Ei da, imi place acest TR !!
Recunosc fara probleme: Sultanahmet ( Moscheea Albastra ), Hagia Sophia la int/ext, Cornul abundentei, Palatul Dolmabahce + moscheea de langa el pe pont, podul peste Bosfor, cred ca stadionul Fenerbahce, vad ca ai facut un boat trip pe Bosfor - probabil o zi, cu opriri la cetatile de pe maluri, Istiklal Caddesi ( Lipscani-ul lor ), bazarul, turnul Galata.
Cat despre papa bun, ce sa mai zic, imi lasa gura apa. Ce chiftele pe strada ( la carucioare ), ce peste din barci, ce sis/doner/turkis - kebab-uri am servit ( in special cele cu carne de miel ), ce cus-cus-uri si alte mancaruri gatite prin diferite bombe, ma doare capul. Cu dulciurile nu prea le am, totusi rahatul taiat cu foarfeca + baclavale/sarailii tot am servit - prea dulce pt. mine, in schimb sotia a apreciat....
Singura chestie nasoala a fost: dimineata, devreme devreme rau, au inceput aia sa urle din minarete si cum turcii au peretii subtiri la cladiri si amplificatoarele puternice, am sarit din pat, cu palosul in mana, crezandu-ma atacat fiind de catre necredinciosi. Alah Alah, turcii racneau.....
Sper sa apuc, la anul, sa pun si eu un TR, cu si despre Istanbul - via TURKISH AIRLINES.
Astept si alte TR-uri de la tine, acum ca ti-ai facut intrarea !!