Revin cu un nou trip report in USA si anul acesta pe ruta Budapesta(BUD)-Dusseldorf(DUS)-EWR(Newark New Jersey)-Knoxville(TYS).Primele 2 zboruri au fost cu Lufthansa(BUD-DUS si DUS-EWR) iar ultimul zbor a fost cu Continental Express
Biletul m-a costat 870 euro cumparat prin intermediul Aerotravel cu 2 saptamani inainte de plecare plus inca 130 RON microbuzul CLJ-BUD si BUD-CLJ
Plecarea din Cluj a fost in 12 iulie seara si voi reveni pe 25 august in Cluj tot seara...deci o luna si o saptamana de vacanta in SUA anul acesta...as fi stat mai mult dar am de dat 2 restante in septembrie..
Dar sa revenim la poze si descrieri
Asadar...plecarea a fost in 12 iulie din Cluj cu microbuzul la ora 23:00
Load factor 100%, sofer ok. Dupa o noapte pe microbuz in care am fost mai mereu treaz ajungem la Ferihegy la 5 dimineata...avand 4 ore la dispozitie pana cand pleaca avionul meu am stat mai mult afara in fata terminalului
agitatie in fata terminalului
terminalul 2A
cu dedicatie
Dupa 2 ore jumate de plimbat prin fata terminalului am intrat inauntru...facut check-in plus control pasaport si securitate am ajuns la poarta de imbarcare...asteptand imbarcarea in autobuzul care ne-a dus la avion am mai facut ceva poze prin geamul de la terminal plus din autobuz
follow me car
jumbolino
cu asta am zburat eu:)
un alt jumbolino
terminalul din nou
cu dedicatie din nou...pt spotteri de la CLJ
asadar primul zbor
BUD-DUS
Continental Airlines #5096 operated by Lufthansa Cityline #3469
Departure Date: Marti 13 07 2010
Durata zbor: 1h 35m
Aeronava:CRJ 700 (D-ACPG)
Ora plecare: 09:00AM
Ora sosire: 11:35AM
Loc: 18F
turnul de control
aici intram pe pista
papa
ceva aeroport in apropiere de DUS
aproaching
un CRJ care tocmai decolase
touchdown
Airbus A320 G-EUUU
follow me car...ne ghida pe noi
si ne-a ghidat langa un CRJ in Star Alliance c/s
cockpit CRJ
zborul a fost ok...FA amabile la fel si pilotii...dupa ce am facut poza la cockipt am coborat repede la autobuz fiind ultimul pasager
Odata ajuns in terminal avand timp de asteptare pana la urmatorul zbor sub o ora am facut o scurta escala la baie...apoi fuga la check-in plus control pasapoarte si securitate plus control suplimentar de securitate am ajuns la poarta de imbarcare A77 unde era plin de lume care astepta...dupa ce s-au imbarcat cei de la first class a urmat si randul meu a imbarcare
ceva poze din terminal facute din mers
urmatorul zbor : DUS-EWR
Continental #5000 Operated by Lufthansa #408
Data: 13 07 2010
Durata zbor: 8h 19m
Aeronava: A330-300 (nu cunosc inmatricularea)
Ora plecare: ~12:10PM
Ora sosire: ~2:40PM
Loc: 34F
Din pacate nu am prins loc la geam pe acest zbor deci si pozele cam putine...totusi
a fost ok deoarece in dreapta mea a fost liber locul...A332 avand 4 scaune pe mijloc ca si configuratie
lungu drum peste ocean
partea preferata a zborului
plictiseala
inca o gustare inainte cu o ora de aterizare
Si cam atat din zborul peste ocean...urmeaza in continuare partea palpitanta a TR-ului si anume la EWR unde initial aveam de asteptat 5 ore pana la urmatorul zbor si ultimul pe ruta EWR-TYS...toate bune si frumoase am t recut pe la emigrari, luat bagaj cala, verificat bagaj iar dupa ce toate formalitatile unu din angajatii aeroportului se uita pe biletul meu si imi zice ca avionul urmator va avea intarziere deci timp de asteptare de la 5 la 8 ore.Am zis bine o sa treaca cumva 8 ore asa ca am luat trenul spre terminalul A(eu fiind in C).
Ajuns la terminalul A primul lucru am manct un sandwich la un fast food, pe urma un pachet de tigari plus ceva guma de mestecat si am iesit in fata terminalului la aer
ceva poze facute in fata terminaului A
un ventilator
plus ceva poze facute de la gate
si tot asa am pierdut vremea 8 ore cat aveam de asteptat...de 3 ori am iesit afara de la gate la tigara, am numarat masinile care parcau prin fata terminalului, plimbat pe la ghisele de check-in de la diversele companii, facut control de securitate de fiecare data cand ieseam la tigara, dormit pe scaune etc....
Si acuma incepe distractia:
Dupa ce m-am trezit....m-am uitat pe ceas si vazand ca mai am o ora jumate pana cand pleaca avionul meu(ora 22:45) m-am dus la un restaurant in zona sa beau o bere la halba dupa care m-am luat si m-am dus din nou spre gate.
Am zis sa mai verific odata pe ecran ora la care decola avionul meu spre TYS...ma uit de 2 ori pe toate 6 ecranele cu toate plecarile si nu vad nimic...am zis ma nu se poate nu m-am imbatat eu de la o bere si ma duc sa intreb pe o doamna care facea imbarcari la care ea imi zice ca zborul meu s-a anulat din cauza vremii la care eu am ramas interzis...dupa ce ma dezmeticesc ma duc si eu la Customer Care si astept la rand deoarece erau in fata mea toti passagerii ce urmau sa zboare spre TYS...imi vine si mie randul la care tipu de acolo un umflat imi zice ceva de genu ca numai a doua zi dimineata la ora 10 este zbor spre TYS si ca nu are ce sa imi faca adica nu imi poate da camera la hotel...m am luat in gura cu el si dupa ce mi-a dat de inteles ca nu am decat sa stau pana dimineata la 10 in aeroport cand am urmatorul zbor(deja era 11 30 noaptea) ...m-am pus pe 3 scaune si am atipit din nou si dupa vreo 2 ore veneau baietii care faceau curat la care o doamna imi zice ca trebuie sa plecam deaoarece inchid zona unde asteptam noi fiindca nu mai erau zboruri pana a doua zi(terminalul A majoritatea zborurilor sunt interne) eu i-am raspuns la femeie ca nu am unde sa ma duc si ca zborul meu urma sa fie peste 10 ore la care o doamna de la gate era pe picior de plecare ma cheama repede la ea si intr-un final imi da un voucher pt camera de hotel si inca unul pt mic dejun si imi explica cum sa ajung la hotel. I-am multumit frumos desi puteam sa ajung mai repede la hotel din cauza unui incompetent am stat 2 ore dejeaba dupa ce am aflat ca mi s-a anulat zborul.
Asadar am luat air train ul din terminalul A spre P3 unde veneau microbuzele care aduceau/duceau dinspre/spre hoteluri si ma asez pe o banca...dupa inca o ora de asteptat aici ca prostu
am intrebat pe unu din soferi de ce nu cricula microbuzul de la hotel Ramada la care el imi zice ca microbuzul respectiv circula numai ziua iar noaptea cei de la Crowne Plaza preiau pasageri si pentru Ramada dupa care m-am dus cu shuttle respectiv acesta fiind chiar ala care duce la Crowne Plaza(fiind langa Ramada)......asadar dupa 12 ore de stat in aeroport din momentul in care am aterizat si pana seara am ajuns cu bine la ora 3 noaptea in camera la hotel direct in pat am sarit
A doua zi m-am trezit la 8 dimineata am fugit jos la restaurant sa iau micul dejun, sus inapoi in camera sa fac un dush dupa care la 9 eram in fata hotelului asteptand shuttle spre aeroport...apare masina dupa 5 minute, pe la 9 15 ajung la terminalul P3 iau trenul spre terminalul A, facut repede controlul de securitate plus verificat pasaportul fuga repede la gate A28 unde aveam zborul spre TYS in sfarsit
EWR-TYS
Continental Airlines #2279 Operated by Expressjet #2279
Data:
13 07 2010 14 07 2010
Durata zbor: 2h 13m
Aeronava: Embraer 135( nu cunosc inmatricularea)
Ora decolare: 10:00AM
Loc:14C
intr-un final m-am vazut si eu urcat in avion
taxi catre pista
Hudson river
gustarea..de data asta numa niste suc ca restu(ma refer la alcoale sau beroase) erau pe bani
si ne apropiem de TYS
si cam atat..voi reveni curand cu poze in continuare de la intoarcere