ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari

In jos 
+2
VIC
cipi_TM
6 participanți
AutorMesaj
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 43
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari Empty
MesajSubiect: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyMier 23 Dec 2009, 11:59

Din ciclu.."Tara noastra este mare...":

Titlu: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari
Sursa: http://www.catavencu.ro/tarom_plateste_300_000_de_euro_ca_sa_lucreze_cu_piloti_pensionari-11886.html
Autor: Silviu Apostol
Data: 23.12.2009

Citat :

În cele ce urmează, vă propunem un scurt exerciţiu de imaginaţie. Deşi e ceva cu zbor şi avioane, nu e numai pentru cei care voiau să ajungă piloţi cînd erau mici. Sînteţi administrator al unei companii aviatice şi aflaţi că la un moment dat veţi rămîne fără un sfert dintre piloţi, care ies la pensie, iar legislaţia nu vă mai permite să le prelungiţi contractele de muncă.

Ce faceţi în această situaţie? A) începeţi să căutaţi din timp piloţi tineri ca să nu vă daţi singuri la gioalele afacerii; B) vă doare la bască şi vă vedeţi liniştiţi de treabă, orice altă treabă; C) spargeţi 300.000 de euro pe un contract cu firma unui descurcăreţ, care nici măcar nu vă aduce piloţi mai buni, mai moderni, mai frumoşi, ci tot pe-ăia vechi, pe care dumneavoastră înşivă i-aţi pensionat, dar care acum sînt sub contract cu sereleul descurcăreţului.

Dacă aţi răspuns cu varianta A, felicitări, n-aveţi ce căuta să lucraţi la stat, adică la Tarom. Cei care au oferit celelalte două variante de răspuns sînt invitaţi să-şi ridice premiul de la casierie. Normal, n-o să vă lăsăm curiozitatea nesatisfăcută şi o să vă răspundem şi la cîteva întrebări pe care le puneţi voi. Bănuim deja că vreţi să ştiţi cine este descurcăreţul cu firma de la punctul C. Este nimeni altul decît Geică Florea, fost director al Autorităţii Aeronautice, cel despre care tot noi vă spuneam anul trecut că este românul cu cea mai mare pensie de la stat, de 40.000 de lei. Tot cam atît încasează de la Tarom un pilot-comandant ajuns la vîrsta pensionării. Secundul său ajunge şi el pînă la maximum 30.000 RON. Ceea ce înseamnă că n-ar fi trebuit să le fie foarte greu să aducă nişte piloţi tineri, dornici de performanţă, în condiţiile în care plătesc mai bine decît Blue Air, de exemplu. Geică este acţionar al societăţii Aero Consult Services, societate pe care Tarom a angajat-o să-i aducă înapoi cei 48 de piloţi care au ieşit la pensie la începutul lunii decembrie.

Aceştia se aflau sub incidenţa Legii 329/2009, care interzice cumulul pensiei cu salariul. De acum încolo ei vor putea cumula pensia cu oricîte salarii vor dori ei, întrucît nu vor fi angajaţi ai Tarom, ci ai firmei lui Geică, deci 329 nu li se aplică. Şi uite aşa, statul l-a ajutat din nou pe omul cu cea mai mare pensie din România să mai strîngă nişte bani, pentru nepoţei şi nepoţele.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Eşti Geică cu mine, sînt Tarom cu tine   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyMier 23 Dec 2009, 12:07

Continuare....

Titlu: Eşti Geică cu mine, sînt Tarom cu tine
Sursa: http://www.catavencu.ro/esti_geica_cu_mine_sint_tarom_cu_tine-11923.html
Autor: ***
Data: 22.12.2009

Citat :
Eşti Geică cu mine, sînt Tarom cu tine

La Tarom, nimeni nu vrea piloţi tineri, toată lumea îi preferă pe ăi bătrîni şi pensionari. De-asta vă puteţi lămuri dacă mergeţi repede în pagina 12 a revistei. De acolo veţi afla că Tarom plăteşte 300.000 de euro firmei lui Geică Florea pentru a angaja piloţii care s-au pensionat la începutul acestei luni de la aceeaşi companie de stat, în loc să încerce să angajeze oameni tineri.

Chestia asta a sesizat-o şi Marin Anton, secretarul de stat pe Aviaţie de la Ministerul Transporturilor, care a urlat în şedinţa de luni, 14 decembrie, la Ruxandra Brutaru, şefa Taromului, cerîndu-i să anuleze contractul cu Geică.

Deloc impresionată, madam directoreasa a mers pînă la Berceanu, care, plin de înţelegere, i-a dat voie Ruxandrei să continue proiectul cu creşterea tinerilor pensionari pentru un viitor de aur al Taromului.
Sus In jos
VIC
Fotograf

Numarul mesajelor : 1128
Varsta : 33
Localizare : cluj-napoca
Data de inscriere : 13/03/2008

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyMier 23 Dec 2009, 12:33

domne' feri Neutral
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

Numarul mesajelor : 1031
Varsta : 62
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 15/10/2008

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyMier 23 Dec 2009, 12:41

INCREDIBIL !!!!!
Sau de ce ma mir? Triada Blaga - Videanu - BERCEANU e pe val !
Doamne , in ce tara traim? Daca Madam Brutaru , fata lui tata , "noul val" in domeniu de management aeronautic a intrat in hora asta ( nu ma mir de fapt , insasi numirea duduii a mirosit de la o posta ) , cred ca viitorul TAROM e "asigurat". Eu chiar ma gandesc ca Berceanu va propune o cursa ROT OTP- BBU pentru a rentabiliza flota Tarom .
Doamne ajuta ! Sau , daca vreti , "ultimul sa stinga lumina" !
Sus In jos
claudiup
Membru activ
claudiup

Numarul mesajelor : 973
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 22/10/2008

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyJoi 24 Dec 2009, 21:11

Calin, sa nu exageram, tatal fetei nu mai este printre noi... Mai mult, e ceva ilegal in toata aceasta afacere? Mie personal imi plac baietii destepti. Am, insa o intrebare: Mai exista acele promotii ale Tarom la Academie?
Pana una alta, pilotii adusi prin firma lui Geica nu compun toata flota Tarom. Din cate stiu, oamenii nu primesc salarii ci doar sunt platiti la ora de zbor.
Daca nu ma insel, din cauza lipsei de piloti si Blue Air a apelat la o firma de prestari servicii in genul acesteia(daca nuo fi chiar aceeasi).
Sus In jos
Capt_Vio
Fotograf
Capt_Vio

Numarul mesajelor : 1327
Localizare : Canada
Data de inscriere : 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyLun 28 Dec 2009, 18:41

Cum zic uniii sau altii... Where do I sign up?
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyLun 28 Dec 2009, 20:56

claudiup a scris:
Calin, sa nu exageram, tatal fetei nu mai este printre noi... Mai mult, e ceva ilegal in toata aceasta afacere? Mie personal imi plac baietii destepti. Am, insa o intrebare: Mai exista acele promotii ale Tarom la Academie?
Pana una alta, pilotii adusi prin firma lui Geica nu compun toata flota Tarom. Din cate stiu, oamenii nu primesc salarii ci doar sunt platiti la ora de zbor.
Daca nu ma insel, din cauza lipsei de piloti si Blue Air a apelat la o firma de prestari servicii in genul acesteia(daca nuo fi chiar aceeasi).

Claudiu , sa ne intelegem : si mie imi plac baietii destepti , dar NU "baietii destepti". Sigur ca nu e ilegal , dar asta e si chestia , ca stim sa facem niste legi ca sa profite "baietii destepti".
Pai bine mai Claudiu , fa si tu un calcul simplu . Spui ca nu iau salar , sunt platiti doar la ora de zbor. Ca si cum aceste plati nu ar fi venituri. Cei 300,000 de euro sunt doar comisionul platit unui "baiat destept" pe nume Florea Geica , acelasi pe care il durea in palarie ca facea ore de zbor pt indemnizatii si licenta de pilot , pe langa venit de sef al CAA sau apoi pensionar de 30,000 RON / luna. Nu ti se pare aiurea , ca se pensioneaza azi la Tarom si ii ia maine firma lui Geica (sigur , privata , ea poate , nu ca Tarom) tot ca angajati (chiar daca pe salarii formale) si apoi ii da inapoi la zbor , cui? Tot Tarom !

PS1 : Ce are a face ca Mr.Brutaru a trecut in lumea celor drepti? Sa il ierte Dumnezeu ! Increngatura din varful MT cu legaturi la CAA , Tarom , Romavia , e la fel de toxica !
PS2 : "din lipsa de piloti" spui? Sunt companii care tot dau faliment si disponibilizeaza piloti , care e problema ? Una singura : sa ii accept pe cei de la AirComet? Sau poate FlyGlobespan ? Sa fim seriosi !
Sus In jos
ovidiu51
Membru activ
ovidiu51

Numarul mesajelor : 1170
Varsta : 73
Localizare : Constanta (LRCK - CND)
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: jeica   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyLun 28 Dec 2009, 23:14

claudiup a scris:
Mai mult, e ceva ilegal in toata aceasta afacere? Mie personal imi plac baietii destepti.
claudiup ma uimesti, de cand te-ai dat cu lupu? Parca stiam de o contributie sanatoasa a presei in fata unor acte vizibil necurate. Sau te-ai lasat de presa si ii plangi de mila lui Jeica.
Poate nu stii ca pilotii de la Tarom si-au creat un statut conform caruia varsta de pensionare este de 50 ani, dupa care cica nu mai pot. Dar odata deveniti pensionari se revigoreaza si devin apti de zbor. Basescu le-a aprobat statutul si uite asa pilotii Tarom-ului devin cei mai tineri pensionari in timp ce in Europa companiile serioase ridica pragul la peste 60 de ani
De exemplu, sindicatele pilotilor Air France au protestat impotiva unui amendament la Codul Aviatiei Civile si la bugetul pentru securitatea sociala pentru 2009, votat la 1 noiembrie de catre deputatii francezi, care ridica varsta de pensionare a pilotilor de la 60 la 65 de ani, incepand cu 1 ianuarie 2010.
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyMar 29 Dec 2009, 00:07

Ovidiu , voiam si eu sa folosesc acel argument referitor la varsta de pensionare , dar in graba am uitat. Argumentul tau certifica ce spun eu referitor la toxicitatea care clocaie la Aviatia Civila , aici incluzand AACR , Tarom , Romatsa , etc.
Vreau sa fac o precizare : am tot respectul pentru "palmasii" si truditorii de la Tarom de exemplu. Astia sunt oamenii care tin Taromul pe linia de plutire . Despre piloti , nu as acuza tagma in sine , ci acele "varfuri" (intentionat pun ghilimele) care si-au facut propria casta .
Problema pe care eu o ridic e ca , din cauza unei legi idioate si tampite cu care se mai si lauda concitadinul meu Boc , "baietii destepti" pe care Claudiu ii cam sustine (sper ca dintr-o eroare de apreciere) au gasit o cale sa mai mulga niste bani de la Tarom , adica de la MT , adica de la noi toti.
Undeva se spune ca e vorba de 48 de piloti care au iesit la pensie la 1 decembrie. Daca nu gresesc cifrele , e vorba de vreo 20% din numarul total de piloti ai Tarom , adica nu e un numar neglijabil . Suma vehiculata nu poate reprezenta indemnizatiile de zbor pentru un asemenea numar de piloti , ci este EVIDENT un comision. De aici incepe revolta mea si nu numai a mea !
Sus In jos
claudiup
Membru activ
claudiup

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyMar 29 Dec 2009, 01:28

@Calin
@Ovidiu

Asa este, aveti absoluta dreptate. Insa in ce priveste etica si bunul simt. Legea, intr-adevar e facuta aiurea si nu doar in cazul acestei afaceri, ci in mai multe domenii. Insa legea ramane lege. Florea Geica e un tip controversat, intr-adevar, care a abuzat de unele chestii pana la absurd chiar... si desi parea ca a iesit din peisaj, na! Smile) nu am zis neaparat admirativ ca imi plac baietii destepti. sincer, sunt surprins de gaselnitele lor si de ce le mai da prin cap. e si normal, de altfel, mai ales cand cunosti sistemul atat de bine. si asa e si la Tarom. sunt niste nise de care se profita. normal ca e loc de mai bine si ca sistemul trebuie eficientizat, dar nici nu le pot da in cap unora care profita de lacunele legislative sau de legile permisive
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyMar 29 Dec 2009, 09:51

claudiup a scris:
@Calin
@Ovidiu

Asa este, aveti absoluta dreptate. Insa in ce priveste etica si bunul simt. Legea, intr-adevar e facuta aiurea si nu doar in cazul acestei afaceri, ci in mai multe domenii. Insa legea ramane lege. Florea Geica e un tip controversat, intr-adevar, care a abuzat de unele chestii pana la absurd chiar... si desi parea ca a iesit din peisaj, na! Smile) nu am zis neaparat admirativ ca imi plac baietii destepti. sincer, sunt surprins de gaselnitele lor si de ce le mai da prin cap. e si normal, de altfel, mai ales cand cunosti sistemul atat de bine. si asa e si la Tarom. sunt niste nise de care se profita. normal ca e loc de mai bine si ca sistemul trebuie eficientizat, dar nici nu le pot da in cap unora care profita de lacunele legislative sau de legile permisive

Claudiu , eu nu am treaba neparat cu Florea Geica . Treaba lui daca ce face e ok sau nu , daca e penal sau doar lipsit de etica. Eu am treaba cu D-na Brutaru si cu membrii Consiliului de Administratie Tarom (normal ar trebui sa fie acolo reprezentanti ai MT , Finante , APAPS , cine o mai fi) , adica cei care gestioneaza activitatea si banii companiei. Intelegeam aceasta situatie descrisa ca una disperata , daca nu aveai solutii , dar felul in care azi s-au pensionat iar maine au revenit ca angajati ai firmei Aero Consult Services nu lasa loc de a mai avea dubii asupra "manarelii" . Vorbim aici de un comision de 300,000 de euro , dar nu stim cu cat i se deconteaza aceleiasi firme orele de zbor "prestate" pt Tarom. Poate si acolo am avea surprize .
In perioada in care companii mari si reputate , cu mult mai multa stabilitate anunta cost cutting si chiar job cutting (parca AF anunta o reducere a angajatilor cu 1,500) , tu sa vii cu asemenea "inginerii financiare" , mi se pare revoltator . Ma intreb cate alte asemenea "deal-uri" mai sint "pe teava" la Tarom de care noi inca nu am auzit ?
Sint un pic uimit de atitudinea ta usor "contemplativa" si , desi spui ca "nu ai spus neaparat admirativ" , tonul te cam contrazice. Nu vreau sa polemizam acuma inutil , dar formatia ta ar trebui sa te dezvaluie chiar mai critic si mai incisiv decat noi astialalti , "civilii". Gresesc?
Sus In jos
claudiup
Membru activ
claudiup

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari EmptyMar 29 Dec 2009, 14:28

Intram prea mult intr-o polemica ale carei detalii nu le cunoastem in totalitate... nu stim daca e mai costisitor sa angajezi piloti sau sa inchei un contract de prestari servicii pana la urma. Insa, daca a doua varianta e cea mai scumpa, atunci putem spune intr-adevar ca asistam la o furaciune... chiar o sa ma interesez si eu care sunt detaliile acestei afaceri. Intr-adevar ar fi aiurea ca in perioada de criza cand toti behaie ai nostri sa cheltuiasca fara sa le pese si sa scoata in fata initiative de genul „am taiat vinul ca sa facem economie”
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari   Tarom plăteşte 300.000 de euro ca să lucreze cu piloţi pensionari Empty

Sus In jos

Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» 30 de piloţi pensionari la manşa avioanelor Tarom
» Tarom, in cautarea pasagerilor pierduti - Bilete cu 9 euro pe 14 destinatii externe..
» Seria promotiilor Tarom continua: Cuplurile pot zbura cu 199 euro pe 25 de rute
» Tarom ataca segmentul low-cost: 50 de euro biletul pe toate destinatiile externe
» TAROM PUNE ÎN VÂNZARE 1.000 DE BILETE DUS-ÎNTORS LA TARIFUL DE 43 DE EURO, PE RUTA BUCUREŞTI-CLUJ

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Stiri din aviatie - Aviation News-
Mergi direct la: