| Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS | |
|
+55ness yo3hjv nrares NATO DrakulaBV gmc_extreme Vipero deltadagger silviubad flysebi mihaiatanasie mihairosioru DIESEL babacu bogdan81 lucian21 vasi claudiup fularU xpino arnold757 tudor Skylink electric flaviu Voicu shouriken Alex_tm Messerschmitt manu_21skw YR-DNY crokodilu eugen felix horizob Mengelaus allex VIC delu valavia Boeing777-300 Edi Dylan hayabusa RATus demorra Virusu kill3r999 RwO RoNIN_731 aegean Capt_Vio eddyz airbusA380 Nic 59 participanți |
|
Cum ai devenit membru? | Recomandare din partea unui administrator | | 13% | [ 22 ] | Recomandare din partea unui membru | | 15% | [ 26 ] | Motoare de cautare | | 33% | [ 57 ] | Forumuri de aviatie dar nu numai | | 26% | [ 44 ] | Alta sursa (trebuie specificata) | | 13% | [ 23 ] |
| Total voturi : 172 | | |
|
Autor | Mesaj |
---|
silviubad Flight Level 100
Numarul mesajelor : 145 Varsta : 29 Localizare : Iasi, Ivrea(Italia) Data de inscriere : 18/08/2009
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Joi 20 Aug 2009, 00:34 | |
| Eu cautam poze cu avioane si acu 2 ani am aflat de airliners.net dar numai de 5 luni am explorat forumul Romanian Spotters si ieri m-am inregistrat. Doresc numai bine comunitatii ROMANIAN SPOTTERS si CAT MAI MULTI PASIONATI DE PASARI METALICE! | |
|
| |
deltadagger Flight Level 300
Numarul mesajelor : 324 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/11/2009
| Subiect: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Vin 13 Noi 2009, 22:55 | |
| Salut.Eu initial m-am inscris pe ro spotters.ro in primavara acestui an,dar datorita faptului ca nu am fost activ in cadrul forumului am fost anuntat ca mi s-a sters contul.Forumul l-am descoperit pe aviatia.ro. | |
|
| |
Alex_tm Moderator
Numarul mesajelor : 1835 Varsta : 35 Localizare : TIMISOARA - BANAT Data de inscriere : 15/01/2009
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Vin 13 Noi 2009, 23:08 | |
| Hmm...am cautat si in cele din urma am gasit "reportajul" care l`am citit, in urma caruia am aflat de Ro-Spotters. http://www.banateanul.ro/ultima-ora/arhiva-banateanul-spottingul-un-hobby-interzis-2729106 Cititi si veti gasi niste nume cunoscute prin "reportaj". Alex | |
|
| |
Vipero Airport Level
Numarul mesajelor : 66 Varsta : 31 Localizare : Cluj_Napoca Data de inscriere : 12/11/2009
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Lun 14 Dec 2009, 18:35 | |
| cautam ceva pe google, am vazut linku, am zis ca suna interesant si am inceput sa vizitez si mai nou am si cont:D | |
|
| |
gmc_extreme Flight Level 200
Numarul mesajelor : 262 Varsta : 40 Localizare : london Data de inscriere : 24/01/2010
| Subiect: ro spotters Mar 02 Feb 2010, 22:11 | |
| hello tuturor m-as bucura daca mesajul pe care il scriu eu acum ar fi citit de toti de pe ro spotters dar nu stiu daca am atata noroc. sunt printre ultimii veniti pe acest forum (eu ii spun comunitate) .... deci nu am avut nimic de a face cu inceputurile forumului. inca de la primul click m-am bucurat ca am putut deveni si eu membru si ca in sfarsit pasiunea mea poate evolua. m-am grabit sa citesc cat mai mult din tot ce s-a discutat pana acum pe forum si am vazut ca treaba merge foarte bine. astazi am ajuns si pe la topic-ul acesta Intalnire anuala Romanian Spotters si am ajuns la partea cu forum/site oficial...dar si de acolo s-a ajuns la cu totul alt fel de discutii. si acum vin intrebarile mele....si mi-ar place foarte mult sa primesc raspunsuri DACA EU NU AM UN APARAT DE MINIM 2 MII EURO, NU SUNT PILOT , NU DETIN UN AVION SAU NU LUCREZ LA IAR GHIMBAV ... voi credeti ca sunteti mai pasionati de aviatie decat mine? DACA nu am postat si nu voi posta nici o imagine de-a mea.....@crocodilu e mai pasionat de aviatie decat mine? (am dat un exemplu nu vreau sa atac pe nimeni) SAU.... Daca se va organiza o intalnire ro spotters si eu ma prezint la ea fara aparat un nikon,ore de zbor,etc. o sa ma alungati? Eu va intreb ca sa-mi clarific mie niste lucruri nu ca sa fac pe desteptul. Sincer acuma daca stau si ma gandesc era mai bine sa aflu de vreo intalnire ro-spotters ca sa va pun intrebarile acestea pe viu. Oare felul in care tresare inima in mine cand aud si vad un avion e mai slab decat al altora? Sau mi-e casa plina de aviatie (reviste,machete,etc) doar ca sa par mai interesant? Eu stiu raspunsul la intrebarile acestea. As vrea sa stiu daca am vreo sansa ca sa fiu luat si eu in considerare cu postarile mele...daca are rost sa astept raspunsuri la intrebarile pe care le voi avea....sau e un forum strict pentru spotteri si piloti. Eu vreau sa impart pasiunea asta cu voi. Vreau sa ma implic in orice proiect cu voi daca pot,sa ne intalnim la vreun airshow sau ce stiu eu...orice. Vreau sa fac parte din comunitatea Ro-spotters...dar daca trebuie sa va demonstrez ceva ca sa raman membru sau ca sa fiu bagat in seama poate am gresit locul. Pot in schimb sa fiu serios cat timp sunt pe forum,sa nu fur imaginile voastre ca si copilul de 11 din cluj,si daca pot sa ajut cu ceva o sa fiu printre primii saritori... Ajutati-ma cu pareri...nu stiu...nu vreau sa fiu in plus sau sa deranjez...dar eu iubesc aviatia...ca si voi... | |
|
| |
DrakulaBV Flight Level 100
Numarul mesajelor : 164 Varsta : 33 Localizare : Brasov Data de inscriere : 28/12/2008
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mar 02 Feb 2010, 22:20 | |
| Nu toti membrii acestui forum sunt spotteri/piloti/etc. Eu nu sunt nici spotter , nici pilot , etc ... Pur si simplu imi place aviatia. Nu am simtit nici un fel de discriminare pentru ca nu am un canon/nikon pentru poze. Mi-am facut prieteni aici ! L-am cunoscut pe Adrian Popa pe forum si am aflat ca suntem la acelasi liceu in Brasov , m-am imprietenit cu maestrul Balaur care m-a ajutat sa-mi aleg directia in educatia universitara. | |
|
| |
Nic Administrator
Numarul mesajelor : 750 Varsta : 41 Localizare : München Data de inscriere : 24/12/2007
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mar 02 Feb 2010, 23:08 | |
| Stai linistit, esti bine-venit pe forum, indiferent daca nu si pui poze. E drept ca pe de alta parte membrii care pun au parte un tratament ceva mai bun cat si o imagine in randul spotterilor. Tinand cont ca foarte multi au inceput sa fie cu adevarat spotteri dupa ce a aparut forumul, nu ar trebui sa fie practic nicio diferenta intre cei de pe forum si tine, poate doar ca timp. Si ei au fost ca si tine... numai ca unii au mai uitat si au inceput sa aiba o impresie mai buna decat trebuie despre ei... Dar e un rau necesar, numai prin concurenta putem progresa, sunt buni si "top-gun"-ii la ceva. - gmc_extreme a scris:
- voi credeti ca sunteti mai pasionati de aviatie decat mine?
Nu asa ar trebui sa se puna problema, nu se pot compara pasiunile si nici nu ar fi cazul. Cam 80% sunt pe forum tocmai pentru ca iubesc aviatia. - gmc_extreme a scris:
- Daca se va organiza o intalnire ro spotters si eu ma prezint la ea fara aparat un nikon,ore de zbor,etc. o sa ma alungati?
Cand a avut loc prima intalnire, din toti participantii doar vreo 4-5 si-au adus aparatul foto, restul de vreo 15-20 l-au lasat acasa. Deci nu o sa fie problema... | |
|
| |
NATO Flight Level 400
Numarul mesajelor : 764 Varsta : 57 Localizare : bucuresti-nord Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: cum am devenit membru Rospotters Mier 03 Feb 2010, 08:52 | |
| Eu am gasit acest site pe net, cautand lucruri interesante in domeniu. De cand ma stiu,am iubit avioanele. Am copilarit in Baneasa, pe Aerogarii, am facut liceul de aviatie tot acolo,am lucrat 8 ani la Rombac iar de 15 lucrez la cea mai mare companie aeriana a tarii. Nici eu nu am aparatura performanta, iar pozele sunt filtrate si postate de un coleg din Cluj, caruia ii multumesc aici pentru ajutor. Din pacate,am facut si cel putin o promisiune fata de un alt coleg, pe care inca nu am putut-o onora. Una peste alta, sunt mandru ca am gasit o comunitate de oameni extraordinari. Cristian | |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mier 03 Feb 2010, 09:11 | |
| Iar ma bag in discutii ca sa ... nu stiu de ce. gmc_extreme, sa stii ca eu am adaugat mentiunea "spotter" pe profilul meu de pe forum dupa vreun an de la aderare. Si am facut lucrul asta dupa ce chiar i-am cunoscut personal pe multi colegi si am vazut si am inteles ca fotografiatul avioanelor este unul dintre modurile de manifestare a pasiunii pentru aviatie. Am vazut si ce tehnica detin colegii nostri, de la aparate foarte sofisticate la simple "sapuniere", toti le folosesc cu drag in acelasi scop. Si eu sunt bucuros si mandru ca apartin rospotters, chiar daca nu am nici o legatura pe plan profesional cu aviatia, si chiar astept cu nerabdare urmatoarea ocazie de a ne revedea. Mai e putin si vine 8 martie, si probabil si mitingul pentru Ziua Femeii, adica prima iesire masiva in lume a membrilor comunitatii. | |
|
| |
nrares Flight Level 100
Numarul mesajelor : 102 Varsta : 54 Localizare : Cluj-Napoca RO, Crema IT Data de inscriere : 11/08/2008
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mier 03 Feb 2010, 13:43 | |
| Stai linistit, marea majoritate a celor de aici sunt baieti dintr-o bucata. Nici eu n-am aparat foto dar imi place sa ma tin la curent cu noutatile din domeniu si sa admir reusitele fotografice ale baietilor. Niciodata sa nu pui la suflet eventualele abuzuri ale unui moderator si incearca sa vezi doar partea frumoasa a lucrurilor. Ca in orice comunitate virtuala, se vor filtra si aici userii de cursa lunga de cei avizi doar de putere si functii. Pasiunea nici nu poate fi cuantificata nici nu ti-o poate lua nimeni. Doar dreptul la exprimare iti poate fi cenzurat. In rest numai de bine. | |
|
| |
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mier 03 Feb 2010, 16:59 | |
| - nrares a scris:
- Niciodata sa nu pui la suflet eventualele abuzuri ale unui moderator si incearca sa vezi doar partea frumoasa a lucrurilor. Ca in orice comunitate virtuala, se vor filtra si aici userii de cursa lunga de cei avizi doar de putere si functii.
Daca aveti ceva comentarii la adresa unuia sau mai multor moderatori va rog sa va adresati prin PM sau email unui Administrator (vezi art 4.6 din Regulamentul forumului) @gmc_extreme: toti membrii acestui forum sunt bine veniti atata timp cat, in mesajele pe care le publica pe forum, respecta Regulamentul Romanian Spotters. | |
|
| |
Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mier 03 Feb 2010, 18:46 | |
| @gmc_extreme toata lumea e binevenita aici, toata lumea are dreptul sa faca parte din aceasta comunitate, nu e necesar sa ai ce ziceai tu mai sus, ore, aparate sau alte minuni. e necesar ca fiecare sa stie unde si cand sa vorbeasca, ce si cat sa vorbeasca, cum sa faca sa nu atace pe cei care au aceeasi pasiune ca si ei, si in special pe cei, care sacrifica mult mai multe chestii pentru a-si indeplini pasinea noastra comuna. eu zic sa ai rabdare, sa vezi cum evolueaza lucrurile, si sunt convins ca te vei lamuri ca oamenii sunt ok, ca la mitinguri e distractie si niciodata nu au fost chestii de genu ca unu sau altu nu poate sa se alature grupului. ai tras cam rapid concluziile dar e ok. o sa vezi ca o sa-ti placa la noi. cum spuneam, rabdare... | |
|
| |
deltadagger Flight Level 300
Numarul mesajelor : 324 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/11/2009
| Subiect: Organizare si functionare :: Diverse :: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mier 03 Feb 2010, 23:06 | |
| Bine ai venit pe forumul ro.spotters gmc-extreme!Eu cred ca toti membrii forumului au aceeasi pasiune comuna,si anume AVIATIA!Aici am descoperit multe lucruri interesante cat despre fotografii ce pot sa spun,majoritatea sunt la superlativ!Nici eu nu dispun de tehnica foto profesionala sau de vreun aparat de zbor dar asta nu m-a descurajat sa merg mai departe,urmarind cu interes aproape toate subiectele forumului.Inca mai am multe de invatat si nu pot decat sa ma bucur ca am de unde Toate bune. Marius | |
|
| |
flaviu Membru activ
Numarul mesajelor : 600 Varsta : 35 Localizare : Cluj Data de inscriere : 24/05/2008
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Vin 05 Feb 2010, 13:25 | |
| si eu, cand m-am inscris pe forum in primul an mergeam la spotting cu o amarata de sapuniera, de acest forum am dat cautand in google cuvantul spotter iar dupa vreo 3 luni de vizite m-am inregistrat(sunt din 2008 pe forum) ...anul trecut in martie am facut trecerea pe DSLR insa o sa mai treaca un timp pana invat sa il folosesc si sa ma obisnuiesc cu el 100%...chiar daca la avatar m-am trecut ca si spotter sun un novice in domeniul acesta,recunosc dar in timp am sa ma perfectionez si voi posta poze cat mai bune calitativ | |
|
| |
yo3hjv Airport Level
Numarul mesajelor : 17 Varsta : 53 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 03/03/2010
| Subiect: Prezentare Mier 03 Mar 2010, 01:06 | |
| Salut, ma numesc Adrian, sunt din Bucuresti iar interesul meu pentru aviatie tine de alta latura a acesteia: comunicatiile. Sunt si radioamator iar indicativul este acelasi cu numele de utilizator. Am ajuns pe acest forum cautand niste frecvente radio ale unor aeroporturi. de fapt, cam am lista completa dar doream sa aflu care sunt mai folosite. Nu in ultimul rand, ma gandeam sa dau o mana de ajutor pe aceasta linie. M-am inscris aseara, am dat o tura prin mesaje, am citit cateva. Fain. In aceasta seara am primit un mesaj prin care eram anuntat ca mi s-a sters contul ca urmare a inactivitatii... Ca administrator (mai mult sau mai putin amator) al unor site-uri si forum-uri, la inregistrare am citit atent regulile. Desi pe alte forum-uri am gasit o obligatie de a posta un anume mesaj, intr-o anume sectiune, intr-un anume interval de timp, aici nimic. Confuzia mea rezista... Acuma, trebuie sa ma intelegeti, nu pot sa stau non stop online ca sa am activitate pe forum si nici nu doresc sa scriu cand nu am ceva de zis. E plin internetul de vorbe fara rost. Acest mesaj se considera activitate? Mi se mai sterge contul? Later edit: Am gasit un PM prin care mi se sugera sa contribui la forum. Intai sa citesc mai mult si apoi, daca pot, voi contribui! Faine pozele! | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mier 03 Mar 2010, 06:02 | |
| Bine ai venit pe forum! Probabil a fost doar o greseala, nu iti cere nimeni sa stai non stop pe aici | |
|
| |
eugen Membru activ
Numarul mesajelor : 3386 Varsta : 50 Localizare : Arad, LRAR Data de inscriere : 30/04/2008
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mier 03 Mar 2010, 08:22 | |
| Bun venit, yo3hjv! Probabil s-a intamplat ceva, cu mesajul tau, stiu ca sunt multi membrii care au 0 (zero) mesaje postate... LA RE! | |
|
| |
yo3hjv Airport Level
Numarul mesajelor : 17 Varsta : 53 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 03/03/2010
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mier 03 Mar 2010, 10:03 | |
| Eh, probabil exces de zel... Si eu sunt atent la membrii care se inscriu si nu posteaza, ii verific in listele de forum-spammeri... M-a amuzat nitel situatia si, oricum, nu mi-a fost greu sa ma mai inscriu inca odata. | |
|
| |
ness Airport Level
Numarul mesajelor : 33 Varsta : 65 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 14/04/2009
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Sam 09 Oct 2010, 21:19 | |
| In perioada 1978 - 1980 am facut armata la Tuzla cu o detasare de 2 luni, in ianuarie si februarie 1979 la Craiova. M-a gasit pasiunea de avioane si nu am mai scapat deloc. Shouryken-ul m-a intepat cu pasiunea lui de a fotografia si uite asa sunt si eu membru la Romanian Spotters. Imi place , toti sunt niste baieti si fete adevarati, pasionati, de pus la rana, cum se zice. Va salut pe toti, cu tot respectul !!! | |
|
| |
Aviatia-Romaneasca Membru activ
Numarul mesajelor : 426 Varsta : 30 Localizare : Arad-LRAR-ARW Data de inscriere : 25/06/2010
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Sam 09 Oct 2010, 23:48 | |
| Sa incepem cu inceputul ca asa se cuvine.....Eu sa zic asa mam indragostit de aviatie inca de mic dar cand am zburat prima oara, asta intamplanduse acum 2 ani am fost fermecat de AVIATIE si de tot ce apartine de ea. De acest Forum am dat cautand niste imagini cu Avioane pe diferite Siteuri , am citit sa vad despre ce este vorba pe aici si asa am devenit eu membru RoSpotters.
_____________________ Tasco10x25 Hp Photosmart E427 6.0Mp 6.9mm | |
|
| |
GAC Flight Level 400
Numarul mesajelor : 967 Varsta : 48 Localizare : Wuppertal Data de inscriere : 16/07/2010
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Dum 10 Oct 2010, 00:51 | |
| Eu am inceput sa fotografiez printre altele si avioanele cu care am zburat cand mergeam prin concediu. Aparat foto digital, sapuniera, am de abia din 2005. Dupa ce am facut un zbor cu Aero Republica de la Bogota la Medellin, am cautat de abia vara asta dupa inmatricularea avionului pe google. Am gasit avionul pe planepictures sau airliners, nu mai tin exact minte unde. Acolo am cautat si avioane al unor companii romanesti si am vazut niste fotografi romani care se numeau romanian spotters. Asta m-a facut curios si de abia asa am descoperit acest forum in iulie 2010. M-am inregistrat cred ca doua trei zile dupa ce am intrat prima data si am postat din pozele ce le aveam pe hard. Adevarul e ca forumul m-a facut sa ma interesez si mai tare de spotting si deja cochetez cu achizitionarea unui aparat mai serios de spotting (Nikon coolpix P100). vreo recomandare pt vreun aparat asemanator mai tare? In momentul de fata sunt f tentat sa merg la spotting cand mai prind o zi cu cer senin, dar aparatul meu e prea modest si nu prea se merita, pt ca ma oftic cand vad cit de slabe sunt pozele mele fata de cele care vehiculeaza pe aici pe forum. In rest tin sa mentionez ca forumul ma informeaza de situatia actuala a aviatiei din tara si ca cine face treaba buna (poze frumoase) este si apreciat. Salutari lui Alex de la Timisoara,singurul spotter cu care am ceva contact aici. Doresc tuturor cer senin si cit mai faine poze! | |
|
| |
Alex_tm Moderator
Numarul mesajelor : 1835 Varsta : 35 Localizare : TIMISOARA - BANAT Data de inscriere : 15/01/2009
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Dum 10 Oct 2010, 01:09 | |
| - GAC a scris:
- [...]In momentul de fata sunt f tentat sa merg la spotting cand mai prind o zi cu cer senin, dar aparatul meu e prea modest si nu prea se merita, pt ca ma oftic cand vad cit de slabe sunt pozele mele fata de cele care vehiculeaza pe aici pe forum[...]
[...]Salutari lui Alex de la Timisoara,singurul spotter cu care am ceva contact aici. Doresc tuturor cer senin si cit mai faine poze! Incercarea moarte n`are! Ce poate fi mai fain pentru un iubitor de aviatie, o zi cu soare si avioane?? Incearca..si o sa vezi ce`o sa iasa!! Deci..eu unu` astept pozele!! Si eu te salut..si astept pozele..de la Dusseldorf!! Alex | |
|
| |
gogul Airport Level
Numarul mesajelor : 15 Varsta : 43 Localizare : buc-uresti Data de inscriere : 04/09/2011
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Dum 04 Sept 2011, 00:38 | |
| Salutare tuturor, dupa vreo 2-3 ani de cand stiu de forum, m-am hotarat sa-mi fac si eu cont aici, poate va distrez cu ceva poz(n)e de la mitingurile la care ajung. Siteul l-am gasit cautand un miting romanesc, sper sa nu ma insel, parca era Transilv Aeroshow. La voi era stufoasa discutia despre miting, chiar cu multe informatii de culise in premiera. Asa ca, am devenit fan ro-spotters, dar in lipsa timpului de a sta pe net, nu am ajuns sa imi fac cont decat acum. | |
|
| |
Andrei_RC Airport Level
Numarul mesajelor : 22 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/05/2012
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS Mier 06 Iun 2012, 12:49 | |
| Salut.
Am gasit acest forum cautand pe net diverse despre avioane si companiile pt. care zboara.
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS | |
| |
|
| |
| Cum ati devenit membru al forumului ROMANIAN SPOTTERS | |
|