ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni

In jos 
+15
eugen
RATus
vic_atc
loplo
Mengelaus
atr_42_500
cipi_TM
mihaiatanasie
Dylan
aegean
arianne
valavia
Skylink
Boeing777-300
gaudi
19 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
loplo
Fotograf
loplo

Numarul mesajelor : 911
Varsta : 45
Localizare : EDDK
Data de inscriere : 19/01/2009

Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyDum 24 Iul 2011, 16:29

RATus, cand am facut filmul, nu l-am facut pentru a da cu noroi in cineva. L-am facut doar pentru a prezenta cele intamplate. Puteam pune si un fundal negru sau lasam doar mp3-ul taiat bucati, dar am preferat sa fac video pentru ca cei care nu inteleg bine/usor convorbirile, sa poata sa isi faca o idee.
Eu am postat filmuletul pe forum (sti bine asta) si a fost sters de catre Vali. Se "spera" sa nu ajunga din prima pe mana celor de la libertatea, dar se pare ca ei sunt primii care au dat peste el. Eu nu am de`a face absolut nimic cu mediatizarea filmului si prin asta nu vreau sa imi cer absolut niciun fel de scuze, dar sunt sigur ca unii cred chiar contrariul. Eu ia-m contactat pe cei de la Libertatea pentru ca nu au mentionat sursa video. Dupa 2 e-mailuri in partea de jos al articolului a aparut si sursa video.

Citat :
atata timp cat lucram la o colaborare cu aeroporturile / pilotii / autoritatile din tara referitor la spotting, ar trebui sa aratam ca suntem mai presus de presa de scandal

Aici la ce te referi? Deci nu avem voie sa prezentam informatii care ar leza aeroporturile sau companiile care colaboreaza cu voi?
Scuze ca o dam offtopic, dar nu inteleg si ma intreb cand se va putea posta fara a deranja pe cineva?
Sus In jos
RATus
Administrator
RATus

Numarul mesajelor : 1497
Varsta : 40
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyDum 24 Iul 2011, 16:57

@loplo
In mod normal asta ar trebui sa fie o discutie interna, pe pm sau pe mail.. dar vreau sa fie clar pentru toti.

Nu vreau sa ne tinem gura cand e vorba de aeroportul X sau Y . Vreau doar sa se vada ca nu ne "bucuram" de incidente si de valul de critica imediat de dupa ele, si sa aratam ca suntem 100% obiectivi si bazati pe fapte , nu pe presupuneri atunci cand declaram ceva. Asta cel putin pe canale oficiale, si forumul e unul in acele canale.

Atat timp cat discutam obiectiv si profesionist ( vezi felul in care pune problema Boeing-777-300 , pt care am tot respectul ca ramane la un ton profi ) totul e ok . Ca sa fiu mai direct si la subiect, strict referitor la tine in aceast subiect am 2 lucruri care le consider daunatoare pentru imaginea noastra: 1 - faptul ca distantele din clip sunt presupuse si nu este explicat asta ( acum vad ca e specificat, cu o aluzie ... profi .. ce sa zic.. ) si 2 - declaratiile pe care le-ai facut cu referire la frica de-a vorbi de dragul accesului + aluzia cu utilajele agricole. La fel ca si "aoleu, i'm sorry " , felul in care ai pus problema pe un topic urmarit de presa , oficiali etc, nu este profi. Dincolo de astea 2 lucruri nu am nici o problema.
Sus In jos
loplo
Fotograf
loplo

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyDum 24 Iul 2011, 21:04

Ok, am inteles, cine vrea sa discute de caz, sa ma contacteze pe mail. Ce sa mai zic? Sa imi cer scuze ca am facut filmul? hell not! Eventual le vor scrie celor care scriu profi 2-3 ganduri de`ale mele si sa compuna ei in jurul cuvintelor o compunere.

Vorba lui Vishzu "Noroc"
Sus In jos
arianne
Moderator
arianne

Numarul mesajelor : 2730
Varsta : 32
Localizare : EBBR/LFBO/LROP
Data de inscriere : 03/08/2008

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyDum 24 Iul 2011, 22:26

Eu, in calitate de pasager "frecvent" la OTP, as vrea sa aflu urmarile acestui incident in cadrul ROMATSA si daca dl Ceausescu a fost supus vreunor teste suplimentare, fie ele de limba sau de capacitatea de a rezolva o situatie dificila. Dupa cum a spus-o si el, nu a fost niciodata confruntat cu asa o situatie in cariera sa, fie chiar intr-un simulator, lucru foarte grav din punctul meu de vedere.
Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

Numarul mesajelor : 3386
Varsta : 50
Localizare : Arad, LRAR
Data de inscriere : 30/04/2008

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyLun 25 Iul 2011, 09:40

arianne a scris:
Eu, in calitate de pasager "frecvent" la OTP, as vrea sa aflu urmarile acestui incident in cadrul ROMATSA si daca dl Ceausescu a fost supus vreunor teste suplimentare, fie ele de limba sau de capacitatea de a rezolva o situatie dificila. Dupa cum a spus-o si el, nu a fost niciodata confruntat cu asa o situatie in cariera sa, fie chiar intr-un simulator, lucru foarte grav din punctul meu de vedere.
Si eu as fi curios de acelasi lucru si inca de unul, anume daca dupa "incident" AEE a decolat imediat sau nu...
Sus In jos
Raduq
Fotograf

Numarul mesajelor : 1764
Varsta : 33
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 06/05/2008

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyLun 25 Iul 2011, 10:43

eugen a scris:

Si eu as fi curios de acelasi lucru si inca de unul, anume daca dupa "incident" AEE a decolat imediat sau nu...
Da, a decolat imediat dupa incident..
Sus In jos
loplo
Fotograf
loplo

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyLun 25 Iul 2011, 12:23

Erau 2-3 avioane care se aliniau pe finala, daca se apuca AEE sa faca taxi, sa iasa pe G, dupa care sa faca iar taxi pe B si A, poate pierdea slotul sau ii incurca pe cei de la sol, eventual trebuia sa ii dea prioritate si DLHului, care venea pe D.
Din partea celor de la ROMATSA nu va veni nicio informare, a 2a zi a precizat directorul ROMATSA ca, controlorul a actionat cum trebuie, engleza a fost OK si ca toata vina o are pilotul AEE.

arianne, urmarile acestui accident? se vor gandi putin cat de important este un radar de sol si event vor accelera procedura de achizitionare, montare si punere in functiune unui astfel de sistem.
"Thinking outside the box" in astfel de cazuri este foarte important, dar asta tine de ce echipa de dupa usa biroului pe care scrie QS sau "Asigurarea calitatii". Daca raman la partea ca "bine ca nu s-a intamplat nimic" si ca "AEE poarta toata vina" nu cred ca se vor introduce ceva masuri care sa impiedice pe viitor astfel de intamplari.
Sus In jos
ralu
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 24
Varsta : 44
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 30/01/2010

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyMier 27 Iul 2011, 09:33

Sincer m-am abtinut maxim sa comentez zilele acestea, dar totusi niste precizari sunt necesare:
Singurul lucru pe care creatorul filmuletului l-a generat a fost scandal mediatic.
Nu ai tras tu semnalul de alarma, asa ca mai usurel cu complexul de superman. FIECARE ratare se raporteaza ! Chiar daca avionul rateaza din cauza conditiilor meteo, se raporteaza. In maxim 3 ore toate autoritatile interesate sunt informate telefonic si in scris. FIECARE caz este analizat. Pentru cei interesati gasiti metodologia aici : http://www.caa.ro/cadru-legislativ/racr-:-raportarea-evenimentelor-din-aviatia-civila.html

Sus In jos
loplo
Fotograf
loplo

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyMier 27 Iul 2011, 13:39

Supermanule, clar ca se relateaza si se fac note interne. Sunt curios daca se fac publice si care sunt urmarile si consecintele. Legat de complexul meu supermanos, te asigur ca voi face pentru fiecare eveniment, pe care il aud sau aflu de el, cate un video.

Ah da, daca nu iti place sa te uiti, nu trebuie sa dai click pe link.

Noroc

PS
tu de cine apartii? forum, ROMATSA sau vreun alt superman care e pe orbita terrei.

Scuze de limbaj, dar raspund la fel cum mi se adreseaza.
Sus In jos
allex
Membru activ
allex

Numarul mesajelor : 3096
Varsta : 51
Localizare : SATU MARE
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyMier 27 Iul 2011, 20:09

...domnilor, sant doua pagini de discutii, ar fi frumos sa nu mai despicam firul in patru,si sa ne agitam pentru parerea avizata sau mai putin avizata a colegilor,faptul este consumat sfarsitul a fost unul fericit, asta conteaza....multumesc!
Sus In jos
Voicu
Moderator
Voicu

Numarul mesajelor : 2513
Varsta : 62
Localizare : Arad - ARW - LRAR
Data de inscriere : 28/12/2007

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 EmptyMier 27 Iul 2011, 22:15

Pina in momentul de fata , eu nu am scris nimic legat de acest subiect , dar sunt in totalitate de acord cu ce a scris mai sus allex si consider ca ar fi cazul sa terminati cu contrele .
multumesc.....
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni   Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Două avioane de linie, la un pas de o tragedie pe Otopeni
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
 Subiecte similare
-
» Alarma falsa cu bomba pe Otopeni. SRI a controlat doua avioane venite din Italia
» Două femei au murit la Sidney în urma coliziunii a două avioane
» Romavia devine a doua linie aeriana comerciala nationala
» In 2050 vor exista avioane de linie care sa zboare cu peste 4.000 km/h
» Două avioane au evitat o coliziune la Hong Kong

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Stiri din aviatie - Aviation News-
Mergi direct la: