atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Un avion United nevoit sa aterizeze - pilotul a varsat o cana de cafea pe bord Joi 06 Ian 2011, 10:13 | |
| Titlu: Un avion United Airlines, nevoit sa aterizeze de urgenta dupa ce pilotul a varsat o cana de cafea pe aparatura de bord Sursa:http://www.hotnews.ro/stiri-international-8183596-avion-united-airlines-nevoit-aterizeze-urgenta-dupa-pilotul-varsat-cana-cafea-aparatura-bord.htm Autor: - Data: 05.01.2011 - Citat :
- Un avion de pasageri apartinand companiei United Airlines, care efectua o cursa pe ruta Chicago (SUA) - Frankfurt (Germania), a aterizat pe aeroportul din Toronto dupa ce pilotul a varsat o cana de cafea pe aparatura de comunicatii de la bord, transmite CNN. Lichidul varsat a determinat declansarea unor coduri de urgenta, inclusiv unul folosit in caz de deturnare terorista.
Potrivit Transport Canada, agentia ce reglementeaza transportul canadian, incidentul a avut loc luni seara.
"Cu ajutorul personalului de conducere al companiei UA, echipajul avionului a confirmat ca e vorba de o problema a sistemului de navigatie/comunicatie si nu un cod 7500 real (pentru deturnare sau interferenta ilegala)", a precizat Transport Canada.
Avionul a aterizat fara probleme pe aeroportul international Pearson din Toronto.
United nu a confirmat faptul ca o cana de cafea a facut ca avionul sa aterizeze la Toronto, afirmand ca "e prea devreme sa comenteze pe marginea oricarei informatii specifice despre motivele care au dus la decizia capitanului de a devia aparatul".
Operatorul aerian american a precizat insa ca echipajul aparatului a mentinut permanent contactul cu controlorii, iar decizia de a ateriza la Toronto a apartinut capitanului.
Aparatul Boeing 777 avea la bord 255 de persoane. Pasagerii au fost transportati inapoi in Chicago, de unde au plecat spre Frankfurt marti dupa-amiaza. | |
|
eugen Membru activ
Numarul mesajelor : 3386 Varsta : 50 Localizare : Arad, LRAR Data de inscriere : 30/04/2008
| Subiect: Re: Un avion United nevoit sa aterizeze - pilotul a varsat o cana de cafea pe bord Joi 06 Ian 2011, 11:16 | |
| Din seria... Bat-o Dumnezo' bautura! | |
|
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Un avion United nevoit sa aterizeze - pilotul a varsat o cana de cafea pe bord Joi 06 Ian 2011, 13:25 | |
| - eugen a scris:
- Din seria... Bat-o Dumnezo' bautura!
Din "seria"... copiez cuvant cu cuvant de pe CNN si traduc in romaneste.... adica asta a facut site-ul hotnews.ro Noi nu avem voie sa bem cafea in cabina din cana normala, etc. Avem un "sippy cup" care previi varsarea lichidului ... evident a mea nu are "mommy's sippy cup" scris pe ea... Interesant acum ce se va intampla cu acest pilot. Evident nu cred ca va fi dat afara, dar totusi, cred ca a costat ceva acest "mic accident" | |
|
atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: Un avion United nevoit sa aterizeze - pilotul a varsat o cana de cafea pe bord Joi 06 Ian 2011, 15:27 | |
| Eu din cate am vazut pana acum pilotii civili beau din recipiente normale. | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Un avion United nevoit sa aterizeze - pilotul a varsat o cana de cafea pe bord | |
| |
|