Salutare !
In ultima perioada am vazut niste trip reporturi care m-au lasat la propriu cu gura cascata. Zboruri faine, locuri minunate, mancaruri interesante si bere buna. Trebuie sa recunosc ca pe masura ce le citeam in mine cresteau 2 mari dorinte : 1. sa merg si eu in aceleasi locuri, cele vizitate de colegii de forum 2. sa fac si eu niste trip reporturi cu locurile unde calatoresc. De ce ? Desi am calatorit pana acum in destul de multe destinatii, si chiar am fost atent la detalii pe unde am umblat, multe pareri, impresii si amintiri se sterg cu timpul. Ei bine, de data asta nu, le voi tine amintire in acest TR.
Astfel va prezint si eu primul TR, o destinatie mai putin cautata decat Moscova, Londra sau New York. Ea se afla chiar la noi in tara - SATU MARE -.
Ruta a fost TGM-OTP-SUJ SUJ-OTP-TGM. Bineinteles cu TAROM, compania noastra nationala.
Biletele pt toate cele 4 zboruri au costat 167 E. Suma pare mare la inceput, dar daca imparti la 4 da exact 41.75 Euro. 41.75 Euro pentru un zbor nu mi se pare exagerat de mult, mai ales ca nu e companie low cost. Sa fiu sincer speram sa prind macar un zbor cu ATR72 dar din pacate toate cele 4 zboruri au fost facute cu ATR42-500. Totusi toate cele 4 aveau inmatricularile diferite.
Ziua plecarii - 26.09.2011
06:05 - 07:00 55 min de zbor
TGM-OTP
Tarom 726 - prima data pe TGM->OTP, pe directia opusa am mai zburat.
ATR42 YR-ATD S-a nimerit exact aeronava cu care mai zburasem pana atunci
LF: 60%, adica 29 de pax
Loc : 03D
La plecare intarziere 30 de min. Decolat la 06:40, aterizat la 07:35.
Mai intai vreau sa va prezint noua aerogara de la Targu Mures. Initial era prevazuta pt zborurile non-Schengen, dar
pana ne alaturam si noi o sa fie folosita pentru zborurile interne, adica in principal de Tarom.
Nefiind foarte multi pax, aerogara mi s-a parut destul de incapatoare. Foarte curata, fiind data de curand in folosinta.
Ma gandesc ca situatia se va schimba atunci cand 180 de pax se vor ingramadi acolo pentru zborul de Londra, dar ramane
de vazut. Scaune nu vor avea toti, asta e sigur dar am inteles ca exista deja planuri de extindere.
Imbarcarea se face pe jos, direct din aerogara pana la aeronava dat fiind ca distanta e de mai putin de 100m si aeronava
era parcata chiar in fata aerogarii.
O poza cu aeronava care m-a dus pana la OTP. Poza e facuta la destinatie, n-am apucat sa fac poze inainte sa ma imbarc.
Decolarea de pe RWY 25, urmata de viraj stanga in urcare catre Bucuresti.
M-am asezat la locul meu. Relativ confortabil, singura problema era ca mai atingeam cu genunchii din cand in cand scaunul din fata si dadea o impresie de stramt. Nu e stramt, oricum pentru zboruri interne care si asa nu dureaza foarte mult e destul spatiu.
Snack-ul din timpul zborului : Alune cu sucuri, cafea sau bere.
Cateva poze de sus. Din pacate lumina nu ma ajuta prea mult la ora aceea.
Am lasat Sibiul la dreapta
Apoi am trecut Carpatii si am trecut de o localitate care eu banuiesc ca e Pitesti, dar nu stiu sigur.
Am inceput coborarea, deja ne apropiam din ce in ce mai tare de Otopeni. Aeronava a facut un usor viraj stanga si motorul
din dreapta era luminat foarte frumos de soarele diminetii.
Finala scurta pentru RWY 08L cu DN1, Otopeni TWR si cu terminalul.
Acum taxi pana la parking position via TWY V,P,C.
Dupa aterizare ne-a luat bus-ul si ne-a dus direct la terminal. Cateva poze din drumul pana acolo :
Impresii despre zbor :
Zborul a fost OK, fara turbulente, decolarea si aterizarea au fost finute. Un gust amar mi-a fost lasat insa de cabin-crew dar nu am sa dezvolt subiectul.
Am sa continui in viitorul apropiat