A fost numai o excursie de weekend, doua zile la Londra. Am plecat vineri dimineata (23 ian) si m-am intors duminica noaptea (25 ian), singurul zbor care a fost pe lumina a fost FCO - LHR dar nu am prins loc la geam, asa ca nu am avut ocazia de pozat din aer.
Nu am un termen de comparatie, pentru ca a fost prima mea calatorie cu un avion de pasageri, dar experienta cu Alitalia a fost pozitiva din punctul meu de vedere.
Primul zbor a fost la 0605 si a fost efectuat de AirOne in numele Alitalia cu o aeronava 737-400.
Legatura de la FCO a fost la 0935. Numai bun timpul dintre astea doua leg-uri pentru ceva poze. Aeronava trebuia sa fie Airbus 321 dar dintr-un motiv oarecare a fost un Airbus 319, tot Alitalia.
La intoarcere am plecat cu oarecare intarziere de pe LHR cu A321 (de inteles, fiindca aeroportul a fost aglomerat duminica seara - pt plecare avioanele asteptau pe doua taxi-way-uri paralele intrarea la pista si la un moment dat am numarat peste 10 avioane in coada, multe in categoria Heavy: A340, B777, B747. Desi am plecat cu 40 min intarziere si am avut headwind pe doua treimi din traseu, am ajuns decat cu 10 min intarziere la FCO. Ultimul leg a fost tot cu AirOne, tot cu 737-400.
In afara de plecarea de la LHR toate au fost la timp, si zborurile au decurs fara incidente. Acum si ceva poze:
motorul stanga de la 737-400 al AirOne
767-300ER Alitalia
Airbus 330-200 SriLankan Airlines
Airbus 320 Alitalia
747-400 Thai Airlines
Roma Fiumicino Poarta C21
Airbus 340-300 Cathay Pacific
Roma Fiumicino railway. Asta se vedea de la locul de imbarcare prin portile C20 si C21
si cateva poze din Londra...
Autoritatea Aeronautica Civila Britanica
Big Ben pozat de pe podul Waterloo
Tot de pe podul Waterloo, de data asta pozat catre Est. Cladirea mare care se vede este catedrala Sf. Paul
Big Ben
Piata Trafalgar
London Eye
HMS Belfast
Tower Bridge