ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII

In jos 
+32
B773-R
mistretzu40
Griff
fularU
Edi
cipi_TM
Alex_tm
vishzu
evo
Robiee_ms
roger
transporter
Miţă_KRP
BOBO
mesterul manolescu
norwegian
loplo
Tila
CalinCLJ
Raduq
allex
lrbc
Iulius
Thomas
VicMures
E-one
dudueleven
kampfmaschine
B32fly
Mengelaus
gabi-737
malev2009
36 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Urmatorul
AutorMesaj
CalinCLJ
Membru activ

Numarul mesajelor : 1031
Varsta : 62
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 15/10/2008

Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptySam 14 Mai 2011, 22:19

Nici nu stiu cum sa incep.....
Eu am incercat sa fac o analiza OBIECTIVA . Am mentionat parti bune si parti rele.Se pare insa ca ori am eu o problema si nu ma pot face inteles , ori altcineva imi cauta mereu nod in papura.

Sa incep cu partea politica :
1. Recunosc ca Boc a tras cu partea de autostrada din judetul Cluj , numai ca inceputul nu l-a facut el , ci Rus in 2004. Doamne fereste sa fiu eu aparatorul lui Boc , dar autostrada la Mures va fi dupa 2015 . Asa cum portiunea de autostrada de la Nadlac la Arad si apoi la Timisoara se tot face din 2006 , asa si portiunea Campia Turzii - Tg.Mures !
2, Partea cealalta de "politica" legata de guvernul maghiar al lui Orban e afirmata de mine si imi mentin afirmatia ! Pacat ca discretia nu imi permite sa va impartasesc cateva din vorbele celui care mi-a dat aceste informatii !

Partea de infrastructura :
1. Povestea asta cu "platforma multinodala" e , iertati-mi cuvintele , o gargara de doi lei a lui Runcanu si Sefa CJ Mures ! Pai ce platforma multinodala cand nu ai cale ferata (aia care exista e de mirare ca inca nu s-a inchis , se circula cu 25 km/h) , cand distanta Tg.Mures - Bistrita de 90 km o faci in doua ore , cand la Medias ajungi cam in acelasi timp , cand soseaua care leaga Muresul de Secuime (Tg.Mures - Toplita , mai ales) se tot peteceste de vreo 6-7 ani ???
2. Malev , vorbesti de pista . Dupa mine nu pista e prioritatea zero , ea reprezinta doar inca o cale de a mai face niste manareli (la exproprieri , de exemplu) . Problema esentiala este aerogara care este o AUTOGARA . Asa cum era si cea de la Cluj pana in 2008 .
Originile mele sunt in Mures , merg saptamanal pe acolo si stiu ce spun !

Pana la urma , draga Malev2009 , pot sa spun ceva personal : am folosit destul de des Wizz , dar sincer , sa fac 90 de km la Mures este exclus ! Cum sa ajung ? Sa imi las masina in parcare ? Ca mine multi clujeni , te asigur ! Ce spun acuma nu e nici o frustrare , nici ca "nu mi-a cazut bine" cum spui tu ! E decizia lui Wizz si face ce doreste ! Asa cum si decizia mea e la fel de personala !

Povestea ca 50% din pax pt NRN sunt din Mures e la fel de gogonata ca si cea cu platforma multinodala. Daca Stephenson a folosit ACEST argument , e clar ca mai mult de 25-30% nu sunt . Dar nu asta e problema ! Problema e ca prin aceasta miscare pui in situatie limita pasageri din judetele amintite de mine in alt post .

Si ca sa inchei definitiv acest subiect , voi aduce poate argumentul hotarator : cel financiar . Plecand la Mures , Wizz castiga PE MOMENT cam 300,000 de euro . Cei 100,000 oferiti de CJ Mures si niste datorii la CLJ de peste 200,000 pe care le vor amana si amana (stim cum se desfasoara procesele in Romania) . ASTA E ADEVARUL !

Sunt atatea de spus ca nu as mai termina . Dar gata , cred ca ajunge .
Sus In jos
malev2009
Flight Level 400
Flight Level 400
malev2009

Numarul mesajelor : 523
Varsta : 42
Localizare : Targu-Mures
Data de inscriere : 24/09/2009

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptySam 14 Mai 2011, 22:26

CalinCLJ a scris:
Nici nu stiu cum sa incep.....
Sunt atatea de spus ca nu as mai termina . Dar gata , cred ca ajunge .

Sosaua Tg Mures -Toplita acuma se rerabiliteaza complet,au inceput anul trecutTot respeectul meu!Succes si tie!
Sus In jos
loplo
Fotograf
loplo

Numarul mesajelor : 911
Varsta : 45
Localizare : EDDK
Data de inscriere : 19/01/2009

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyDum 15 Mai 2011, 01:56

...
Eu zic ca, trebuie urat succes TGMului si CLJului. Trebuie sustinute proiectele care sunt in desfasurare in zona. Secuimea poate veni cu masina pe tronsonul Odorhei - Sighisoara - Mures, Odorhei - Sovata - Mures, iar cu trenul pe valea muresului.
O chestie la care nu va referiti sunt moldovenii care, parerea mea, erau in procent mult mai mare decat bihorenii, satmarenii sau salajenii pe CLJ.

Cum scrieti si voi, CLJ a fost autogara acum cativa ani, la fel ca si TGM. Ce impiedica TGMul sa devina o mica aerogara in urmatorii ani? Mai bine zis, cine? Daca se vor pune bete in roate celor de la WIZZ pe TGM eu ii vad in stare sa renunte complet la bazele din ardeal, si atunci cine pierde? Clar pierd si ei, dar pierde mai ales zona, indiferent ca e Cluj, Mures, Bistritia sau orice alt oras din zona.

Cum sa va treziti voi stimati Clujeni dis de dimineata si unde sa lasati masina? Si eu ma trezeam devreme la Sighisoara si ma duceau cunostiintele la CLJ sau SBZ sau oriunde trebuie. Stiu cum e sa simti cand un operator pleaca de pe aeroportul de langa tine, si nu mai ai confortul acela. Eu am simtit asa cand a plecat JOR de pe CGN, si nu am intrat pe forumuri sa injur JOR sau pe alte forumuri sa injur CGN pentru taxele mari (asa se vehicula ca sunt taxe mari pe CGN). Nu am vrut sa scriu pana acum in acest thread, dar "am fost obligat".

Poate raspunde oricine la measjul meu, eu nu voi mai scrie aici. Eventual daca se schimba tonul discutiilor.

Ultima editare efectuata de catre Red13 in Dum 15 Mai 2011, 11:58, editata de 1 ori (Motiv : Sters portiunea irelevanta dupa curatarea topicului)
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

Numarul mesajelor : 4083
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 23/06/2008

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyDum 15 Mai 2011, 13:20

Loplo, eu cred ca tonul e dat si a fost dat de cei care nu au inteles analizele lui CalinCLJ si au dat-o pe argumente gen nationalism si concurenta intre judete si altele. Bineinteles ca discutiile alea si aluziile trebuie sa inceteze si eu cred ca suntem toti de ajuns de maturi sa putem discuta obiectiv despre o anumita companie sau despre intentiile ei.
Cat despre preferintele unuia sau a altuia de a se deplasa la alte aeroporturi decat cel din propriul oras nu te poti lega. E dreptul fiecaruia de a alege. Uite eu, de exemplu, nu vad nici o problema in a ma deplasa pana la TGM sau la SBZ ca sa zbor. Ba chiar o fac cu placere, ca imi place sa conduc de mor Smile
Sus In jos
transporter
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 40
Varsta : 44
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 17/04/2010

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyDum 15 Mai 2011, 14:32

Apropo de Wizz si disputa CLJ/TGM
Ca un pasager frecvent al zborului CLJ - NRN (de fapt din 5 mai fost pasager) ma intreb de unde informatia care se vehiculeaza ca 50% din pasagerii acestui zbor erau targumureseni ? Din experienta mea de pana in 5 mai cred ca cifrele acelea nu sunt corecte! Majoritatea pasagerilor erau clujeni sau din zona clujului, mai ales din sectorul IT clujean. Pentru acestia e mai important sa ajunga mai repede decat mai ieftin. Asa ca decat un drum la TGM mai bine schimbare la BUD sau MUC.
Sus In jos
http://aviationforum.aero
malev2009
Flight Level 400
Flight Level 400
malev2009

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyMar 17 Mai 2011, 20:26

Titlu:Record de pasageri la Aeroportul Transilvania Targu Mures
Sursa:http://www.citynews.ro/mures/eveniment-29/record-de-pasageri-la-aeroportul-transilvania-targu-mures-119397/#Scene_1
Autor: A.B
Data: 17.05.2011

Citat :
Peste 9.500 de pasageri a avut Aeroportul Transilvania Targu Mures in ultimele patru zile, a informat conducerea Aeroportului.

Astfel, in perioada 12-16 Mai 2011, Aeroportul Transilvania Targu Mures a stabilit un nou record in activitate deservind 95 de miscari aeronave cu 9.503 pasageri si 86,9 tone de bagaje, in conditiile in care, in mod obisnuit aeroportul avea aproximativ 900 de pasageri intr-o perioada similara.

"Pasagerii au fost de la persoane simple in vizita la rude,turisti straini ,oameni de afaceri, persoane publice marcante din tara si pana la VIP-uri cu inalte fete princiare. Pe o perioada similara in mod uzual aeroportul deserveste in medie 14 miscari aeronave cu 890 pasageri si 5,6 tone de bagaje", a directorul Aeroportului, Stefan Runcan.

Recordul s-a datorat in principal cresterii activitatii de trafic aerian odata cu bazarea Wizz Air la Targu Mures, ceea ce a reprezentat 59 de miscari aeriene cu 5.421 pasageri si 49,6 tone de bagaje, diferenta provenind din activitatile de trafic aerian preluate din 12 mai de la Aeroportul Cluj, inchis tehnic.

La nivelul anului 2010 Aeroportul Transilvania Targu Mures a deservit 74.362 de pasageri in intreg anul.

Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyVin 20 Mai 2011, 21:14

Stie cineva ce se intampla cu WZZ la TGM in perioada 22 05 - 27 05 ? In 21 05 opereaza normal , apoi aeronava se intoarce la CLJ ca zbor FCO-CLJ si nu mai opereaza pe TGM pana in 28 05. In toata aceasta perioada zborurile ROT , MAH si WZZ de la BUD opereaza normal .
Sus In jos
dudueleven
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 46
Varsta : 49
Localizare : TGM LRTM
Data de inscriere : 27/04/2010

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyVin 20 Mai 2011, 22:07

In perioada 22 mai ora 07:00 LT pana in 28 mai ora 11:00 LT aeroportul TGM este inchis>
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyVin 20 Mai 2011, 22:33

dudueleven a scris:
In perioada 22 mai ora 07:00 LT pana in 28 mai ora 11:00 LT aeroportul TGM este inchis>

Multam de info , dar e ciudat cum celelalte curse apar pe site , doar ale WZZ (cu exceptia BUD) nu. In fine , e mai putin important . Vad ca nici Wizz nu a anuntat nimic pe site (cum a facut cu inchiderea CLJ).
Sus In jos
dudueleven
Airport Level
Airport Level

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptySam 21 Mai 2011, 07:15

Cred ca nu au anuntat nimic pe site pentru ca nici nu au fost puse bilete in vanzare pe nici o ruta in perioada asta>
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptySam 21 Mai 2011, 14:02

dudueleven a scris:
Cred ca nu au anuntat nimic pe site pentru ca nici nu au fost puse bilete in vanzare pe nici o ruta in perioada asta>

Te contrazic ! Zborurile operate de Wizz catre FCO , DTM si NRN , mutate pe TGM au fost kla vanzare ca rute din CLJ din toamna trecuta . Suntem de acord ca e imposibil sa nu fi fost vandut nici macar un bilet ?
Si apoi uite aici :

Luni, 23 Mai 2011
ROT 726 Targu Mures Otopeni 06:05 TAROM ON TIME IN TIMP
MAH890 Budapesta Targu Mures 15:15 MALEV
MAH 891 Targu Mures Budapesta 15:50 MALEV IN TIMP ON TIME

Marti, 24 Mai 2011
W6 2485 Budapesta Targu Mures 13:05 WIZZAIR IN TIMP ON TIME
W6 2486 Targu Mures Budapesta 13:35 WIZZAIR IN TIMP ON TIME
si asa mai departe .
Sus In jos
dudueleven
Airport Level
Airport Level

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyDum 22 Mai 2011, 08:32

Ai dreptate in afara de Sambata (28 Mai) toate sunt false.
Site de ca................litate.
Sus In jos
malev2009
Flight Level 400
Flight Level 400
malev2009

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyMar 24 Mai 2011, 19:21

Titlu:Charter de la Târgu-Mureş pentru Antalya şi Palma de Mallorca
Sursa: http://www.zi-de-zi.ro/detalii-articol/back_to/lista-prima-pagina/article/charter-de-la-targu-mures-pentru-antalya-si-palma-de-mallorca.html
Autor: Florin Marcel SANDOR
Data: 24.05.2011

Citat :
Ardelenii care sunt amatori de vacanţe în străinătate au acum la dispoziţie zboruri spre diferite destinaţii exotice, cu îmbarcare de pe aeroportul „Transilvania” din Târgu-Mureş.
EUROPOLIS TRAVEL este una dintre agenţiile mureşene prin intermediul cărora puteţi opta pentru o destinaţie turistică de vis, cu plecare de pe Aeroportul „Transilvania” (Antalya, Palma de Mallorca) sau din Cluj (Turcia, Spania, Grecia, Cipru, Egipt, Tunisa). Cei de la EUROPOLIS TRAVEL vă pot oferi şi sejururi cu autocarul, sau individual, cu plecări din Târgu-Mureş: Turcia, Grecia, litoralul Bulgăresc, Croaţia, Muntenegru şi litoralul Românesc.
A apărut şi o noutate interesantă în oferta din acest an: cumperi o excursie în Turcia cu autocarul în Kusadasi sau Marmaris şi agenţia îţi face cadou o excursie în Grecia (mai puţin transportul). O altă noutate este mini vacanţa Week-end – în Antalya.
Mai puteţi alege un circuit în Ţara Eleganţei – Franţa: Coasta de Azur şi Provence, Disneyland – Paris, Franţa – Anglia – Benelux.
Nici ofertele exotice nu lipsesc: Costa Rica – Cuba – Mexic, Bali –Thailanda – Malaezia, Mauritius – Maldive – Seychelles, Republica Dominicană. Amatorii de croaziere au la dispoziţie Mediterana, Adriatica, Marea Egee sau croaziere Transoceanice, iar insulele greceşti Creta, Corfu, Rhodos, Thassos, Santorini, Kos vă oferă, de asemenea, multiple posibilităţi de realaxare.
EUROPOLIS TRAVEL are propuneri şi pentru pelerinaj religios: Israel, Roma, Lourdes, Santiago de Compostela, Fatima sau Muntele Athos.
Mai multe informaţii despre o posibilă destinaţie de concediu puteţi afla la telefon 0265-210.610 sau 0757-631.328.

Sus In jos
Thomas
Membru activ

Numarul mesajelor : 913
Varsta : 59
Localizare : Göttingen
Data de inscriere : 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyMier 15 Iun 2011, 18:14

Thomas a scris:

Eu sincer vorbind, am ceva dubii asupra acestei oferte, nu cumva sa fie vreo teapa Rolling Eyes

Asa ca am scris urmatorul mail la Air Europa, sa vedem ce zic ... Wink

Citat :
clientes@air-europa.com

Dear Sir or Madam,

I´m living in Romania and found some interesting offers for travelling to Spain, Palma de Mallorca for my summer vacation including charter flights with your company.

But looking at the webpage of the tour-operator, which is quite unknown in Romania I have some doubts, if this is a real offer or maybe it is some fraud: www.europolistravel.com

The companies e-mail adress is europolistravel@yahoo.com , they are announcing flights with Air Europes 737-300, they publish a flight schedule looking like the Air Europe aircraft would be based in Romania.

So please can you confirm, that you have really signed an agreement with this tour operator from Romania to operate charter flights from BBU, CLJ, TSR, TGM, SBZ, OMR, IAS, CRA and BCM to PMI operating from 12.06.2011 to 25.09.2011?

If the offer is real, I would like to book it and would be very pleased to fly with Air Europa, so I´d really apreciate it, if I could get a reply as quick as possible.

Thank you for your help.

With kind regards

Thomas

Între timp am primit raspunsul de la Air Europa:

Citat :
Dear Sir

Unfortunately Air Europa will not operate charter flights to Romania during 2011.

Sincerely
Air Europa
Sus In jos
Thomas
Membru activ

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyLun 20 Iun 2011, 10:42

Azi ar fi prima cursa Sky Airlines operata pe TGM:

arr. 18.30 (de la AYT via SUJ) - dep. 19.30 (spre AYT)
Sus In jos
dudueleven
Airport Level
Airport Level

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyLun 20 Iun 2011, 12:45

De unde ai informatia ca astazi e prima cursa AYT - TGM?
Sus In jos
Thomas
Membru activ

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyLun 20 Iun 2011, 13:25

dudueleven a scris:
De unde ai informatia ca astazi e prima cursa AYT - TGM?

Pai defapt prima cursa trebuia sa fie lunea trecuta. Dar banuiesc ca nu au fost foarte multi pasageri de la TGM si de aceea cele 2 curse prevazute initial si anume

AYT-CLJ-AYT
AYT-SUJ-TGM-AYT

au fost comasate în AYT-SUJ-CLJ-AYT iar pasagerii de la TGM probabil au fost dusi la CLJ.

Dupa cum se poate vedea însa pe site-ul AYT la plecari si sosiri astazi cursa este listata (iar cursa de CLJ s-a facut dupa orar, adica separat):

Citat :
dep.: ZY 129 SKY AIRLINES SATU MARE/TIRGU MURES 14:40 terminal 2 check-in 258 gate 67
arr.: ZY 130 SKY AIRLINES TIRGU MURES/SATU MARE 21:25 terminal 2 belt 205

Ca idee interesanta, azi zi plina la curse de România la AYT:

- 6x OTP (4x ROT + 1x SHY + 1x BUR)
- 3x TSR (2x SHY + 1x BUR)
- 2x CLJ (1x SHY + 1x BUR)
- 1x SUJ/TGM (SHY)
Sus In jos
dudueleven
Airport Level
Airport Level

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyLun 20 Iun 2011, 14:25

Nu stiu de ce vine AYT - SUJ - TGM - AYT deoarece:
SUJ - TGM : 130 PAX (tranzit)
TGM - AYT: tot cei 130 PAX !!!!!!!!!!!!!!!!
Adica de pe TGM 000 PAX
Foarte TARE!
Sus In jos
Thomas
Membru activ

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyLun 20 Iun 2011, 15:34

dudueleven a scris:
Adica de pe TGM 000 PAX
Foarte TARE!

Nu neaparat Wink

Banuiesc ca ai acces si cifrele sunt reale desi în cazul asta ma mira de ce ai pus întrebarea daca se va opera cursa.

O explicatie mai probabila este ca numarul de pasageri care (presupun) au fost dusi si îmbarcati la CLJ la dus însa acuma vor fi debarcati la TGM este acelasi cu numarul celor care vor fi îmbarcati pentru AYT de la TGM.

Însa oricum ... prea multi probabil ca nu vor fi ... Rolling Eyes Rolling Eyes
Sus In jos
Raduq
Fotograf

Numarul mesajelor : 1764
Varsta : 33
Data de inscriere : 06/05/2008

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyLun 20 Iun 2011, 16:21

Citat :

SUJ nu are alimentare..
Chiar daca nu ar fi fost nimeni imbarcat/debarcat a trebuit sa faca o escala pentru alimentare
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyLun 20 Iun 2011, 19:04

dudueleven a scris:
Adica de pe TGM 000 PAX
Foarte TARE!

ZY 129 Antalia Targu Mures 18:30 SKY AIRLINES ATERIZAT 18:35 LANDED
ZY 130 Targu Mures Antalia 19:30 SKY AIRLINES ON TIME IN TIMP

A venit !
Sus In jos
malev2009
Flight Level 400
Flight Level 400
malev2009

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyMier 22 Iun 2011, 15:29

Titlu:Lokodi a cerut public demisia directorului Aeroportului
Sursa: http://www.citynews.ro/mures/eveniment-29/lokodi-a-cerut-public-demisia-directorului-aeroportului-123485/
Autor: Adelina Burcea
Data: 22.06.2011

Citat :
Presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke i-a cerut public demisia directorului Aeroportului Transilvania din Targu Mures, Stefan Runcan, dupa ce saptamana trecuta, executivul CJ Mures a descoperit o serie de probleme care au iesit la iveala dupa ce numarul pasagerilor a crescut semnificativ.

Dupa ce i-a pus pe tapet toate problemele nerezolvate care au instalat haosul la Aeroport, presedintele CJ Mures a cerut demisia lui Runcan, precizand ca acesta ar fi incapabil sa mai conduca Aeroportul Transilvania.

Aeroportul nu are nici macar o strategie de scurta si lunga durata, autobuzul cu care se transporta pasagerii in caz de intemperii pana la aeronava nu mai este functional, iar o lucrare care avea termen de finalizare 30 decembrie, inca nu este finalizata. Sunt doar cateva aspecte semnalate de presedintele CJ Mures la sfarsitul sedintei de CJ.

Numarul mare de pasageri a creat probleme functionale
"A crescut fluxul pasagerilor, aproape la 500 pe zi si este in crestere. Nu era de asteptat, dar asta s-a intamplat. Cu greu face fata pe partea de cheking si pe partea unde calatorii se prezinta pentru a se imbarca. Spatiu este suficient la intrari si la iesiri. Nu avem spatii suficiente la cheking. Dimineata la 4:00 am constatat ca sunt 40-50 de calatori, oamenii stau pe bagaje ca nu au locuri. Sa vedem cum putem sa aerisim si cum sa facem sa nu pierdem pasageri. Referitoru la modul de asigurare a sigurantei pe aeroport, sase proceduri nu sunt facute, au fost situatii in care aeroportul nu are solutii, lipseste o mana de fier care sa stie sa ia solutii rapide", a declarat Lokodi Edita.

Runcan trece peste cuvantul sefei CJ Mures

Sefa CJ Mures sustine ca directorul Aeroportului a aprobat un act aditional pentru prelungirea termenului de finalizare a unor lucrari la aeroport, fara aprobarea executivului Consiliului Judetean Mures. Mai mult, Lokodi sustine ca in timp ce angajatii din cadrul Aeroportului se straduiesc sa mentina functionarea aeroportului, Stefan Runcan nu este de gasit atunci cand o problema trebuie discutata urgent.

"Termenul de executie era in decembrie, insa am stabilit ca va fi 30 aprilie. S-a incheiat un act aditional la contract, cat timp am fost in concediu 2 saptamanai si in loc de aprilie s-a trecut 30 iunie. Managerul raspunde, nu executivul CJ. Ieri, la aeroport se lucra cu trei oameni si pana in 30 iunie lucrarea nu va fi finalizata...O investitie pentru care v-ati angajat sa o finalizati in 30 decembrie, nu este gata nici astazi. Depuneti demisia, sunteti incapabil sa conduceti aeroporturi. nu functioneaza zeci de probleme. Aeroportul nu are un manager hotarat. Toata lumea se chinuie in jurul dumneavoasra sa functioneze aeroportul. Este o institutie pentru care am luptat 8 ani. Este institutia cea mai gingasa din acest judet. L-am rugat pe domnul Runcan sa nu plece din Targu Mures fara sa ne anunte. Pleaca si nu spune nimic. Nu ai cu cine sa discuti" a explicat presedintele CJ Mures.

Probleme cu siguranta aeroportului
Pe langa faptul ca sunt multe nereguli la aeroport, zilele acestea, executivul CJ Mures a mai bifat o problema. Este vorba de siguranta aeroportului pentru care CJ Mures va aloca 3 milioane de lei. "Cineva de la Bucuresti verifica siguranta aeroportului. Avand in vedere cresterea exploziva a circulatiei de pe aeroport, nu vreau sa dam rabat de la un control serios si foarte strict. Am avut discutii foarte pertinente din partea tututor serviciilor. Parcarea inainte de a intra in aeroport este mica, spatiul de la plecarea nonshengen trebuie marit. Trebuie sa va convingeti cu ochii vostri ce este la aeroport. Ne trebuie o strategie de scurta si lunga durata, ceea ce nu exista, mereu lucram pompieristic", a mai spus sefa CJ Mures.

Conducerea aeroportului a cumparat o rabla cu 200.000 de lei.
"Anul acesta s-a prevazut cumpararea unui autobuz second-hand pentru a transporta in caz de intemperii pasagerii pana la aeronava. S-au cheltuit 220.000 de lei. Este absolut nefunctional, vechi de vreo 30 de ani. E bun de a se scapa de el si nu de a se achiziona. Nici macar nu e precizat costul. Am aruncat pste 200.000 de lei pe ceva care nu este functional", le-a mai spus presedintele CJ Mures consilierilor judeteni, in sedinta.

Giurgea: Sa nu ne pripim cu demisia
Consilierul Judetean Teodor Giurgea a declarat ca este de acord cu invitatia presedintei CJ Mures facuta consilierilor de a vizita Aeroportului pentru a vedea la fata locului problemele care au intervenit la aeroport. Giurgea a spus ca prima data trebuie analizata situatia si decatre consilierii judeteni, urmand apoi sa se ia decizia daca este necesara demisia lui Runcan. "Trebuie sa facem o analiza la fata locului, sa mergem sa stam de dimineata pana seara. Sa nu ne pripim cu demisia, trebuie sa facem o analiza cu argumente pro si contra", a declarat consilierul judetean.
Sus In jos
roger
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 54
Localizare : Bucuresti/Toulouse
Data de inscriere : 31/08/2010

MesajSubiect: infos cfr   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyJoi 07 Iul 2011, 14:10

Cineva care cunoaste bine imprejurilmile aeroportului, ar putea sa imi spuna daca se ajunge usor la halta CFR Vidrasau din aeroport? Este departe, ma pot incumeta sa merg pe jos? Cu un taxi se poate ajunge? Voi ajunge de la Paris miercuri seara si mi-ar prinde tare bine daca as putea prinde un personal care trece cam la o ora dupa aterizare, spre Razboieni.
Sus In jos
E-one
Flight Level 200
Flight Level 200
E-one

Numarul mesajelor : 291
Localizare : Tg. Mures Romania
Data de inscriere : 27/08/2008

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyJoi 07 Iul 2011, 18:55

roger a scris:
Cineva care cunoaste bine imprejurilmile aeroportului, ar putea sa imi spuna daca se ajunge usor la halta CFR Vidrasau din aeroport? Este departe, ma pot incumeta sa merg pe jos? Cu un taxi se poate ajunge? Voi ajunge de la Paris miercuri seara si mi-ar prinde tare bine daca as putea prinde un personal care trece cam la o ora dupa aterizare, spre Razboieni.
Halta Vidrasau este vizavi de aeroport insa trebuie sa iesi in soseaua spre Tg. Mures pina la sensul giratoriu de unde se face la stinga drumul spre Vidrasau. In total sa tot fie vreo 1,5 km, poate 2. Dupa cite cunosc taximetristii de prin Romanica, nu cred ca vor accepta un drum atit de scurt (deh, obiceiuri proaste). Cred ca mai degraba iei un microbus spre oras (nu face mai mult de 20 de minute) sau pina in Ungheni si il rogi pe sofer sa te lase la drumul spre gara. Din soseaua nationala sint cam 100 - 150 de metri pina in gara Ungheni. Din pacate, trenul pleaca din gara Tg. Mures la 19.20 (19.33 la ungheni) si in conditiile in care mai intirzie si avionul......
Oricum, succes !
Sus In jos
roger
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 54
Localizare : Bucuresti/Toulouse
Data de inscriere : 31/08/2010

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 EmptyJoi 14 Iul 2011, 23:00

Multumesc de raspuns. Am mers pe jos pana la halta respectiva, care e destul de departe. Istoria nu se va mai repeta, si vreau sa-i anunt pe toti cei care ar vrea sa mai incerce aceasta varianta, ca se pot expune anumitor pericole. Am avut probleme pe drumul de la aeroport spre halta; am fost inconjurat de vreo 10 cetateni romi, beti, violenti, de care am scapat ca prin minune. In asteptarea trenului, alt grup de romi se manifesta violent pe peronul punctului de oprire CF Vidrasau. Nu s-au legat de mine, dar atmosfera era foarte ciudata. Zona e pustie, iar satul de langa halta pare unul cu potential infractional. Am ales aceasta varianta doar din dorinta de " discovery", insa recomand evitarea acestei solutii. Cred ca transportul pana in oras pentru a continua calatoria cu tren sau autocar e cea mai sigura.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII   Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII - Pagina 6 Empty

Sus In jos

Aeroportul Targu Mures(Transilvania) -STIRI - DISCUTII
Sus 
Pagina 6 din 12Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Aeroportul Targu Mures(Transilvania)-Mai 2010
» Aeroportul Targu Mures (Transilvania) - Mai 2016
» Aeroportul Targu-Mures (Transilvania) - 2008
» Aeroportul Targu Mures(Transilvania)-Ianuarie 2011
» Aeroportul Targu Mures(Transilvania)- Mai 2011

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Aeroporturi din Romania - Romanian Airports :: Targu-Mures - Transilvania (TGM / LRTM)-
Mergi direct la: