| VLAICU II La Torino! | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
electric Membru activ
Numarul mesajelor : 1166 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: VLAICU II La Torino! Lun 22 Iun 2009, 09:54 | |
| Sursa: Aviatia.ro Autor: Anca Negrea Data: 21.06.2009 - Citat :
- -------- Original Message --------
Subject: [Aviatia.ro] Vlaicu II Date: Sun, 21 Jun 2009 19:26:22 -0000 From: eyes501 Reply-To: aviatia@yahoogroups.com To: aviatia@yahoogroups.com
Buna seara
Sunt Negrea Anca si locuiesc in Torino, oras in care, din 6-14 iunie 2009 s-a desfasurat World Air Games. Cu aceasta ocazie s-au concurat profesionisti de talie mondiala in discipline precum: acrobatie, aeromodelism, aerostati, deltaplan, helicopteri, experimental, parasiutism, ultralight; concurenti din 60 de tari, printrecare si Romania, la aeromodelism si experimental. Romania a participat la disciplina experimental cu o perfecta replica a avionului Vlaicu II construit in 1911, pentru care a primit si un premiu. A fost minunat sa vad ca Romania a fost premiata dupa multi ani in aviatie. Din pacate, cei care au construit copia avionului, au ramas in umbra, iar, presa romana, nu cred ca le-a dedicat mult spatiu;desi ar trabui sa fim mandri de ei si sa-i cunoastem, pe cei care au adus steagul Romaniei pe pedium la un concurs mondial. Din acest motiv imi permit sa-I amintesc eu: Dinu Petre - mecanic Manea Ion - mecanic Barcanescu Petre - sofer Cheveresan Marinel - pilot Savu Costica - constructor Coman Gheorghe - pilot (Presedintele Fundatiei Aerospatiale Romane)
Mi-ar face placere sa aflu daca s-a publicat in Romania ceva despre acest lucru. Multumesc O seara placuta
| |
|
| |
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Lun 22 Iun 2009, 10:26 | |
| Wowo, super tare. Nici eu nu am stiut desi am urmarit cat de cat desfasurarea concursului (cat am gasit pe net). Am putea vorbi cu Claudiu pt un articol, zic eu. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Lun 22 Iun 2009, 14:05 | |
| Ma bucur sa aflu o asemenea stire.
Sunt oare poze ale avionului facute acolo ?
De zburat a zburat ? |
|
| |
electric Membru activ
Numarul mesajelor : 1166 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Lun 22 Iun 2009, 14:15 | |
| - Octavian a scris:
- Ma bucur sa aflu o asemenea stire.
Sunt oare poze ale avionului facute acolo ?
De zburat a zburat ? poze sunt. dar nu a zburat. http://www.flickr.com/photos/50659239@N00/3646629724/sizes/l/ http://www.flickr.com/photos/21906850@N00/3646974138/ http://www.flickr.com/photos/bobsor/3625267706/sizes/l/ http://www.flickr.com/photos/mirtillocat/3647940882/sizes/l/ http://www.flickr.com/photos/emolino/3629527365/sizes/l/ | |
|
| |
Valy Airport Level
Numarul mesajelor : 71 Varsta : 50 Localizare : Lugoj Data de inscriere : 25/10/2008
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Lun 22 Iun 2009, 15:03 | |
| Doamne ce FRUMOS !!! E replica oarecum exacta (zic oarecum ,deoarece e din aluminiu cu motor in 4 cilindri boxer-nu 7 rotativ,acoperita cu materiale moderne si mult mai rezistenta ca originalul din lemn a lui Vlaicu),ce a fost prezentata cu ocazia ROIAS 2006.Nu a zburat nici atunci,din cauze oficiale,apoi am inteles ca murit cel ce trebuia s-o piloteze(accident aviatic). Apoi am auzit ca la transportul de la Constanta la Bucuresti a fost lovita de un pod si a zacut uitata intr-un hangar. Dar parinti ei ,(a replici) se pare ca nu au uitat-o de tot,daca au dus-o in Italia.Si bine au facut!!! Fiindca la atata indolenta ,nepasare si idiotenie cata vezi in Romania doar strainii o pot aprecia cu adevarat! Cinste lor, m-au facut mandru un moment ca sunt roman. Sper ca va zbura intr-o buna zi, aratand lumii ca nu suntem doar tzigani,cocalari si manelisti! Poate trebuia dusa si la Zeltweg (Austria) unde originalul a castigat printre primii concursul de la Aspern 1912. Felicitari la toata echipa ce a realizat acest eveniment! Personal sunt fericit! Vali | |
|
| |
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Lun 22 Iun 2009, 16:06 | |
| WOOOOOWWWW!!!! SUPER STIRE! FELICITARI ECHIPEI! Valavia are dreptate, trebuie facut un articol! :D:D ma poate ajuta cineva pe MP cu date de contact de la acesti domni? pe net nu am gasit nimic care sa ma ajute... | |
|
| |
Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Lun 22 Iun 2009, 18:07 | |
| Foarte frumos. Ar fi trebuit sa apara in ziar/tv/internet cu litere de-o schioapa... | |
|
| |
alexandrumih Flight Level 100
Numarul mesajelor : 194 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 01/11/2008
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Lun 22 Iun 2009, 20:14 | |
| claudiup, ai reusti sa afli date de contact? Eu il cunosc pe cel care a finantat construirea acestei replici a lui Vlaicu 2. Se numeste Alexandru Murg si este un iubitor al aviatiei. O sa pun link cu un articol despre avionul asta:
http://www.gandul.info/viata/vlaicu-zbura.html?3931;323303 | |
|
| |
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Mar 23 Iun 2009, 21:09 | |
| a, perfect, pai da-mi si mie te rog pe private message contactele lui. e pacat sa nu fie promovati mai mult | |
|
| |
electric Membru activ
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Mier 24 Iun 2009, 10:05 | |
| - claudiup a scris:
- a, perfect, pai da-mi si mie te rog pe private message contactele lui. e pacat sa nu fie promovati mai mult
claudiu, vorbeste cu dl. Voicu, fostul director gen din Aeroclub, e implicat in proiectul Vlaicu2. daca ai nevoie , iti dau eu nr dansului si email etc... | |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! Mier 24 Iun 2009, 20:43 | |
| Din cate imi amintesc eu (din articole aparute in TOP GUN, parca) avionul urma sa fie pilotat de regretatul Constantin Manolache (nu a murit in accident de avion, vezi colectia Orizont Aviatic). Am mai spus si cu alt prilej, cu ani in urma: aparatul asta NU e o "replica", pentru ca materialele sunt mult mai perfectionate deat pe vremea lui Vlaicu, iar motorul nu seamana nici pe departe cu cel folosi de Vlaicu. Este o copie. Foarte frumoasa si cred ca si reusita. Si care are o importanta enorma la promovarea istoriei aviatiei romane. Sa nu uitam ca 2010 inseamna centenarul zborului lui Vlaicu. Sa vedem cine si in ce fel o sa marcheze evenimentul (nu incerc a fiu rau, e doar o intrebare; un raspuns il si am: Liceul Economic din Rosiori!) PS. Mi se pare ciudat ca in echipa de constructori nu e pomenit dl Jean Bobocel, care stiam ca a avut o mare contributie la construirea aparatului. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: VLAICU II La Torino! | |
| |
|
| |
| VLAICU II La Torino! | |
|