| Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD | |
|
+3claudiu_ne2000 oztan lyonezul 7 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
lyonezul Airport Level
Numarul mesajelor : 45 Varsta : 40 Localizare : BUH Data de inscriere : 10/05/2008
| Subiect: Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD Mar 07 Aug 2012, 14:56 | |
| Buna ziua,
Sunt ceva mai vechi pe forum dar nu m-am mai conectat de foarte multa vreme.
De vreun an si ceva mi-am cumparat un DSLR Nikon D90 cu un obiectiv 18-105 mm. Acum as dori sa incep sa fac plane spotting la aeroport si pentru asta imi trebuie un zoom. Sunt doua posibilitati pe care le-am identificat eu :
1) Nikon - AF-S VR 70-300mm f/4.5-5.6G IF ED 2) Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD
Primul este destul de scump. As vrea sa stiu care sunt parerile voastre despre zoomul Tamron, poate chiar il folositi si aveti experienta cu el, poate chiar pe un body D90. Este adecvat din punct de vedere al rapiditatii auto focusului? Daca nu ce altceva recomandati?
Va multumesc pentru ajutor!
Andrei | |
|
| |
oztan Airport Level
Numarul mesajelor : 86 Varsta : 52 Localizare : bucuresti Data de inscriere : 19/07/2012
| Subiect: Tamron Mar 07 Aug 2012, 15:05 | |
| buna ziua Eu am 18-270 de la TAMRON, si sunt destul de multumit . Succes la alegere | |
|
| |
claudiu_ne2000 Flight Level 300
Numarul mesajelor : 301 Varsta : 48 Localizare : DEVA Data de inscriere : 10/09/2009
| Subiect: Re: Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD Mar 07 Aug 2012, 15:43 | |
| ...@lyonezul
Exact in aceeasi situatie am fost si eu...tot cu la un D90...si am ales un Sigma 70-300 mm dar fara stabilizator de imagine...si a meritat, am fost multumit de el 2 ani...dar ulterior mi-am achizitionat in rate un 70-300 mm de la Nikon...sa nu se simta efortul financiar. E diferenta mare intre cele 2 obiective...dar avantajul cel mai mare cred ca il am la faptul ca pot face crop adanc pe poza si rezolutia ramane foarte buna...la Sigma nu puteam face asa ceva.
Tamrom nu am avut ...dar e comparabil cu Sigma...
sfatul meu e sa-ti iei un ul de la Nikon...ca nu vei regreta...daca iei Tamrom-ul, o sa te roada mult timp cum ar fi cu Nikon-ul, eu asa am patit, dar nu-mi pare rau, merita | |
|
| |
Richelieu Flight Level 300
Numarul mesajelor : 310 Varsta : 49 Localizare : LRFT Data de inscriere : 08/06/2011
| Subiect: Re: Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD Joi 09 Aug 2012, 18:01 | |
| Multi se plang de Tamroane ca sunt lente si zgomotoase. Pe unii dintre noi nu-i deranjeaza zgomotul, dar lentoarea... | |
|
| |
MRares Fotograf
Numarul mesajelor : 758 Varsta : 46 Localizare : Hell Data de inscriere : 27/08/2011
| Subiect: Re: Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD Joi 09 Aug 2012, 21:04 | |
| - Richelieu a scris:
- Multi se plang de Tamroane ca sunt lente si zgomotoase. Pe unii dintre noi nu-i deranjeaza zgomotul, dar lentoarea...
Depinde de care Tamroane.... daca discutam de versiunea non-VC 70-300 atunci da se poate spune ca este lenta ca mai uita sa foalizeze si are nevoie de restart dar cu toate astea sa sti ca sticla celui non-VC este excelenta, am folosit doua si nu m-au dezamagit! 18-270 nu mai are probleme cu viteza de focus sau cu nefocalizarea deci probabil ca nici 70-300 VC nu mai are aceasta problema. Si acum la subiect: Data fiind diferenta mica de pret intre cele doua si desi imi place Tamron eu zic sa mergi pe Nikon, are o constructie mai frumoasa, este mai robust dar sa nu crezi ca este un obiectiv perfect deoarece de cand fac screening la Photoavia am vazut destul de multe erori/orori ! Cel mai bine este sa pierzi cateva ceasuri bune pe net sa vezi care ti se potriveste si care este mai bun/robust! | |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD Joi 13 Iun 2013, 16:13 | |
| Salutare, ce ai ales pana la urma? Si eu sunt in fix aceeasi dilema, iar din ce am mai citit pe alte forumuri lumea lauda Tamronul in defavoarea Nikonului (cel putin dpdv al sharpness-ului ar fi peste, la focale mai mari de 200mm).
Mai astept si alte pareri, daca exista.
Merci. |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD Vin 14 Iun 2013, 00:16 | |
| Uitandu-ma nitel pe airliners, am selectat cateva fotografii cu aeronave de acelasi tip, in acelasi livery, fotografiate cu cele 2 obiective. .................................. De aici mi se pare ca balanta inclina in favoarea Tamronului, iar daca mai punem la socoteala si diferenta de pret (acum este si o oferta destul de ok), inclin sa cred ca ar fi cea mai buna alegere. E adevarat ca poate n-am folosit cele mai elocvente criterii de comparatie, insa am vazut un numar destul de mare de fotografii realizate cu ambele, si cam asta e impresia... LE: Well, se pare ca nu pot pune linkurile, asadar postul asta e cam useless... |
|
| |
Gripen Flight Level 200
Numarul mesajelor : 252 Varsta : 52 Localizare : Suedia Data de inscriere : 06/01/2011
| |
| |
Catzus Airport Level
Numarul mesajelor : 78 Varsta : 54 Localizare : Ploiesti/RO Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD Joi 22 Mai 2014, 22:43 | |
| Eu am si ti-as recomanda Nikkor 70-300mm F4.5-5.6G AF-S VR. Pun aici pt. evidenta doua poze facute anul trecut la meeting-ul de la Bobocu-BZ la MiG-urile 21 care zburau la rasul solului... Si sunt incepator in domeniu... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD | |
| |
|
| |
| Parearea voastra despre un zoom Tamron SP 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD | |
|