Hello,
Asta vara am "aproape" mers cu un Dash 8 de la Olympic. Tin sa precizez ca pana acum nu am calatorit cu un turboprop, ci doar cu jet (A318/A319/A320 si B737-300/B737-700).
In timpul vacantei mele de vara (sau inceput de toamna - Septembrie) am plecat in Rodos (foarte frumos loc, recomand cu caldura). Am luat un pachet turistic un pic mai lung (10 zile la fatza locului) tocmai in ideea de a merge pe o insula la care am visat demult : Kastellorizo.
Kastellorizo este un petec de pamant care face parte din arh Dodecanez, dar este foarte departe de orice alta insula greceasca. De fapt, este foarte aproape de coasta Antalyei.
De ce vroiam sa merg acolo ? Nu stiu daca ati auzit sau nu, dar a fost un film faimos turnat in acea insula : Mediterraneo (premiul Oscar pentru cel mai bun film strain la inceputul anilor 80 - filmul e italian).
Daca as fi mers cu vaporul (m'am interesat pe net) din Rodos se fac aprox 4 sau 5 ore (in functie de nava) si costa 36/eur/pers dus intors.
Partea cea mai placuta este ca pe insula se afla si un mic aeroport (sus in munti) deservit de Olympic. Pret 52 Eur/pers pt dus intors si durata 30 min.
Asa ca am zis ca pentru o mica diferenta de bani pot impusca 2 iepuri deodata : castig timp si imi fac o placere (zbor).
Zis si facut, mi'am cumparat biletele online si plec in vacanta in Rodos.
In ziua cu pricina, imi iau prietena si mergem catre aeroport. Acolo, surpriza surpriza. Nici nu intru bine pe usa si vad mare pe tabela de afisat : anulat zbor Kastellorizo. Pe moment ma blochez, dar apoi reactionez si ma duc catre ghiseul Olympic. Imi zic ok, anulat azi, imi vor da un loc in zborul de maine (zbor operat 7/7). Ghinion : toate zborurile din respectiva saptamana anulate. Incep sa-mi pierd rabdarea si ii cer reprezentantei Olympic sa imi spuna ce va face acum pt ca eu am cumparat bilet pentru respectivul zbor si.... Imi raspunde foarte calma ca ma va compensa. Cum ? (zic eu). Pai, cu bani. 500 euro cash si posibilitatea de a face o cerere de rambursare a sumei pe care am platit-o.
So...a 2-a zi am luat vaporul cu 500 euro in plus in buzunar.
P.S. Am verificat ulterior : asta e suma pe care o companie aeriana trebuie sa o plateasca drept compensatie daca anuleaza un zbor si nu poate oferi alternative : 250 euro cash + rambursarea biletului.
Mai jos cateva fotografii din Kastellorizo :
Cea mai mare pestera subacvatica din Europa (se intra doar cu barci foarte mici prin locul care se vede) :
Bine'nteles, foarte multe pisici, ca peste tot in Grecia, mai ales pisici bine hranite, care duc o viatza de huzur (imi place mai ales cea care sta tolanita cu burta la soare in camioneta si doarme - e si avatarul meu
) :
Si ceva inedit ==> pe langa aeroportul din munti, aici veneau si hidroavioane, destul de multe, avand in vedere ca exista o magazie speciala pentru combustibilul lor :