Da, Mihai, ai dreptate. Am încercat nițel umor pentru că postarea se concentra pe aeronave cu reacție.
Junkers 52/3m D-AQUI este o frumusețe de avion metalic, denumit afectiv de nemți 'Mătușa Ju'
Acum mă voi concentra pe poze de la fabrica Airbus din Hamburg și aeroportul ei, Finkenwerder XFW/EDHI
Cum arată un A320 în pielea goală? Așa:
Airbus A320-214-WL D-AXAR (D-AIUR Lufthansa, D-AEWX Eurowings)
Airbus A320-214 XA-WAB (D-AUBQ) Interjet
Airbus A321-231-WL N660NK (D-AZAF) Spirit Airlines
Airbus A321-211-WL N706FR (D-AVZM) Frontier Airlines
'Max the Lynx' | Hahahaaa, ce râs...literalmente!
Airbus A320-251N-WL 9M-AGA (F-WWBN) AirAsia | Primul zbor al acestui avion (F1) între TLS (Toulouse) și XFW.
Unul dintre primele A320NEO cu motoare CFM Leap-X (LEAP-1A26 mai precis)
Luciul vine de la reflecția soarelui pe apele liniștite ale Elbei într-o caldă zi de vară târzie. A se observa motoarele MARI și RAT (Ram Air Turbine) extinsă pentru a fi testată
Airbus A320-271N-WL A320NEO N901NK Spirit Airlines (D-AXAT) | Și Spirit va primi A320NEO, dar cu PW1100G
Toate A380 sunt fabricate la Toulouse și sunt aduse la Hamburg să primească vopseaua și cabina.
Airbus A380-861 A6-EOV (F-WWSE) Emirates | Așa arată după încheierea activităților...știu, arată a A380 Emirates, boooring.
Airbus A380-861 A6-EOV (F-WWSE) Emirates | Așa arată când sunt aduse, la primul lor zbor (F1). Goale pușcă, fără vopsea și cu MSN-ul scris pe toate secțiunile.
Dar vremurile se schimbă. Emirates, pentru comanda cea mai recentă de A380, a cerut motoare Rolls-Royce Trent 900 în loc de Engine Alliance GP7200 de pe primele aeronave.
Airbus A380-842 A6-EUQ Emirates (F-WWSF) | Da, știu, arată fix la fel. Deci acum este durere pentru spotteri să știe care este 842 și care 861. A se nota că nu este variantă standard de motorizare, 841, ci este 842 cu un motor ceva mai puternic pentru zone cu climă caldă (hot and high). Aceeași variantă o are și Qantas. Are și o antenă de satelit pe spinare, cel mai probabil pentru internet, pentru că publicul din ziua de astăzi nu poate nici 10 secunde fără feisbuc și tuităr.
Cer senin și voie bună!
Horațiu