|
| Discutii despre concursul foto RoSpotters | |
|
+19delu CDA Radu_is Alex_tm lrbc eugen horizob crokodilu Voicu Dylan allex mihaiatanasie Virusu Mengelaus hayabusa RATus Geo arianne nrares 23 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
delu Membru activ
Numarul mesajelor : 438 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/09/2008
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Joi 29 Oct 2009, 20:39 | |
| Pentru a putea evolua trebuie sa inveti din greseli, iar greselile de multe ori nu le poti vedea singur de multe ori in cazul fotografiei, dar esti ajutat de critica! Asta daca sti sa primesti critica! Am patit de ceva ori sa imi fie desfintata o fotografie care eu o consideram buna! Pe moment ma simteam foartre frustrat si nerovos (mama ei de mandrie), dar am incercat totusi sa ascult ce mi s-a spus si usor usor am inceput sa evoluez! Acesta este si motivul pentru care am propus infintarea unei sectii de critica!
Cat despre cei suparati ca nu au castigat, eu le zic sa fotografieze in contiunare si sa incerce prin orice mijloace sa se pefectioneze continuu! Cred cu tarie ca acest concurs este un lucru bun tocmai din pricina faptului ca sunt unii suparati! Asa fratilor suparativa si arati voi in viitoarele concursuri ce puteti! Bagati niste fotografii si mai bune!
SPOR | |
| | | RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 30 Oct 2009, 15:32 | |
| CDA a sesizat foarte bine problema: - Citat :
- - cei de la aerocluburi au votat planoare
-cei din domeniul aviatiei militate au votat MIG-uri si Elicoptere. -cei ca mine (care nu sunt activi la Aerocluburi sau in Aviatia Civila sau militara) au fost anti ULM-ri, elicoptere, MIG-uri si au votat Aerobusurile cu care zburam noi in vacanta.
Poate ca ar trebui facute mai multe concursuri pe categorii: militara, sportiva, transport, etc. Parearea mea este ca asa s-ar evita un anumit tip de subiectivitate, de "solidaritate fata de haita" daca vreti... Daca nu voi mai avea MiG-uri pe care sa le votez, atunci voi alege exact ce-mi place mai mult dintre cele incluse in concurs la sectiunea respectiva sau nu voi vota deloc, neparticipand. Desigur, va mai ramane un tip de "subiectivitate", si anume PUPINCURISMUL, care incepe sa se manifeste foarte acut pe-aici pe al nostru forum. Am o propunere: ce-ar fi daca "osanalele" ar fi trimise prin MP destinatarilor, evitandu-se poluarea forumului cu postari inutile? Pe mine chiar ma lasa rece ca unu' imi zice ca am poze de rahat, iar zece ma ridica in slavi (sau viceversa), ca oricum imi voi vedea de treaba... Chiar nu stiu cui ii face bine acest tip de "feedback"... Suntem oare copii care au nevoie de incurajare si pupaturi pe frunte pentru a ne face treaba?! Sfaturile sunt ok, dar sunt folositoare mesaje gen "mi-ai taiat rasuflarea, X-ulescule!!! ce culori!!! ce minunatie!!!"?!... Incet-incet manelizam forumul asta... Eu am votat cea mai buna foto pe cea cu Puma nocturna pentru faptul ca eu nu am mai vazut o astfel de fotografie facuta de un roman. Poate ma insel, dar ce a facut Andy mi se pare unic. Pot fi acuzat de "solidaritate fata de haita", dar eu consider ca am circumstante atenuante! | |
| | | Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 30 Oct 2009, 16:20 | |
| @Ronin si toti ceilalti care nu inteleg sau dau impresia ca nu inteleg rostul unui concurs de fotografie in general: poll-urile respective au fost facute cu imagini trimise de membrii care se ocupa cu asta, adica DOAR FOTOGRAFIE DE AVIATIE. Nu s-au supus la vot tipuri de avioane sau elicoptere si la fel nu s-a tinut cont de faptul ca fotografiile au fost facute pe aeroclub, pe aeroport, la muzee de aviatie sau pe portavion! Tot ce a contat a fost calitatea fotografiei si nu subiectul! Hai sa mai terminam cu boscorodeala asta ieftina si sa vedem ca toti care si-au spus parerile in paginile astea 3 vor participa cu ceva imagini la urmatorul concurs lunar pe care-l vom organiza. Si inca o propunere: cine nu participa cu fotografii la concursurile organizate aici pe forum sa nu-si mai dea cu parerea... | |
| | | Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 30 Oct 2009, 16:39 | |
| Intelept om esti Cataline Ascultati-l pe Dylan ca bine zice si terminati odata cu palavrageala. E concurs, se voteaza cea mai frumoasa poza oricare ar fi ea si gata. Si Ronin, da, vreau sa primesc feedback si sa fiu apreciat pentru munca mea, altfel nu mai postam pozele pe forum si aiurea ci le tineam pentru mine acasa. Nu e vorba de pupincurism si alte chestii scrise de tine. Du-te te rog la un aeroport, oricare, stai vreo cateva ore si asteapta sa vina un avion, chinuie-te sa faci ceva poze, vino acasa si prelucreaza-le si apoi asteapta sa fie uploadate ca merge naspa imageshakul si dupa ce muncesti asa cateva ore stai si te uita cum nu zice nimeni nimic de poza ta, sa vedem daca-ti convine. SPOTTING NU VORBE | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 30 Oct 2009, 17:04 | |
| - Mengelaus a scris:
- Intelept om esti Cataline Ascultati-l pe Dylan ca bine zice si terminati odata cu palavrageala. E concurs, se voteaza cea mai frumoasa poza oricare ar fi ea si gata.
Si Ronin, da, vreau sa primesc feedback si sa fiu apreciat pentru munca mea, altfel nu mai postam pozele pe forum si aiurea ci le tineam pentru mine acasa. Nu e vorba de pupincurism si alte chestii scrise de tine. Du-te te rog la un aeroport, oricare, stai vreo cateva ore si asteapta sa vina un avion, chinuie-te sa faci ceva poze, vino acasa si prelucreaza-le si apoi asteapta sa fie uploadate ca merge naspa imageshakul si dupa ce muncesti asa cateva ore stai si te uita cum nu zice nimeni nimic de poza ta, sa vedem daca-ti convine.
SPOTTING NU VORBE Cat de bine ai zis si tu si Dylan ...... Alin nu astept pupincurism, astept un cuvant, ceva, un mersi de la cei care au primit ceva de la mine ..... Personal nu mai pun poze pe forum pentru ca pur si simplu consider ca nu merita, pentru ca in afara de Wizz7 nu a zis nimeni nimic de pozele mele in schimb de injurat ma injura lumea la greu ..... sunt niste situatii si unii asteptam cateva vorbe frumoase..... Si asta a fost un caz concret legat de activitatea mea...... |
| | | allex Membru activ
Numarul mesajelor : 3096 Varsta : 51 Localizare : SATU MARE Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 30 Oct 2009, 17:54 | |
| .....povestim discutii ...santem total pe langa ceea ce vrem sa facem, sa nu uitam ca promovam aviatia prin fotografie de la noi si de pe alte meleaguri si nu prin discutii fara nici o noima jenibile si fara caracter ......ma gandesc cu groaza ca la nivelul de forum la un stadiu incipient de dezvoltare ajungem sa nu avem cerebel ,da apoi cand vom avea o asociatie si vor fi si alte selectii pe anume domenii ...ce se va intampla?.....vom ajunge sa ne injuram ca la usa cortului ,sa ne amenintam in fel si chip.....DOMNILOR AR TREBUI SA FITI MANDRI SI IMPLINITI DE CEEA CE FACETI,in fond e un hobby nu e o meserie din care sa ne castigam traiu ...KKK sa stii ca nu sant de acord cu tine in ce priveste faptul ca nu mai pui foto pe forum(sper ca am inteles bine)....si stii la ce ma refer....PUTEREA EXEMPLULUI SI A INTELEPCIUNI..... .....dik ! | |
| | | Radu_is Fotograf
Numarul mesajelor : 389 Varsta : 37 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 06/09/2009
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 30 Oct 2009, 18:37 | |
| Nu am comentat prea multe pe marginea acestui subiect din cauza ca nu ma consider un fotograf bun. Sunt de fapt un amator, in faza de inceput... iubesc aviatia si fotografia de aviatie, sunt dispus sa-mi folosesc timpul liber pentru a practica spotting-ul aviatic si sunt dispus sa accept critica si sa ma imbunatatesc pe cat se poate cu ajutorul ei. Pentru ca s-a tot vorbit de poza nr. 19 cu YR-AER (care-mi apartine) sunt intru totul de acord cu ce spunea kkk cateva posturi mai sus, si anume ca este prost prelucrata si ca urmare este soft si prost incadrata si alte defecte... Am participat la concursul foto tocmai pentru a afla ce-mi lipseste si pentru a vedea nivelul altor concurenti si bineinteles pentru a invata de la cei mai buni. Sincer nu-mi pare rau ca respectiva poza nu a intrat in finala; a fost o foarte buna ocazie sa vad ca mai am de invatat si ca mai e nevoie de timp (si de bani pentru ca nu ma pot lauda cu apartura) pana ce voi reusi sa vin cu rezultate mai bune. Multumesc tuturor celor care au apreciat pozele mele si sunt sincer recunoscator celor care mi-au aratat, prin critica, ce mai am de inbunatatit. Concursuri vor mai fi, sper ca si concurenti, subiectele de pozat ne asteapta cuminti pe aeroporturi, asa ca mai avem nevoie de ceva vointa si imaginatie ca lucrurile sa mearga spre mai bine si sa avem poze din ce in ce mai bune la urmatoarele concursuri. Felicitari finalistilor, castigatorilor si tuturor celor care au contribuit la acest concurs cu ceva si va urez succes la urmatoarele si la cat mai multe fotografii de calitate postate pe acest forum!
Radu | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 30 Oct 2009, 21:16 | |
| - Radu_is a scris:
- Nu am comentat prea multe pe marginea acestui subiect din cauza ca nu ma consider un fotograf bun. Sunt de fapt un amator, in faza de inceput... iubesc aviatia si fotografia de aviatie, sunt dispus sa-mi folosesc timpul liber pentru a practica spotting-ul aviatic si sunt dispus sa accept critica si sa ma imbunatatesc pe cat se poate cu ajutorul ei. Pentru ca s-a tot vorbit de poza nr. 19 cu YR-AER (care-mi apartine) sunt intru totul de acord cu ce spunea kkk cateva posturi mai sus, si anume ca este prost prelucrata si ca urmare este soft si prost incadrata si alte defecte... Am participat la concursul foto tocmai pentru a afla ce-mi lipseste si pentru a vedea nivelul altor concurenti si bineinteles pentru a invata de la cei mai buni. Sincer nu-mi pare rau ca respectiva poza nu a intrat in finala; a fost o foarte buna ocazie sa vad ca mai am de invatat si ca mai e nevoie de timp (si de bani pentru ca nu ma pot lauda cu apartura) pana ce voi reusi sa vin cu rezultate mai bune. Multumesc tuturor celor care au apreciat pozele mele si sunt sincer recunoscator celor care mi-au aratat, prin critica, ce mai am de inbunatatit. Concursuri vor mai fi, sper ca si concurenti, subiectele de pozat ne asteapta cuminti pe aeroporturi, asa ca mai avem nevoie de ceva vointa si imaginatie ca lucrurile sa mearga spre mai bine si sa avem poze din ce in ce mai bune la urmatoarele concursuri. Felicitari finalistilor, castigatorilor si tuturor celor care au contribuit la acest concurs cu ceva si va urez succes la urmatoarele si la cat mai multe fotografii de calitate postate pe acest forum!
Radu Imi pare bine ca ai luat critica mea ca fiind constructiva pentru ca multa lume este prea orgolioasa sa accepte asa ceva. Nu te gandi la aparatura in mod special, poza respectiva are potential deci consider ca si aparatura din dotare are si ea. Din pacate suntem o tara saraca cu oameni saraci sau pur si simplu cu alte prioritati dar asta nu inseamna ca nu putem/nu poti obtine calitatea, tot ceea ce trebuie sa faci este sa intelegi ce inseamna fotografia. Sa nu uitam ca Allex are poze pe A.net cu o sapuniera dupa cum ii zice el, deci nu este interzisa performanta pentru compacte, Si al nostru Virus are poze pe A.net cu Sapuniera deci...... Cel mai important este sa inveti sa faci o poza pentru a o transforma in fotografie! Allex sincer sa spun nici eu nu sunt fericit cu decizia mea de a nu mai pune poze dar pur si simplu am ajuns la concluzia ca desi forumul se numeste Romanian-Spotters pe romaneste pozerii de avioane pozele cu avioane nu sunt deloc apreciate. |
| | | Kamob 50 Fotograf
Numarul mesajelor : 262 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2009
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Lun 02 Noi 2009, 20:36 | |
| Salut,
Am citit, cu rabdare, toate cele spuse pana acum. Pot sa va zic un singur lucru: ma doare capul! Si asta nu e un lucru bun, in caz ca exista dubii...
Haideti sa citim de la inceput:
Pe foarte pe scurt, exista doua aspecte in jurizarea unei imagini: subiective si calitative.
Aspecte subiective: 1. TEMA – in cazul de fata SPOTTING. Cate imagini respecta aceasta tema? Da, deci avem, deja, cateva care ne parasesc. Atentie: exista o MARE diferenta intre spotting si fotografii cu avioane (!). 2. SUBIECTUL – daca tratezi un subiect comun, intr-un mod comun, nu te astepta ca rezultatul sa fie altceva decat banal. 3. PROCESARE – o sabie cu doua taisuri, digitalizarea si prelucrarea unei imagini este un lucru absolut normal. Este foarte indicat sa retusezi imaginile, astfel incat sa redai cat mai corect realitatea. Cine se opune acestei reguli de bun-simt fotografic, nu are decat sa faca cum el/ea doreste, inca suntem intr-o tara libera si nimeni nu ii va spune nimic pro sau contra. Atentie la supra-procesare, deoarece rezultatul va fi o inrautatire a imaginii de baza (rezultat invers celui scontat). 4. IMI PLACE MIE – si ce? Acesta este un aspect pe care fiecare trebuie sa-l ia in considerare cand intalneste o opinie contrara: nu tot ce e frumos imi place si mie, de aceea avem posibilitatea sa votam, nu?
Aspecte calitative 1. INCADRAREA – regulile sunt simple: pastrarea verticala a raportului 1/3 – 2/3, respectarea unghiurilor de fuga din imagine, rapoartele de incadrare pe diagonale si mediane. Foarte important: incercati sa obtineti imagini in care orizontul este la locul lui, fara inclinari, deoarece astfel de imagini sunt obositoare. Plasarea subiectului in cadrul imaginii este fundamentala si ADESEORI IGNORATA! 2. SHARP & BLUR – greseala cea mai frecventa in cazul persoanelor care fac prelucrare de imagine este folosirea excesiva a uneltelor de sharp, fie ca este vorba de un Unsharp Mask, Sharp sau Sharp Edges, sau mai puternicul filtru KPT6. Apar zone taioase pe fundaluri blurate, deci un aspect nenatural al imaginii. 3. LUMINOZITATE – nici nu pot sa spun cat de important este ca imaginea sa fie corect expusa. Un joc bun se poate obtine prin invatarea tuturor tehnicilor de fotografiere: conditii de zi, contre-jour, studio, foto de noapte, foto de apropiere, foto la distanta, etc. Diafragma trebuie corelata cu sensibilitatea senzorului, dinamica de expunere a partii optice, lumina, numarul surselor de lumina si directia acestora, natura subiectului, etc. Nu uitati: lumina nu dezvaluie numai subiectul, ci ii da volum, caracter si viata; daca nu reusiti sa regasiti macar doua dintre aceste lucruri in imaginea pe care o priviti, inseamna ca undeva a-ti omis ceva. 4. CULORI – un aspect des ignorat. Pentru cei care aleg prelucrarea imaginilor intr-un soft adecvat, trebuie sa incerce sa tina cont de o regula simpla: incercati sa redati relitatea, nu vrem sa vedem iarba roz, ok? Trucurile sunt: niciodata nu accentuati culorile, pentru ca abateti atentia de la subiect si transformati imaginea intr-un desen de la gradinita de copii. Reversul: o imagine stearsa, fara viata. Personal folosesc aceasta optiune in cazul imaginilor usor sub expuse, concomitent cu un grad de contrast. 5. DOMINANTE – este foarte usor ca din cauza conditiilor de expunere sau a senzorului aparatului, sa obtinem o virare a culorilor intr-o dominanta; acest lucru se poate corecta usor, marind sau scazand saturatia unuia sau mai multor canale de culoare. 6. ZGOMOT – inamicul fotografiei digitale: un ISO ridicat, o imagine cu zgomot; faceti teste, aflati care sunt limitele pana la care puteti sa coborati sensibilitatea senzorului, fara sa generati o imagine neclara; nu poate fi indepartat usor, chiar si cu filtre speciale dedicate. Sincer prefer o imagine cu zgomot de imagine, daca subiectul imi fura atentia. 7. MURDARIE – senzorii camerelor reflex au prostul obicei de a captura praf, de unde si petele de pe imagini. Solutii: ori curatati senzorul cu functia de auto-clean sau cu un furtun de vid (se gasesc kit-uri d curatare pentru DSLR-uri peste tot), sau sunteti atenti cand prelucrati imaginea si curatati de mana cu Healing Tool. 8. CONTRAST – toata lumea crede ca e simplu sa scoti ceata si praful de peste o imagine, trage cu sarg de cursor si obtine o „chestie” care doare la ochi. E un filtru soft extraordinar, folositi-l cu multa atentie. Daca exagerati, se vede!
Ideea acestui concurs este exceptionala, chiar daca se vede nevoia unei imbunatatiri. Se va face, sunt convins. Pana atunci, postati imagini, faceti comentarii asupra calitatii imaginii si nu asupra a te miri ce, pentru ca numai asa putem sa ridicam nivelul fotografiei de gen. Lasati orgoliile deoparte si invatati, sunt inca multe de descoperit, va asigur.
Puteti sa folositi ce am scris mai sus, ca sa judecati imaginile din concurs. Singura care a intrunit cele mai multe OK-uri, atat la partea subiectiva cat si la cea calitativa, a castigat. Va mai mira? Pe mine nu, si asta a fost favorita personala, inca de la inceput. Cu timpul, daca lucrati din greu si postati la fel, o sa ajungeti sa judecati o imagine dintr-o privire, in totalitatea aspectelor ce o compun.
Good spotting! | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Lun 02 Noi 2009, 21:57 | |
| Mi se pare absurd postul antevorbitorului meu pentru ca provine doar din teorie si nu din practica. O parte buna dintre noi stim chiar foarte bine ce inseamna spotting si am trecut prin mult frig, soare, ploaie si alte celea pentru realizarile noastre. Intradevar unele sunt tentative de spotting ( totuis sa nu uitam ca suntem o tara saraca si pasiunea asta cheltuie nu produce bani) pe cand altele sunt conceptii bune, bune sa stea pe situri de profil care au screeneri platiti s atrieze imagini sa aleaga ce este bun si ce este rau sau ce si cum poate fi inbunatatit. In teorie lucrurile sunt perfect structurate, in practica sunt atat de multi factori care iti pot ruina o imagine ca nici nu iti vine a crede. Teoria este una practica este alta.......
Exemplu : cel mai simplu tool de corectat contrastul ( 90-95% din cazuri genereaza un contrast adecvat si consistent) este Auto Contrast din Photoshop.......
Si ca sa citez pe unul dintre colegii nostri : "Mai mult Spotting si mai putine vorbe" sau si mai simplu a se citi semnatura mea......... Inca astept concurenta......... |
| | | allex Membru activ
Numarul mesajelor : 3096 Varsta : 51 Localizare : SATU MARE Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Lun 02 Noi 2009, 22:17 | |
| ....astept pozele tale,a lui Ratus,a lui Vali.................pe luna octombrie.... | |
| | | Vizitato Vizitator
| | | | allex Membru activ
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Lun 02 Noi 2009, 22:20 | |
| ....asta asa sa nu uitam ce cautam aci! | |
| | | valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Lun 02 Noi 2009, 22:33 | |
| Dar evident ca vor veni...desi daca ma uit la ce poze is pana acum.....ai ai ai ).....mai asteptam putin sa ne facem curaj | |
| | | Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Lun 02 Noi 2009, 22:38 | |
| Hai nu te da modest, ca nu merge! Pai numai de pe platforma de la OTP daca bagi trei bucati...ne bagi si pe noi in ceata! | |
| | | valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Lun 02 Noi 2009, 22:39 | |
| OTP a fost pe Septembrie . Am si acum ceva mai special dar mai am de analizat pana definitivez cele trei variante | |
| | | Kamob 50 Fotograf
Numarul mesajelor : 262 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2009
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Mar 03 Noi 2009, 00:24 | |
| kkk: vezi ca ai dat in cineva in mod gratuit; am postat mai multe imagini decat multi dintre Domniile voastre (mult peste 1000). Fac foto de peste 11 ani si prelucrare de imagine. Cand cineva zice ceva corect, asta nu inseamna ca e absurd, numai pentru ca tu nu ai vazut imaginile lui. Cauta si vei gasi. Eu sunt nou numai pe RS! Am imagini si pe Airliners si pe Cartula.ro, si destul de multe si destul de rare, unele dintre ele. Si inca ceva: asa cum nu lucrez pe camera decat cu setari manuale, sa stii ca imaginile le fac tot pe setarile mele, niciodata pe auto. Sunt proprietar de EOS 20D de cam mult timp, stiu ce spun pe partea asta si mai ales de ce. Nu te supara, te rog, dar puteai sa ma intrebi inainte sa-mi spui, voalat, ca bat campii.
Revin si stau alaturi de ce am spus: verificati-va imaginile dupa ghidul de mai sus (scris repede si cam pe genunchi, dar mai bine decat nimic... zic eu) si chiar aveti de castigat. | |
| | | Dylan Moderator
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Mar 03 Noi 2009, 06:46 | |
| Kamob prietene, KKK voia sa spuna ca din moment ce sunt cativa (in ultimul timp tot mai multi de pe RoSpotters) care au poze pe site-urile cu pretentii acesti cativa isi dau seama cam cum trebuie sa arate o poza ca sa nu primeasca un sut in profundor de la screeneri. Ba mai mult, in mare ne-am prins si cam ce pretentii au screenerii de pe A.net fata de cei de pe Jet sau mai ales teutonii de pe PP.net. Astia ultimii au regulile lor care n-au nicio treaba cu logica. Nu vreau sa fiu rau, dar ideea e ca noi incercam sa invatam din mers sau mai bine zis din rejecturi sau de pe tutorialele site-urilor respective, iar fotografia digitala am facut-o intai cu sapuniere, care stii cat is de limitate...pe cand tu daca le ai cu fotografia si ai si avut scule bune la indemana a fost o joaca de copil sa "intri" pe Airliners! Intrebarea e, de ce ai numai 9 poze A.net sau gresesc? Nu ca ar conta numarul dar parca spuneai ca ar fi mai multe...
Si ca sa inchei cu o concluzie...nimeni nu a spus ca nu e bun ceea ce ai scris, dar din moment ce fiecare site are cate un tutorial sau/si cate un forum al sau in care se discuta despre cum ar trebui sa arate o fotografie ca sa fie acceptata acolo, toti ne ghidam dupa asta. In rest, tot ce e teorie e binevenit!
Sper sa nu iei in nume de rau ceea ce am scris pentru ca nu vreau sa creez flame-uri si mai ales in zona asta! | |
| | | Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Mar 03 Noi 2009, 07:44 | |
| Kamob, kkk nu te-a atacat iar Dylan a fost prea finut in explicatiile lui. Postul lui kkk a fost o invitatie. Invitatie la mai putina teorie si vorba si la mai multe poze. Te asteptam la concurs, cum ar veni | |
| | | Kamob 50 Fotograf
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Mar 03 Noi 2009, 22:13 | |
| @dylan: se vede ca ai trecut si tu prin caznele de la straini. Da, asa e cu Airliners, am limitat contactul cu ei, dupa ce mi-am incercat muschii in directia lor, ca sa vad cu ce se mananca. M-am logat, am uploadat, mi-am demonstrat ca pot... oricum, baietii aia au probleme grave la capsor... asa ca am decis sa nu imi transform placerea/hobby-ul in munca (imi ajunge cat trag la serviciu in fiecare zi). Daca vrei sa vezi ceva mai mult de atat, directia e cartula.ro, sectiunea Evenimente si expozitii, user-ul e acelasi. KKK e mai mult decat ok, am discutat un pic in PM si am lamurit treburile. Totul e bine cand incepe asa! @Mengelaus: intai invatam bazele si pe urma la mansa, adica la declansator. Ma mai gandesc cu concursul, ca sa zic asa. | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Mar 03 Noi 2009, 22:26 | |
| - Kamob 50 a scris:
- @dylan: se vede ca ai trecut si tu prin caznele de la straini. Da, asa e cu Airliners, am limitat contactul cu ei, dupa ce mi-am incercat muschii in directia lor, ca sa vad cu ce se mananca. M-am logat, am uploadat, mi-am demonstrat ca pot... oricum, baietii aia au probleme grave la capsor... asa ca am decis sa nu imi transform placerea/hobby-ul in munca (imi ajunge cat trag la serviciu in fiecare zi).
Daca vrei sa vezi ceva mai mult de atat, directia e cartula.ro, sectiunea Evenimente si expozitii, user-ul e acelasi. KKK e mai mult decat ok, am discutat un pic in PM si am lamurit treburile. Totul e bine cand incepe asa!
@Mengelaus: intai invatam bazele si pe urma la mansa, adica la declansator. Ma mai gandesc cu concursul, ca sa zic asa. Imi recunosc gresala si imi cer scuze pentru asta, am fost mult prea dur deoarece am considerat ca acele sfaturi vin de la cineva neavizat, din pacate sau mai bine zis din fericire observ ca vin de la cineva care vorbeste din experienta si nu din experienta altora. Daca doreste sa faca public pot sa zic ca are imagini de exceptie. Multumesc |
| | | Kamob 50 Fotograf
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Joi 05 Noi 2009, 21:51 | |
| Daca doriti, puteti sa cititi aici ceva bun: http://www.airliners.net/faq/rejection_reasons.php Aici aveti info despre identificarea si indepartarea petelor din imagine, cauzate de praful de pe senzor: http://www.airliners.net/faq/editing_guide.php | |
| | | allex Membru activ
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 06 Noi 2009, 13:44 | |
| ....nu mai vine nimeni la concurs?! | |
| | | Dylan Moderator
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 06 Noi 2009, 14:59 | |
| - Kamob 50 a scris:
- Daca doriti, puteti sa cititi aici ceva bun
Uite vezi, asta spuneam mai sus: astea-s pagini pe care baietii le stiu deja pe de rost si stii si tu ca fara sa te uiti pe forumul si tutorialele Airlinersilor nu ai NICIO sansa sa ti se accepte poze la ei... | |
| | | Mengelaus Fotograf
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters Vin 06 Noi 2009, 15:26 | |
| - allex a scris:
- ....nu mai vine nimeni la concurs?!
Pana la sfarsitul lunii mai e timp Eu vin sigur dar candva pe saptamana viitoare. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii despre concursul foto RoSpotters | |
| |
| | | | Discutii despre concursul foto RoSpotters | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |