Iti recomand ca la ambele tipuri de avioane sa gasesti loc in spate. Ai clar mai multe optiuni decat in fata, unde doar primele 5-6 randuri au o vizibilitate buna.
La Wizz Air iti recomand sa alegi unul din randurile 25, 27, 29. Nu numai ca nu te impiedica aripa sa vezi pe geam cat mai bine, dar si pozitia geamului fata de scaun e OK astfel incat sa nu te aplici in fata sau in spate.
Oricum daca zici ca ai priority boarding nu o sa fie problema... O sa-ti alegi printre primii locurile, deci e de ajuns doar un contact vizual in interiorul avionului sa-ti dai seama care loc e mai bun.
La Ryanair nu mai tin minte din 2006. Dar o sa pot sa spun peste o saptamana.
Si locul in avion mai trebuie ales si in functie de ce se poate vedea pe ruta respectiva, adica elemente geografice importante (munti, rauri) sau orase... Evident ruta nu e mereu fixa, dar de exemplu, e logic ca daca zbori prin sudul Muntilor Alpi de la est la vest, nu o sa vezi muntii decat daca ai un loc pe partea dreapta.
Ar mai fi de luat in seama si soarele... Care in emisfera nordica bate din sud, evident. Si daca soarele bate exact pe geamul tau, vizibilitatea va fi mai scazuta. Pe partea cealalta o sa ai o vedere mult mai buna.
Si mai sunt elemente nepravazute, ca bebelusii sau copii mici. Degeaba ai un loc excelent daca un rand mai in fata e un copil care zbiara tot zborul. Iti blestemi zilele.
Unii isi aleg locuri la geam, pentru vedere, altii pe culoar, pentru spatiu si libertate de miscare.
Depinde pana la urma de fiecare...
Eu imi aleg locul intotdeauna inainte de zbor, luand in considerare elementele de mai sus, si in 80% din cazuri am fost foarte multumit de locul ales.