhitectul Halfdan Grieg si construit in 1988.
Are 11 porti cu burduf numerotate 21-32, din care gate 24 este capabila sa primeasca avioane mari gen B747, A340....
Ce mi s-a parut interesant e ca exista si un terminal destinat elicopterelor, iar traficul pasagerilor cu elicopterul este deloc de neglijat: 230000 pax in 2007 (adica traficul unui aeroport mediu de la noi
).
Aeroportul este deservit de 7 companii ce ofera 16 destinatii domestice si 16 companii cu care se poate zbura in afara Norvegiei pe 37 destinatii.
Cele mai folosite rute din Bergen sunt: Oslo, Stavanger, Trondheim, Kristiansand si Sandefjord.
Urmeaza niste poze facute in interior, si prin imprejurimile aeroportului:
Din fata terminalului din parcare:
Singurul bizz-jet...
Ocolind aeroportul pe partea opusa cativa km am descoperit un loc superb de pozat:
Vremea acolo este extrem de capricioasa, cu schimbari rapide de fenomene meteo, iar pentru poze bune este nevoie de noroc...
Din terminal prin geam:
Pretenu de pe contrail ... OY-VKC:
Altele din pozitii diferite:
Asa aflu si eu cum arata domul Celsius...
Gate 24: