| Niki (HG / NLY) | |
|
+14Celestin gabi-737 arianne laurus cristi_avb malev2009 AntiGelu cipi_TM conu gica Skylink B32fly kampfmaschine C_man codz 18 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
codz Airport Level
Numarul mesajelor : 12 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 05/01/2010
| Subiect: Niki (HG / NLY) Mar 05 Ian 2010, 17:40 | |
| NIKI (www.flyniki.com) va incepe operatiunile in Romania din 01-Feb-2010. Niki este inregistrata in Austria si opereaza de pe aeroportul din Vienna (este doar a doua companie, alaturi de Austrian, care are hub-ul pe VIE). Niki este formata in 2003 cand fostul pilot de F1 Niki Lauda (iesit in 2000 din Lauda Air) a cumparat Aero Lloyd Austria iar in 2004 a facut alianta cu Air Berlin - se pare prima alianta intre doua companii low-cost. Niki ofera pentru inceput zboruri directe numai OTP-VIE (felicitari NIKI pentru alegerea OTP-ului in loc de BBU) iar cu change se pot lua bilete (1 stop VIE) pentru: Berlin, Koln, Copenhaga, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Innsbruck, Nuremberg, Paris (deci inca 10 destinatii interesante la care putem ajunge low-cost). Orarul afisat pe site arata urmatorul program pentru OTP-VIE: 1) de pe 1-Feb-2010 HG8791 de luni pana vineri de la 13:40 la 14:25 2) de pe 7-Feb-2010 inca un zbor doar duminica de la 18:05 la 18:35 3) de pe 28-Mar-2010 tot doar duminica inca unul de la 22:10 la 22:40 Intoarcerile VIE-OTP sunt: 1) de luni pana vineri HG 8790 10:25 - 13:10 2) din 7-Feb-2010 doar duminica 14:50 - 17:20 3) din 28-Mar-2010 tot doar duminica 18:55 - 21:25 Luni 1-Feb-2010 ora 13:10 aterizeaza primul Niki si la 13:55 pleaca spre Vienna. Sa vedem cine posteaza primul poze cu Niki in Bucuresti .. si daca il prinde cineva chiar pe primul | |
|
| |
C_man Flight Level 100
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti, Romania Data de inscriere : 26/07/2009
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Mier 06 Ian 2010, 10:35 | |
| Din pacate, insa, nu toate destinatiile vor fi operate incepand cu 01 februarie. Am cautat zbor catre Paris si inapoi si am constatat ca Niki va opera OTP - VIE - CDG si retur incepand cu 03 mai. | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Bucuresti - Viena cu Flyniki Lun 25 Ian 2010, 10:52 | |
| Flyniki intra pe piata romaneasca. (deja anuntat pe forum)
Puteti gasi deja bilete pentru Bucuresti - Viena la 29 euro (dus) cu toate taxele incluse. Numar de bilete limitat (ca la orice cmpanie low cost).
Eu am incercat pe www.flyniki.com si am gasit pt martie. | |
|
| |
B32fly Flight Level 200
Numarul mesajelor : 208 Data de inscriere : 27/01/2008
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Lun 01 Feb 2010, 20:44 | |
| Azi a fost prima cursa Niki in romania. Are cineva idee care a fost load-factor-ul? | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Lun 01 Feb 2010, 20:46 | |
| Si a reusit cineva sa ii fotografieze ? | |
|
| |
Skylink Membru activ
Numarul mesajelor : 218 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 07/01/2009
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Vin 05 Feb 2010, 10:57 | |
| LF destul de bun pt primele curse, in medie 50de pax pe cursa la plecare, ceea ce este ok pentru primele zile de operare. Parerea mea este ca vor merge destul de bine pe viitor. A fost interesant de vazut ca incepand din 1Feb, odata cu venirea lui Niki, principalul jucator pe aceasata linie OTP-VIE, Austrian Airlines a scos un tarif special, de 59 de euro dus-intors(3euro +taxe de aeroport). Traiasca concurenta constructiva si in favoarea pasagerului Ar fi bine sa fie cat mai multe situatii de genul acesta. | |
|
| |
B32fly Flight Level 200
Numarul mesajelor : 208 Data de inscriere : 27/01/2008
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Vin 05 Feb 2010, 12:55 | |
| Odata cu aparitia lui Niki si a ofertelor destul de avantajoase cred ca Blueair va renuntza la cursa lor BBU-VIE | |
|
| |
conu gica Fotograf
Numarul mesajelor : 568 Varsta : 62 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 11/09/2009
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Mier 24 Feb 2010, 23:56 | |
|
Ultima editare efectuata de catre dylan in Mar 09 Mar 2010, 15:41, editata de 1 ori (Motiv : aranjat tag-uri) | |
|
| |
cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
| Subiect: Niki Lauda, fost campion de Formula 1, vine in Romania Joi 04 Mar 2010, 08:41 | |
| Titlu: Niki Lauda, fost campion de Formula 1, vine in Romania Sursa: http://www.wall-street.ro/articol/Turism/81341/Niki-Lauda-fost-campion-de-Formula-1-vine-in-Romania.html Autor: Roxana Grosu Data: 04.03.2010 - Citat :
- Niki Lauda, fost campion de Formula 1, vine in Romania
Campionul mondial la Formula 1 Niki Lauda, vine, pe 16 martie, in Romania pentru lansarea oficiala a companiei aeriene low-cost Niki, care opereaza deja sase zboruri saptamanale pe ruta Bucuresti-Viena. Compania Fly Niki, controlata cu pachet majoritar de campionul mondial si de operatorul aeriane Air Berlin (49,9%), este prezenta pe piata romaneasca de pe 1 februarie 2010. In 2008, NIKI a transportat 2,1 milioane de pasageri in destinatii precum Moscova, Munchen sau Zurich. Compania, care are 350 de angajati, a incheiat anul 2008 cu un profit net de 7,1 miloane euro, al cincilea an consecutiv incheiat pe profit. Operatorul aerian Niki a fost fondat in 2003 de catre campionul mondial la Formula 1, Niki Niki Lauda a fost campion mondial de Formula 1 in anii 1975, 1977 si 1984. | |
|
| |
conu gica Fotograf
Numarul mesajelor : 568 Varsta : 62 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 11/09/2009
| Subiect: NIKI Lun 08 Mar 2010, 22:23 | |
| Embrar ERJ 190 OE-IHB Duminica 07/03 /2010 : Asteptam A-321 | |
|
| |
codz Airport Level
Numarul mesajelor : 12 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 05/01/2010
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Mar 09 Mar 2010, 15:09 | |
| wow, Niki vrea sa ne impresioneze, a trimis cele mai noi avioane la Bucuresti, buna miscare, cred ca merg si eu la Vienna cu Niki in curand
LE: frumusel Embraer-ul asta 190, vad ca deja 339 de E190/195 sunt in utilizare | |
|
| |
C_man Flight Level 100
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti, Romania Data de inscriere : 26/07/2009
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Mier 10 Mar 2010, 08:43 | |
| Daca zboara cineva cu ei, atunci poate face si un TR cu niscai poze cu interiorul si o povestioara despre servicii si tarife... | |
|
| |
conu gica Fotograf
| Subiect: NIKI Vin 12 Mar 2010, 18:46 | |
| Dupa ce am "prins" pe OE-LEA si OE-LEX (ambele A-320 )si OE-IHB ( ERJ-190 ) , a venit rindul lui OE-LEU ( A-320 ). Urmatorul? | |
|
| |
conu gica Fotograf
| |
| |
kampfmaschine Moderator
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Sam 13 Mar 2010, 11:47 | |
| - cipi_TM a scris:
- Titlu: Niki Lauda, fost campion de Formula 1, vine in Romania
E vre-o chestie publica ? Conferinta de presa, festivitate... Mi-ar place sa-l intalnesc pe Niki Lauda | |
|
| |
AntiGelu Airport Level
Numarul mesajelor : 39 Varsta : 49 Localizare : EDDK Data de inscriere : 19/02/2010
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Sam 13 Mar 2010, 19:05 | |
| - C_man a scris:
- Daca zboara cineva cu ei, atunci poate face si un TR cu niscai poze cu interiorul si o povestioara despre servicii si tarife...
In curand un trip report cu ei...pana atunci, in bref: - zburat PMI-MJV, dus intors cu OE-LEA si OE-LEU - ambele A320 cu interior din "piele" gri catre putin violet, deschis - sunt ok la interior, dar putin "uzate"...cand le-am vazut am crezut ca sunt mai "vechi" decit B738-le AB-ului ca apoi sa vad pe net ca de fapt erau cu 4-5 ani mai tinere. - crew-ul foarte profesional, tanar si politicos (ma rog, germana lor e foarte austriaca dar engleza e mai buna decit a germanilor de pe AB). Pe un hop de nici 45min, PMI-MJV (cu 10 min urcatul la 7000m/700km/h) au reusit in nici 20min sa serveasca snaks si bauturi. - uniforma e interesanta: Blugi blue-marin inchis (da, blue jeans) jacheta albastra si camasi roz-bombon..catre rosu putin. Si pe cap...basca tip mecanic de locomotiva:)) - la decolarea de pe MJV am avut ceva "emotii"...s-au aliniat, au dat bice...si dreptul dupa o scurta turare s-a redus brusc la idle...deja vedeam back to the gate, etc...nope...l-au biciut din nou si am decolat - nu stiu ce tarife au, am luat prin AB biletele, dar imi plac. | |
|
| |
AntiGelu Airport Level
Numarul mesajelor : 39 Varsta : 49 Localizare : EDDK Data de inscriere : 19/02/2010
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Sam 13 Mar 2010, 19:06 | |
| - kampfmaschine a scris:
- cipi_TM a scris:
E vre-o chestie publica ? Conferinta de presa, festivitate... Mi-ar place sa-l intalnesc pe Niki Lauda Lauda e deocamdata in Bahrain, la cursa de F1...are contract cu o firma ce vinde cursa la RTL (si care incepe sa ma enerveze din ce in ce mai mult...nu chiar ca ALexandrescu...dar nu mai au mult. Un motiv in plus sa vanez inregistrarea BBC-ului) | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Dum 14 Mar 2010, 00:31 | |
| - AntiGelu a scris:
- kampfmaschine a scris:
- cipi_TM a scris:
E vre-o chestie publica ? Conferinta de presa, festivitate... Mi-ar place sa-l intalnesc pe Niki Lauda Lauda e deocamdata in Bahrain, la cursa de F1...are contract cu o firma ce vinde cursa la RTL (si care incepe sa ma enerveze din ce in ce mai mult...nu chiar ca ALexandrescu...dar nu mai au mult. Un motiv in plus sa vanez inregistrarea BBC-ului) Are timp sa vina si la Bucuresti, e pe 16 (marti) prevazuta festivitatea, dar nu am nici un detaliu...unde...la ce ora.... Daca stie cineva... Eu personal sunt mare fan Fly Niki din momentul cand i'am vazut la inceputul lui 2009 pe Schwechat aliniatzi cu musca aia pictata. Iar referitor la Lauda, am ramas cu o amintire placuta de pe vremea cand era pilot de F1 si apoi cand a lansat Lauda Air. In ceea ce prveste calitatile lui Lauda de comentator, este totusi altceva decat Miki Alexandrescu. NU ma uit niciodata pe TVR1 la F1, ci numai pe RTL. | |
|
| |
AntiGelu Airport Level
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Dum 14 Mar 2010, 02:21 | |
| Nu ma intelege gresit, nu am nimic cu Lauda. Eu ma refeream la firma respectiva...pura prestatoare de servicii si in ultimul timp chiar Lauda, care e carat de ei pe la toate cursele, da semne de nervozitate cand primeste constant intrebari stupide sau i se spune ce sa faca. Si eu un pic ciudat, pt ca in afara de papagalul care il insoteste pe Lauda, cei doi "din cabina" sunt fosti piloti, care ar trebui sa nu dea in gropi in halul in care dau. Oricat l-ar mulge pe Lauda si profita de tupeul lui Kai nu reusesc sa depaseasca trioul Brundle (grid walk-ul lui de la fiecare inceput de cursa e superb)/Coulthard/Jordan. Pronosticuri/favoriti pt maine? In avion instructajul e facut video, au ecrane pe care ruleaza video cu safety instructions si textul e numai in germana, narat de Lauda insusi. E uimitor ce efect are...cum tac toti si il asculta:) E simpatic pt toata lumea se pare. restul la trip reportul pt CGN-PMI-MJV-PMI-CGN | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Dum 14 Mar 2010, 12:11 | |
| - AntiGelu a scris:
In avion instructajul e facut video, au ecrane pe care ruleaza video cu safety instructions si textul e numai in germana, narat de Lauda insusi. E uimitor ce efect are...cum tac toti si il asculta:) E simpatic pt toata lumea se pare.
restul la trip reportul pt CGN-PMI-MJV-PMI-CGN Dupa ce am citit aici, m'am dus imediat pe site-ul lor, poate gasesc ceva ieftin. Vreau si eu sa merg cu ei Abia astept TR , cat mai multe poze. | |
|
| |
malev2009 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 523 Varsta : 42 Localizare : Targu-Mures Data de inscriere : 24/09/2009
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Mar 16 Mar 2010, 21:09 | |
| Am auzit astazi la stiri pe Antena 1 ca e posibil ca de la anul sau ca din vara o sa se anunte o noua destinatie,VIE-CND,poate sa zica cineva mai multe,sau a mai auzit cineva ceva??!!Astazi a fost Lauda in Bucuresti ca sa ''oficializeze'' cursa VIE-OTP si in cadrul acestei conferinte a zis asta! | |
|
| |
cristi_avb Flight Level 200
Numarul mesajelor : 292 Varsta : 38 Localizare : Ploiesti Data de inscriere : 24/09/2009
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Mar 16 Mar 2010, 21:21 | |
| Salut Malev2009...Dupa cat se pare am ajuns ca d-soara blonda de la minister sa propuna noi destinatii la FLY Niki din CND. Ma indoiesc ca acest lucru se va intampla, dar who knows. Mai degraba ar putea fii o extindere a FR la CND dar ramane de vazut pe viitor aparitia unor posibile curse a FLY Niki. Pentru articolul integral : Fly Niki CND | |
|
| |
malev2009 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 523 Varsta : 42 Localizare : Targu-Mures Data de inscriere : 24/09/2009
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Mar 16 Mar 2010, 21:28 | |
| - cristi_avb a scris:
- Salut Malev2009...Dupa cat se pare am ajuns ca d-soara blonda de la minister sa propuna noi destinatii la FLY Niki din CND. Ma indoiesc ca acest lucru se va intampla, dar who knows. Mai degraba ar putea fii o extindere a FR la CND dar ramane de vazut pe viitor aparitia unor posibile curse a FLY Niki.
Pentru articolul integral : Fly Niki CND Salutare!Am inteles ,mersi de lamurire,dar poate blondele astea fac minuni,ramane de vazut! | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Mier 17 Mar 2010, 09:28 | |
| Titlu: Interviu WS - Niki Lauda: Inainte sa vin aici tot ce stiam despre Romania era Tiriac Sursa: http://www.wall-street.ro/articol/Turism/82114/Interviu-WS-Niki-Lauda-Inainte-sa-vin-aici-tot-ce-stiam-despre-Romania-era-Tiriac.html Autor: Roxana Grosu Data: 17/03/2010 - Citat :
- Din 1 februarie 2010, Fly Niki, companie aeriana controlata de fostul triplu campion de Formula 1 Niki Lauda, opereaza 6 zboruri saptamanale pe ruta Bucuresti - Viena. Venit la Bucuresti pentru lansarea oficiala a Fly Niki in Romania, Lauda a vorbit, intr-un interviu acordat Wall-Street, despre cele doua mari pasiuni ale sale: aviatia si Formula 1.
Wall-Street: Care sunt trasaturile pe care le au in comun cele doua pasiuni ale lui Niki Lauda: aviatia si Formula 1?
Niki Lauda: Intersectia dintre cele doua domenii este competitivitatea. In Formula 1 trebuie sa fii cel mai bun pentru a castiga. In aviatie insa, trebuie sa fii foarte inteligent pentru a avea succes, sa fii atent la ce se intampla cu pretul combustibilului, dar si la concurenta si sa alegi rutele care trebuie. Daca in Formula 1 trebuie sa stapanesti masina, in aviatie trebuie sa controlezi afacerea.
WS: Ce este mai dificil: sa pilotezi un bolid de Formula 1 sau un avion?
NL: Eu am prins o perioada in care masinile de Formula 1 nu erau atat de tehnologizate precum sunt acum. Categoric este mult mai usor sa pilotezi un avion decat sa controlezi o masina de curse. In avion totul este automatizat, tot ce trebuie este sa supraveghezi aparatura, in timp ce Formula 1 trebuie sa o ai in sange.
WS: Stiu ca obisnuiti sa pilotati chiar dumneavoastra pe unele rute operate de Fly Niki. Ati zburat pana in prezent si pe ruta Bucuresti - Viena?
NL:Intr-adevar, pilotez cel putin doua, trei curse pe saptamana pentru Fly Niki. In Romania am zburat pana acum de 5-6 ori, si chiar azi (n.red. 16 martie 2010) voi fi pilot pe zborul Bucuresti - Viena.
WS: Ce stiati despre Romania inainte de a decide sa zburati aici?
NL: Inainte sa vin aici pentru a deschide o noua destinatie, tot ce stiam despre Romania era Ion Tiriac, pe care il cunosc de foarte multa vreme si cu care ma intalnesc destul de des in Viena. Dupa ce am venit aici, imi dau seama ca Romania este o tara in care este mult loc pentru “mai bine” si pentru investitii. Am ales sa venim acum in Romania pentru a lua parte la dezvoltarea acestei tari.
WS: De ce ati ales sa zburati de pe Otopeni si nu de pe Baneasa, care acopera cea mai mare parte din segmentul low-cost din Romania?
NL: Otopeni este un aeroport mult mai bine organizat decat Baneasa. Serviciile de check-in si de imbarcare sunt mult mai calitative. Baneasa, in schimb, este foarte deficitara in ceea ce priveste serviciile catre pasageri, chiar daca pista de zbor este buna. Pe scurt, Baneasa nu se ridica la cerintele mele pentru a zbura de pe un aeroport.
WS: Care este linia aeriana cu care va place cel mai mult sa zburati, ca si pasager?
NL: Sincer, incerc sa fac din compania mea cea mai buna din domeniu pentru a fi apreciata ca atare de pasageri. Dintre celelalte linii aerine, cel mai mult imi place sa zbor cu Singapore Airlines pentru ca serviciile pe care le ofera pasagerilor sunt impecabile.
WS: Sa revenim la Formula 1. Care este pilotul favorit al lui Niki Lauda din toate timpurile?
NL: Este greu de spus, pentru ca imi plac mai multi piloti de-a lungul istoriei Formulei 1. Daca ar fi totusi sa aleg, cred ca as opta pentru Juan Manuel Fangio, care a dominat prima decada a Formulei 1, castigand cinci titluri de campion mondial cu patru echipe diferite (Alfa Romeo, Ferrarri, Mercedes-Benz si Maserati). Insa, fiecare perioada are campionii sai.
WS: Cine va castiga Marele Circ anul acesta?
NL: Dificil de spus dupa ce am vazut doar prima cursa, cea de la Bahrain, unde s-a impus Alonso. Cred totusi ca anul acesta batalia pe echipe se va da intre Red Bull, McLaren-Mercedes si Ferrarri. Nu am un favorit la titlul de Campion Mondial la piloti.
WS: Declarati ca pilotii de astazi nu mai au charisma unui Sena sau Fangio. De ce considerati asta?
NL: Am spus asta pentru ca generatia actuala de piloti se da cu cartul inainte de 18 ani, dupa care vin imediat in Formula 1. Este greu sa ai charisma la 18-19 ani, trebuie sa mai ”imbatranesti” pentru a atrage publicul de partea ta.
WS: Cum l-ati descrie pe omul Niki Lauda in cateva cuvinte?
NL: Dificila intrebare. Sunt un om caruia ii place sa ramana cu picioarele pe pamant in ciuda numelui pe care mi l-am format de-a lungul vremii, incerc pe cat posibil sa fiu realist, onest si franc.
Cateva cifre
22 februarie 1946 – se naste in capitala Austriei, Viena
1971 - Prima cursa de Formula 1 la care participa in cadrul Marelui Premiu al Austriei
1975 - Primul titlu de Campion Mondial
1976 - In urma unui accident care a avut loc in Marele Premiu al Germaniei, Lauda intra in coma. La numai sase saptamani Luda reveine pe pista si termina pe locul 4 cursa de la Monza
1977 - Un nou titlu de Campion Mondial
1979 - Decide sa se retraga din Formula 1
1982 - Isi face come-back-ul in Marele Circ prin semanrea unui contract cu McLaren
1984 - Ultimul titlu de Campion Mondial
2003 - Preia operatorul charter Aero Lloyd Austria, pe care il relanseaza in cateva luni sub numele de Fly Niki.
2004 – Semneaza un parteneriat prin care Air Berlin preia 24% din Fly Niki
2010 - Primul an de operare pe piata din Romania | |
|
| |
Skylink Membru activ
Numarul mesajelor : 218 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 07/01/2009
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) Mier 17 Mar 2010, 10:43 | |
| Daca v-ati uitat la F1 duminica, l-ati auzit pe desteptul desteptilor , Dl .Alexandrescu care spunea foarte sigur pe el ca Niki Lauda are o companie aeriana Lauda Air....Ar trebui sa se documenteze putin inaite de a arunca perle in prime time...dar na | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Niki (HG / NLY) | |
| |
|
| |
| Niki (HG / NLY) | |
|