| RadarBox - discutii | |
|
+7146Pilot Voicu BlackMamba lrbc stikosoicu byteworks Catalin80 Rafale YR-SND cristy_g1 Boeing777-300 YR-197 liviu.dnistran danip edforceone bistvan Dumitru Fabian LeCCa crisvsv davidteen14 Crid Mengelaus alinteanu claudiup Elful Vlad Iosif GAC neagu_laurentiu Daniel Bestian llobregat fify strainu Dylan Griff etravel allex Raduq Skywalker Dana Edi ovidiu51 valavia Red13 Vreauinaer gabi-737 delu kayala Gabinho stendec norwegian loplo Alex_tm Balki VicMures eugen comvhf_lrop propellerdream MethodRO dan.smarandoi nicolaemarcu@ymail.com arianne crokodilu vishzu GYN aegean RATus electric flysebi vic_atc shouriken 75 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
BlackMamba Flight Level 400
Numarul mesajelor : 448 Varsta : 46 Localizare : Bacau Data de inscriere : 12/06/2014
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Joi 10 Iul 2014, 09:37 | |
| Am inteles. Bune informatiile. Eu chiar nu am dat importanta ca sunt cel putin 3 producatori. Acum am aflat | |
|
| |
shouriken Administrator
Numarul mesajelor : 3451 Varsta : 69 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Joi 10 Iul 2014, 09:39 | |
| Termenul generic ar putea fi "receptor radar virtual". | |
|
| |
Voicu Moderator
Numarul mesajelor : 2513 Varsta : 62 Localizare : Arad - ARW - LRAR Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Joi 07 Aug 2014, 15:02 | |
| 07.08.2014 - YR-CAA / verificare VOR-DME " ARD " Venit , verificat , plecat | |
|
| |
46Pilot Flight Level 200
Numarul mesajelor : 234 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/01/2009
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Sam 03 Ian 2015, 13:16 | |
| La multi ani tuturor, Astazi am observat ca au aparut aeronave non-ADS-B pe FR24 la altitudini destul de mici. Un exemplu este cel de jos, un ATR vizibil la aprox 600 ft. S-au inmultit receptoarele, sau a fost doar o intamplare? | |
|
| |
Voicu Moderator
Numarul mesajelor : 2513 Varsta : 62 Localizare : Arad - ARW - LRAR Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Mier 04 Feb 2015, 21:33 | |
| 04.02.2015 | |
|
| |
BlackMamba Flight Level 400
Numarul mesajelor : 448 Varsta : 46 Localizare : Bacau Data de inscriere : 12/06/2014
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Sam 28 Feb 2015, 23:19 | |
| Astazi am schimbat prefixul. T-LRBC3 a devenit F-LRBC2. (schimbare receiver, din "home made" in cel furnizat de FR24) Vechea antena (cea afumata ) si noua antena. | |
|
| |
lrbc Fotograf
Numarul mesajelor : 1823 Varsta : 110 Localizare : Bacău Data de inscriere : 08/05/2009
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Dum 01 Mar 2015, 09:02 | |
| Bravo! Asta inseamna ca o sa fie acoperire T-MLAT si pe zona noastra? | |
|
| |
shouriken Administrator
Numarul mesajelor : 3451 Varsta : 69 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Joi 09 Apr 2015, 12:26 | |
| Receptoare FR24 noi: 2015-02-03 - LRCL2 - Cluj-napoca, RO 2015-03-20 - LRCV2 - Craiova, RO 2015-04-04 - LRBM1 - Baia Mare, RO | |
|
| |
cosmyn13 Airport Level
Numarul mesajelor : 19 Varsta : 50 Localizare : sibiu Data de inscriere : 26/05/2015
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Mier 27 Mai 2015, 15:10 | |
| bine v-am regasit. as avea o rugamite si sper sa gasesc raspunsul la voi. am primit acest email , din cite am inteles se ofera un radarbox cu conditia sa fi online mereu. e real sau o teapa? Hi Cosmin,
My name is Alan McKnight and I represent AirNav Systems. Our company develops the RadarBox24 website, apps and ADS-B receivers. Some time ago you expressed interest in receiving an ADS-B receiver so we can increase our coverage in your area of the world.
The package you would receive consists of an ADS-B receiver, external antenna, an ethernet cable and a power supply. The cable from the antenna to the receiver (antenna cable) has 7 meters (23 ft) and from the receiver to the router (ethernet cable) 15 meters (50 ft). This should be enough for your needs.
If so please answer the following questions: 1- Are you still interested in getting this receiver? 2- Are you able to place the antenna with a full 360 degree view of the sky? 3- Are you able to connect the receiver to a router/switch with broadband internet? 4- Are you able to keep the connection ON 24 hours per day, 365 days per year? If yes we would be happy to offer you a brand new RadarBox ComStation and invite you to be part of our soon to be released Elite membership where you would be able to access exclusive features at RadarBox24 for free. Waiting for your reply so we can send you our agreement.
Regards, Alan McKnight | |
|
| |
LRCV Flight Level 400
Numarul mesajelor : 2060 Varsta : 38 Localizare : LRCV Data de inscriere : 26/05/2014
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Mier 27 Mai 2015, 19:57 | |
| Salut. Ca sa aplici pentru un reciver, trebuie sa intri pe site-ul lor, acolo la Add coverage, host equipment, si o sa iti solicite datele, locatia, si poze cu toate cele 4 puncte cardinale, si locul unde antena urmeaza sa fie amplasata. Daca ai obstacole in una din cele patru puncte cardinale sa iti iei gandul., aici ma refer la obstacole in apropiere. Acum mai conteaza si zona cat de bine este deservita de echipamentele lor, daca sunt ceva aparate in zona, ei considera ca sunt suficiente in zona respectiva, si nu o sa mai furnizeze un alt aparat. Si da, este adevarat ca acest tip de aparat, nu solicita sa tii permanent pc-ul deschis, ci doar sa fie alimentat, si sa fie conectat in permanenta la net cat mai bun. Citeste aici si poate, poate ai noroc sa il primesti. Succes !!!
http://www.flightradar24.com/free-ads-b-equipment | |
|
| |
shouriken Administrator
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Mier 27 Mai 2015, 20:21 | |
| Cătălin ești off-topic. Este vorba de RadarBox24 și echipament de la AirNav Systems, nu despre FR24 și receptorul lor. | |
|
| |
shouriken Administrator
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Mier 27 Mai 2015, 22:08 | |
| - cosmyn13 a scris:
- bine v-am regasit. as avea o rugamite si sper sa gasesc raspunsul la voi. am primit acest email , din cite am inteles se ofera un radarbox cu conditia sa fi online mereu. e real sau o teapa?
Da, este real. Alan McKnight mi-a confirmat că tot ce ți-a scris este adevărat și că este el cel care te-a contactat Este vorba despre un nou receptor dezvoltat de AirNav Systems care face urmatoarele: - Citat :
- The units stream what you are picking up to the network for display on Radarbox24 and also on the network for users who use that facility with their Radarbox. It is MLAT capable and will also stream 2 way voice communications similar to Live ATC again for Radarbox24.
The units don't at this time connect to direct to a computer just to power, internet and the antenna and stream to RB24 and the network. As far as I am aware it is intended for the RBCS to be able to connect to a computer via USB similar to the existing box within the next 3 months.
Obviously to make MLAT work we need feeders so if anyone on the Romanian Spotters forum is interested, they can register via Increase Coverage on Radarbox24.com. | |
|
| |
cosmyn13 Airport Level
Numarul mesajelor : 19 Varsta : 50 Localizare : sibiu Data de inscriere : 26/05/2015
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Joi 28 Mai 2015, 08:59 | |
| Va mulțumesc pt lămuriri. Rămîne sa aștept sosirea radarului si punerea lui in funcțiune. | |
|
| |
LRCV Flight Level 400
Numarul mesajelor : 2060 Varsta : 38 Localizare : LRCV Data de inscriere : 26/05/2014
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Vin 05 Iun 2015, 13:51 | |
| Sunt si eu curios ce raza de actiune si ce acoperire are, am citit ca ar fi mai bune ca cele furnizate de la FR24. Eu cam acoperirea asta o am cu antena mea. Ce este cu rosu sunt ce receptionez eu, in coltul dreapta sus se pot vedea nr. de aeronave receptionate. Cele multe sunt cu ADS-B iar cele mai putine ModeS MLAT | |
|
| |
shouriken Administrator
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Vin 05 Iun 2015, 14:14 | |
| https://www.flightradar24.com/premium/ -> click "More Info" | |
|
| |
LRCV Flight Level 400
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Vin 05 Iun 2015, 14:45 | |
| Nu despre receptorul FR24 vorbeam, si despre cel de la AirNav Systems. Ar fi chiar culmea sa nu stiu sa umblu prin contul meu | |
|
| |
shouriken Administrator
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Vin 05 Iun 2015, 15:38 | |
| Nu era clar ce vrei.
Diagrama polara | |
|
| |
LRCV Flight Level 400
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Vin 05 Iun 2015, 18:46 | |
| Eu cred ca am fost destul de clar, daca nu ai inteles nu este problema mea. Citez " Sunt si eu curios ce raza de actiune si ce acoperire are, am citit ca ar fi mai bune ca cele furnizate de la FR24." Rezulta destul de clar ca la el faceam referire, ca despre el se vorbea in mesajele anterioare. Plus ca postasem o imaginea cu acoperirea unui dispozitiv FR 24. Din ce vad pe diagrama aia tot undeva intre 200-250 nm se invarte raza de actiune, si tot cam maxim 150 de aeronave se pot receptiona. Asa ar mai fi de discuta si din alte puncte de vedere, locatie, nr. de aircraft seen, sau positions reported. Eu eram curios sa ne spuna tipul care solicita ajutor, ce raza de actiune are, si pe ce distanta bate prin ro. Eu citisem undeva ca unii il laudau ca ar fi mai bun decat del furnizat de FR24. | |
|
| |
cosmyn13 Airport Level
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Sam 06 Iun 2015, 10:19 | |
| Cînd va ajunge echipamentul ,am inteles ca in 2 saptamini,si va fi montat voi comunica si raza de acoperire. | |
|
| |
LRCV Flight Level 400
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Sam 06 Iun 2015, 12:32 | |
| Daca esti din Sibiu, nu stiu cat de mare o sa fie raza de actiune, mai ales ca ai si muntii in jur. | |
|
| |
cosmyn13 Airport Level
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Vin 14 Aug 2015, 09:29 | |
| A sosit și radarboxul de la Airnav. În urma discuțiilor cu dl.Alan zonă de acoperire este cu aproximație de la Debrecen pina la București. Este fără acoperire zonă Moldova. (Nu pot atașa poze îmi spune ca sunt banat) | |
|
| |
LRCV Flight Level 400
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Sam 15 Aug 2015, 10:17 | |
| Salut. Nu cred ca domnul Alan poate sa spuna e,l ce raza de acoperire ai, ca doar nu stie el locatia, pozitia, si zona in care se afla receptorul montat. El si gur iti da niste date generale cam ce potential are antena daca este bine pozitionata si fara obstacole apropiate. Cel mai bine este sa il montezi si vezi diagrama polara si acolo vezi distanta pe fiecare punct in parte. Pune echipamentul la treaba, si asteptam un print cu diagrama. Astea merg montate daca stai la casa sau la ultimul etaj al blocului, daca stai la etajele inferioare si nu are vedere libera la 360 grade cam nasol, cablul de 10 m nu ajunge sa o urci pe bloc, sau daca il lungesti scade semnalul. | |
|
| |
cosmyn13 Airport Level
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Sam 15 Aug 2015, 11:01 | |
| Am verificat după SN radarului ce avioane comunica cu el și intradevar ajunge din Ungaria pina aproape de București iar în sud pina prin zona Craiovei. Antenă e amplasată pe terasă cam la 5 m înălțime. | |
|
| |
LRCV Flight Level 400
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Sam 15 Aug 2015, 11:54 | |
| Nu faci un cadru cu diagrama sa vedem exact cati nm ai pe fiecare punct cardinal in parte ? Nu stiu la RadarBox cum este, dar la cele de la Fr24 iti arata distanta in fiecare punct, si cate contacte ai cu aeronavele, si pe harta radar cu rosu tot ce receptionezi. Eu am prins in jur de 160 de aeronave, inclusiv si cele MLAT, asta din ce am vazut, posibil sa fi fost si mai multe nu stiu. | |
|
| |
shouriken Administrator
| Subiect: Re: RadarBox - discutii Dum 16 Aug 2015, 16:28 | |
| @cosmyn13 - În ANRB, File->Preferences tabul "Legends and Labels", în zona "Radar Rings/Line of sight range", bifează "Draw centered at home location" și, în timp, se construiește o diagramă polară.
Ca să evaluezi distanțele, bifează și "Radar rings" în meniul "Map". | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: RadarBox - discutii | |
| |
|
| |
| RadarBox - discutii | |
|