ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Silistea Gumesti

In jos 
+20
Voicu
etravel
Raduq
Skywalker
Alex_tm
abrazivu
Vici
mihai
VIC
eugen
YR-197
mouseinhouse
ovidiu51
gaudi
horia
propellerdream
D13-th_TakeOff
coropijnita
mihaiatanasie
lucian21
24 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
eugen
Membru activ
eugen

Numarul mesajelor : 3386
Varsta : 50
Localizare : Arad, LRAR
Data de inscriere : 30/04/2008

Silistea Gumesti - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptySam 28 Noi 2009, 14:26

Ce reprezinta movila aia cu parapeti din beton?
Sus In jos
YR-197
Flight Level 400
Flight Level 400
YR-197

Numarul mesajelor : 799
Varsta : 62
Localizare : Arad
Data de inscriere : 08/10/2009

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptySam 28 Noi 2009, 14:29

Doru Davidovici,Foozie,Elena Senchea-Popescu ne povesteau in romanele lor despre viata aspra din acele uitate colturi de lume...asemenea relicvelor de la Balaci(prin marturiile foto ale lui Mihai),printre randuri puteai sa intri in "viata "celor din acele salasuri,dar fara imagini este f.f.greu sa ne dam seama ce sacrificii au facut acei militari pentru singura lor dragoste:ZBORUL!

Inca o data toata stima si respectul pentru acesti cu adevarat Prometei...
study

Ultima editare efectuata de catre YR-197 in Sam 28 Noi 2009, 15:07, editata de 1 ori
Sus In jos
D13-th_TakeOff
Membru activ
D13-th_TakeOff

Numarul mesajelor : 247
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 27/06/2009

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptySam 28 Noi 2009, 15:01

eugen a scris:

Se numeste "biuta"... un fel de protectie pentru exercitiile de tragere... exista si la Clinceni una...
Sus In jos
VIC
Fotograf

Numarul mesajelor : 1128
Varsta : 33
Localizare : cluj-napoca
Data de inscriere : 13/03/2008

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptySam 28 Noi 2009, 15:58

Aham acuma mi-am raspuns si eu la o intrebare de mult pusa....Exista si una la Sibiu langa pista aeroclubului scratch
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2388
Varsta : 67
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptySam 28 Noi 2009, 16:01

YR-197 a scris:
Doru Davidovici,Foozie,Elena Senchea-Popescu ne povesteau in romanele lor despre viata aspra din acele uitate colturi de lume...asemenea relicvelor de la Balaci(prin marturiile foto ale lui Mihai),printre randuri puteai sa intri in "viata "celor din acele salasuri,dar fara imagini este f.f.greu sa ne dam seama ce sacrificii au facut acei militari pentru singura lor dragoste:ZBORUL!

Inca o data toata stima si respectul pentru acesti cu adevarat Prometei...
study

Subscriu!
Daca mai vreti sa aflati ceva in legatura cu aerodromul de la Silistea (care pe vremea aia se numea "Noua", naiba stie (si diriguitorii comunisti ai timpului) de ce) mai cititi si "Intre aerodrom si cer" a maestrului Ioan Chereches. Un mare reporter si scriitor, chiar daca in ultima lui carte omite (cred eu in mod deliberat) numele lui Alexandru Serbanescu dintre eroii aerului. El stie de ce.
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
YR-197
Flight Level 400
Flight Level 400
YR-197

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptySam 28 Noi 2009, 17:59

mihaiatanasie a scris:

Subscriu!

In virtutea momentului am pomenit doar pe cei trei,deoarece au fost mai la indemana pe tastatura... Very Happy
Revin si spun:

Inca o data toata stima si respectul pentru acesti cu adevarat Prometei...ai cuvantului scris,care ne-au incantat si ne vor mai incanta cu povestirile lor despre ACEI OAMENI MINUNATI SI MASINILE LOR ZBURATOARE

Si prin aportul lor,avem motive sa spotterim in continuare.
WE cat mai placut,
lol!
Sus In jos
ovidiu51
Membru activ
ovidiu51

Numarul mesajelor : 1170
Varsta : 73
Localizare : Constanta (LRCK - CND)
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: Silistea -Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptySam 28 Noi 2009, 19:52

Cateva imagini luate de acest enigmatic aerodrom
Silistea Gumesti - Pagina 2 Silisteagumesti01
Pista este orientata pe directia 09-27, are 2000m lungime si 60 latime
Silistea Gumesti - Pagina 2 P41700261

Pragul pistei 09 cu platforma de Start
Silistea Gumesti - Pagina 2 Silisteagumesti02

Hangarul si cladirile administrative
Silistea Gumesti - Pagina 2 Silisteagumesti03

Calea de rulaj Bravo
Silistea Gumesti - Pagina 2 Silisteagumesti04

Calea Charlie
Silistea Gumesti - Pagina 2 P41700231

Calea Delta
Silistea Gumesti - Pagina 2 P41700241

Pragul 27 si platforma pt Startul din est
Silistea Gumesti - Pagina 2 P41700251
Sus In jos
mihai
Flight Level 100
Flight Level 100
mihai

Numarul mesajelor : 178
Varsta : 52
Data de inscriere : 09/03/2009

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptySam 28 Noi 2009, 20:59

Stiam de existenta acestui aerodrom, am evitat intotdeauna discutia despre el si pana acum nu l-am vazut niciodata. Nici in realitate si nici in poze.

Am auzit despre acest aerodrom prin 1992 si cand i-am intrebat pe colegii mult mai in varsta au evitat intotdeauna sa raspunda. Pana la urma dupa cativa ani unul din ei mi-a spus ca a fost un aerodrom secret... si ca a fost si este mai mult aerodrom de rezerva si ca nu a fost folosit decat foarte putin si ca pe la inceputul anilor '70 a aterizat de cateva ori acolo cu AN-26. Mai spunea ca cineva mai are grija de el dar ca nu stie ce se va intampla cu el. Cred ca stia mai multe dar nu vroia sa spuna.

Uitandu-ma la poze am observat ca pe aerodrom nu se vad biutele de pamant pentru parcarea si adapostirea avioanelor, nu se vad parapeti de beton, nu se vad alte hangare, acoperite cu pamant, pentru reparatii si adapostirea avioanelor iar hangarul existent nu este construit pentru asa ceva. Sa tii acele MIG-uri asa in vazul lumii si fara aparare...Unde este antiaeriana ?

Pista cred ca poate fi folosita cu succes daca se curata acel muschi de pamant dintre rosturi, pentru ca din ce se vede in poze betonul a rezistat foarte bine. Treaba sovietica.

Este clar ca aerodromul a fost folosit la ceva si construit cu un scop anume. Este o constructie tipic sovietica cu cladiri administrative dar si de locuit, de altfel celebrele colonii de la poarta unitatilor de aviatie de la Ianca, Bobocu, etc., cu popota soldatilor si a personalului militar, cu sala de festivitati, cu tot ceea ce trebuie. Intr-una din poze se vede fostul punct meteo iar in alta unul din depozitele unitatii. De altfel, toate acestea le-am vazut in aceste poze si chiar am vazut cladiri pe care le intalnesti in toate unitatile de aviatie construite de sovietici. Nu numai la noi in Romania.
Sus In jos
Vici
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 92
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyDum 29 Noi 2009, 14:14

mihai a scris:
Uitandu-ma la poze am observat ca pe aerodrom nu se vad biutele de pamant pentru parcarea si adapostirea avioanelor, nu se vad parapeti de beton, nu se vad alte hangare, acoperite cu pamant, pentru reparatii si adapostirea avioanelor iar hangarul existent nu este construit pentru asa ceva. Sa tii acele MIG-uri asa in vazul lumii si fara aparare...Unde este antiaeriana ?
Uite aici, a doua poza la rezolutie mare:
http://www.worldwar2.ro/forum/index.php?showtopic=3978&st=30
se vede un amplasament AAA in dreapta hangarului, langa bretela paralela cu pista. In continuare sunt locurile de parcare a avioanelor, adiacente aceleiasi bretele. In capat, dupa Pragul 27 se mai ghiceste inca un amplasament AAA. Daca te uiti pe Google Earth, se vad trei biute mari la nord de pragul 27, aproape de sat.

Hangare betonate acoprite cu pamant exista in Romania doar la Fetesti si Giarmata - asa cum au functionat toate celelalte baze vreme de 50 de ani fara asa ceva, asa a functionat si Silistea pana in 1959.
Da-mi voie sa te contrazic cu privire la hangar, este arhisuficient (40x35m) pentru reparatii la MiG-15.

D13-th_TakeOff a scris:
eugen a scris:

Se numeste "biuta"... un fel de protectie pentru exercitiile de tragere... exista si la Clinceni una...
Mai precis pentru reglarea tirului la armamentul de bord al MiG-15.
Tragerile de exercitiu se faceau evident din zbor, in poligoane.
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyDum 29 Noi 2009, 16:12

Mai am ceva de spus, ceva ce stiu doar din auzite: in zilele asa-zisei revolutii, la Silistea s-au purtat lupte; la Rosiori a venit vestea ca au fost doborate doua elicoptere la capatul pistei, elicoptere ale "teroristilor" desigur. Stand de vorba cu silisteni, nu mult dupa aceea, am aflat ca de fapt ar fi fost niste baloane de spioni. Or fi fost baloane meteo, nu stiu. Dar toti silistenii au fost de acord ca dinspre "aeroport" s-au auzit focuri de tun. Habar n-am care e adevarul, nici nu cred ca se va afla vreodata, dar daca au fost focuri de tun inseamna ca erau si baterii de antiaeriana.
Sincer, or mai fi biute, dar eu nu le-am vazut. O stiu doar pe cea pe care am fotografiat-o.
Sus In jos
D13-th_TakeOff
Membru activ
D13-th_TakeOff

Numarul mesajelor : 247
Data de inscriere : 27/06/2009

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyDum 29 Noi 2009, 20:45

Citat :
Mai precis pentru reglarea tirului la armamentul de bord al MiG-15.
Tragerile de exercitiu se faceau evident din zbor, in poligoane.

Ca sa fim si mai precisi... nu pentru trageri din aer, din zbor... ci pentru reglarea convergentei tunurilor si a pozitiei pilotului fata de gunsight.

Silistea Gumesti - Pagina 2 2911200920-48-39

Silistea Gumesti - Pagina 2 2911200920-52-18
Sus In jos
abrazivu
Flight Level 100
Flight Level 100
abrazivu

Numarul mesajelor : 119
Varsta : 53
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 21/09/2009

MesajSubiect: ceva lamuriri   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyVin 04 Dec 2009, 23:04

Salut. Un vecin de-al meu (Fie iertat), a facut acolo armata, exact cand a murit Stalin. Spunea ca veneau "niste bombardiere mari, rusesti, cu patru motoare, cu elice". Mai mult ca sigur erau B-29 sovietic. S-a desfiintat din motive extrem de simple. Comdandantul regimentului (asa se numeau atunci) a fugit in Austria, cu drapelul unitatii cu tot. Prin urmare, unitatea s-a desfiintat, desi avea mai putin de 4 ani de activitate de zbor. Nu-i gluma, cei interesati pot intreba la SMFA, acolo au toate datele.
Sus In jos
Alex_tm
Moderator
Alex_tm

Numarul mesajelor : 1835
Varsta : 35
Localizare : TIMISOARA - BANAT
Data de inscriere : 15/01/2009

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyVin 04 Dec 2009, 23:37

abrazivu a scris:
[...] sigur erau B-29 sovietic.[...]

Adica Tupolev Tu-4

Alex
Sus In jos
http://fanviola.piczo.com/?cr=5
abrazivu
Flight Level 100
Flight Level 100
abrazivu

MesajSubiect: da   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptySam 05 Dec 2009, 13:49

exact, cu micile diferente de rigoare.
Sus In jos
gaudi
Membru activ
gaudi

Numarul mesajelor : 1152
Varsta : 46
Localizare : Ploiesti / Bucuresti
Data de inscriere : 17/07/2008

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyDum 06 Dec 2009, 14:31

abrazivu a scris:
S-a desfiintat din motive extrem de simple. Comdandantul regimentului (asa se numeau atunci) a fugit in Austria, cu drapelul unitatii cu tot. Prin urmare, unitatea s-a desfiintat, desi avea mai putin de 4 ani de activitate de zbor. Nu-i gluma, cei interesati pot intreba la SMFA, acolo au toate datele.

Aici se afirma ca treaba cu drapelul de lupta si fuga in Austria este doar o legenda:
http://www.worldwar2.ro/forum/index.php?showtopic=3978&st=60

citez:

Citat :
The only jet fighter defection in the 50's was that of Diaconu, with a Yak-23 from the 135th Reg. at Caransebes to Yugoslavia.
As I said on page 1 of this thread, the 125th was not disbanded, but moved to Alexeni and renamed 49th Regiment. In the late 50's all regiments were re-numbered (two digit instead of three)
Sus In jos
abrazivu
Flight Level 100
Flight Level 100
abrazivu

MesajSubiect: serios?   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyVin 11 Dec 2009, 21:37

Am afirmat eu ca a "fugit" cu un fighter jet? Arata-mi! BTW, au fugit cu avioanele pe dincolo destui, iar comadantul nu fugise cu avionul din cate am auzit. Dar cel care a fugit cu L-39, la turci? se pune? Chiar crezi ca cineva face un aerodrom cu toate cele trebuicioase, si dupa nici 4 ani de activitate de zbor il inchide, asa, aiurea? Povestea cu fuga mi-au spus-o mai multi piloti batrani, pe care, inclin sa-i cred. Baza de date de pe WW2, are lacune.
Sus In jos
propellerdream
Flight Level 400
Flight Level 400
propellerdream

Numarul mesajelor : 622
Varsta : 50
Data de inscriere : 19/07/2008

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyVin 11 Dec 2009, 21:53

Baza de la Silistea Gumesti a fost inchisa datorita schimbarii strategiei de aparare a armatei romane in contextul schimbarii conditiilor politice regionale. Suprapuneti momentul desfiintarii bazei pe evenementele istorice din acea perioada (in context regional, in special legat de Yugoslavia...) si motivele devin foarte vizibile Smile O sa vedeti ca in aceeasi perioada au capatat o importanta mai mare Ianca si Borcea...
Sus In jos
http://www.propellerdream.ro
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyJoi 18 Mar 2010, 19:34

Buna ziua.
Din cate stiu eu acel aerodrom este "parasit" inca din anii 70.
Incerc sa postez si aici imaginile adunate de mine pe forumul ww2.
Nu stiu daca e corect in privinta dimensiunilor fotografiilor, sper sa iertati acest aspect.
Pista este in stare exceptionala, daca luam in considerare ca este parasita si neingrijita de atata timp, este adevarat, exista iarba intre rosturile de dilatatie, dar parerea mea este ca in mai putin de 2-3 ore poate deveni operationala fara probleme cu ajutorul unui buldozer care ar inlatura iarba.
Din cate stiu pista are exact 2000m, am mers cu masina pe ea, a fost folosita si ca "epozit" de balast cand a fost asfaltata soseaua din apropiere, si ca "pista de aterizare" pt albine la stuparul postat chiar in marginea pistei
Silistea Gumesti - Pagina 2 Bazaaerianabalacimicwp8
https://2img.net/r/ihimizer/img299/7960/bazaaerianabalaciyd2.jpg
Cu rosu sunt marcate vechile trasee a caii ferate ce ajungea in incinta aerodromului
https://2img.net/r/ihimizer/img179/1025/railconectiongm4.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img329/4938/railconectionaeroportbagd2.jpg

O parte din vechile "dependinte " ce presupun ca apartineau aeroportului si localizarea lor
https://2img.net/r/ihimizer/img508/7439/silisteagmestibalaci1ix3.jpg

http://imageshack.us/
Sus In jos
Skywalker
Membru activ
Skywalker

Numarul mesajelor : 407
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyDum 25 Iul 2010, 22:19

Weekendul asta am fost la o plimbare cu motocicleta in sudul tarii si la intoarcere am oprit unde de mult vroiam sa ajung....
Aerodromul militar Silistea Gumesti.
Intrarea am ratat-o prima data...pentru ca nu fusese planuita vizita si nu luasem toate detaliile. Cam asa arata intrarea...
Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7191v

Cateva cladiri, majoritatea in starea asta....
Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7190

Intrarea in zona pistei
Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7188

Primul popas...calea de acces Bravo. Partea unde nu a crescut iarba intre placi este un drum facut de sateni...
Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7146

Pragul de Est si biuta de langa...
Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7153j

Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7149o

Nici un MiG nu se apropie.... Crying or Very sad
Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7158z

Capatul de Vest al pistei...
Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7173

Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7177l

Hangarul...se pare ca cineva l-a "ocupat"..utilaje agricole noi si lacate noi pe usile hangarului...
Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7180n

Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7181

Si utilajul cu care am facut un tur de pista
Silistea Gumesti - Pagina 2 Dscn7146copy

Am constatat inca o data cu regret ca asa cum stie romanu' sa-si bata joc de putinul care-l are, nimeni nu stie.... Evil or Very Mad
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyLun 26 Iul 2010, 18:07

Skywalker a scris:
Weekendul asta am fost la o plimbare cu motocicleta in sudul tarii si la intoarcere am oprit unde de mult vroiam sa ajung....
Aerodromul militar Silistea Gumesti.

Pai se poate sa treci chiar pe langa poarta mea de la Rosiori si sa nu ambalezi un pic sa iesim impreuna la un tur de pista cu motorul?
Sus In jos
Skywalker
Membru activ
Skywalker

Numarul mesajelor : 407
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyLun 26 Iul 2010, 22:10

Pai am fost in Rosiori, dar n-am stat decat duminica de la 11 pana spre 14.....data viitoare semnalizez cand ajung.
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyMier 04 Aug 2010, 17:43

Skywalker a scris:
Pai am fost in Rosiori, dar n-am stat decat duminica de la 11 pana spre 14.....data viitoare semnalizez cand ajung.

Pana atunci semnalizez eu cand ajung acasa (adika la Brasov) pentru cateva zile. Sigur ne vedem macar la miting.
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyJoi 09 Sept 2010, 19:20

Zilele astea am avut ocazia sa revad Silistea Gumesti, unde am fost impreuna cu niste noi prieteni scriitori de la Focsani (Gheorghe Neagu si Laurentiu Magureanu). Binenteles ca, de frica Virusului, nu mi-am uitat camera acasa si am facut doua-trei poze.
Era 8 septembrie, era lume la Manastire (amenajata in cladirile fostei unitati militare, convertita in anii '70 in casa de copii). Am intrat si noi pentru cateva minute:

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7419ic

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7420i

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7421q

Apoi am continuat spre pista, printre cladirile derapanate.

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7422d

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7425o

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7427z

Si bisericuta de lemn de la intrarea pe pista

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7428k

Am facut si eu o incercare de decolare , dar m-am multumit cu 160 km/h inainte de terminarea pistei, inainte de viteza necesara pentru decolarea unui Hyundai. Nu am o fost un calorifer evident, in afara de bretela de legatura, denivelata rau.

Va rog sa-mi permiteti sa va arat si cateva poze de la Centrul Memorial "Marin Preda", fosta scoala a Silistei, unde a invatat si susnumitul scriitor.

In fata cladirii, un bust al romancierului, realizat (bustul) de un artist local.

Silistea Gumesti - Pagina 2 95125720

Silistea Gumesti - Pagina 2 16911420

Silistea Gumesti - Pagina 2 53735092

O sala de clasa, in care nu a invatat Preda, dar identica cu aceea (care este acum biblioteca), din aceeasi cladire.

Silistea Gumesti - Pagina 2 45725496

Silistea Gumesti - Pagina 2 95381411

In biblioteca din clasa, o surpriza placuta: volumul NEPOTII LUI MOROMETE (Muzeul Literaturii Romane, 2003), in care am si eu doua povestiri. (volumul gaben din stanga, pe raftul din mijloc).

Silistea Gumesti - Pagina 2 42094494

Doi elevi din clasa "Mileniul 3". Unul pare ca stie lectia.

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7459f

Scriitorul Gheorghe Neagu semneaza in Cartea de Onoare

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7467

Custodele Muzeului, doamna profesoara Eugenia Tapurica (fetele ei mi-au fost eleve, acum sunt absolvente de ASE)

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7454m

Am facut o poza de grup cu Marin Preda (pe mine ma recunoasteti in spatele camerei)

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7471s

Ultima poza am facut la iesirea din Silistea Gumesti: monumentul dedicat eroilor din Primul Razboi Mondial

Silistea Gumesti - Pagina 2 Img7485mm

Am aflat si de ce localitatea si-a schimbat numele in Silistea Noua in perioada comunista: "Gumesti" amintea de boieroaica Guma ...
Sus In jos
YR-197
Flight Level 400
Flight Level 400
YR-197

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyJoi 09 Sept 2010, 20:50

Te copleseste istoria,domnu profesor,multumesc sincer... Arrow
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 EmptyJoi 09 Sept 2010, 22:15

Eu iti multumesc si mai mult, ma temeam sa nu fiu "moderat" ca off-topic.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Silistea Gumesti   Silistea Gumesti - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Silistea Gumesti
Sus 
Pagina 2 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Raid aerian Rosiorii de Vede - Silistea-Gumesti - Rosiorii de Vede