Va salut!
Va plictisesc iar cu o introducere cu privire la copilaria mea, de pe timpul cand implinisem 7 ani.
Primisem cadou un avion (macheta) Italeri scara 1:72 si...am uitat ce model era. As fi vrut sa mi-l cumpar din nou dar pe site nu mai exista de mult (www.italeri.it).
Nu am retinut cum se numeste si lasand la o parte minimodelul sunt curios si imi doresc sa vad imagini reale cu aeronava.
Stiu ca era sub pavilion Elvetian (Swiss) si avea rivale precum Ju-52, DC-3,4 etc. (epoca din si de dupa cel de-al 2-lea Razboi Mondial).
Era bimotor si avea un ampenaj vertical dublu, cu derivele amplasate la extremitatile profundorului. (Nu stiu cum se numeste acel sistem de ampenaje). Botul avionului semana cu cel al lui Avro Shackleton (Mai patratos asemanator hidroavioanelor mari).
Hublourile erau dreptunghiulare ca cele de pe Ju-52 iar fuselajul asemanator cu cel al lui DC-3 (tronconic).
Motoarele aveau elice cu 3 pale, in centrul lor cu varf ornamental. Mai mult nu stiu. Chiar vreau sa stiu ce avion era si daca mai exista pe undeva. Poate imi aratati cateva poze cu ceva asemanator descrierii mele.
Multumesc!
P.S. Ceva poze de summit?