| PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare | |
|
+17horia RoNIN_731 electric mihaiatanasie vasi YR-197 Mengelaus claudiu i Virusu allex eugen VIC Raduq lrbc flight Dylan malev2009 21 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
malev2009 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 523 Varsta : 42 Localizare : Targu-Mures Data de inscriere : 24/09/2009
| Subiect: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mar 23 Mar 2010, 17:07 | |
| - allex a scris:
- ...din nou deschid acest topic [...] cu o veste demna de toata lauda.....un proiect indraznet dar care incepe sa prinda contur din discutiile avute cu persoanele abilitate, si anume infiintarea la Baia-Mare a unui muzeu de aviatie....primele piese se anunta a fi MIG-21 si IAR-93.....care se pare vor ajunge la BAY in cursul lunii viitoare....FELICITARI DOMNILOR !
In ceea ce priveste muzeul, sa se faca cat mai repede! | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mar 23 Mar 2010, 18:01 | |
| Asta-i chiar o veste faina! Poate usor, usor aduna ceva exponate! ... la aproape 600 de km de Bucuresti...tot concurenta se numeste Buna treaba! Iar daca se ocupa ceva particulari de Muzeu au toate sansele sa ajunga departe. Wilga e din cele de la Aeroclub sau e adusa de prin Polonia? Zic de Polonia ca ei le vopseau rosu cu alb. Mai erau alea turcesti si cele bulgaresti dar la ei predomina albul... | |
|
| |
flight Flight Level 300
Numarul mesajelor : 313 Varsta : 43 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 04/02/2010
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mar 23 Mar 2010, 18:09 | |
| Frumoase pozele ,chiar nu am mai vazut pana acum asa aparate de zbor | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mar 23 Mar 2010, 20:29 | |
| - dylan a scris:
- Wilga e din cele de la Aeroclub sau e adusa de prin Polonia? Zic de Polonia ca ei le vopseau rosu cu alb. Mai erau alea turcesti si cele bulgaresti dar la ei predomina albul...
Orice aeronava dintr-un muzeu trebuie sa poarte vopseaua aia pe care au avut-o cand zburau. Inteleg ca daca acu YR-VIN e mai rosu decat era cand zbura va fi mai placut ochiului neavizat care vine sa vada avioanele dintr-un muzeu privat unde ma gandesc ca intrarea va fi contra cost iar parintii vor fi fericiti cand vor vedea ca odraslele lor se bucura vazand un avion rosu dar parca parca pe unii nu pot pacali noile haine. Daca va fi un muzeu la BAY cel care il fondeaza ar fi bine sa tina cont de adevarul istoric. Oricum ar fi initiativa e laudabila.
Ultima editare efectuata de catre Octavian in Mar 23 Mar 2010, 22:06, editata de 3 ori |
|
| |
lrbc Fotograf
Numarul mesajelor : 1823 Varsta : 110 Localizare : Bacău Data de inscriere : 08/05/2009
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mar 23 Mar 2010, 20:37 | |
| - Octavian a scris:
- Orice aeronava dintr-un muzeu trebuie sa poarte vopseaua aia pe care a avut-o cand zbura.
Orice aeronava dintr-un muzeu serios si dintr-o tara serioasa. In Romania functioneaza `democratia originala` (vorba cuiva), asa ca la noi ca la nimeni... In rest, laudabila initiativa de a infiinta un muzeu de aviatie. | |
|
| |
Raduq Fotograf
Numarul mesajelor : 1764 Varsta : 33 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 06/05/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mar 23 Mar 2010, 20:42 | |
| Mi se pare geniala ideea. Sper sa il putem vizita cat de curand Felicitari initiatorilor! | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mar 23 Mar 2010, 20:56 | |
| - lrbc a scris:
- Orice aeronava dintr-un muzeu serios si dintr-o tara serioasa. In Romania functioneaza `democratia originala` (vorba cuiva), asa ca la noi ca la nimeni...
Muzeul prin definitie presupune prezentarea unor piese cu valoare istorica deci autentice ca imagine si nu modificate in functie de interese sau fobii. Cum ar fi ca intr-un muzeu de masini sa fie un Ford Model T (1908-1927) vopsit cameleon sau mai sugestiv : Ju-52 vopsit in livery-ul Milka ? |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 10:58 | |
| Bai frate, in loc sa punem copita si sa intrebam daca nu ii putem ajuta cu ceva, cumva .... noi punem copita si insultam si ne batem joc de munca oamenilor. Octavian cand postezi "chestiile astea" gandesti pana la capat sau te impiedici pe drum? Sti tu atat de sigur ca Wilga asta cand a ajuns aici nu era Roz Bonbon cu picatele? sau garantezi tu cu mana pe inima ca in momentul in care a zamislit-o fabrica nu avea cumva culoarea asta?
Cred ca bagatul de vina fara rost, sens sau logica este cazul sa inceteze ACUM si cred ca este cazul sa apreciem munca pe care uni incearca sa o depuna in interesul salvarii aviatiei (istoriei aviatiei romane) si asta fara sa ne transformam in babe lipsite de activitate la o sueta zilnica!!! |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 12:27 | |
| YR-VIN construction number : 59057 a venit de noua pentru Aeroclubul Romaniei in culori argintiu cu dunga rosie. Nu a avut alta inmatriculare in alta tara si 99.99% nu a avut nici alt livery. In hangar la Dezmir se mai afla o data o Wilga in acelasi livery acum nu stiu daca era VIN sau alt avion.
Ceea ce spun se poate verifica AICI.
Ma bucur de initiativa si merg si mai departe spunand ca sunt invidios ca nu se face un muzeu din asta si la Cluj dar pe viitor ar fi bine ca exponatele sa aiba pe ele vopsea din aia in care au zburat pentru a respecta adevarul istoric.
Nu zic ca nu ii vine bine si haina asta desi rosul se decoloreaza mai usor de la soare si un argintiu mai reflecta din raze.
Urez celor care se ocupa de muzeu sanatate si "La multi BANI" pentru infaptuirea proiectului.
Ultima editare efectuata de catre Octavian in Mier 24 Mar 2010, 14:39, editata de 1 ori |
|
| |
VIC Fotograf
Numarul mesajelor : 1128 Varsta : 33 Localizare : cluj-napoca Data de inscriere : 13/03/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 12:51 | |
| no hai tinerilor chill...faza cu vopsitu ii true,cum zice Hoctavian.Erau argintii cu dunga rosie,asa era vopsit si YR-VIC de la dezmir mai este o usa de-alui in hangar Acuma cu muzeu na nu noi decidem...nu stiu cat de potrivit ii subiectu | |
|
| |
eugen Membru activ
Numarul mesajelor : 3386 Varsta : 50 Localizare : Arad, LRAR Data de inscriere : 30/04/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 16:03 | |
| Foarte frumoasa si laudabila initiativa!
Am gasit ceva detalii aici si video aici. | |
|
| |
allex Membru activ
Numarul mesajelor : 3096 Varsta : 51 Localizare : SATU MARE Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 16:42 | |
| | |
|
| |
Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 17:59 | |
| Excelent de buna veste! sa fie intr-un ceas bun! nu mi se pare decat extraordinar. Sa speram ca o sa iasa ceva foarte frumos, si dupa cum il vad pe Directorul Aeroportului, mi se pare ca va fi iesi ceva acolo Cat despre vopsirea Wilgii, ii sta foarte bine asa, si chiar daca a avut ale culori la aeroclub, sa nu uitam ca acum e privata, si nici nu conteaza culorile, cand ma gandesc ca la 60 de ani o sa ma duc si o sa vad avionul care m-a remorcat de nenumarate ori cu planorul. Sper doar sa primeasca si un set de aripi draga de Wilga Excelent!!! | |
|
| |
allex Membru activ
Numarul mesajelor : 3096 Varsta : 51 Localizare : SATU MARE Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 20:20 | |
| ...cand am facut pozele aripile erau gata vopsite si asteptau sa fie montate....se muncea de zor la vopsirea capotei motor...pe saptamana viitoare sper sa-l pot prezenta foto in toata splendoarea lui... | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 21:43 | |
| Muzeul trebuie sa aiba exponate care sa "concureze" Bucurestiul. Asa ca MiG 23/29 simpla si dubla trebuie sa aiba si ar fi de unde sa se aduca ca doar nu mai zburam cu ele. Alouette III si Mi-8 trebuie sa aiba si ar fi de unde sa se ia , nu ar fi rau un Ka-26 , un An-2 (acolo pot da informatii pe mesaj privat), Yak-52 , Zlin 526 poate chiar Zlin 50. Poate un An-24/26/30 cand va veni vremea . L-29/39 ar fi bine primite . Ar mai ramane sectiunea motoare intr-o incinta acoperita gen Szolnok (nimic pretentios) si acolo motoare s-ar gasi : An-2 , Zlin , Alouette , Mi-8 , Mig 21. Poate muzeul va fi sprijinit si am primi la schimb exponate de afara , Mi-24 , Su-22 poate Su-25 si ceva vestice. Pacat ca deja de 2 ore imi tot storc creierii nu mai gasesc tipuri de avioane din care sa mai avem pe undeva prin tara. Ar fi prea frumos ca elementul central sa fie un Bac 1-11 la umbra caruia sa........dar deja incep visele. P.S. Mi-am adus intre timp aminte ca pe undeva prin hangare se afla un IAR-824. Veniti si voi cu idei ! Poate nu asa fanteziste ca ale mele. |
|
| |
claudiu i Flight Level 100
Numarul mesajelor : 140 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/02/2010
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 22:18 | |
| Icredibila asa o initiativa la noi si mai ales in vremurile astea... ...succes Inteleg ca IAR-93 sigur o sa aiba asa ca am si eu o curiozitate: ce s-a mai intamplat cu exemplarele de la Craiova? a ajuns vreunul la vreun muzeu in afara donat/platit? Banuiesc ca ar fi o moneda buna de schimb da nu stiu daca mai sunt exemplare "prezentabile"... P.S.: am inteles bine ca zac toate cate mai exista undeva pe camp? m-ar cam interesa daca se poate vizita zona... (p.m. daca ma poate lamuri cineva) | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 22:22 | |
| - claudiu i a scris:
- Inteleg ca IAR-93 sigur o sa aiba asa ca am si eu o curiozitate: ce s-a mai intamplat cu exemplarele de la Craiova? a ajuns vreunul la vreun muzeu in afara donat/platit? Banuiesc ca ar fi o moneda buna de schimb da nu stiu daca mai sunt exemplare "prezentabile"...
De IAR-93 nu am mai zis nimic pentru ca si eu am auzit ca din ala va fi sigur. Sper sa fie si simpla si dubla. In loc sa fie date la topit mai bine le-am pastra intregi si am face schimb cu alte tari astfel vom avea certitudinea ca cineva va avea grija de ele fie si in muzee straine si am atinge si o alta tinta si anume promovarea aviatiei romanesti si se va diversifica inventarul oricarui muzeu. Pacat ca nu s-au pastrat avioanele atunci cand au iesit din serviciu ca am fi avut ce arata.
Ultima editare efectuata de catre Octavian in Mier 24 Mar 2010, 22:28, editata de 1 ori |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Mier 24 Mar 2010, 22:27 | |
| | |
|
| |
YR-197 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 799 Varsta : 62 Localizare : Arad Data de inscriere : 08/10/2009
| |
| |
vasi Flight Level 100
Numarul mesajelor : 116 Varsta : 43 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 08/05/2009
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Joi 25 Mar 2010, 12:18 | |
| desi e stire... am zis ca mai bine se potriveste aici http://www.adevarul.ro/locale/baia_mare/Primul_avion_la_Muzeul_Aviatiei_0_231577035.html | |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Joi 25 Mar 2010, 14:12 | |
| - claudiu i a scris:
- Icredibila asa o initiativa la noi si mai ales in vremurile astea... ...succes
Inteleg ca IAR-93 sigur o sa aiba asa ca am si eu o curiozitate: ce s-a mai intamplat cu exemplarele de la Craiova? a ajuns vreunul la vreun muzeu in afara donat/platit? Banuiesc ca ar fi o moneda buna de schimb da nu stiu daca mai sunt exemplare "prezentabile"...
P.S.: am inteles bine ca zac toate cate mai exista undeva pe camp? m-ar cam interesa daca se poate vizita zona... (p.m. daca ma poate lamuri cineva) Acum cativa ani imi spunea dl comandor Sandachi ca se pregateste un IAR-93 sa plece in Cehia la schimb cu un avion de acolo. Chiar ca apoi am uitat sa mai intreb daca s-a intamplat minunea. Revenind la muzeul de la Baia Mare: sa inteleg ca este o initiativa privata? | |
|
| |
allex Membru activ
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Lun 29 Mar 2010, 16:16 | |
| | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Lun 29 Mar 2010, 16:30 | |
| | |
|
| |
allex Membru activ
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Lun 29 Mar 2010, 16:32 | |
| | |
|
| |
electric Membru activ
Numarul mesajelor : 1166 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare Lun 29 Mar 2010, 16:45 | |
| felicitari pentru initiativa cu muzeul!!!! offtopic: - mihaiatanasie a scris:
- Acum cativa ani imi spunea dl comandor Sandachi ca se pregateste un IAR-93 sa plece in Cehia la schimb cu un avion de acolo. Chiar ca apoi am uitat sa mai intreb daca s-a intamplat minunea.
l-au trimis, e in muzeu de mai multa vreme, stai sa caut poze. nu stiu ce am primit la schimb. 157 in muzeu la slovaci (poza din revista Aeroplane) ceremonia de predare: http://bratislava.mae.ro/index.php?lang=ro&id=27379 | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare | |
| |
|
| |
| PROIECT: Muzeul Aviatiei - Baia Mare | |
|