|
| SUA, de la Los Angeles la New York | |
|
+5atr_42_500 autovlad strainu alexxxxx TheAce 9 participanți | Autor | Mesaj |
---|
TheAce Airport Level
Numarul mesajelor : 67 Data de inscriere : 17/02/2009
| Subiect: SUA, de la Los Angeles la New York Vin 11 Apr 2014, 14:09 | |
| Acest trip a avut loc la sfarsitul lui august 2013. Este a 4-a mea excursie in SUA, prima cand am ajuns pe coasta de vest. Din pacate am avut doar o saptamana pe care am impartit-o intre LA si LV iar dupa aceea inca o saptamana in zona DC-NY. La dus am fost cu Alitalia, cel mai lung drum al meu, 14h30 de la Roma la Los Angeles. In fine, imi facusem incalzirea in anii trecuti cu drumuri un pic mai scurte pana in Miami sau Cancun. Pana la Roma am fost cu A319 si peste ocean cu B777. Serviciile Alitalia au fost OK, partea de transit de pe Fiumicino fiind mai neplacuta (cozi mari la control bagaje, o singura toaleta si aia inchisa pentru curatenie, caldura mare etc) Ne-am ridicat masina din LAX urmand sau o predam la LAS. Am platit 188 USD cu tot cu asigurari. Coada la Dollar a fost apreciabila (Cam 2h30) dar masina, un Ford Focus, impecabila. Am oprit mai intai la un BestBuy sa ne luam un SIM (H2O Wireless) cu date si voce care parerea mea este ca este cam obligatoriu ca sa te descurci cu transportul si la un supermarket sa ne luam apa&co. Am avut un gps cu IGO iar pe telefon, pe langa Google Maps, diverse aplicatii pentru gasit parcare (iti zice unde-i liber si cel mai ieftin sa parchezi pentru intervalul dorit) cat si pentru rutele de transport in comun. Am ajuns la hotel. Am stat la Travelodge Hollywood-Vermont, la 2 statii de metrou de Walk of Fame. A fost vreo 80 USD/noapte cu MD si parcare. A doua zi am luat-o cu masina spre Griffith Observatory, frumos ca si punct de belvedere cat si de vizitat (gratis, foarte educativ, mai ales pentru copii). Dupa observator am luat-o pe Mulholland Drive, o sosea celebra care urmareste Hollywood Hills fiind mentionata in numeroase filme, seriale, melodii sau carti. Pe aici sunt si multe dintre cele mai scumpe proprietati din lume. Cum vederea este totul, de multe ori se construieste pe piloni, fix pe marginea prapastiei. Am iesit de pe Mulholland aproape de Getty Center un muzeu cu arhitectura moderna, gradini si privelisti frumoase. Masina o lasi intr-o parcare enorma construita pe vreo 8 niveluri. Intrarea la muzeu e gratis, parcarea costa 15 dolari/zi. De la parcare iei un funicular care te duce sus pe deal pana aproape de intrarea in muzeu. Cum era deja ora pranzului In muzeu sunt evident si cateva opere ale marilor artistii, cel mai adesea achizitionate de fundatie. In fine, la acest capitol nu se compara cu marile muzee europene. Poate nici macar cu cele mijlocii. Aici, principala atractie este muzeul propriu-zis, atmosfera, multiplele tururi gratuite. In zare nu se vede un tsunami, doar fog deasupra oceanului. I101, zicea un ghid ca atunci cand e aglomerata, e cea mai mare parcare din US Sunt 8 astfel de pietre mai speciale raspandite in tot complexul, fiecare dedicata de arhitect (Richard Meier) unei persoane. Cica doar persoana respectiva stie ca i-a fost dedicata, deci e posibil sa fi dedicat aceeasi piatra si la 10 persoane ) Simetria a fost importanta pentru Richard Meier, fiind evidenta in multe alegeri arhitecturale. Si inapoi la funicular. Am luat-o spre Malibu Beach. Aici se afla si Getty Villa, inrudita evident cu Getty Center doar ca am ajuns prea tarziu sa o mai vizitam. Am parcat la un centru comercial si am luat-o pe plaja. Fogul destul de puternic contribuia la o atmosfera foarte chilled. Superb! Am ajuns pana la Malibu Pier, fiecare beach comunity are cel putin unul. Ne despartim cu greu de Malibu si o luam pe Pacific Coast Hwy (cunoscuta si ca Route 1) spre Santa Monica. Pozele de noapte nu mi-au iesit bine asa ca nu pun prea multe. Santa Monica Pier cunoscut ca si capatul Route 66, mult mai mare si mai comercial decat cel din Malibu. Are si un mini parc de distractii. A doua zi am lasat masina in parcarea hotelului si am luat metroul spre Downtown LA. Union Station, gara frumos restaurata: Ne-au fost de ajutor tipii de la informatii. Am iesit din gara si am luat-o spre Olvera Street parte a districtului istoric El Pueblo de Los Ángeles. La sfatul celor de la informatii din gara am mers la primarie, unde se poate urca gratuit la ultimul nivel pentru o panorama frumoasa. Walt Disney Concert hall, superba arhitectura. Au, evident si diverse tururi gratuite. Noi nu l-am prins pe cel cu ghid si ne-am multumit cu un audio-ghid. O piata cu multe restaurante etnice. Daca vreti sa filmati in LA Bradbury Building, cea mai veche cladire comerciala din Downtown LA. A aparut in multe filme: Blade Runner, Lethal Weapon etc Roxie Theatre, a aparut si ea in multe filme. Din Downtown LA am luat un autobuz spre Venice Beach. Drumul a durat vreo 1h30, probabil ca daca mergeam cu masina il faceam in maxim 30. Totusi a fost unul din cele mai interesante drumuri. In spatele soferului, pe lungimea autobuzului erau 2 banci cam de 4-5 persoane fata in fata iar imediat dupa ce se terminau bancile incepeau randurile de scaune. Asta a insemnat ca s-au tot schimbat pe langa noi tot felul de personaje: familii in port african cu multi copii, traficanti, homelesi, aspiring rappers etc. Cam toti cand te auzeau vorbind limbi straine te intrebau de unde esti. Toti spuneau ce stiau sau credeau ca stiu despre Romania. Unul enumera niste fotbalisti de care eu unul n-am auzit nicioadata ) In fine, ordinea pe care o auzi cel mai adesea cand zici ca esti din Romania este: Nadia, Dracula, Hagi, Nastase, Ceausescu. Am intalnit prin Mexic o americana care credea ca la noi sunt inca la putere Ceausescu si comunistii, nu neg, mi-as fi dorit sa fie mult mai departe de adevar.... Am ajuns si in Venice Beach. Promenada lunga plina de tot felul de performeri, plaja lata, curata fara beach bars si sezlonguri. Muscle Beach, ma asteptam sa fie mai mare! Aterizam pe avion Am ajuns si pe Venice Pier unde nu prea sunt decat pescarii, niciun magazin de suveniruri sau roller coaster. Nice! Am cautat pe mobil Californication (un serial pe care-l urmaresc) filming location si am gasit: http://filming.90210locations.info/tv-locations/californication/main-locations/ Am gasit repede folosind si Google Maps, Hank's loft (fara graffiti): Am luat iarasi autobuzul spre centru. Am avut o cartela de 24 ore pentru metrou si autobuze. Fiind mult mai aglomerat, nu prea am povesti interesante de pe drumul asta poate doar ca soferul se plangea la un moment dat ca a depasit cu mult capacitatea autobuzului si ca daca il opreste politia n-o sa ii fie bine. Toata lumea isi platea biletul, in general in monezi, chiar si homelesii care aveau totusi si niste jetoane pe care incercau sa ti le vanda :)Totusi am vazut de vreo 2 ore faze cand cineva spunea ca nu merge decat 2-3 statii si nu are bani pentru biletul intreg si ii lua bani ca pentru bilet de copil E plin de astfel de temple: Am ajuns si pe Rodeo Drive poate cea mai cunoscuta si exclusivista strada de shopping din SUA. Cu mici exceptii, numai marci de super-lux, incredibil de curat, n-am vazut un colt de hartie pe jos. La unele magazine nu intrii decat cu programare. Bijan, se pare ca ar fi cel mai scump magazin din lume, evident intrii "by appointment only". Inapoi in autobuz, trecem de Sunset Blvd si ajungem pe Hollywood Blvd de unde luam un mini-bus descoperit, ceva de genul asta: http://www.starlinetours.com/los-angeles-tour-1.asp . Sunt f. multe companii, pretul se negociaza cam pana pe la $25/pers. Am vrut sa (re)vedem noaptea: Mulholland Drive, Rodeo Drive, Beverly Hills, Bel Air. Dupa ce am terminat turul am mai dat o tura pe Walk of Fame-TCL Chinese Theatre sa mai pozam stele de pe jos si urmele starurilor. Hollywood Roosevelt Hotel despre care se spune c-ar fi bantuit. Cunoscut si pentru clubul foarte trendy Teddy's. Cu siguranta trebuiau mai multe zile, sa vad locurile mai in tihna, sa vizitez macar un studio. Totusi au fost probabil cele mai frumoase 2 zile full de vizitat si am fost in multe locuri. Nu zic ca LA e mai frumos decat NY sau Paris sau Londra, e diferit si pur si simplu, parca s-au asezat toate perfect in astea 2 zile. In fine, am fost probabil si "fragezit" de nenumaratele filme (si nu numai) care prezinta aceste locuri. Urmeaza Las Vegas! | |
| | | alexxxxx Flight Level 100
Numarul mesajelor : 146 Varsta : 41 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/09/2009
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Vin 11 Apr 2014, 23:02 | |
| Foarte frumos, astept Las Vegas, unul din putinele locuri care ma fascineaza din US! Foarte frumos povestit, m-au mirat cateva chestii: - sistemul IFE antic din B777 al Alitalia. Cred ca diagonala ecranului era de ~6 inch, cu o rezolutie pe masura... Sper ca macar mancarea sa fi fost decenta. - plajele astora arata destul de.... uninviting, dupa gustul meu. Nu m-asteptam sa arate a plaje tropicale, insa plaja si apa arata trist.... - Venice Beach....in unele poze atmosfera pe margine de e Eforie Sud. Imi imaginam altceva. In poza asta Ce mama naibii cauta steagu' cu currcubeu' acolo ? ) Eu, cel putin, astept si restu . | |
| | | strainu Flight Level 300
Numarul mesajelor : 333 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Vin 11 Apr 2014, 23:16 | |
| | |
| | | TheAce Airport Level
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Sam 12 Apr 2014, 00:23 | |
| Sistemul IFE era antic dar in era tabletelor nu cred ca deranjeaza pe prea multi. Mancarea a fost buna, veneau si cam din ora in ora cu tray-ul plin de racoritoare si snacks-uri (nu trebuia sa te duci in spatele avionului). Santa Monica si Malibu sunt mai posh, Venice Beach e mai boema, asta mi-a si placut, contrastul. Plaja eu zica ca-i OK, intradevar, era cam goala dar era luni la pranz iar in Venice Beach nu prea sunt hoteluri. N-am fost in Eforie Sud Partea centrala mi s-a parut ca are vibe mai spre Vama Veche, full of hippies, bumbs and weirdos, pe langa mult graffiti, street performers si weed doctors (te doare capul, te duci sa iti prescrie doctorul niste ierburi). Fix ce ma asteptam dupa 6 sezoane de Californication Cu steagul, ma asteptam sa arate spre Miami sau Ibiza, dar nu, arata spre St. Petersburg: http://www.frontiersla.com/frontiers-blog/2013/08/20/la-city-unveils-rainbow-flag-on-sister-city-sign | |
| | | autovlad Airport Level
Numarul mesajelor : 52 Varsta : 56 Localizare : Brasov Data de inscriere : 29/04/2013
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Sam 12 Apr 2014, 11:26 | |
| la ceata ala ii spuneau "marine layer" . a fost greu cu visa in sens ca daca nu ai fost singur ati aplicat deodata? ? eu am, dar ma intreb daca as putea pleca cu familia sa vizitam coasta de vest. | |
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Sam 12 Apr 2014, 12:11 | |
| | |
| Subiect: SUA, partea 2: Las Vegas Lun 14 Apr 2014, 13:16 | |
| Intai cateva cuvinte despre condusul in Los Angeles. Conduc de 15 ani in fiecare zi in Bucuresti, am mers prin Europa, Ciprul de Nord, Mexic, SUA (DC si Baltimore) dar in LA mi s-a parut de departe cel mai dificil. Pe autostrazile din oras (5 benzi pe sens) si pe strazile principale chiar daca e aglomerat se circula in viteza. Cand vrei sa schimbi banda trebuie sa fi foarte atent si decis, nu merge sa semnalizezi, sa te asiguri si dupa aia sa te bagi ca intre timp sigur s-a bagat altul de pe alta banda. Daca cumva te-ai incadrat gresit sau tarziu nu prea te lasa nimeni sa te bagi. In plus trebuie sa fi cu ochii pe GPS, am avut iGO cu o harta destul de noua, rutarea nu merge stralucit, adica bagai adresa unei parcari si de ducea acolo, dar pe partea cealalta a drumului si sa ajungi pe partea buna e deja alta poveste. Sau te poate pune sa faci stanga la o intersectie unde e un semn pe care scrie ca acest lucru e permis doar intre anumite ore, si ce sa vezi, cam asa e la toate intersectiile de pe drumul respectiv. Trebuie sa o iei la dreapta, sa faci un ocol si sa speri ca nimeresti cumva sensul bun. Daca incurci cumva o iesire de pe autostrada, si nu-i greu chiar si cu GPS, pierzi minim 30 minute sa revii pe drumul cel bun (asta-i valabil peste tot in Stare). Pana la LV faci cam 4h30 dar drumul fiind destul de monoton iar soarele f. puternic, e mai obositor decat pare. Ne apropriem de Vegas. Exista mai multe hoteluri cu roller coster, cel mai cunoscut fiind la New York-New York. Aici e Buffalo Bill's care e totusi mai inalt. Iata si NY-NY Noi am stat de marti pana joi seara. In Vegas sezonul e in weekend si extra-sezonul in timpul saptamanii cand gasesti mult mai multe dealuri la cazare, spectacole, barurile au mai multe happy-hour etc. Singurul dezavantaj este ca principalele cluburi sunt inchise, tinerii vin mai degraba pentru un long weekend. As fi vrut sa merg in Marquee@Cosmo. Daca vreti sa va cazati aruncati mai intai o privire pe site-uri gen www.smartervegas.com/unlisted-deals.aspx sau deals.lasvegasadvisor.com. Aici apar coduri pentru cele mai bune oferte la hoteluri si spectacole. Noi am ales 2 nopti de cazare cu strip view si 2 bilete la Cirque du Soleil (Love). Am stat la Mirage, l-am ales ca era mai pe la jumatatea strip-ului, vis-a-vis de Venetian si langa Caesar's Forum. A fost cam $130/noapte in conditiile in care biletele luate separat erau >$80/buc. La MGM care-i la inceputul stripului, langa aeroport am fi luat acelasi pachet pe la $70/noapte. Parerea mea este ca daca vreti ceva bine pozitionat, upscale, stati la Mandarin, Bellagio sau The Cosmopolitan. Daca vreti mai ieftin, eu zic ca Planet Hollywood e mai mult decat OK, am inteles ca nu-s prea grozave camerele dar are cam cea mai buna pozitionare, showuri, restaurante si baruri faine precum si Miracle Mile Shops. Marquee, cel mai trendy club e vis-a-vis, doar treci pasarela la Cosmo. A fost foarte OK si la Mirage. Vederea din camera: Seara n-a iesit prea bine poza prin geam si nu mergea decat sa il rabatezi un pic. Las Vegas este un oras fascinant de genul "You have to see it to belive it" sau "Love it or hate it". Pe la Planet Hollywood: Poate cea mai reprezentativa atractie din LV, fantanile de la Bellagio, sunt addictive, atat ziua cat si noaptea. Un altar budhist intre marile hoteluri. A doua zi am avut de facut o alegere dificila, mergem la Grand Canyon sau stam in LV. Imi doream mult sa vad canionul, a fost unul din motivele pentru care am inchiriat masina. Totusi, era un drum de 5h/sens, nu luasem asigurare pentru 2 soferi, am hotarat, cu greu, sa il las pentru alta data cand o sa am timp sa imi iau si o noapte de cazare pe acolo. Asa ca, de dimineata m-am indulcit cu o prajitura si o cafea la Cheesecake Factory. Si dupa aia shopping la Caesar's. Am prins primele zile de Sales ceea ce a insemnat ca aveai de unde alege. Gasesti tricouri, polo, pantaloni, camasi la 10-30 dolari. Vorbim de marci precum Armani Exchange, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Guess fiind sensibil de iefine ca in Europa (nu mai vorbesc fata de Romania). Daca vrei totusi marci mai upscale: Giorgio Armani, Emporio Armani, Louis Vuitton, Gucci etc preturile sunt cam ca in Europa. Interesant e ca si la brandurile de imbracaminte sportiva gen Nike, preturile, poate cu exceptia incaltamintei, e cam ca in Europa, comparativ cu 10 ani in urma cand erau mult mai ieftine. Toate hotelurile mari au cazionouri impresionante cu tot felul de mese de joc, pacanele sau alte nazbatii, cu o singura exceptie notabila, Manadrin Oriental, care ce sa vezi, e pe primul loc pe TA. La Venitian-Palazzo Se pregatea de o nunta Si celebrul canal din hotel. Sincer, la cat de laudat era, ma asteptam la ceva si mai si. Un fel de pod Rialto cu scari rulante, only in Vegas N-am ajuns la sigla originala, m-am multumit cu asta. TI Sirens Show, rula de vreo 4 ori pe seara in fata la Treasure Island. Intre timp, se pare ca a fost anulat pentru a face loc la, ati ghicit, si mai multe magazine: http://www.lasvegassun.com/news/2013/nov/25/sirens-ti-pirate-show/ Daca era la noi, se facea un Mega Image, din cate inteleg la ei s-a facut un CVS. Prin Wynn-Encore Excalibur Prin Luxor De la tix4tonight se pot cumpara bilete reduse la showurile din seara respectiva precum si reduceri la restaurantele a la carte sau tip bufet. Am luat prin ei bilete la un spectacol tip Showgirls la Luxor precum si reducere la buffetul de la Monte Carlo (parca). La bufete (care sunt pe langa showuri o atractie a fiecarui hotel) se plateste o taxa fixa si mananci cat poti. Preturile variaza intre 15-50 dolari in functie de hotel, zi a saptamanii, MD, pranz sau cina. Mai aveau o chestie interesanta la T4T, dadeai un SMS la un numar si iti trimiteau oferta zile si puteai sa si intrii in fata la coada aratand mesajul. BurGr Gordon Ramsey@Planet Hollywood. Excelent, mai ales cartofii cu trufe! E printre cele mai populare din Vegas, coada e cam tot timpul, noi am venit tarziu, pe la 23.30 si am primit masa repede. La Bellagio, dintre toate interioarele de hoteluri, care de care mai opulente, asta mi-a placut cel mai mult. Candelabrul de la The Cosmopolitan (cica au avut scandal cu revista datorita numelui). Am zis sa urcam in "turnul Eiffel". Prin revistele gratuite de cupoane, am gasit unul care oferea 2 bilete la pret de 1. Seara am fost la Love by Cirque du Soleil. Pe TA e cotat mereu in primele 3 showuri ale trupei. A fost OK, nu grozav, i-a lipsit parca ceva. Sala e interesanta dar a fost cam pe jumatate goala. Dupa show am fugit la aeroport, am predat masina f rapid si ne-am imbarcat in avionul Spirit Airlines spre BWI. E un fel de Ryanair-ul americii, in fine, daca esti atent la fee-uri, eu zic ca-s OK, avioane noi, scaune de piele. Ce mi s-a parut interesant este ca nu accepta deloc plata cash in timpul zborului, doar cardul. Intai vin, iti iau comanda, si dupa aia iti aduc cu tray-ul produsele, nu am vazut vreun cart clasic. | |
| | | atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Lun 14 Apr 2014, 16:32 | |
| Fain, multumim. Imi place cum ai prins 3optzeciul | |
| | | kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Lun 14 Apr 2014, 21:42 | |
| - TheAce a scris:
Poate un moderator sa imi schime titlul thread-ului, ceva de genul "SUA, de la Los Angeles la New York" ca sa nu mai deschid altele noi? Rezolvat | |
| | | metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Vin 25 Apr 2014, 23:14 | |
| Nu stiu cum e la voi, insa eu nu vad nicio poza si ma oftic...ma lamureste cineva ? Zice sa ma upgradez la "Plus".... Merci, | |
Numarul mesajelor : 333 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Sam 26 Apr 2014, 01:06 | |
| - metalactual a scris:
- Nu stiu cum e la voi, insa eu nu vad nicio poza si ma oftic...ma lamureste cineva ?
TheAce e atât de popular încât prea mulți oameni s-au uitat la pozele lui. Din câte știu, contorul se resetează la 1 ale lunii următoare. Ăsta e unul din motivele pentru care folosesc Flickr - limita e la poze încărcate, nu la vizualizări. - metalactual a scris:
- Zice sa ma upgradez la "Plus"....
Nu tu, autorul. | |
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Sam 26 Apr 2014, 23:41 | |
| Se reseteaza cand mi-am facut contul de photobucket, adica pe 29 ale lunii. Episoadele urmatoarele probabil ca o sa le incarc si eu pe flickr. | |
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Vin 02 Mai 2014, 13:15 | |
| Ma tot chinui cu flickr. Stie cineva cum generez BBCode pentru mai multe poze (sau un album intreg)? | |
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Vin 02 Mai 2014, 13:22 | |
| Nu se poate direct, dar există ceva aplicații care folosesc API-ul flickr. Vezi de exemplu http://includr.vispillo.org/
Eu unul prefer să trec din poză în poză cu bara de navigare din lateral, pentru că așa pot să mai verific o dată pozele înainte să le încarc, iar flickr îmi păstrează setările de dimensiune, deci e relativ rapid procesul. | |
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Vin 02 Mai 2014, 18:59 | |
| M-am descurcat pana la urma, poza cu poza Cum am ajuns am luat-o spre DC si am intrat la muzeul de istorie naturala P1280870 P1280877 Aur din Romania P1280908 Hope Diamond, probabil unul din cele mai celebre din lume P1280918 P1280933 P1280946 O scurta plimbare prin National Mall P1280953 P1280957 Pana la Casa Alba P1280968 A doua zi am luat parte la un eveniment de familie P1290037 In caz ca va intrebati care-i treaba cu aruncatul banilor... nunta a fost romano-greceasca P1290106 P1290109 Si personalul de la local parea destul de fascinat P1290168 A doua zi am dat o fuga la gradina Zoo din DC, unde precum la majoritatea muzeelor din oras, intrarea e gratis IMAG0197 P1290215 P1290219 P1290223 P1290244 P1290248 P1290268 Se mai intampla... P1290287 P1290293 P1290327 Leul asta era tare, iesea din cand in cand din vizuina, ragea in toate directiile si dupa aia intra la loc P1290333 P1290340 Si nu se putea sa nu ajung si cateva zile in NY. Am fost a 4-a oara si zic oricui care nu a ajuns ca merita tot efortul, inclusiv tarasenia cu viza. P1290342 Am ales sa stam in Bronx ) Opera House Hotel, nou deschis, chiar foarte bun, 100 dolari/noapte cu parcare si MD, o raritate in NY iar conexiunile cu metroul sunt excelente atat spre Times Square cat si spre Wall Street. In caz ca va intrebati, e cum v-ati astepta in Bronx, in afara hotelului nu am vazut absolut niciun alb. Ziua era OK, merita venit chiar daca nu stati in zona pentru a experimenta contrastul. Noaptea insa, cei 500m de la metrou la hotel erau cam freaky, o masina de politia era mereu in fata usii. P1290343 P1290345 Am luat metroul spre 9/11 Memorial si One World Trade Center. In 2010 arata asa: In 2013: P1290361 Biletele sunt gratis, am inteles ca uneori e bine sa faci rezervare online P1290363 Interesanta idee P1290368 Si asta P1290375 P1290402 Interprid unde este si naveta Enterprise P1290406 Si Concorde P1290409 Am luat un tur cu barca la apus. Superb! P1290410 P1290415 Am avut noroc si de un soare interesant P1290421 P1290423 P1290425 P1290432 P1290433 P1290437 Brooklyn Bridge P1290438 Elicopter cu radar P1290448 P1290477 Coada era la burgeri P1290485 Eu am mers la Juniors pentru un Cheesecake IMAG0203 P1290488 Prin Times Square, fascinanta la orice ora P1290492 La M&M Store P1290504 P1290508 P1290510 Parcare clasica din NY P1290517 Cand am achizitionat turul cu barca, am mai dat vreo 10 dolari si am avut si un tur cu autobuzul. P1290521 P1290523 P1290529 P1290537 Empire State Building P1290541 P1290550 Flatiron Building (Fierul de Calcat) P1290555 P1290568 Asta era tare P1290570 P1290574 P1290579 P1290606 P1290609 Street Food P1290612 P1290616 Wall Street P1290623 Si taurul P1290626 Inapoi in Times Square, era lansarea lui Note 3 P1290647 P1290653 Muzeul modei P1290654 P1290653 P1290655 Am ajuns in zona Meatpacking District, cunoscuta pentru restaurante si viata de noapte. Nu va asteptati insa la ceva gen centrul vechi sau Ibiza Town. Am mancat la Spice Market. Asteptarea pentru o masa obisnuita era de 2 ore dar am optat pentru doua locuri la bar cu vedere la bucatarie. Interesant concept, mancare faina. IMAG0232 IMAG0234 Un bar IMAG0239 P1290660 Chelsea Hotel care-a gazduit de-a lungul timpului o gramada de personalitati fiind mentionat in numeroase filme, seriale, carti. Se spune ca fiecare camera are o poveste, mai ales Vicious Room care devenise atat de faimoasa pentru un eveniment nefericit ca a fost desfiintata. Era in renovare: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2028125/Hotel-Chelsea-New-York-closes-Where-Dylan-Thomas-drank-death.html sau http://www.chelseahotelblog.com/ P1290667 P1290668 P1290670 Guggenheim Museum IMAG0258 In fata la Met, acu' 3 ani tot tipii astia cantau ) IMAG0269 Plimbatul cainilor e un job la cautare in Upper East Side P1290672 Mi-a fost dor de Central Park. E cel mai mare din Manhattan dar abia al 5-lea din NYC. P1290677 P1290689 P1290694 P1290709 Am fost la Late Show cu David Letterman. Ne agatase cineva cu o zi in urma in Times Square daca nu vrem bilete gratuite. Si am vrut :)Asta a fost din episodul la a carui filmare am asistat: https://www.youtube.com/watch?v=H6YUyof9ijE, interesanta experienta! P1290704 P1290711 Va urma | |
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Sam 03 Mai 2014, 14:30 | |
| Super, vad toate pozele. Imi place pana acum...nu as avea curaj sa stau in Bronx. | |
| | | gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Sam 03 Mai 2014, 18:21 | |
| Faine poze. Interesant ca nici un roman nu a observat ca la muzeu la aurul din Romania au scris MURAMURES ... ce ti si cu americanii astia... | |
| Subiect: Episodul 4 Dum 15 Iun 2014, 15:48 | |
| Scuze de intarziere, am avut treaba multa si apoi mi-am pregatit urmatoarea excursie Ne-am intors in DC si am luat-o spre Georgetown. P1290712 O promenada frumoasa P1290719 P1290720 Avioanele de pe Reagan P1290728 Era un incident pe strada asta P1290735 Canalul P1290737 Vaporasul care mergea pe canal fusese desfiintat din lipsa de fonduri P1290742 Cea mai veche casa din DC P1290745 P1290754 P1290757 Strada principala de magazine P1290761 O cupcakerie populara, are si show pe TLC. P1290765 IMAG0281 P1290770 P1290773 Scarile din exorcistul, multi isi fac poze de genul: http://www.yelp.com/biz_photos/exorcist-stairs-washington?select=ltLmC3yUhWircnqsdVaUUw#TYLty42b_x4TAMtuUnm0mQ Noi ne-am abtinut IMAG0284 P1290776 Am ajuns si la Georgetown University P1290784 Sa tot inveti! P1290788 Era grill day, am dat $5 pe un burger P1290789 P1290803 Era plin de astfel de afise P1290812 P1290814 Prin curtea noastra P1290828 Si a venit si ziua plecarii de pe Dulles IMAG0305 Cu KLM P1290831 Mancare buna, avion A330 confortabil, 2-4-2 IMAG0314 P1290836 P1290840 Si am ajuns la Amsterdam unde am avut vreo 8 ore sa exploram orasul. Pana acuma n-am mai fost in Olanda decat pe aeroport, biletele le-am luat special asa, sa avem timp sa vedem si orasul. Cum am ajuns in Gara, hop intr-o cafenea P1290842 Just coffee P1290843 Am luat o barca. Vremea nu se anunta buna, dar pana la urma a fost superba! P1290850 P1290864 P1290865 P1290878 P1290884 P1290886 P1290895 Am coborat la Rijksmuseum P1290916 P1290921 P1290924 P1290931 P1290936 I am Amsterdam Sign P1290941 P1290945 P1290948 Erau multe cladiri cu Booking.com pe ele P1290953 P1290955 P1290958 P1290962 Extrem de silentioase tramvaiele astea, trebuia sa fi atent P1290963 P1290966 P1290972 Craciunul era departe P1290974 P1290977 Alt booking.com P1290980 P1290992 P1300002 P1300007 Sincer ma mir ca nu e unul si in Bucuresti... sau la Giurgiu, la Madame Tusseau ma refer. P1300009 Prin Redlight District, fiind la pranz, nu era cine stie ca atmosfera, doar anumite ferestre erau "populate" P1300011 P1300014 Dupa ierburi, odihna. P1300020 Inapoi la gara. Merita Amsterdamul mai mult de cateva ore! P1300026 Si la Aeroport Am zburat cu Tarom spre Bucuresti. P1300031 P1300031 Ne-am reperat si bagajele P1300037 P1300046 P1300050 P1300054 Au fost 2 saptamani superbe! Sper ca v-a placut TR si v-am facut pofta de America | |
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Sam 23 Aug 2014, 21:53 | |
| - TheAce a scris:
Sper ca v-a placut TR si v-am facut pofta de America Absolut... insa nu voi merge niciodata la ambasada lu' unchiu' sam, sa ma milogesc pentru viza lui...cand o sa vrea banii mei ma duc, pana atunci ma duc la cei care ma primesc...si se multumesc cu ai mei 2 centi. Multumesc pentru efortul deosebit de a posta excursia voastra ! Cat despre intrebarea lui @alexxxx, legata de ce cauta steagul cu curcubeu pe acel indicator catre orasele lumii...cred ca arata spre poponautii care apar in poza din Amsterdam....desi ai impresia ca arata spre S. Petersburg...o fi apucat Putin cu maica rusie pe calea din dos ? | |
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York Mar 26 Aug 2014, 14:39 | |
| Rata de refuz a scazut (11.5%) si viza se da pe 10 ani. Nimanui nu-i place procesul de solicitare, nu mi-a placut, spre exemplu nici pentru Thailanda, care totusi nu este SUA, dar eu zic ca merita! | |
| | | geno Airport Level
Numarul mesajelor : 94 Varsta : 41 Localizare : CLJ/LYS(pentru o vreme) Data de inscriere : 27/01/2008
| Subiect: Viza Joi 28 Aug 2014, 15:27 | |
| Multumim de reportaj! Intotdeauna devin nostalgic vara cand era momentul de plecat cu Work &Travel. Deja au trecut 11 ani de cand nu am vazut NY-ul. Nu am vazut Tokyo, dar intre cele 3 clasice acolo am avut senzatia ca esti in centrul lumii. Prima intoarcere in Europa a fost un soc de civilizatii. Se scosesera vizele, nu mai calcasem in Europa mai departe de Praga si am avut 10 ore in Milano intre avioane.De la impresia ca lumea mergea in niste cutiute pe sosea, pana la senzatia generala de "tiganie"(ca era piata Domului, ca era metrou, ca era piata Garii Centrale) au fost multe adunate la un loc, chiar incepand cu un flegmatic sofer de autobus care pe Malpensa m-a pacalit ca autobuzul merge in centru, zicand : Da, in centro..., a Linate, centro... Mi-e rusine sa spun da atunci nu stiam ce e Linate )). A fost prima teapa directa, luata in plin de la verisorii nostrii. In Romania efectiv nu am mai simtit nici o diferenta fata de Italia, mi se parea totul aceeasi mancare de peste. Raman la parerea ca daca virtual am putea parasuta toata populatia Romaniei in state si apoi adusa inapoi dupa o luna, nu am mai auzi pe nimeni, niciodata spunand ca vai dar franceziii nu stiu cum, ca vai dar spaniolii nu stiu cum..., pe scurt ar scapa toti de complexe instant. Este parerea mea dar e impartasita de multi tineri sau "mijlocii" care au avut sansa sa mearga peste lac. Am devenit un pic off-topic pt ca se discuta de vize si am trecut de 3 ori prin furcile caudine de la ambasada si am luat viza si dupa refuzuri etc. Desi ma deranjeaza idea asta, am ajuns sa fiu sustinatorul lor pentru inca o vreme(stiu ca sunt foarte nedrepte, dar in ultima vreme au inceput sa fie mai ok de luat) dintr-un singur motiv: SUA este tara in care desi lumea nu prea stie de noi, nu avem o imagine rea, vorba aia nu suntem "Spanish" ceea ce e cel mai important, dar am impresia ca la deschidere, intr-un an doi incepe lumea sa auda de minoritatea noastra. Sua raman singurul loc in care nomazii au ajuns foarte greu si nu au reusit inca sa ne terfeleasca. Este cam rasist ce spun, dar e adevarat. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: SUA, de la Los Angeles la New York | |
| |
| | | | SUA, de la Los Angeles la New York | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |