| FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 | |
|
+14ionut.vasile Mengelaus mihaiatanasie allex propellerdream RoNIN_731 horia cipi_TM deltadagger gmc_extreme Andrej3000 codrutz fularU mesterul manolescu 18 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
mesterul manolescu Flight Level 100
Numarul mesajelor : 134 Varsta : 60 Localizare : Moinesti-Bacau Data de inscriere : 24/03/2010
| Subiect: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 11:30 | |
| Nu stiu daca este locul aici,daca nu rog sa fie mutat mesajul. Am fost doua zile la BSDA si din toate discutiile purtate cu pilotii de IAR 99 ,cu tehnicii,dar si cu personalitati din conducerea SMFA,am inteles ca s-a demarat proiectul unei formatii de IAR 99, cu 3,4 sau 5 aparate. Nu ne ramane decat sa fim optimisti! | |
|
| |
fularU Fotograf
Numarul mesajelor : 1725 Varsta : 57 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 22/04/2009
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 12:51 | |
| | |
|
| |
codrutz Fotograf
Numarul mesajelor : 447 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/08/2008
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 16:56 | |
| ah si caaaata sticla le-as dedica...
cu o garnitura de print-uri de mari dimensiuni | |
|
| |
Andrej3000 Airport Level
Numarul mesajelor : 45 Varsta : 35 Localizare : Otopeni Data de inscriere : 08/03/2009
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 19:45 | |
| super | |
|
| |
gmc_extreme Flight Level 200
Numarul mesajelor : 262 Varsta : 40 Localizare : london Data de inscriere : 24/01/2010
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 20:23 | |
| pfuu asta da veste buna...ar zbura si pilotii mai mult...si parca vad ce frumos ar arata o formatie de 5 soimi cu niste fum in culorile drapelului. ar muri ceilalti de ciuda ca nu au galben in mijloc. oricum...doamne ajuta! | |
|
| |
Numarul mesajelor : 134 Varsta : 60 Localizare : Moinesti-Bacau Data de inscriere : 24/03/2010
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 20:55 | |
| Hai sa ne jucam un pic si sa improvizam ! Chiar daca nu va folosi sau nu va tine nimeni seama de parerile noastre,va propun un exercitiu de imaginatie. Daca va lua fiinta o formatie de acrobatie, hai sa ne gandim la un nume si la o schema de vopsire a aparatelor. Parerea mea: avioanele sa fie vopsite in galben. Nu intamplator si nationalele de sport au aceeasi culoare. Suntem intre doua lumi: rosu = rusii,albastru = culoarea UE ! Iar formatia-oricate avioane ar avea- propun sa se numeasca ESCADRILA GALBENA - YELLOW SQUADRON ! Astept cu interes alti participanti la joc si alte propuneri. | |
|
| |
deltadagger Flight Level 300
Numarul mesajelor : 324 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/11/2009
| Subiect: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 21:03 | |
| Asta ar fi intr-adevar ceva fantastic ptr. superbele I.A.R.-99.Imi place avionul asta si dupa parerea mea are un potential imens.Tare as vrea sa-l vad zburand spre incantarea tuturor lasandu-ne literalmente cu gurile cascate. AMIN. | |
|
| |
Numarul mesajelor : 262 Varsta : 40 Localizare : london Data de inscriere : 24/01/2010
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 21:09 | |
| la partea cu scheme de vopsire ar fi fain sa vedem cateva trase prin photoshop...
la partea cu numele: n-ar merge ceva legat de lupi? ca soimi si vulturi sunt deja o gramada...
sau oricum ceva diferit dar in aceladi timp legat de traditiile noastre.
ca si schema de vopsire pe galben eu zic ca ar arata foarte ok. dar poate se da un concurs pentru schema de vopsire si tot poate o sa putem si noi vota. | |
|
| |
cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 21:57 | |
| Va rog sa nu da-ti cu parul, dar sincer, cu toata bunavointa SMFA-ului, sunt cam sceptic ca RoAF are banii necesari pentru a sustine o formatie de acrobatie aeriana...mai ales in vremurile acestea tulburi... Sper totusi ca trecerea timpului sa ma contrazica si zvonurile sa se concretizeze in ceva serios... | |
|
| |
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 22:03 | |
| intrebare pentru toti de pe forum daca imi permiteti...
cred ca ati auzit cu totii despre G-VLCN...bombardierul englezesc care e tinut in aer numai din donatii, sponsorizari si ce mai fac ei la airshow-uri....acuma nu pot sa exagerez in asemenea hal incat sa compar Romania cu Anglia dar nu credeti ca s-ar putea gasi sponsori pt trupa noastra?
poate ca eu sunt prea luat de val... | |
|
| |
horia Flight Level 200
Numarul mesajelor : 255 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 22:30 | |
| Pentru ca avioanele se numesc Soim eu propun sa se numeasca Soimii Patriei si sa aiba culoarea portocaliu cu bleumaren. va mai aduceti aminte ? si apoi dupa ce capata experineta sa faca una de acrobatie cu F 16, rosu cu alb ca aia americana, si sa-i zica Pionierii . eu zic ca pentru mentalitatea lor se potriveste de minune! P.S. Sper sa vedem aceasta formatie evoluand la inaugurarea noului sediu al Muzeului Aviatiei !!! | |
|
| |
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 22:41 | |
| Cum zicea John Lennon : I'm a dreamer , but a'im not the only one ! Eu cred ca inceputul e greu,ca peste tot ! Dar odata creata imaginea si curentul,sponsorii vor veni. Eu sunt convins,ca in viitor,oriunde vor fi manifestari deja consacrate,gen zilele municipiului cutare,serbarile orasului cutare...etc...[ mai ales daca are aeroport- bacau- iasi-cluj-sibiu-etc.......],sponsorii vor invita o astfel de formatie [alaturi de altii si altele]care sa intinda peste oras tricolorul [fumigenele,bata-le vina ,ca tare tin unii la pret],si ar mai darui un strop de optimism si mandrie acestui popor innecat in cenusiu si pesimism. Oare cer prea mult...? Unde esti tu....MECENA roman al aviatiei....? | |
|
| |
RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 23:00 | |
| Eu votez pentru "DRACII ROSII" fara rezerve! "RED DEVILS", now that's a kickass name! | |
|
| |
propellerdream Flight Level 400
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Joi 15 Apr 2010, 23:05 | |
| @RoNIN_731, total de acord!!! S-ar reinnoda o traditie foarte valoroasa... | |
|
| |
allex Membru activ
Numarul mesajelor : 3096 Varsta : 51 Localizare : SATU MARE Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Vin 16 Apr 2010, 00:34 | |
| ....sper sa traiesc atat cat s-o vad si pe asta,as satul de zvonuri si de povesti......nu santem in stare sa tinem un muzeu...un MIG-23 sau MIG-21 in culori aniversare,cu care sa ne mandrim prin EU asa cum fac altii(J-22 de la Sarbi).... ce sa mai cred intr-o formatie de acrobatie cu 99.....nu are Aeroclubul (inca) o formatie .....nu mai am cuvinte.........sa o luati ca si in BIBLIE nu cred pana cand nu vad TOMA NECREDINCIOSUL............ | |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Lun 19 Apr 2010, 20:45 | |
| Subscriu cu ideea lui Ronin! Asta inseamna apel la o istorie mareata si avem, slava Domnului, ISTORIE! Dar chiar e vreo sansa sa vedem asa ceva? Nu ca vreau neaparat sa ma laud, dar ideea asta, a unei formatii nationale de acrobatie pe IAR-99 a aparut in ziarul DRUM, din Rosiorii de Vede, acum cel putin 8 ani ...
Horia, puschea pe limba-ti! de ce un nou sediu al MAv, cand are unul foarte bun? | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Lun 19 Apr 2010, 21:21 | |
| Ar fi un lucru extraordinar. Nici nu ar mai fi nevoie de altceva pentru a face un miting: Hawks of Romania/Iacarii Acrobati/ Dracii Rosii | |
|
| |
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Mar 20 Apr 2010, 10:30 | |
| La cata experienta s-a acumulat pe acest tip de avion, la logistica existenta, la ce piloti pregatiti si entuziasti avem,la cata dorinta exista din partea cunoscatorilor de aviatie ,dar si la potentialul enorm de simpatie a publicului larg din toata tara-pentru care o astfel de aparitie ar insemna un declic al admiratiei , cunoasterii si pasiunii pentru aviatie-,etc...etc... ar fi pacat ca o astfel de formatie sa nu ia fiinta! Eu as vedea-o gata ,cel mai devreme ,pentru ROIAS 2011,daca se va tine.... Doamne ajuta si da intelepciune si bunavointa celor in drept si cu puterea de a demara si realiza aceasta ! | |
|
| |
RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Mar 20 Apr 2010, 20:36 | |
| | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Mar 20 Apr 2010, 21:10 | |
| Nu stiu de ce consider ca iseea formatiei este doar o furtuna intr-un pahar cu apa, ca argument pentru afirmatia mea : Muzeul Aviatiei....... |
|
| |
RoNIN_731 Membru activ
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Mar 20 Apr 2010, 22:41 | |
| Don't kill the dreams... nor the dreamers, dear ettyus! | |
|
| |
ionut.vasile Flight Level 300
Numarul mesajelor : 379 Varsta : 43 Localizare : London, UK Data de inscriere : 06/10/2009
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Mier 21 Apr 2010, 06:57 | |
| ideea cu formatia acrobatica de IAR-99 este geniala... dar sunt sceptic in privinta realizarii.... denumirea de dracii rosii cred ca s-ar potrivi mai bine pe IAR-80(daca se va construi vre-odata)... schema de vopsire- cred ca merge mia bine pe soim camuflaj cu albastru pe intrados unde sa fie trecut MApN-ul.... sunt sceptic la ideea de formatie (va exista tot timpul scuza ca nu sunt bani de asaceva, chiar daca ar exista vor fi transferati catre alte ramuri) sunt sceptic si cu ideea de a se construi IAR-80....
scuze de negativism... dar suntem in romania si aici mult prea multe se pot face ptr bani decat ptr o idee constructiva si din aviatie... in romania nu se scot bani rapid
imi doresc sa ma insel | |
|
| |
abrazivu Flight Level 100
Numarul mesajelor : 119 Varsta : 53 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 21/09/2009
| Subiect: formatie Mier 21 Apr 2010, 08:38 | |
| Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate. Legat de ROIAS 2011, sunt ceva zvonuri si pe aici. Legat de Soimi, ca sa faci o formatie si sa o inchegi cu tot programul aferent, ai nevoie de minim doi ani. Daca ar aparea luna asta, ar putea incepe prin 2012, cel mai repede. | |
|
| |
Balki Moderator
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/10/2008
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Mier 21 Apr 2010, 10:51 | |
| macar sa vedem un singur IAR-80 in zbor, nu o formatie cat despre soimi, ce sa zic, sunt sceptic. Poate doar sa gaseasca sponsori puternici. A, si daca s-ar infiinta, la ce spectacole aeriene din tara ii vom vedea? Odata pe an in trecere de 1 Decembrie si din an in Paste la RoIAS (daca e bani) ca vorba aia, noi nu avem ce zboruri istorice sa sarbatorim odata pe an... Sper sa ma insel... | |
|
| |
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 Mier 21 Apr 2010, 16:50 | |
| "la ce spectacole aeriene din tara ii vom vedea?..." Pai sa ne gandim: La Transilvaniaaeroshow,devenit deja celebru[vezi programul de anul acesta], la Mamaia Challenge si Zilele Constantei, la Tuzla FlyIn, la Clinceni de 8 martie si de ziua copilului, la Drobeta,Tulcea,Vatra Dornei si la celelalte manifestari aviatice locale,la zilele si serbarile marilor orase si mai ales cele cu aeroporturi: Iasi,Bacau, Sibiu,Cluj, Arad,etc unde s-ar gasi ferestre de trafic care ar permite aceasta. Eu nu cred ca un primar de mare oras si sponsorii aferenti,daca ar vedea ca in alt oras a fost invitata, a evoluat, a avut succes si audienta aceasta formatie,nu ar face acelasi lucru.Eu cred ca oamenii si chiar tinerii ,s-au saturat ,la zilele oraselor lor,sa vada formatii fantoma de muzica ,manelisti si in general aceleasi figuri false si supraevaluate aduse pe bani[multi] publici. Un miting aerian,cu cativa invitati, cu Extrele, cu Yakarii ,cu ceva parasutisti,cu ceva ULM-uri, cu punctul culminant IAR-urile 99,cu bere si tot tacamul, cu suveniruri [carti,tricouri,insigne,etc,]la vanzare, cu muzica buna si cu o promovare profesionista, eu sunt convins ca ar prinde imediat si ar deveni o traditie locala anuala. S-ar mai ridica astfel standardul ideii de serbare publica si sarbatoare locala in Romania. Toate cele bune.... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 | |
| |
|
| |
| FORMATIE ROMANEASCA DE ACROBATIE CU IAR 99 | |
|