A venit si momentul unui nou TR. De data asta o tara si doua continente. Totul a inceput de la cateva poze puse de Nic in noiembrie 2008. Am cautat zboruri si cazare, am gasit, am asteptat cateva luni, a venit luna iunie, am fost in vacanta si acum va arat si voua
"Vacanta unui Spotter".
Zborul numarul 1 OTP-MAD EZY7838
EasyJet Aeronava Airbus A319 G-EZDY
Loc 9F
Decolare 12:00 Aterizare 15:00
Pe OTP nu am facut poze dar va asigur ca am compensat pe parcursul vacantei.
In timpul zborului undeva deasupra Marii Adriatice
Madrid Approach
Dupa un Approach zgaltait de curenti ascendenti si descendenti a urmat o aterizare ca la carte, lina ca aproape nu am simtit cand a pus trenul principal jos.
Pe platforma LEMD o gramada de avioane MARI
O premiera? MintAir
G-EZDY cockpit
Au urmat 16 ore de bantuit prin Madrid, un oras curat si frumos cu foarte multe locuri de vazut.
Estadio Santiago Bernabeu - din pacate nu l-am vizitat
Plaza de Espana
Palacio Real - vedere din gradinile palatului
Palacio Real - curtea
Catdredala palatului
O cladire foarte frumoasa pe Calle Mayor
Palacio de las Cibeles
Fantana arteziana pe Passeo del Prado
Catedrala langa Museo del Prado
Honor a todos los que daron su vida por Espana - Monumentul Dos de Mayo
Puerta de Alcala
Monumento del Retiro
Puerta de Alcala dupa apus
Plaza Mayor noaptea (4 poze)
Dupa o noapte de bantuit prin aeroportul Barajas, cu multe tigari, cafea si o jumatate de ora de motait pe trei scaune (macar eu am prins scaune ca unii dormeam pe banda de bagaje de la check-in counters) a venit si momentul inbarcarii pentru urmatorul zbor
Zborul numarul 2 MAD-ACE EZY7751
EasyJet Aeonava Airbus A319 G-EZDF
Loc 13F
Decolare 07:10 Aterizare 08:45
Din avion am facut doua fotografii:
Pulmantur Air B747
Aterizare A340 Iberia
Se vede si nordul insulei de destinatie si La Graciosa (insula mai mica)
Touchdown
Si am ajuns si in Africa, in Oceanul Atlantic, in insula numita Lanzarote, a treia ca marime dintre Insulele Canare. Tin sa va spun ca este minunat si sunt sigur ca va veti conviunge singuri din pozele ce urmeaza
G-EZDF cockpit
Vedere de la balconul apartamentului si piscina hotelului (poza 2)
Plaja, Oceanul Atlantic si o mica parte din oraselul Puerto del Carmen
Evident ca in prima zi am facut o mica plimbare pe la aeroport, suficient cat sa prin un B738 AirBerlin si un ATR42 Binter care aproape ca a lovit o pasare pe finbala scurta
Ce poate fi mai frumos dupa masa de pranz decat sa te relaxezi pe terasa printre palmieri cu un pahar de Sangria si un trabuc din tutun de Canare!?
Si a venit si ziua dedicata spottying-ului la ACE. Am inchiriat o bicicleta (10 euro pe zi, cam scump) si am facut ture intre hotel si aeroport. Am avut companie un britanic si un neamt, ambii trecuti de 60 de ani cred, foarte haiosi si vorbareti dar si noi londonezi de varsta mea dar ceva mai tacuti. Ziua a fost plina de heavy-uri britanice, Monarch avand cea mai mare varietate de modele: A300, A321, B757 si B767. Unele poze le veti vedea pe Jetphotos cand vor fi acceptate. Si iata si "prada" zilei de spotting:
Parca e un uliu ce isi ataca prada
Aglomeratie nu gluma
Cu dedicatie unui prieten - mai pune o bere la rece
Plaja de langa aeroport
In dupa-amiaza zilei ce a urmat am facut o vizita cu autobuzul (1,5 euro de persoana) pana in Arrecife, capitala insulei. Un orasel pe care daca il vizitezi doar pe faleza vei spune ca este foarte frumos dar in care daca te aventurezi nu ti se va mai parea la fel.
In ateptarea autobuzului
Singurul hotel de 5* de pe insula
Castillo de San Gabriel - construit in anul 1573 pentru a apara portul Arrecife de navele piratilor
Lanzarote prin gura tunului
In noaptea ce a urmat am avut luna plina...ceva superb
In ziua urmatoare, Sambata 6-06, am inchiriat o masina (25 de euro cu tot cu asigurare + 10 euro benzina) si am plecat la plimbare prin insula. La un moment dat mergeam pe o sosea facuta printr-un camp de lava intarita dar asta era drumul spre prima destinatie, Parque Nacional de Timanfaya - Montanas del Fuego.
Dupa ce am platit dei 8 euro de persoana aferenti intrarii ne-am suit intr-un autocar ce facea turul parcului. Este un parc sinsitru dar foarte interesant. Cat privesti e numai lava intarita si maruntaiele pamantului
Caldura emanata din subteran era atat de puternica incat iarba uscata lua foc iar puiul si carnatii se frigeau de minune
Pfiu, am facut-o si pe asta
Vita de vie
Panorama in drum spre destinatia cu numarul doi
Si am ajuns is in nordul insulei la Mirador del Rio, o stanca inalta de peste 500 m care se termina abrupt in ocean si iti ofera o priveliste superba asupra insulitei La Graciosa
Destinatia urmatoare: Cueva de los Verdes - pestera sapata de lava, lunga de 6 km din care 2 km sub ocean. Deschis publicului doar 1 km. Intrare 8 euro
Acvariul din Costa Teguise - 12 euro intrarea - nu merita
In ultima seara am iesit sa fotografiez rasaritul de Luna si speram eu si un avion la aterizare
Puerto del Carmen noaptea si un joc de artificii
A rasarit luna
Si a venit si avionul meu