| Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 | |
|
+28cristi_avb atr_42_500 Griff adic felix shouriken Skywalker vishzu craft737 arianne eugen delu mihaiatanasie crokodilu electric hayabusa free_flow77 nicu1980 horizob Geo Balki gabyioio mariusoctavian1 Mengelaus airbusA380 Dylan laurus mckingtom 32 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
mckingtom Fotograf
Numarul mesajelor : 422 Varsta : 54 Localizare : Bern, Bucharest Data de inscriere : 27/02/2008
| Subiect: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Mier 02 Sept 2009, 21:23 | |
| O poza cu poveste: acum o saptamina si ceva linga autobuzul care ne duea la terminal, YR-BGG in retro livery si toata splendoarea lui. Entuziasmat si de articolul despre YR-BGG din revista Tarom (cu poze si de la colegi de-ai nostri spotteri!), scot aparatul si apas. Pina sa fac si al doilea cadru - tipete. La inceput am crezut ca a cazut cineva pe scara avionului, dar am inteles ca eu eram sursa profundei emotii de pe tarmac: Voce: "Alo, alo, nu e voie!!!" Eu: "Ce nu e voie?" Voce: "Fotografiatul interzis pe platforma!" Eu: "E prima data cind mi se spune asta pe Otopeni. In plus fac poze cu avioane, plane spotter, etc. De cind e interzis?!" Voce: "De cind lucrez eu la aeroport, adica de doi ani cel putin". Intre timp pusesem aparatul in geanta lui, si urcasem in autobuz, iar juma' de pasageri priveau la mine ca la un infractor. Penibil moment... | |
|
| |
laurus Flight Level 400
Numarul mesajelor : 403 Varsta : 30 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Mier 02 Sept 2009, 21:37 | |
| - mckingtom a scris:
- "E prima data cind mi se spune asta pe Otopeni. In plus fac poze cu avioane, plane spotter, etc. De cind e interzis?!"
pe OTP e interzis ca suntem mai cu mot . depinde si ce persoane prinzi. cand am plecat in anglia, am facut o droaie de poze aeronavei British fara a fi amenintat. La intoarcere, seara la ora 11 am fost atentionat cand am facut o poza cu blit de catre o domnisoara de-acolo cu paza.. iti dai seama, prindeam secretele otopeniului intr-o poza cu un amarat de aparat cu blit | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Mier 02 Sept 2009, 21:38 | |
| - mckingtom a scris:
- O poza cu poveste...
Si nu le-ai explicat in gura mare paxilor respectivi cam cum sta situatia in lumea asta in ceea ce priveste avioanele?!? Eu in locul tau o faceam...iar despre respectivul angajat, ce sa mai vorbim...daca avea 2 ani de cand era acolo probabil ca nici nu stia bine unde lucreaza si ce are de facut, dar ca-i fotografiatul interzis cum sa nu cunoasca! Bine ca ai facut o fotografie, poate-o vede cine trebuie sa le mai explice subordonatilor cam cum sta treaba pe aeroporturile din lumea larga pe care ei le bantuie 6 luni din 12 ...si tot degeaba! | |
|
| |
airbusA380 Flight Level 200
Numarul mesajelor : 215 Varsta : 34 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/03/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Mier 02 Sept 2009, 22:18 | |
| Stia ca e fotografiatul interzis dar cred ca daca il intrebai repede cum il cheama statea un pic pe ganduri... vorba cuiva din televiziune. | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Mier 02 Sept 2009, 22:24 | |
| Ce sa te mai miri. Astazi eram la debarcare cu un coleg de pe alta tura( ceva schimburi, ce stiu eu) si cand vede pe doi oameni facandu-si poze langa avion incepe sa se agite ca e interzis pozatul langa avion si alte alea. Am ramas masca, nu-mi venea sa cred ca colegi de ai mei scot asemenea ineptii. Ce sa mai, fiecare cum il apuca sau cum a invatat el ca e corect. | |
|
| |
mckingtom Fotograf
Numarul mesajelor : 422 Varsta : 54 Localizare : Bern, Bucharest Data de inscriere : 27/02/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Mier 02 Sept 2009, 22:38 | |
| Reguli nu ma indoiesc ca exista. Si pe aeroportul din Nice am fost atentionat ca am voie sa fac poze - o fi vreo regula francofona Nu cred ca un angajat este de acuzat ca urmeaza regulile companiei. E o stare de normalitate sa faci asta, desi reguli absurde ar putea fi trecute cu vederea atita timp cit nu produc pagube. Problema este ca se propaga, in continuare astfel de reguli care nu ajuta nimanui si, oricum, sint inutile din moment ce aplicabilitatea lor nu poate fi controlata, fiind imposibil. Interesant este ca in revista Tarom, la articolul despre YR-BGG, se multumea comunitatii noastre si altora pentru promovarea retrojet-ului pe Internet! (OK, nu Tarom conduce Aeroportul Otopeni, dar...). Avem de lucru la mentalitate, e clar | |
|
| |
mariusoctavian1 Membru activ
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/04/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Joi 03 Sept 2009, 06:13 | |
| Baieti si fete, din cite stiu eu,si cred ca stiu,in OTP,nu se pot fotografia filtrele de securitate SRI. Atit! Restul,sifon agenti si angajati de 2 bani! | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Joi 03 Sept 2009, 09:04 | |
| Nici in Cluj nu se pot fotografia filtrele ca sar vulturii pe tine imediat. mckingtom eu mai degraba as paria ca nu exista un regulament scris referitor la asa ceva. A intrebat unul pe un sef "Ba, se fotografiaza sau nu la noi?" , ala a spus ca nu si uite asa. Cel putin la Cluj sunt sigur ca am dreptate. In OTP o fi altfel ca sunt si avioane militare pe acolo? | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Joi 03 Sept 2009, 09:25 | |
| Una doua ne lovim de militari! Credeti ca ei au scris undeva negru pe alb ca-i pozatul avioanelor interzis....si eu imi inchipui scena respectiva exact cum a expus-o Mengelaus... Bine ca la LRCK ii baza NATO dar strainii pozeaza pe platforma fara nicio jena! Si mai si pun fotografiile pe JP si Airliners! Hai sa fim seriosi! Capii aviatiei militare is batuti....de soarta!!(unii dintre ei, nu toti pentru ca sigur au si ei minti luminate printre ei)! Ce sa le fotografiem?!? Trei Mig-uri si doua elicoptere vechi?!? Si cui sa dam pozele? Dusmanilor? Care din dusmani nu stiu bazele militare din Ro si de pretutindeni sau tehnica din dotare, vai de mama ei! In zilele astea in care cand cauti ceva mai degraba folosesti GoogleEarth-ul decat harta si faci zoom pana ajungi sa vezi pietrele de drum, astia isi tin avioanele militare la secret....Mi se face rau! | |
|
| |
mariusoctavian1 Membru activ
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/04/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Joi 03 Sept 2009, 09:34 | |
| 'In OTP o fi altfel ca sunt si avioane militare pe acolo?' Unitatea e la sud.Nici nu se pune problema.Poate RATus | |
|
| |
gabyioio Airport Level
Numarul mesajelor : 31 Varsta : 34 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 12/08/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Joi 03 Sept 2009, 09:48 | |
| pozatul interzis-niste absurditati. daca eu as vrea sa fur cine stie ce secrete de stat, as poza ca sa ma vada ei? cine vrea sa faca fotografii tot face, indiferent daca face cu camere spion sau cu mai stiu eu ce. asa minte ingusta numai la romani poti sa gasesti! cand am fost l tg mures, ca sa evit asemenea situatii am tinut aparatul atarnat de gat, cu obiectivul scos si cand nu se uita nimeni doar apasam. dar, recunosc, pozele nu ies intotdeauna asa cum trebuie | |
|
| |
Balki Moderator
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/10/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Joi 03 Sept 2009, 10:46 | |
| oare ei stiu de asta? http://www.bucuresti.com.ro/ dati la otopeni si p`orma bird`s eye... | |
|
| |
gabyioio Airport Level
Numarul mesajelor : 31 Varsta : 34 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 12/08/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Joi 03 Sept 2009, 10:59 | |
| se pare ca nu! nu cred ca au auzit vreodata de bing maps sau google earth
Ultima editare efectuata de catre dylan in Sam 05 Sept 2009, 06:52, editata de 1 ori (Motiv : unit 2 posturi consecutive; incearca sa folosesti butonul LINK din fereastra de editare) | |
|
| |
Geo Fotograf
Numarul mesajelor : 602 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Vin 04 Sept 2009, 23:17 | |
| | |
|
| |
horizob Fotograf
Numarul mesajelor : 829 Varsta : 36 Localizare : Hamburg Data de inscriere : 05/06/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Sam 05 Sept 2009, 01:41 | |
| WOW, Geo, ce poze faine! Arată foarte bine Herculesul. Şi îţi înţeleg perfect frustrarea privind Iak-40. Am observat că aparatele mai mici şi mai puţin pretenţioase cu privire la rulajul de aterizare (precum ATR) le cam bagă pe 08L. | |
|
| |
Geo Fotograf
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Sam 05 Sept 2009, 10:27 | |
| Multumesc Horatiu! Nu mai vazusem YAK40 de pe vremea cand le aveau in flota Hemus Air si Air Moldova. Nu cred ca are vreo legatura cu tipul de aeronava, am vazut pe 08L DC10 de la OMNI, 767-300 de la Delta, etc. Apropo de DC10 / Omni, cand am ajuns tocmai decola de pe 08R, iar seara pe la 8 a mai aterizat unul! Pfffff. | |
|
| |
nicu1980 Flight Level 100
Numarul mesajelor : 132 Varsta : 44 Localizare : ARGES Data de inscriere : 22/12/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Sam 05 Sept 2009, 12:59 | |
| | |
|
| |
free_flow77 Flight Level 200
Numarul mesajelor : 209 Varsta : 32 Localizare : Timisoara/South Bend Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Dum 06 Sept 2009, 05:09 | |
| - mckingtom a scris:
- O poza cu poveste: acum o saptamina si ceva linga autobuzul care ne duea la terminal, YR-BGG in retro livery si toata splendoarea lui. Entuziasmat si de articolul despre YR-BGG din revista Tarom (cu poze si de la colegi de-ai nostri spotteri!), scot aparatul si apas. Pina sa fac si al doilea cadru - tipete. La inceput am crezut ca a cazut cineva pe scara avionului, dar am inteles ca eu eram sursa profundei emotii de pe tarmac:
Voce: "Alo, alo, nu e voie!!!" Eu: "Ce nu e voie?" Voce: "Fotografiatul interzis pe platforma!" Eu: "E prima data cind mi se spune asta pe Otopeni. In plus fac poze cu avioane, plane spotter, etc. De cind e interzis?!" Voce: "De cind lucrez eu la aeroport, adica de doi ani cel putin".
Intre timp pusesem aparatul in geanta lui, si urcasem in autobuz, iar juma' de pasageri priveau la mine ca la un infractor.
Penibil moment...
Mi s-a intamplat acelasi lucru anul acesta prin aprilie...la fel de penibil si de frustrant (nam apucat nici acum sa fac tr si sa povestesc toate cele..). Am avut o cursa TSR-BGY-TSR (in aceiasi zi dus-intors) si cand a ajuns aeronava pe platforma am inceput sa o pozez din terminal...totul ok...cand ajung la scara avionului trag niste cadre si numa vad pe un nenea indreptandu-se spre scara...nu aveam cel mai mic dubiu ca eu eram tinta..."Daca ai facut vreo poza la motor in clipa asta sa stergi tot! Si sa imi arati ca ai sters! Nu ai voie sa faci poza la motoarele aeronavelor."...deschid folderu...sterg ce dorea nenea...ii arat...inchid si zic "gata am sters"..fara sami dau seama ca motoarele apar si in pozele ce leam facut din terminal nenea se rasteste din nou..."auzi? sunt fotograf profesionist, nu ma iei tu peste picior. deschide din nou si aratami ultimele poze si stergele! (totul pe un ton ridicat si insuportabil). Am sters tot ce aparea cu motor pe rand si apoi a aparut o poza numai cu botul...si acolo sa oprit nenea "Asa ai voie sa faci poze, nimic cu motor!"...dar de uitat mai departe dupa poza "normala" nu sa uitat...unde mai erau poze cu avionu pe platforma si unele chiar doar cu motoarele...Deci da...cam asa stau lucrurile pe la noi...M-am simtit si eu ca ultimu infractor si toti erau cu ochii pe mine ca vai doame daca aparatu e umpic mai mare decat compactele imediat se sperie toti:\...Si ultima chestie..nenea urca pe scari spre o stewardesa..nimic special...urc scarile...si numa aud stewardesa "nu ai voie sa faci poze in aeronava, sa il tii inchis"....asta ne este tara si cultura fratilor...daca nu e cu scandal nu suntem noi! | |
|
| |
hayabusa Membru activ
Numarul mesajelor : 904 Varsta : 41 Localizare : Lost Haven - Oradea Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Dum 06 Sept 2009, 20:25 | |
| - Citat :
- https://2img.net/r/ihimizer/img210/5260/igp2584.jpg
Toate sunt US-Airforce acele C130? | |
|
| |
Geo Fotograf
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Dum 06 Sept 2009, 20:59 | |
| - hayabusa a scris:
-
- Citat :
- https://2img.net/r/ihimizer/img210/5260/igp2584.jpg
Toate sunt US-Airforce acele C130? Exact! Aterizasera cu o zi in urma, sa fi fost pe putin 5, 6. | |
|
| |
electric Membru activ
Numarul mesajelor : 1166 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Dum 06 Sept 2009, 21:11 | |
| le-am vazut si eu, au trecut peste Ciolpani, erau cam jos. ma rog, 400m. | |
|
| |
crokodilu Membru activ
Numarul mesajelor : 625 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/11/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Dum 06 Sept 2009, 23:29 | |
| - free_flow77 a scris:
- ..M-am simtit si eu ca ultimu infractor si toti erau cu ochii pe mine ca vai doame daca aparatu e umpic mai mare decat compactele imediat se sperie toti:\...Si ultima chestie..nenea urca pe scari spre o stewardesa..nimic special...urc scarile...si numa aud stewardesa "nu ai voie sa faci poze in aeronava, sa il tii inchis"....asta ne este tara si cultura fratilor...daca nu e cu scandal nu suntem noi!
Pai ia-ti compacta si se rezolva situatia. | |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Dum 06 Sept 2009, 23:52 | |
| In legatura cu regulile privind fotografiatul ... ati incercat vreodata sa faceti poze in metrou? Era sa iau bataie de la un bodyguard de pe un "Bombardier" cand m-a vazut ca folosesc ... telefonul, nu Canon-ul. Cred ca daca nu ma faceam mielusel ramaneam si fara ciuf si fara telefon. Asa ca ... ziceti merci ca ati scapat cu viata, ca doar avionul nu e metrou! | |
|
| |
crokodilu Membru activ
Numarul mesajelor : 625 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/11/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Lun 07 Sept 2009, 00:04 | |
| - mihaiatanasie a scris:
- In legatura cu regulile privind fotografiatul ... ati incercat vreodata sa faceti poze in metrou? Era sa iau bataie de la un bodyguard de pe un "Bombardier" cand m-a vazut ca folosesc ... telefonul, nu Canon-ul. Cred ca daca nu ma faceam mielusel ramaneam si fara ciuf si fara telefon. Asa ca ... ziceti merci ca ati scapat cu viata, ca doar avionul nu e metrou!
Bombardier astia nu faceau si avioane? Or fi mostenit apucaturile. Cred ca de plictiseala incerca si el sa mai iasa din monotonie cu ceva nou. Sau poate ca ai pozat motorul, ceea ce este complect interzis. De unde stia el ca faci poze cu telefonul? Pe de alta parte o fi considerat-o jignire: "Faci poza la bombardier cu telefonu? Doar cu DSLR." | |
|
| |
horizob Fotograf
Numarul mesajelor : 829 Varsta : 36 Localizare : Hamburg Data de inscriere : 05/06/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 Lun 07 Sept 2009, 00:35 | |
| La multe intrări în metroul din Bucureşti sunt semne cu fotografiatul şi filmatul interzis. Chiar şi complexul studenţesc Regie este împânzit cu semne care interzic fotografiatul şi filmatul, cu toate că sunt instalate zeci de camere de supraveghere pe cămine şi stâlpi. Sau poate chiar din această cauză... În orice caz: Fotofobia cuprinde România! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 | |
| |
|
| |
| Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda / Otopeni) - Septembrie 2009 | |
|