| Probleme cu un ULM pe clinceni? | |
|
+6VIC claudiup mihaiatanasie mcraffael propellerdream electric 10 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Re: Probleme cu un ULM pe clinceni? Vin 07 Mai 2010, 15:24 | |
| Abia am revenit de la Clinceni unde am zburat impreuna cu Gelu Frunza :-) | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Probleme cu un ULM pe clinceni? Vin 07 Mai 2010, 17:50 | |
| Gelu Frunza impreuna cu George Rotaru plus inca cineva sunt la Happy Hour chiar acuma la 17.50 |
|
| |
alexandrumih Flight Level 100
Numarul mesajelor : 194 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 01/11/2008
| Subiect: Re: Probleme cu un ULM pe clinceni? Vin 07 Mai 2010, 23:08 | |
| - ettyus a scris:
- Gelu Frunza impreuna cu George Rotaru plus inca cineva sunt la Happy Hour chiar acuma la 17.50
Am postat eu un link cu video-ul la sectiunea de filmulete aviatice. | |
|
| |
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Re: Probleme cu un ULM pe clinceni? Sam 08 Mai 2010, 22:17 | |
| | |
|
| |
propellerdream Flight Level 400
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
| Subiect: Re: Probleme cu un ULM pe clinceni? Sam 08 Mai 2010, 23:04 | |
| Dupa cum vad din poze se pare ca a fost o cedare a structurii materialului compozit din trenul de aterizare. Deci e foarte posibil sa fie o chestie de maintenance... naspa... | |
|
| |
claudiup Membru activ
| Subiect: Re: Probleme cu un ULM pe clinceni? Sam 08 Mai 2010, 23:48 | |
| Cum poti sa-ti dai seama de lucrul asta? E posibil ca demageul sa fie cauzat de aterizarea in sine. Din cate am vazut aripa e intreaga... bine, e de verificat structura | |
|
| |
propellerdream Flight Level 400
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
| Subiect: Re: Probleme cu un ULM pe clinceni? Dum 09 Mai 2010, 00:25 | |
| Claudiu, in cazul unei aeronave careia i s-au aplicat toate verificarile cerute de producator si pentru care pilotul s-a asigurat inainte de zbor ca totul e in regula, nu este admisibil sa se fi intamplat asa ceva. Nu incape nici un fel de discutie aici.
In urma cu relativ putina vreme (anul trecut), tot in cazul unui ULM Zephir, domnul Uta a avut o surpriza foarte neplacuta sa constate ca deplasandu-se cu aeronava pe calea de rulare pentru a se alinia pe 24 la Clinceni, materialul compozit din structura jambei de bot a cedat. Noroc ca era la sol... Tot Zephir... Tot Romania... No more comments. | |
|
| |
claudiup Membru activ
| Subiect: Re: Probleme cu un ULM pe clinceni? Dum 09 Mai 2010, 10:25 | |
| Sa nu fie o problema a producatorului... oricum, si daca ar fi o problema de mentenanta nu cred ca evenimentele acestea sunt suficiente pentru schimbarea legislatiei, intrucat vorbim de incidente nu accidente. L-am intrebat pe Gelu Frunza de ce nu a actionat parasuta si mi-a zis ca vantul din ziua aceea ii putea duce oriunde. Mai mult, mi-a explicat ca situatia nu a fost atat de periculoasa pe cat parea. Zephyr e al treilea avion, in care ma sui, "inzestrat" cu un sistem de recuperare balistic. M-am documentat un pic asupra acestui sistem de salvare intrucat mi se pare interesant. AICI gasiti cateva informatii utile | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Probleme cu un ULM pe clinceni? | |
| |
|
| |
| Probleme cu un ULM pe clinceni? | |
|