ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului

In jos 
+6
VIC
claudiu_ne2000
mcraffael
Antoniu
horia
electric
10 participanți
AutorMesaj
Vizitato
Vizitator

Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului Empty
MesajSubiect: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptyDum 15 Noi 2009, 15:44

Consider ca un asemenea topic este necesar pasionatilor de aviatie. In link-ul de mai jos veti fi surprinsi ca unele avioane care zboara azi in Romania au inmatriculari ale unor aeronave de la inceputurile aviatei din tara noastra.

http://www.goldenyears.ukf.net/reg_YR-.htm

Si inca un link.

http://www.baaa-acro.com/Immatriculations/YR%20-%20Roumanie.htm
Sus In jos
electric
Membru activ
electric

Numarul mesajelor : 1166
Varsta : 50
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 10/03/2008

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptyDum 15 Noi 2009, 20:16

de adaugat:

http://www.goldenyears.ukf.net/reg_CV-.htm
http://www.goldenyears.ukf.net/reg_C-R.htm

http://www.brugier.com/n_yr.htm
(adica http://www.brugier.com/textes/yr-aaa.zip )
Sus In jos
horia
Flight Level 200
Flight Level 200

Numarul mesajelor : 255
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptyVin 11 Dec 2009, 15:50

folosind site-urile de mai sus , ceva date din dotarea dl.Antoniu si a mea am inceput intocmirea unei liste cu toate avioanele civile din romania.
pentru ca nu am reusit sa atasez un xls. am scanat niste pagini si le atasej ca jpeg.
stiu ca lista nu e perfecta. sunt cateva greseli si neclaritati, tocmai de aceea daca aveti ceva completari de facut va rog sa o faceti.
Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului 63504291.th

Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului 32499946.th
Sus In jos
Antoniu
Flight Level 200
Flight Level 200

Numarul mesajelor : 219
Varsta : 79
Data de inscriere : 03/02/2009

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptyVin 11 Dec 2009, 20:12

Octavian, Atentie! tabelul din lincul de mai jos indicat de tine are foarte multe omisiuni dar si foarte multe greseli, nu-l luati de bun.
Lucram, eu si Horia la un asemenea tabel la care vom folosi documentele originale din arhivele militare dar si civile.

http://www.goldenyears.ukf.net/reg_YR-.htm
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptyVin 11 Dec 2009, 22:19

D-le Antoniu , e foarte buna initiativa dvs. si ma bucur ca baza de date urmeaza a fi facuta dupa documente originale. Va fi utila in a arata celor mai tineri ce avioane a avut tara asta din fiecare tip in parte si un pic datele se pot citi si in felul urmator :

Intr-o baza de date am numarat cam 120 de Ka-uri 26 cu inmatriculare romaneasca. Bine nu toate au fost aduse noi deodata dar spune ceva despre cat de mult se zbura pe vremuri.
In hangar la "Aviatia Utilitara Bucuresti " am numarat prin 2003 cam 40 de motoare ASh-62IR care echipeaza avionul An-2.

Aceste cifre arata ca in Romania se lucra cu aceste aeronave (si nu numai cu ele) si se poate face o comparatie amara cu prezentul. Daca nu se faceau ierbicidari se faceau tratamente chimice pentru daunatori la cereale si sa nu uitam de vita de vie si cand nu erau nici de unele nici de altele se imprastiau ingrasaminte la pasunile alpine !!!!!!!

Din informatiile mele aviatia sanitara avea cam 158 de aparate de zbor.

Cred ca asta e adevaratul scop al unei munci de a scrie despre aeronave care nu mai sunt. Sad

Primul meu zbor a fost cu YR-PetreAnaOlga un An-2 care intr-o vreme a fost al Aerobazei Cluj si dupa revolutie se gasea in varianta de ambulanta aeriana (avea scaune si o cruce rosie pe fuselaj facuta din scoci rosu ). As vrea sa stiu care a fost pana la urma soarta lui iar daca aflati v-as fi reunoscator sa scrieti pe forum iar o fotografie ar fi prea bine.
Sus In jos
mcraffael
Fotograf
mcraffael

Numarul mesajelor : 257
Varsta : 32
Localizare : Tuzla
Data de inscriere : 14/05/2009

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptySam 13 Feb 2010, 20:45

Salutare.M-am uitat prin forum si nu am gasit un topic ptr Hawks of Romania asa ca am sa punt aici o poza cel putin interesanta dupa parerea mea:

Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului 1220028228_TN

Ce credeti despre asta?
Sus In jos
claudiu_ne2000
Flight Level 300
Flight Level 300
claudiu_ne2000

Numarul mesajelor : 301
Varsta : 48
Localizare : DEVA
Data de inscriere : 10/09/2009

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptySam 13 Feb 2010, 20:59

mcraffael...eu unu cred ca avionul acela din poza (extra 300)..seamana destul de bine cu cele din "hawks of ro."...dar ma tem ca e nemtesc, cel putin dupa inmatriculare
Sus In jos
mcraffael
Fotograf
mcraffael

Numarul mesajelor : 257
Varsta : 32
Localizare : Tuzla
Data de inscriere : 14/05/2009

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptySam 13 Feb 2010, 21:03

ok,asta stiu si eu dupa inmatriculare dar eu m-am referit defapt la avion,nu ca ar fi avut vreo legatura cu hawks of romania ci doar ca modelul de vopsire...poza e facuta in `07...posibil ca acel avion sa fi fost cumparat si sa fie inmatriculat in romania cu YR- ?

Ultima editare efectuata de catre mcraffael in Sam 13 Feb 2010, 21:04, editata de 1 ori
Sus In jos
VIC
Fotograf

Numarul mesajelor : 1128
Varsta : 33
Localizare : cluj-napoca
Data de inscriere : 13/03/2008

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptySam 13 Feb 2010, 21:04

e avion nemtesc cu schema de vopsire romaneasca Razz
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

Numarul mesajelor : 4876
Varsta : 53
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptySam 13 Feb 2010, 21:08

Livery-ul e cam acelasi in afara de albastrul si degradeul de rosu din partea de sus a derivei...
Sus In jos
D13-th_TakeOff
Membru activ
D13-th_TakeOff

Numarul mesajelor : 247
Data de inscriere : 27/06/2009

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptyDum 14 Feb 2010, 15:02

inmatriculare nemteasca dar pe deriva e un drapel... lituanian cumva? Very Happy
Sus In jos
Virusu
Moderator
Virusu

Numarul mesajelor : 2688
Varsta : 38
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 30/12/2007

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptyDum 14 Feb 2010, 15:31

e zee germans all day long, numai ca au ei un stil de a face galbenul din steagurile de pe avioane, mai auriu asa, si se decoloreaza repede
Sus In jos
Eurofighter
Membru activ
Eurofighter

Numarul mesajelor : 738
Varsta : 41
Data de inscriere : 15/03/2008

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului EmptyDum 14 Feb 2010, 15:48

schemele astea de vopsire au si ele copyright?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului   Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului Empty

Sus In jos

Inmatricularile aeronavelor romanesti de-a lungul timpului
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Companii aeriene romanesti de-a lungul timpului
» Intrebare despre rute inchise de-a lungul vremii pe marile aeroporturi romanesti.
» Identificarea aeronavelor
» Hidroavioane romanesti
» elicoptere utilitare din perioada 1970-1980

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Aeronave in Romania - Aircraft in Romania-
Mergi direct la: