Nu ma consider un adevarat spotter, adevarul este ca imi place sa zbor mai mult decat sa fac pozele. Dar si asa e foarte placuta si partea de fotografie.
Am noroc sa am pe prietena mea care ma sprijina si cu zborul si cu pozele + cativa prieteni care mai vin cu mine si in general ideea de excursii ne incanta pe toti.
+ activitatea de la aeroclubul cluj unde zbor de 8 ani ( acuma am 24 de ani ) ma pune aproape de situatiii care merita fotografiate.
toate astea m-au pus anii astia in contact cu multe lucruri , aeroporturi, airshow-uri, aerodroame etc... in ultimii 3 ani am fost pe la tot ce stiam ca se intampla si mi-a placut la nebunie.. pana anul trecut ma lipea m de prieteni pt ca nu avem aproape niciodata bani
, dar anul asta a inceput sa mearga mai bine si am aparatul meu foto.
Deci pentru mine spottingul este locul unde intalnesc zborul, fotografia, si aproape tot timpul prietenii.
sper ca nu suna "prea romantic"
Despre aparatul foto:Canon EOS 40D body - vine la pret destul de dur de aprox 4000 RON (www.f64.ro)
- Este aparatul de varf al firmei canon pentru amatori si semi profesionisti dar poate fi folosit fara nici o problema de orice fotograf de la amatori pana la super profi
este EXCELENT din urmatoarele puncte de vedere :
Are zgomot practic inexistent la valori ISO destul de mari
Are mod AUTO ISO
Procesorul de imagine este excelent si foarte rapid
Foarte ergonomic si intuitiv
Pentru cine e dispus sa renunte la pretentii legate de zgomot in imagine si la viteza o alternativa f buna este CANON EOS 400D.
Pentru informatii detaliate despre ambele aparate vizitati www.dpreview.com
Despre Obiectiv:TAMRON 18-250 mm Este un obiectiv all-in-one care acopera cu compromisuri destul de putine orice situatie foto.
Profesionistii considera solutiile astea inacceptabile dar de f multe ori nu au dreptate, sunt pur si simplu niste conservatori mandri multi. Ca si amator sau semi profi, este mai mult decat destul obiectivul acesta din 2 motive:
- Este compact si usor
- Acopera un camp foarte larg de situatii ( prinde si camp larg si f strans)
Dezavantaje:Nu este un obiectiv prea luminos, adica in conditii medii / rele de lumina se ajunge f usor la poze miscate, in special din mana
Are distorsiuni (sesizabile doar de profesionisti sau chitzibushari) la focala mica de 18 mm si
Vignetare usoara ( creste cu scaderea conditiilor de iluminare) la focala mare.
Nu are stabilizare de imagine, ceea ce defavorizeaza putin fotografiatul din mana.
-------------
Chiar si asa , daca luam in considerare ca costa aprox 1600 RON si ca un obiectiv Canon Stabilizat de 200 mm luminos (F4) de 2-3 KG si dimnesiuni enorme, care NU acopera si focale mici costa si 10000 RON..
e usor de ajuns la o concluzie.
Daca totusi aveti banii si suficienta pasiune probabil merita.. nu si pentru mine.
Prefer sa umblu liber cu doar 1 kg de aparatura (si asa greu), sa nu trebuiasca sa schimb obiectivul , si sa ma simt bine.
Personal sunt foarte multumit de obiectiv, si astept de la Tamron sa scoata versiunea cu stabilizator de imagine, e clar ca au succes si vand bine, deci ma astept sa se dezvolte bine