ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

RadarBox - discutii

In jos 
+71
46Pilot
Voicu
BlackMamba
lrbc
stikosoicu
byteworks
Catalin80
Rafale
YR-SND
cristy_g1
Boeing777-300
YR-197
liviu.dnistran
danip
edforceone
bistvan
Dumitru Fabian
LeCCa
crisvsv
davidteen14
Crid
Mengelaus
alinteanu
claudiup
Elful
Vlad Iosif
GAC
neagu_laurentiu
Daniel
Bestian
llobregat
fify
strainu
Dylan
Griff
etravel
allex
Raduq
Skywalker
Dana
Edi
ovidiu51
valavia
Red13
Vreauinaer
gabi-737
delu
kayala
Gabinho
stendec
norwegian
loplo
Alex_tm
Balki
VicMures
eugen
comvhf_lrop
propellerdream
MethodRO
dan.smarandoi
nicolaemarcu@ymail.com
arianne
crokodilu
vishzu
GYN
aegean
RATus
electric
flysebi
vic_atc
shouriken
75 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 22  Urmatorul
AutorMesaj
Edi
Membru activ
Edi

Numarul mesajelor : 712
Varsta : 54
Localizare : Ilfov
Data de inscriere : 26/02/2008

RadarBox - discutii - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyMar 26 Ian 2010, 17:17

eugen a scris:
Tocmai am prins un final de conversatii dintre ACC (Arad) si "Tarom Bravo Golf Sierra" care a aterizat la Timisoara.
ovidiu51 a scris:
Tarom BGS_Genul asta de indicativ se foloseste la zborul "transport avion", partea necomerciala a zborului
Aşa este, era un zbor şcoală al Tarom-ului. După câteva proceduri s-a întors "acasă" (nu uitaţi că Tarom angajează piloţi).

eugen a scris:
Ce callsign avea pe RDR?
ROTBGS.

dan.smarandoi a scris:
YR-CAA se intoarce, uitati ce evolutie are pe gerul asta, cred ca-si face de cap
Zbor de calibrare VOR/DME Galaţi.

Edi
Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

Numarul mesajelor : 3386
Varsta : 50
Localizare : Arad, LRAR
Data de inscriere : 30/04/2008

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyMar 26 Ian 2010, 21:26

Gata, m-am linistit. Laughing
In viata mea n-am mai auzit un callsign hibrid ca asta...

Thankx Edi
Sus In jos
Edi
Membru activ
Edi

Numarul mesajelor : 712
Varsta : 54
Localizare : Ilfov
Data de inscriere : 26/02/2008

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyMier 27 Ian 2010, 00:43

Off-topic, dar în scopul liniştirii... Laughing

PIAC-ATS a scris:
Indicativii de apel radiotelefonici pentru aeronavă

Indicativ de apel complet

Indicativul de apel radiotelefonic pentru aeronavă trebuie să fie unul din următoarele tipuri:

•Tip a) caracterele corespunzătoare însemnelor de înmatriculare ale aeronavei;
•Tip b) indicatorul telefonic al operatorului aerian al aeronavei, urmate de ultimele patru caractere ale însemnelor de înmatriculare ale aeronavei;
•Tip c) îndicatorul telefonic al operatorului aerian al aeronavei, urmat de identificarea de zbor.
... respectiv...

PIAC-ATS a scris:
Indicativ de apel abreviat

Indicativii de apel radiotelefonici pentru aeronavă, cu excepţia celor de la aliniatul c), pot fi abreviaţi [...]. Indicativii de apel abreviaţi trebuie să fie în următoarea formă:

•Tip a) primul caracter al înregistrării şi cel puţin ultimele două caractere ale indicativului de apel;
•Tip b) indicatorul telefonic al operatorului aerian ala aeronavei, urmat de cel puţin de ultimele două caractere ale indicativului de apel;
•Tip c) nici o formă de abreviere.

Exemple de indicativi de apel compleţi şi abreviaţi:
Indicativ de apel complet: TAROM RBGS,
Indicativ de apel abreviat: TAROM GS sau TAROM BGS
.

Edi
Sus In jos
shouriken
Administrator
shouriken

Numarul mesajelor : 3451
Varsta : 69
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 16/04/2009

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyMier 27 Ian 2010, 07:43

Noutati de la radarvirtuel.com

Sursa : http://fr.groups.yahoo.com/group/radarvirtuel/message/1602

Citat :
The new stations just joined us on the site, that of:

James north of LHR, which tracks the traffic rolling and thus complete this sector intense side air traffic in Europe .

Paul g0hwc in Clacton-on-Sea , which has established a Webring for owners of Radarbox at this address: http://www.g0hwc.com/airnav_webring.html excellent initiative from him.

Special page contributors including links will soon be posted.

Bertrand always works side optimization of the database to display better information coming from any of Libhomeradar. A new server is up recently, it will soon take the relay.

Thank you notify us if there is a lack of aircraft on the map, we have corrected and improved the processing of data received by more than 60 stations representing information about 85,000 per minute!

Regards

Laurent & Bertrand & Vincent

Liviu
Sus In jos
dan.smarandoi
Airport Level
Airport Level
dan.smarandoi

Numarul mesajelor : 93
Varsta : 55
Localizare : Barcea-Galati
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyMier 27 Ian 2010, 17:09

Stie cineva care e problema ca atunci cand bifez compania,se afiseaza la aproximativ 50-60% din avioane,iar daca trec pe"model" sau alta preferinta este aproape 100%.Chestia asta se intampla in ultimul timp,uneori nu afiseaza la nici unu compania
Sus In jos
Balki
Moderator
Balki

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 45
Data de inscriere : 24/10/2008

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyMier 27 Ian 2010, 18:43

probabil ca nu se primesc in radarbox aceste informatii despre companie/model pt ca nici in "Layers" nu apar.
la cateva cazuri am observat ca erau ori cargo ori ceva militar, dar nu neaparat (am cautat dupa codul ICAO)
Sus In jos
aegean
Membru activ
aegean

Numarul mesajelor : 852
Varsta : 44
Localizare : LEMD
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyJoi 28 Ian 2010, 00:10

De traficul care se putea urmarea in Mediterana de Est (ma rog Grecia ,Cipru, parte din coasta Levantului) stie cineva de ce nu se mai vede? Ce e drept vad ca nu mai exista RB din Paphos dar ma intrebam de ce...ca era misto de urmarit traficul pe distante ceva mai mari.
Sus In jos
dan.smarandoi
Airport Level
Airport Level
dan.smarandoi

Numarul mesajelor : 93
Varsta : 55
Localizare : Barcea-Galati
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyJoi 28 Ian 2010, 13:22

Astazi am plecat cam 30 minute de acasa si cand m-am intors"surpriza".Prietenul meu YR-CAA tocmai se intorcea din Ucraina.Nu inteleg cum l-a vazut pana acolo si inapoi.

RadarBox - discutii - Pagina 6 31174209

RadarBox - discutii - Pagina 6 68951069
Sus In jos
kayala
Flight Level 300
Flight Level 300
kayala

Numarul mesajelor : 333
Varsta : 30
Localizare : Adjud
Data de inscriere : 15/10/2009

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyVin 29 Ian 2010, 02:58

Un print screen facut pe la ora 2 fara 10 dimineata. Kalita Air, B747 , N704CK. Interesant ca s-a invartit in cerc. Si avionul asta nu arata asa : http://www.airliners.net/photo/Kalitta-Air/Boeing-747-209F-SCD/1522181/&sid=1541cb03363a7826e7012ee9992f013b ?

RadarBox - discutii - Pagina 6 KalitaAir_resize
Sus In jos
delu
Membru activ
delu

Numarul mesajelor : 438
Varsta : 39
Data de inscriere : 24/09/2008

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyVin 29 Ian 2010, 09:17

Ar fi chiar tare lol!, avem avioane fantoma ! lol!

Nu avem insa un avion fantoma, sunt doar 2 avioane cu aceiasi inmatriculare! Actualul 747 a fost livrat dupa accidentul din 25-mai-2008, pe 2009-10-19!

RadarBox - discutii - Pagina 6 Datex
Sus In jos
http://claudiuprioroc.blogspot.com
Dana
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 71
Data de inscriere : 04/02/2010

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyJoi 04 Feb 2010, 09:30

Buna ziua, sunt noua pe acest forum desi urmaresc de multa vreme toate paginile ...De cateva zile piopawlu.net si flightradar24.com ofera detalii pe o zona mai extinsa in special deasupra U.K. si chiar a Braziliei uneori si deasupra aeroportului Sheremetyevo din Moscova , informatiile provin de la RB-uri de acolo. De ce nu apar si informatiile oferite de cele 2 RB-uri de la noi ?
Sus In jos
vic_atc
Flight Level 100
Flight Level 100

Numarul mesajelor : 175
Varsta : 40
Data de inscriere : 11/06/2008

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyJoi 04 Feb 2010, 11:58

Dana a scris:
.... De ce nu apar si informatiile oferite de cele 2 RB-uri de la noi ?

Vorbesti de lup si lupul la usa Smile

Anunt: radarul "Moara Vlasiei" poate fi vizualizat de astazi si prin http://radar-2.piopawlu.net . E inca in faza de test dar... sper sa nu fie probleme Smile

Numai bine!
Sus In jos
Dana
Airport Level
Airport Level

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyJoi 04 Feb 2010, 12:59

Multumim vic_atc !!!

Multa bafta in continuare ! Smile
Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

Numarul mesajelor : 3386
Varsta : 50
Localizare : Arad, LRAR
Data de inscriere : 30/04/2008

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyJoi 04 Feb 2010, 15:43

Super vestea!!!
Felicitari VIC!

Ramane doar partea de vest (a tarii) neacoperita... Sad
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Serbia spotter   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyJoi 04 Feb 2010, 23:21

Bună seara. Fac apel Bojan din Serbia.Vă mulţumim pentru că se poate şi din Serbia de est pentru a urmări aeronave peste radarvirtuel.Am semnat pe forumul dumneavoastră şi vreau să mulţumesc proprietarii de SBS-1 receptor.Am vedea doi receptoare din apropiere de Bucuresti.Poate nu scrie corect, dar eu fac prin programul de traducere.Îmi cer scuze.

Bojan from Pirot (Serbia)
Sus In jos
valavia
Administrator
valavia

Numarul mesajelor : 2881
Data de inscriere : 18/08/2008

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyJoi 04 Feb 2010, 23:38

Hello Bojan and welcome to Romanian Spotters. It is ok to write in English and I think that it is easier for you too.

Regards,

Vali
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Bojan   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyVin 05 Feb 2010, 00:13

Hi valavia,and thanks for the quick response.I love aviation and I spend a lot of time with the program radarvirtuel.I want to thank friends who have installed the SBS-1 receiver in the vicinity of Bucharest, and now I can track my aircraft over the region.I live in the town of Pirot 25km from the Bulgarian border. In this video clip where is my room listening and watching the planes. I have a radio station from the air band:
https://www.youtube.com/watch?v=CTQih9jjeC4
Thank you for your efforts that we enjoy in radarvirtuel picture. I am very happy.Sory for my english!
P.S. I informed colleagues to:
http://www.bgspotters.net/constructor.php
http://www.airserbia.com/
Regards
Bojan,Serbia
Sus In jos
shouriken
Administrator
shouriken

Numarul mesajelor : 3451
Varsta : 69
Data de inscriere : 16/04/2009

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyVin 05 Feb 2010, 07:26

De azi dimineata m-am alaturat si eu proiectului radar.piopawlu.net

Liviu
Sus In jos
Dana
Airport Level
Airport Level

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyVin 05 Feb 2010, 08:39

Multumim Liviu !
O veste buna pentru un inceput de zi ,
Multa bafta ! Smile
Sus In jos
Dana
Airport Level
Airport Level

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyDum 07 Feb 2010, 08:32

Le-am sugerat celor de la http://radar.piopawlu.net/ sa adauge siteului optiunea prin care sa putem schimba harta in Satellite si Hybrid. Pana acum era disponibila doar harta Terrain unde nu se puteau distinge detaliile de la sol, OTP cel putin nu se vedea deloc.
Se pare ca mi-au acultat sugestia si acum accesand "Preferences " putem alege ce tip de harta dorim Smile
Deasemenea mi-au spus ca siteul se va muta pe un nou server catre sfarsitul saptamanii viitore, pana atunci va fi functional in test pe vechiul server.
Enjoy it ! Smile
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: radarpiopawlu?   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 00:09

Please tell me that over http://radar-2.piopawlu.net/,see: arrival, departure and company?What is required to enter?What is required to enter?
Thanks!
Regards
Bojan Question
Sus In jos
Dana
Airport Level
Airport Level

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 19:27

Hi Bojan,
Because sometimes the airline name is to long, on the radar screen is always used a Callsign, each airline has a different Callsign. On radar.piopawlu.net go to Preferences - Plane tag and select” CS”. Unfortunately informations about the origin and destination of airplanes are not available for the moment. I hope that when they will move to a new server we will have more options available.
Good luck !
Sus In jos
aegean
Membru activ
aegean

Numarul mesajelor : 852
Localizare : LEMD
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyLun 08 Feb 2010, 20:11

Azi am surprins un avion de la Wizz Air Bulgaria in holding pentru Burgas...dar pana la urma s-au indreptat spre Sofia.

RadarBox - discutii - Pagina 6 Hold1

RadarBox - discutii - Pagina 6 Hold2a

RadarBox - discutii - Pagina 6 Diversiona
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyMar 09 Feb 2010, 00:20

Hi Dana,and thanks for the help.I typed this:
Line1-CS TYPE
Line2-REG ALT SQW
Another question, tell me why you sometimes lose their aircraft over radarvirtuel the receiver from Bucharest?
Regards
Bojan
Sus In jos
Dana
Airport Level
Airport Level

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 EmptyMar 09 Feb 2010, 09:03

There are many reasons why airplanes disappear from the map : radar range, antenna height and position, etc. But more details about this issues you can find from the owners of the radar boxes...
Best regards
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: RadarBox - discutii   RadarBox - discutii - Pagina 6 Empty

Sus In jos

RadarBox - discutii
Sus 
Pagina 6 din 22Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 22  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Intrebari - raspunsuri despre forum
» Strejnic Airshow, 12 mai - Discutii
» AN-2 la BALS
» AEROPORTUL IASI - STIRI - DISCUTII
» Air Force Unu (ROMAVIA/Boeing707-3K1C/YR-ABB)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Tehnica de spotting si de aviatie - Spotting Equipment and Skills-
Mergi direct la: