| Bucuresti - Larnaca - Tarom | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
crokodilu Membru activ
Numarul mesajelor : 625 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/11/2008
| Subiect: Bucuresti - Larnaca - Tarom Dum 22 Mar 2009, 16:38 | |
| Plecare 04/03/2009 20:45 de pe Otopeni: Old style design (pana atunci nu stiam de el si tocmai ma intream ce i-a apucat): Alte avioan de pe pista: Ready for takeoff: Dupa efortul decolarii, o binemeritata masa: Cred ca o suburbie a Istambulului sau ceva din jurul marii marmara: La aterizare face o miscare interesanta: pista este spre mare si ca sa evide o eventuala udare la picioare daca nu le merge ABS-ul, aterizeaza dinspre mare. Pt. asta face o rotatie de 180' chiar de-a lungul falezei. Interesant din avion (insula se vede undeva in tavan), interesanta mmiscarea si privita de pe plaja. Un fel de panning: Touch down moment: Pasarea: Cam atat de la dus. La intors din pacate eram prea obosit, a si plecat cu o intarziere de 2 ore si n-am mai facut nimic. De asemenea, din pacate doar noaptea. Sunt cateva curse si ziua, inapoi, peisajul fiind interesant de acolo de sus. | |
|
| |
crokodilu Membru activ
Numarul mesajelor : 625 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/11/2008
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Joi 02 Apr 2009, 01:44 | |
| In sfarsit m-am intors si ziua, mai bie zis dimineata, de 1 aprilie-ziua nationala a Ciprului, asa ca mi-am clatit putin lentila pe gean. Si uite ce am vazut: Aeroportul undeva in zare, foarte in zare: ..si mai de aproape: ..si mai de aproape, chiar foarte aproape asa ca am fost nevoit sa fac o panoramica: Istoria e destul de zbuciumata, dupa ce s-a despartit in doua (o parte la turci, cca. 1/3, restul la cipriotii greci), aeroportul inital aflat langa Nicosia si luat de turci, a fost mutat obligat-fortat la Larnaca, intr-un fost aeroport militar. In continuare se vede aspectul militar si improvizat.De asemeena se vede in constructie si noul terminal..ceva mai jos. Cateva poze din interior, zona de bar-restaurant-shop, dupa ce treci de controlul pasapoartelor: Listingul: Trase la cap de linie: Cateva avioane stand pasnic in/la soare. Desi pare ciudat, vremea era similara ca cea din Bucuresti, cca 20 grade. Si ajungem si la avion: In timp ce ateriza un Cyprus Airways, m-am asezat confotrabil pentru poze...deasupra aripii.Dar oricum e mai bine, data trecuta am cerut tot la geam. Dar se vede ca tipa nu stia celebra fraza "Iar in baie...baia" si mi-a dat loc la geam la perete. Un scurt preview al locatiei: - aeroport destul de mic - in fundal muntii Se pare ca Cipru este una din putinele locatii unde exista cam toate anotimpurile. De exemplu pe munte era zapada in anumite locuri. Iarna se poate schia, chiar am vazut un magazin de articole pt. sky... Pregatirea pentru decolare: "Face off": ... se pare cel mai inteligent cedeaza primul...sau nu: Sudoarea decolarii (se vede ca cu cat viteza e mai mare cu atat asuda mai abitir): In continuare lucrarile la noul terminal...par destul de avansate: Si de aici incolo distractia... A ocolit insula spre vest, dupa care spre nord, Antalia, Istambul, dupa care nord vest Bulgaria (cred), a ocolit Bucurestiul prin vest, pe la Carfur Militari...si aterizarea. Un fel de zig-zag. Cateva imagini cu insula: De aici si pana la aterizare m-am tot jucat cu norii..pana am umplut cardul. Cred ca deja am trecut la turci, pe deasupra Antaliei: Inca o panoramica (ca n-am ochi de peste), de data asta cu fotomodela de ocazie: -62'C: Deja coboram, ne apropiam de Bucuresti: Home sweet home: Aterizare cu succes, ca intotdeauna cu tarom. 10:02. De aici cunoasteti: "Jandarmul": "69": Fin. | |
|
| |
Nic Administrator
Numarul mesajelor : 750 Varsta : 41 Localizare : München Data de inscriere : 24/12/2007
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Joi 02 Apr 2009, 08:51 | |
| Foarte interesant trip reportul, mai ales ca nu tin minte sa fi vazut prea multe cu Cipru. Multumim crokodilule pentru efort si pentru numeroasele poze. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Joi 02 Apr 2009, 09:39 | |
| Faine poze in special cele cu generatorul de noise |
|
| |
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Joi 02 Apr 2009, 09:57 | |
| Sunt vreo doua imagini care dau impresia ca esti in spatiu cred ca erau norii f jos. Foarte misto reportul! | |
|
| |
crokodilu Membru activ
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Joi 02 Apr 2009, 13:35 | |
| - kkk a scris:
- Faine poze in special cele cu generatorul de noise
Te referi la motor sau la senzorul de imagine...ca si ala are noise? - claudiup a scris:
- Sunt vreo doua imagini care dau impresia ca esti in spatiu cred ca erau norii f jos. Foarte misto reportul!
Chiar eram in spatiu... Tot timpul au fost nori, se vedea dedesubt o patura compacta odata aflati la 10.000m ...cu cateva exceptii pe la jumatate, deasupra turciei. Multumesc. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Joi 02 Apr 2009, 15:21 | |
| La mine noise generator se chiama motorastele ca de fiecare data cand am ocazia trag cate un close-up cu motor inclus |
|
| |
crokodilu Membru activ
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Vin 03 Apr 2009, 00:30 | |
| - kkk a scris:
- La mine noise generator se chiama motorastele ca de fiecare data cand am ocazia trag cate un close-up cu motor inclus
Am sa tin minte si am sa insist data viitoare pe subiect. Desi am o strangere de inima: ca sa fac poze cu motoarele trebuie sa fiu langa ele...dar langa ele sunt si agentii de paza, cei ce te insotesc de la autobuz la avion, tehnicul, etc...si nu stiu cum reactioneaza daca intrec masura. Cele cateva poze le-am facut in graba, miscate, fara o incadrare atenta si nici expunerea nu afost intotdeauna cea maibuna. In principiu daca esti pe pista, langa avion, ai voie sa faci poze? Pana acum nu mi-a zis nimeni nimic...dar cine stie. | |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Vin 03 Apr 2009, 00:47 | |
| Fain de tot reportul crokodilu. Ai pus ceva efort sa bagi pozele astea. Deci, dupa cate am inteles, aeroportul e unul fost militar si convertit pentru folosinta civila? Arata destul de misto, sincer sa-ti spun. E super fain ca va da mancare pe aceste curse scurte... Inca nu pot sa ma obijnuiesc cu ideea asta, chiar daca am trait-o cand am zburat OTP-CLJ cu Tarom.
Inca-o data. bravo si mai asteptam... | |
|
| |
crokodilu Membru activ
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Vin 03 Apr 2009, 01:02 | |
| Nu a fost deloc efort, a fost o placere. Singurul regret e ca am mai multe poze si nu pot sa le pun pe toate, cred ca ar parea plictisitor pentru privitor.
Probabil ca principalul lor venit provine din turism, iar alternativa sa ajungi acolo nu exista, asa ca aeroportul is a must. Dupa ce l-au pierdut pe cel de langa Nicosia in razboiul din 1974 (apropos - Nicosia e singura capitala divizata din Europa), cel din Paphos fiind prea la vest fata de zona principala cu plaje si hoteluri din est, cred ca au depus ceva efort ca cel din Larnaca sa arate ok. Acum nu prea am inteles dece l-au renovat cu ceva timp in urma daca tot il faceau pe cel nou alaturi. Insa chiar si asa are un aer de hangar. Poate nu apare in poze ca nu am avut un zoom la indemana, dar odata aflat acolo iti da senzatia de hangar. Nu te lua dupa fatada ca aia e doar fatada, in spate e destul de mic si hangaristic. Detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Larnaca_International_Airport .
Faza cu mancarea pe curse scurte nu e chiar un moft...desi poate daca era taxata separat cred ca nu luam. Chiar daca zborul e scurt (cca 2 ore) trebuie sa iei in calcul: de acasa pana la aeroport fac 1 ora, acolo pierd 2 ore, la aterizare inca una, de la aeroport pana in Nicosia unde stateam inca 1 ora...deci de la plecarea de acasa sunt destule ore...iar dragostea trece prin stomac . | |
|
| |
atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Mar 07 Apr 2009, 09:08 | |
| Super tare, multumim mult. Stai linistit, noi nu ne plictisim! BTW ai si poza cu manacare de la intoarcere ? | |
|
| |
crokodilu Membru activ
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Mar 19 Mai 2009, 23:33 | |
| | |
|
| |
atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Mier 20 Mai 2009, 09:19 | |
| Uau, super! Si, in sfarsit, o poza cu noul concept de catering (cred). Ms mult. | |
|
| |
crokodilu Membru activ
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Vin 22 Mai 2009, 17:14 | |
| Si fiindca tot sunt prin zona, iata cateva chestii interesante. Nicosia AirportImagini Google TM: Si un altfel de spotting: Google spotting Aeroportul a fost inchis din 1974 dupa invazia turca. Acum e baza UN pentru elicopterele care patruleaza zilnic in zona verde de demarcatie dintre nord si sud: http://theweatheroutlook.com/twocommunity/forums/p/13368/348248.aspx#348248 De la wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Nicosia_International_Airport Plus cateva poze foarte interesante aici: http://www.pbase.com/alexis/nic Acum in zona turca e un alt aeroport, la est de Nicosia, Ercan (ECN) airport Nicosia: Ciprul de nord nefiind recunoscut de nimeni in afara de Turcia si probabil de Iran si Coreea de Nord...aici nu aterizeaza decat cateva companii turce (Atlasjet, Pegasus Airlines, Kibris Turk Hava Yollari, Turkish Airlines)...eveniment destul de rar. Apropos de tari nerecunoscute, am vazut odata la eurosport, un reportanj despre campionatul mondial de fotbal al tarilor nerecunoscute. Participau: Ciprul Turc, Iranul, Coreea de Nord si parca Transnistria....Nu stiu cine a castigat. Maine vreau sa ajung aici, unde sper sa fie lumina buna si curent in baterii.... Toate avioanele aterizeaza dinspre mare/plaja . Wish me luck. | |
|
| |
crokodilu Membru activ
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Dum 24 Mai 2009, 00:22 | |
| - crokodilu a scris:
- Maine vreau sa ajung aici, unde sper sa fie lumina buna si curent in baterii.... ...
Am avut si lumina si curent. Asa cum am promis, poze aici. | |
|
| |
crokodilu Membru activ
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom Lun 01 Iun 2009, 19:32 | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bucuresti - Larnaca - Tarom | |
| |
|
| |
| Bucuresti - Larnaca - Tarom | |
|