ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Obiective Canon

In jos 
+9
Fireteanu Horia
alexandrumih
codrutz
hayabusa
Boeing777-300
ranajume
nrares
valavia
Dylan
13 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Dylan
Moderator
Dylan

Numarul mesajelor : 4876
Varsta : 53
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 07:42

Baieti am si eu o rugaminte la cei care va pricepeti mai bine:
As vrea sa mai iau un obiectiv pentru 450D-ul pe care-l am si am gasit o gramada de site-uri cu vanzari de obiective Canon sau compatibile Canon. Ar fi multe variante dar m-am oprit la doua dintre ele. Ce spuneti?

SIGMA 70-300mm pentru Canon (Telephoto, 70-300mm, f/4.0-5.6, Autofocus, DG, Macro) - 628,61 RON

CANON 75-300mm - Telephoto EF, 75-300mm, f/4.0-5.6 III, Autofocus - 873,16 RON

Se poate "merge" si pe varianta second hand?
Sus In jos
valavia
Administrator
valavia

Numarul mesajelor : 2881
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 18/08/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 10:12

Cata, eu unul nu iti recomand acele doua obiective pt ca nici unul dintre ele nu are IS (stabilizator de imagine) care este foarte necesar pentru distante focale de peste 100mm. Asadar, daca vrei sa iti iei un astfel de obiectiv, recomadarea mea este acesta http://www.emag.ro/obiective/obiectiv-canon-ef-70-300-f-4-56-is-usm--pAC0345B003AA (incearca sa il cauti pe site la F64 sau Vexio, mie de la munca doar emag imi mere) dar pretul este cam prohibitiv ce e drept....oricum daca vrei un sfat prietenesc.....schimba-l cu un Nikon Razz (body e mai scump dar obiectivele mei ieftine si, cel putin la obiectivele pe care ni le permitem noi, sticla imi pare mai buna decat la Canon)
Sus In jos
nrares
Flight Level 100
Flight Level 100
nrares

Numarul mesajelor : 102
Varsta : 54
Localizare : Cluj-Napoca RO, Crema IT
Data de inscriere : 11/08/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 11:12

Eu ti-as sugera altceva. Obiectiv Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro pentru Canon EOS chiar face toti banii. Iar de diferenta pana la pretul unui obiectiv Canon poti cumpara un trepied.

http://f64.ro/det.php?id=416&pid=4238
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 11:52

valavia a scris:
[...].....schimba-l cu un Nikon [...]
Vali, crezi mai pot sa-l dau chiar daca e luat in octombrie anul trecut?!? Asa de luat un Nikon, e foarte usor, chiar daca astia "le pazesc" in magazine Razz Ideea e ca imi trece pofta de poze pana reusesc sa-l vand pe asta.

nrares a scris:
Obiectiv Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro
vad ca nici asta n-are IS, ceea ce pentru ce vreau sa fac eu cu el, e cam deranjant...Iar ca sa umblu in permanenta cu trepiedul dupa mine pentru fotografii pe aerodrom, la fel. Btw trepied am luat odata cu aparatul, un Konig WT3512 si deocamdata sunt multumit de el.

Trebuie sa mai studiez. Multam frumos deocamdata, baieti! Trebuie sa rezolv problema asta intr-un fel sau altul...

Ultima editare efectuata de catre dylan in Lun 02 Mar 2009, 14:14, editata de 1 ori
Sus In jos
ranajume
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 42
Varsta : 56
Data de inscriere : 19/03/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 12:16

In primul rand nu iti recomand obiective Sigma pentru Canon. Vei avea surprize cand schmbi body-ul si vei vedea ca nu mai merge obiectivul. Daca nu te intereseaza acest aspect atunci mergi pe ce este mai eftin.

Am avut 75-300 prima versiune, fara USM. Am fost destul de multumit dar este relativ soft la capatul de 300 mm. Daca nu te deranjeaza ca este soft este o alegere foarte buna.

Stabilizarea de imagine este grozava si face toti banii, daca ii ai, si din acest punct de vedere merita obiectivul canon 70-300 IS mai ales ca este si mult mai bun optic.

Eu am numai obiective SH. Am inceput cu un 75-300, dupa aia un 17-85, un 70-200 F4, un 50 f1.8 si acum un 70-200 f4 IS. Exista o doza de risc la achizitia SH dar eu cred ca merita daca esti atent cand cumperi si de la cine cumperi. Diferenta de pret poate fi decisiva. La f64 un 70-300 IS este 2487 lei. SH este 1700......
Sus In jos
Boeing777-300
Fotograf

Numarul mesajelor : 857
Localizare : Macondo
Data de inscriere : 02/12/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 14:59

nu iti recomand 75-300mm de la Canon. a fost un obiectiv cu probleme.
arunca un ochi pe 55-250mm IS, daca vrei ceva la un pret decent si o calitate ok.
Sus In jos
ranajume
Airport Level
Airport Level

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 15:30

ce probleme are 75-300 de la canon? Poti sa dai ceva explicatii?
Sus In jos
Boeing777-300
Fotograf

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 15:38

ranajume a scris:
ce probleme are 75-300 de la canon? Poti sa dai ceva explicatii?

raspunsul la intrebarea ta se afla la o lungime de un search, pe google.
http://www.the-digital-picture.com/reviews/Canon-EF-75-300mm-f-4-5.6-IS-USM-Lens-Review.aspx
Sus In jos
ranajume
Airport Level
Airport Level

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 16:11

Nu ai facut decat sa subliniezi ce am spus mai sus respectiv ca la capatul "tele" este soft. Pe langa asta eu nu vorbeam de 75-300 IS ci de cel fara stabilizare.
Un obiectiv are probleme cand in mod constant sunt erori de aliniere la un numar mare de exemplare, de exemplu, nu cand este soft.
Sus In jos
hayabusa
Membru activ
hayabusa

Numarul mesajelor : 904
Varsta : 41
Localizare : Lost Haven - Oradea
Data de inscriere : 30/03/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 17:06

Canon EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM

Daca tot dai un ban, macar cumperi ceva de calitate, banii ii dai odata pe un obiectiv nu in fiecare an. Razz
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 17:14

ca sa fiu rau, ia-ti unul din asta

http://f64.ro/det.php?id=416&pid=5630

merje si pentru poze normale si pentru vazut avioane. are si IS, face poze suficient de bune (pentru mine). dezavantajul ca e putin mai scump...
Sus In jos
Boeing777-300
Fotograf

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 02 Mar 2009, 17:24

Eu am avut canon si am incercat cateva obiective.
Sigma sunt mai ieftine (am cumparat si eu unul, atras de pretul mic) insa sunt slabute. Eu, unul, nu am fost multumit de el. De la Canon, eu am folosit 55-255mmIS care era ok ptr cat platesti pe el. Daca vrei sa ai totusi calitate poti cumpara un 70-300mm IS USM. Asta e un super obiectiv, pe care l-am incercat si ma pregateam sa-l cumpar insa am trecut pe nikon.
70-300mmIS USM are si o varianta mai scumpa DO, care este compacta. Obiectivul este mai mic, insa platesti mai mult ptr el. Eu unul as fi optat ptr cel de dimensiuni normale.
http://www.dpreview.com/news/0401/04012902canon70300do.asp

am mai spus aici, daca aveti posibilitatea, cumparati din State, caci sunt mai ieftine.
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyDum 29 Mar 2009, 18:57

eu am un fix: tre' sa-mi iau obiectiv !!! Smile
au astia la media galaxy doua tipuri de obiective:
ef-100-300 la 18 mil si ef-75-300 la 15 mil
ce sfaturi imi dati, avand in vedere ca n-am luat canon-ul asta si deci nici obiectivul pentru a face poze la aniversarile de familie sau gratare ci DOAR pentru avioane?
Sus In jos
hayabusa
Membru activ
hayabusa

Numarul mesajelor : 904
Varsta : 41
Localizare : Lost Haven - Oradea
Data de inscriere : 30/03/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyDum 29 Mar 2009, 20:38

Uite cum faci, mergi la magazin le incerci ambele il rogi pe tanar ca nu poti sa iti dai seama de calitate etc, sa vina cu tine in spatiu deschis afara, si la sf ii spui ca nu e ce cauti. Dupa ce l-ai filat pe cel care iti place, il dai comanda de pe f64 Razz
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 30 Mar 2009, 00:33

hayabusa a scris:
Uite cum faci..[...]
Da! Multam fain, Haya! Ideea era ca as vrea sa-mi spuneti care din obiective ar fi mai potrivit pentru ce as vrea sa fac eu...figuri prin magazine cu vanzatorii sau mai ales cu vanzatoarele fac de cand ma stiu Cool dar asta in momentul de fata nu ma ajuta decat ca "data statistica" Razz
Sus In jos
ranajume
Airport Level
Airport Level

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 30 Mar 2009, 15:07

Din punct de vedere optic cele doua obiective mentionate sunt cam la fel.
75-300 este mai versatil dpdv al focalei si este mai ieftin.
100-300 are USM adica focalizare rapida si precisa dar este mai scump si are plaja mai mica de focala.
Eu am avut 75-300, prima varianta, si am fost foarte multumit de el, in ciuda criticilor si intre cele doua de mai sus tot 75-300 aleg, in continuare.
Sus In jos
codrutz
Fotograf
codrutz

Numarul mesajelor : 447
Varsta : 42
Data de inscriere : 09/08/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyMier 08 Apr 2009, 18:01

mai asteapta si strange din dinti si ia un obiectiv adevarat! nu vei regreta, crede-ma. Este mult mai logic sa iei un aparat ceva mai limitat tehnologic decat sa faci compromisuri la optica. Optica trebuie sa tina o viata intreaga si daca faci o alegere buna, nu vei mai fi tentat niciodata de altceva.

Sincer un obiectiv la 1000-1200usd nu mi se pare teribil de costisitor, atata timp cat esti dispus sa astepti nitel. Ti-as recomanda un fix de 300, f/4 L IS, pe numele sau. Este shhaaaarrrpppp cum nu am mai vazut nimic, in aceeasi liga cu 50-ul fix, culoarea specifica L, este rapid, poate fi folosit si complet deschis (cunoaste o imbunatatire foarte subtila pana la f/5.6 dupa care este liniar pana la difractie), suporta si un extender de 1.4X care te duce pana la un frumusel 420mm f/5.6 stabilizat.

Eu folosesc o jucarie din asta si vreau sa-ti spun ca este un vis! A!.. si am uitat... face focus la 1.5m, e in stare sa-ti umple cadrul cu un fluture, un pseudo-macro de o profunzime de camp incredibil de mica.

Un alt aspect... 450d-ul are un senzor dens, foarte dens chiar. Un astfel de senzor iti va arata fiecare hiba a opticii, eu iti recomand ceva care sa tina pasul cu fotodioda, saraca, e cam mica ea.

Zoom-urile amintite mai sus, nu mai stiu daca era un 90-300 sau 75-300, dar am facut un test cu el complet deschis la 5.6 si am pozat un stalp cu un indicator auto de trafic, aberatiile cromatice au scos stalpul verde de-a dreptul.

La f/8 mai toate se comporta bine si, daca intr-adevar te intereseaza doar spottingu', eu zic sa te bagi la un fix cu optica adevarata, uita de zoom.
Sus In jos
alexandrumih
Flight Level 100
Flight Level 100

Numarul mesajelor : 194
Varsta : 37
Data de inscriere : 01/11/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyDum 12 Apr 2009, 17:51

Salut! Ma intereseaza si pe mine foarte mult un teleobiectiv cu focala mare, la un pret mic. Am gasit pe la diverse magazine de vechituri obiective de pe aparate vechi, la aprox 350 ron, cu focala de 300mm. Adaptorul mai costa si el 100 ron, deci ajung la 450 ron pentru un obiectiv vechi cu 300 mm. Am gasit si acest site

http://www.opteka.com/index.asp

Ce parere aveti?
Sus In jos
codrutz
Fotograf
codrutz

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyMar 14 Apr 2009, 12:32

alexandrumih a scris:
Salut! Ma intereseaza si pe mine foarte mult un teleobiectiv cu focala mare, la un pret mic.

Contradictie in termeni scratch

Evident, fiecare trebuie sa-si faca un calcul in care sa includa cele mai uzuale aplicatii in care doreste sa foloseasca obiectivul, un plan al veniturilor pe termen scurt si lung, sa ia in considerare daca vreodata va upgrada body-ul, samd.

Diafragma nativa...un parametru extrem de important. De cele mai multe ori, vei trage la f/8 si vei avea destula lumina pentru asta... dar nu mereu. In ultimii doi ani, pe parcursul a 6 demonstratii aeriene, "rata" de soare a fost 50/50. Adica numai in jumatate din ocazii mi-am permis f/8.

Thunderbirds la Kogal a fost de 5.6. Kecskemet 2008 a fost de 5.6. Clinceni 2009 a fost si el de 5.6. Incerc doar sa atrag atentia celor interesati de o asemenea achizitie, cei mai multi membri ai forumului, poate si vizitatori, interesati de o asemenea achizitie probabil vor arunca o ocheada pe aici: In acest domeniu, in care se combina optica si electronica, poti considera pretul ca fiind parametrul principal care-ti descrie performantele de care te vei bucura.

Cu alte cuvinte, cat dai, atata face, este un adevar neplacut pentru majoritatea. Nu exista "kill deals" sau cine stie ce chilipir camuflat prin vreo oferta veche, sau cine stie ce obiectiv ieftin si bun. Exista, mai degraba, categorii de pret, cam atat.

Ar mai fi un aspect... optica de performanta e importanta atunci cand printezi fara crop, daca le cropuiesti dupa care aplici reductii bicubice pana la un 800/533 ca sa le afisezi pe web, cred ca orice obiectiv is va face treaba fara griji. Pe de alta parte, eu unul nu as folosi un DSLR ca sa afisez pe web doar.

Oricare ar fi situatia care descrie fotograful insa, cred ca viitorul achizitiilor sale este aspectul care ar trebui sa joace rolul cel mai important cand considera un obiectiv nou. Cu alte cuvinte, gandeste-te bine: te vezi schimband acest aparat pana la sfarsitul vietii, te vezi vreodata dorind ceva mai mult? Daca da, ia ceva bun. Daca nu, dar mai ales daca esti absolut sigur ca nu, ia ceva care doar sa-si faca treaba.

Boeing777-300 a scris:
Daca vrei sa ai totusi calitate poti cumpara un 70-300mm IS USM. Asta e un super obiectiv, pe care l-am incercat ...
ummm.... nu, deci nu. Uite de ce nu: aici. Nu scapi de aberatii cromatice nici la f/8 si, chiar si la f/8, arata mai prost decat un fix complet deschis. Ar trebui sa dea de gandit.

Asta e, impartasim o pasiune ce creeaza dependenta, cauzata in mod sigur de serotonina eliberata in organism cu fiecare descarcare de fotografii din aparat lol!
Sus In jos
Fireteanu Horia
Flight Level 100
Flight Level 100
Fireteanu Horia

Numarul mesajelor : 100
Varsta : 29
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/09/2009

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 28 Dec 2009, 17:10

codrutz a scris:
alexandrumih a scris:
Salut! Ma intereseaza si pe mine foarte mult un teleobiectiv cu focala mare, la un pret mic.

Contradictie in termeni scratch

Evident, fiecare trebuie sa-si faca un calcul in care sa includa cele mai uzuale aplicatii in care doreste sa foloseasca obiectivul, un plan al veniturilor pe termen scurt si lung, sa ia in considerare daca vreodata va upgrada body-ul, samd.

Diafragma nativa...un parametru extrem de important. De cele mai multe ori, vei trage la f/8 si vei avea destula lumina pentru asta... dar nu mereu. In ultimii doi ani, pe parcursul a 6 demonstratii aeriene, "rata" de soare a fost 50/50. Adica numai in jumatate din ocazii mi-am permis f/8.

Thunderbirds la Kogal a fost de 5.6. Kecskemet 2008 a fost de 5.6. Clinceni 2009 a fost si el de 5.6. Incerc doar sa atrag atentia celor interesati de o asemenea achizitie, cei mai multi membri ai forumului, poate si vizitatori, interesati de o asemenea achizitie probabil vor arunca o ocheada pe aici: In acest domeniu, in care se combina optica si electronica, poti considera pretul ca fiind parametrul principal care-ti descrie performantele de care te vei bucura.

Cu alte cuvinte, cat dai, atata face, este un adevar neplacut pentru majoritatea. Nu exista "kill deals" sau cine stie ce chilipir camuflat prin vreo oferta veche, sau cine stie ce obiectiv ieftin si bun. Exista, mai degraba, categorii de pret, cam atat.

Ar mai fi un aspect... optica de performanta e importanta atunci cand printezi fara crop, daca le cropuiesti dupa care aplici reductii bicubice pana la un 800/533 ca sa le afisezi pe web, cred ca orice obiectiv is va face treaba fara griji. Pe de alta parte, eu unul nu as folosi un DSLR ca sa afisez pe web doar.

Oricare ar fi situatia care descrie fotograful insa, cred ca viitorul achizitiilor sale este aspectul care ar trebui sa joace rolul cel mai important cand considera un obiectiv nou. Cu alte cuvinte, gandeste-te bine: te vezi schimband acest aparat pana la sfarsitul vietii, te vezi vreodata dorind ceva mai mult? Daca da, ia ceva bun. Daca nu, dar mai ales daca esti absolut sigur ca nu, ia ceva care doar sa-si faca treaba.

Boeing777-300 a scris:
Daca vrei sa ai totusi calitate poti cumpara un 70-300mm IS USM. Asta e un super obiectiv, pe care l-am incercat ...
ummm.... nu, deci nu. Uite de ce nu: aici. Nu scapi de aberatii cromatice nici la f/8 si, chiar si la f/8, arata mai prost decat un fix complet deschis. Ar trebui sa dea de gandit.

Asta e, impartasim o pasiune ce creeaza dependenta, cauzata in mod sigur de serotonina eliberata in organism cu fiecare descarcare de fotografii din aparat lol!
Salut!
De curand mi-am cumparat un canon eos 1000d cu kit-ul care include un obiectiv EFS 18-55mm care totusi penrtru spotting de rutina este slab .....e bun pt spotting normal dar totusi as vrea si eu parerea voastra in achizitionarea unui nou obiectiv destul de bun si nu foarte scump
Multumesc ! cheers
Sus In jos
crokodilu
Membru activ

Numarul mesajelor : 625
Varsta : 47
Data de inscriere : 19/11/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyLun 28 Dec 2009, 20:54

Fireteanu Horia a scris:
...spotting de rutina...
Ce intelegi prin asta?
Sus In jos
http://valistoica.blogspot.com
Fireteanu Horia
Flight Level 100
Flight Level 100
Fireteanu Horia

Numarul mesajelor : 100
Varsta : 29
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/09/2009

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyMar 29 Dec 2009, 11:28

crokodilu a scris:
Fireteanu Horia a scris:
...spotting de rutina...
Ce intelegi prin asta?
scuze vroiam sa scriu avioane in zbor ...dar ma gandeam la cuvantul ala cand am scris
Sus In jos
codrutz
Fotograf
codrutz

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyMar 29 Dec 2009, 13:04

Fireteanu Horia a scris:

De curand mi-am cumparat un canon eos 1000d cu kit-ul care include un obiectiv EFS 18-55mm care totusi penrtru spotting de rutina este slab .....e bun pt spotting normal dar totusi as vrea si eu parerea voastra in achizitionarea unui nou obiectiv destul de bun si nu foarte scump
Multumesc ! cheers

optiunea1
Canon EF 100-400 4.5-5.6 L IS
avantaje: plaja mare de focale, focala maxima e generoasa, calitate L, stabilizare optica 2 diafragme
dezavantaje: un pic soft la capatul lung (dar acolo il vei folosi cel mai des), zoom-ul push-pull iti macina garnitura de frictiune si va sfarsi mancata de tot, dezlocuieste o masa mare de aer si trage praf in el, devine foarte repede 5.6 cam de la 220mm incolo.

optiunea2:
Canon EF 70-200 F/4 L IS
avantaje: sharp ca un nebun, chiar si complet deschis - ai F/4 utilizabil, stabilizare optica 2 diafragme, acopera gama focala cea mai des utilizata, il poti folosi la mai multe chestii, suporta extender de 1.4 care te duce la o calitate moderata cu 320mm
dezavantaje: un pic cam scurt de spotting, pretul sa zic cam mare pt 200mm

optiunea3:
Canon EF 300 F4 L IS
avantaje: cel mai sharp pe care am pus mana in viata mea chiar si complet deschis, stabilizare optica 2 diafragme, suporta extender de 1.4 care te duce la un frumos 420mm de 5.6 stabilizat
dezavantaje: fix - va trebui sa-ti folosesti picioarele

Toate se incadreaza intre 1200-1400 usd. Daca resuesti sa nu te simti inhibat de asemenea preturi, eu le recomand pe astea. Crede-ma, n-ai sa regreti nici unul de mai sus.

Acum ti se va parea ca 300mm sunt suficienti fiindca le simti lipsa. Eu zic sa plusezi. Cu 200mm, pe crop, reusesc sa umplu imaginea cu un avion de vanatoare din profil in decolare cand e in dreptul meu la un miting. Cu 300 m-as baga la desprinderi/aterizari. Daca vrei instantanee din evolutie/ruta samd uite-te la 400 minim.

Si arunca, te rog, obiectivul de kit.

Glumesc, nu-l arunca.

Fa-l scrumiera.

Glumesc. Sper sa fiu de ajutor si sa nu supar pe nimeni jocolor
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyMar 29 Dec 2009, 15:46

codrutz a scris:

Glumesc, nu-l arunca.

Fa-l scrumiera.

Glumesc. Sper sa fiu de ajutor si sa nu supar pe nimeni jocolor

Hmmmmm, cu asta ai spus adevarul si numai adevarul despre cel mai indicat mod de a folosi un Canon!!!! Glumesc, mie mi-a placut, in gama mai usurel cu pretul, Canon 70 (sau 75)- 300 varianta cu Stabilizare, mi s-a parut excelent.
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

Numarul mesajelor : 4083
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 23/06/2008

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon EmptyMar 29 Dec 2009, 18:38

codrutz a scris:

Toate se incadreaza intre 1200-1400 usd.

Iti dai seama cum face taica'su cand ii spune copilul de 14 ani: Tati tati, am gasit obiectivul perfect si nu e decat 1200 usd ... Smile
Sus In jos
Continut sponsorizat

Obiective Canon Empty
MesajSubiect: Re: Obiective Canon   Obiective Canon Empty

Sus In jos

Obiective Canon
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Ajutor in alegerea unui aparat
» Inchiriere obiective
» Link - Comparatii intre obiective
» Canon 100-400 mm 4.5-5.6 IS USM
» canon eos 5d mark II

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Tehnica de spotting si de aviatie - Spotting Equipment and Skills-
Mergi direct la: