ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Ce avion este acesta?

In jos 
+38
Raduq
shouriken
vishzu
mariusrex72
horia
Griff
kampfmaschine
Boeing777-300
lrbc
YR-197
claudiup
D13-th_TakeOff
eugen
puma330
tm89sky
Antoniu
claudiu_ne2000
nicolaemarcu@ymail.com
Vreauinaer
YR-DNY
Dylan
allex
Samyr444
Virusu
ALMI
Skywalker
aegean
horizob
ovidiu51
mihaiatanasie
gabi-737
RATus
electric
mack
hayabusa
Ioan-Adrian Popa
VIC
Eurofighter
42 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
Dylan
Moderator
Dylan

Numarul mesajelor : 4876
Varsta : 53
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

Ce avion este acesta? - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 30 Noi 2008, 16:04

http://www.aviastar.org/air/romania/iar-813.php
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2388
Varsta : 67
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 30 Noi 2008, 16:06

virusu a scris:
mie imi arata a IAR 813 aviasan
Si mie, dar nu stiam unde sa pun poza. E faina!
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
electric
Membru activ
electric

Numarul mesajelor : 1166
Varsta : 50
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 10/03/2008

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyJoi 22 Ian 2009, 12:14

distractia continua: IAR-34 , candva la TIB . estimez 1982 daca nu mai devreme. personalul principal din poza este je.
Ce avion este acesta? - Pagina 3 17b33deb
Sus In jos
YR-DNY
Membru activ
YR-DNY

Numarul mesajelor : 669
Varsta : 42
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyJoi 22 Ian 2009, 14:25

Glorioase zile! Exact in acel timp eu eram alaptat la san! Razz
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

MesajSubiect: Ce o fi asta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyMier 26 Aug 2009, 20:53

Am gasit o poza veche, cu canteretul Danny Boy (recunosc ca nu imi amintesc de el) langa un avion albastru. Il poate recunoaste cineva (avionul, nu pe nenea)?

Ce avion este acesta? - Pagina 3 Dannyboy
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyMier 26 Aug 2009, 21:38

mihaiatanasie a scris:
Il poate recunoaste cineva (avionul, nu pe nenea)?
Imi aduce aminte de Let-ul 200 Morava dar alea aveau parca in varful radom-ului un far.... cu toate ca Morava are (avea) cate trei pale per motor.
Sus In jos
gabi-737
Membru activ
gabi-737

Numarul mesajelor : 4453
Varsta : 47
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 26/12/2007

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyJoi 27 Aug 2009, 23:19

Pe la inceputul topicului am pozat un aparat de zbor la sol, neidentificat de mine atunci, azi am avut ocazia sa il vad si in zbor...nu-i rau Very Happy
Ce avion este acesta? - Pagina 3 Pictu473
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 10:38

N-aveti decat sa radeti: acum cateva minute a survolat metropola Rosiori un avion ULM, cu aripa jos, avand infradosul de culoare deschisa (alb sau galben foarte deschis), doar varfurile aripilor fiind albastre. Era destul de departe si intre ochelarii mei si soare, asa ca nu am putut vedea inmatricularea. Pentru ca erau niste vecini pe strada mi-am aratat eruditia si le-am raspuns ca e un Festival (aripa semana a Festival), dar cupola era parca mai rotunda decat a Festivalului. N-am apucat sa vad nici macar unde e a treia roata (in bot sau la bechie). Intreb si eu, la noroc, stiti ceva de genul asta? Interesant e ca a facut doua ture peste oras si a leganat din aripi a salut, chiar cand era cel mai aproape de locul meu de observatie. Sigur ca i-am facut si eu cu mana, tot ca sa ma dau rotund fata de vecini, dar nu cred ca la mine se uita pilotul.
Sus In jos
Virusu
Moderator
Virusu

Numarul mesajelor : 2688
Varsta : 38
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 30/12/2007

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 10:58

mihaiatanasie a scris:
Am gasit o poza veche, cu canteretul Danny Boy (recunosc ca nu imi amintesc de el) langa un avion albastru. Il poate recunoaste cineva (avionul, nu pe nenea)?

Hehe tricky question, dar raspunsul corect e DeHavilland DH-104 Dove
Sus In jos
Vreauinaer
Flight Level 100
Flight Level 100
Vreauinaer

Numarul mesajelor : 149
Varsta : 45
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 11:44

virusu a scris:
mihaiatanasie a scris:

Hehe tricky question, dar raspunsul corect e DeHavilland DH-104 Dove

Nu prea bate "nasul" cu DeHavilland DH-104 Dove. Cred ca este Let L200-Morava. Marea diferenta este radomu-ul. Trapa trenului de aterizare la DeHavilland culiseaza peste el pe cand la Let nu. Si apoi mai este diferenta la varful aripii. In poza se poate vedea "umflatura" din varful aripii pe care Let o are si DeHavilland nu.
Sus In jos
Virusu
Moderator
Virusu

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 12:53

se pare ca ne inselam amandoi de data asta Smile nu e dove aia e clar, dar nu e nici morava, intrucat avionul din poza lui mihai are doar doua pale iar morava, 3 pale, dupa cum se vede in poza asta facuta de mine la szolnok.
Plus ca morava e mai mic, si plus de asta, daca e sa judecam dupa context, nu cred ca ar fi mers acel cantaret in polonia anilor 80 sa-si faca o poza cu un morava Smile tre sa mai cautam... the truth is out there somewhere Razz
Ce avion este acesta? - Pagina 3 DSCF1787
Sus In jos
Vreauinaer
Flight Level 100
Flight Level 100
Vreauinaer

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 13:12

Ai dreptate. M-am inselat. Desi exista l-200 cu 2 pale diferentele sunt clare si mai ales, cum spuneai tu, ce sa caute in Europa de Est sa faca poze cu let. Dar cred ca l-am gasit. Cessna 310. Asta aduce cel mai mult cu poza. In special "nasul".

Ultima editare efectuata de catre Vreauinaer in Dum 27 Sept 2009, 13:17, editata de 1 ori
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 13:14

virusu a scris:
se pare ca ne inselam amandoi de data asta Smile nu e dove aia e clar, dar nu e nici morava, intrucat avionul din poza lui mihai are doar doua pale iar morava, 3 pale, dupa cum se vede in poza asta facuta de mine la szolnok.
Plus ca morava e mai mic, si plus de asta, daca e sa judecam dupa context, nu cred ca ar fi mers acel cantaret in polonia anilor 80 sa-si faca o poza cu un morava Smile tre sa mai cautam... the truth is out there somewhere Razz
Ce avion este acesta? - Pagina 3 DSCF1787

Un Morava cu 2 pale am gasit eu
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/L200_Morava_PICT0041.JPG

Daca tipul ala nu a fost in Polonia, poate a trecut prin Cehoslovacia (avionul e cehesc), dar chiar si asa, era un francez, nu prea vad de ce s-ar fi fotografiat in est langa un avion ... iar pe de alta parte, cine o fi fopst tipul asta? Nici google si nici yahoo n-au auzit de el.
Sus In jos
Vreauinaer
Flight Level 100
Flight Level 100
Vreauinaer

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 13:24

Citat :
Daca tipul ala nu a fost in Polonia, poate a trecut prin Cehoslovacia (avionul e cehesc), dar chiar si asa, era un francez, nu prea vad de ce s-ar fi fotografiat in est langa un avion ... iar pe de alta parte, cine o fi fopst tipul asta? Nici google si nici yahoo n-au auzit de el.

Cred ca numele cantaretului este gresit. Din cate stiu eu danny boy e un cantec funerar irlandez. Dar sa revenim la pasarile noastre. Eu cred ca l-am depistat Cessna 310. Pareri?
Sus In jos
Virusu
Moderator
Virusu

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 13:40

eu sunt de acord 100% cheers
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 14:54

la fel! asta-i! merg si eu pe 100%
Sus In jos
nicolaemarcu@ymail.com
Flight Level 200
Flight Level 200
nicolaemarcu@ymail.com

Numarul mesajelor : 256
Varsta : 66
Localizare : CLUJ
Data de inscriere : 15/09/2008

MesajSubiect: suta lasuta adevarat   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 15:14

cessna 310
Sus In jos
claudiu_ne2000
Flight Level 300
Flight Level 300
claudiu_ne2000

Numarul mesajelor : 301
Varsta : 48
Localizare : DEVA
Data de inscriere : 10/09/2009

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 21:11

palele elicilor la ambele avioane sunt fabricate de aceeasi firma..., nu-mi dau seama ce firma e, acest lucru mai aduce un argument, zic eu.
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 21:53

Acum, ca am identificat avionul cheers , hai sa-l identificam si pe "nenea". Question
Sus In jos
claudiu_ne2000
Flight Level 300
Flight Level 300
claudiu_ne2000

Numarul mesajelor : 301
Varsta : 48
Localizare : DEVA
Data de inscriere : 10/09/2009

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 27 Sept 2009, 23:03

mihaiatanasie a scris:
Acum, ca am identificat avionul cheers , hai sa-l identificam si pe "nenea". Question

...Daca e sa ne luam dupa figura, ochelarii de soare, haine...eu cred ca e francez. Dar acum trebuie sa ne dai mai multe detalii
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyDum 11 Oct 2009, 21:40

Nefiind deschisa luna octombrie la Satu-Mare si fiind aici adusa vorba de Let-ul 200 Morava vreau sa va spun ca de cateva zile tot vad un FPL la SUJ cu avionul asta.

Allex tre' luate masuri numaidecat!!! Ar fi o chestie faina pentru noi...
Sus In jos
ovidiu51
Membru activ
ovidiu51

Numarul mesajelor : 1170
Varsta : 73
Localizare : Constanta (LRCK - CND)
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: YR-BCO?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyLun 07 Dec 2009, 09:58

Am gasit pe Air Britain imaginea unui One Eleven cu tricolor. Ceva este in neregula cu retusurile de pe fuselaj.
Ce avion este acesta? - Pagina 3 111zy
Sus In jos
Antoniu
Flight Level 200
Flight Level 200

Numarul mesajelor : 219
Varsta : 79
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 03/02/2009

MesajSubiect: Ce este acesta   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyMar 08 Dec 2009, 07:26

La o expozitie interbelica din Germania a fost expus acest avion, pe lateral este desenata o panglica pe care scrie romaneste "INAINTE CU DUMNEZEU". Nu am gasit nici o explicatie plauzibila.
Poate fi un avion constructie privata a unui roman in afara tarii, deci necunoscut.

Ce avion este acesta? - Pagina 3 57620752

Ultima editare efectuata de catre Mengelaus in Mar 08 Dec 2009, 09:12, editata de 1 ori (Motiv : Resize imagine la 800x600.)
Sus In jos
tm89sky
Airport Level
Airport Level
tm89sky

Numarul mesajelor : 89
Varsta : 56
Localizare : Romania
Data de inscriere : 20/04/2009

MesajSubiect: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyMar 08 Dec 2009, 08:38

ovidiu51 a scris:
Am gasit pe Air Britain imaginea unui One Eleven cu tricolor. Ceva este in neregula cu retusurile de pe fuselaj.
Ce avion este acesta? - Pagina 3 111zy

France, June 1985
http://www.airliners.net/photo/1198046/

YR-BCO c/n 272
Sus In jos
puma330
Fotograf
puma330

Numarul mesajelor : 279
Varsta : 46
Localizare : STR/EDDS
Data de inscriere : 03/05/2009

MesajSubiect: IDENTIFICARE   Ce avion este acesta? - Pagina 3 EmptyJoi 18 Mar 2010, 07:59

Pt cine ma poate ajuta cu detalii despre acest avion, multumiri de pe acum.
Ce avion este acesta? - Pagina 3 Rospott
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ce avion este acesta?   Ce avion este acesta? - Pagina 3 Empty

Sus In jos

Ce avion este acesta?
Sus 
Pagina 3 din 6Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII
» Ghici ce avion este! - Obiecte Zburatoare Neidentificate
» Cu cat timp inainte de a calatori este recomandat sa-ti cumperi bilet de avion?
» Evergreen International B747-400BCF
» BAC, RomBAC

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Aeronave in Romania - Aircraft in Romania-
Mergi direct la: