Iata un TR restant cam de multicel. Poze multe, sper sa va placa.
Plecare spre Milano (MXP) cu EasyJet.
Dep 10 March 2011 11:30
Arr 10 March 2011 12:55
Flight 2678, G-EZAX, delivery 2006-07-06
Aeronava A319, plina cam 90%, a decolat cam cu 30 minute intarziere. Zbor linistit, fara probleme. Spre deosebire de Wizz unde se vinde la greu in timpul zborului, de produsele Easyjet nu prea erau multi interesati.
Dupa ce am aterizat, am luat un autocar care ne-a lasat langa Gara Centrala si de acolo pe jos pana la hotel Berna, locul 4 pe tripadvisor. Exemplul perfect de hotel mediu, un pic cam uzat, care castiga prin servicii si amabilitate impecabila! N-am stat prea mult la hotel, am luat metroul pana la Dom. Am urcat pe acoperis, am intrat in biserica, ne-a placut
Era o sarbatoare a copiilor.
Seara am fost la Scala din Milano, Death in Venice, biletele cele mai ieftine, ceva de genul 12 euro, ultimul rand de ultimul nivel, mai mult decat OK la banii dati, trebuia sa stai pe spatar ca sa vezi scena. Din ce am observat, abia biletele care erau pe la 70-100 euro ofereau conditii bune de vizionare.
A doua zi am plecat spre Como de la Stazione Cadorna, biletele de tren mi s-au parut ieftine (ceva de genul 8 euro dus-intors), conditii so-so. Cum am ajuns, am luat furnicularul si dupa ce am mai urcat vreo 30 minute pe langa niste vile superbe am ajuns la far de unde am beneficiat de o panorama deosebita.
Dupa ce am coborat am luat vaporul spre Bellagio. Fiind extrasezon vilele si gradinile erau inchise asa ca nu erau prea multe de vizitat. In sezon cred ca merita de stat 1-2 nopti pe aici.
Evident erau inchise.
Ne-am intors in Como cu un autobuz. Credeam ca se pot cumpara bilete de la sofer, nu se poate, dar a fost amabil si a oprit intr-o statie de unde se puteau cumpara. Deoarece suntem mai blonzi, mi se pare interesant cum peste tot suntem luati de rusi. Daca la Londra, Cipru, Praga mai inteleg, iata ca si italienii din autobzul respectiv erau convinsi ca vorbim rusa si au fost foarte surpinsi ca am inceput sa vorbim cu o romanca pe care ei o cunosteau (o intrebau surprinsi daca vorbim aceeasi limba cu ea).
Ne-am plimbat putin prin Como, un oras cochet, cu multe cafenele si restaurante si cu un Dom superb.
La intoarcerea in Milano am avut parte de o surpriza, greva, inclusiv a transportatorilor, asa ca a trebuit sa mergem pe jos de la Cadorna pana la hotel. Pe la Scala, am vazut un accident, unul cu masina a lovit o biciclista. A durat cam 5 minute pana au venit carabinierii si vreo 20 pana a venit o ambulanta...
A doua zi am vizitat Pinoteca di Brera si castelul Sforzesco.
Am vazut si Cina cea de Taina, chiar daca o stiti din poze (n-am facut poze ca nu te lasa) si culorile sunt cam la 30% din cele originale, merita din plin sa o vedeti unde a pictat-o Da Vinci, sa pice lumina cum a vrut artistul. Cam nimeni din grupul nostru nu se dadea plecat dupa cele 15 minute
Am avut noroc si de un ghid bun, lucru destul de rar. Daca nu gasiti bilete online, puteti incerca dimineata la caserie, am impresia ca sunt returnate biletele de catre agentiile care nu au reusit sa le vanda cu tururile operate de ele.
Sant'Ambrogio, una din cele mai vechi si populare biserici din Milano. Era o nunta.
Altarul e din aur, iar in spatele lui niste moaste expuse intr-un mod mai inedit (n-am facut poze).
In spatele bisericii, un monument inchinat locuitorilor orasului care au murit in WW1.
Seara am fost intr-o pizzerie populara in Milano (Da Maruzzella), va recomand rezervare telefonica pentru ca e f. aglomerat. Nu pot sa zic ca am fost foarte impresionat de pizza, atmosfera in schimb facea toti banii.
Dupa pizza am fost in Nottingham Forest, un bar micut, in top 50 mondial, cu niste cocktailuri moleculare destul de inedite, http://www.worldsbestbars.com/milan/nottingham-forest-in-milan.htm
Gara Centrala, una din cele mai monumentale si curate vazuta de catre mine.
Museo Bagatti Valsecchi pe Via Gesu.
Pe Via Monte Napoleone, strada cu magazine de lux, preturi pe masura, evident, dar lasau impresia de clasa.
Masini de epoca.
Domul noaptea.
Zona canalelor, populara vara. Am mancat o pizza intr-un local interesant.
San Lorenzo Maggiore.
In biserica se putea cobora spre niste vestigii romane.
Copii veniti cu scoala.
Hotelul unde am stat.
Am plecat spre Bergamo unde am stat o noapte la o pensiune in Citta Alta. Mi s-a parut superb orasul medieval, merita sa stai si mai mult de o noapte.
Piazza del Duomo.
Furnicularul.
Produsele de patiserie erau superbe... si gustoase
Am coborat un pic si in oras.
Am luat furnicularul inapoi spre Citta Alta.
Santa Maria Maggiore.
Zbor de intoarcere cu Wizz.
15 Mar 11
Zbor W6 758, HA-LWE, delivery 2010-07-27.
Plecare Milano Bergamo (BGY) ora 18:40 şi sosire la Bucureşti Baneasa (BBU) ora 21:45.
LF 95%, in avion, si o mica-mare vedeta autohtona, cu tot alaiul, Adi Minune :-). Zbor cu turbulente peste medie, mi s-a parut interesant ca desi le tot cadea pana si paharul cu bani de pe carucior, echipajul se chinuia sa vinda (mai putin bauturile calde). Precum ziceam, spre deosebire de Easyjet, pe wizz era vanzare, si la mancare si la duty-free.
In concluzie, mi-a placut Milano. OK, nu sunt obiectivele din Roma, dar orasul are farmecul lui, magazinele, pizzeriile, cafenelele unde bei un expreso in picioare (la masa e de 3 ori mai scump) iar acele cateva obiective care sunt, in oras si in imprejurimi, merita
In curand, TR Cipru de unde m-am intors miercuri!