| Vancouver International (YVR / CYVR) | |
|
+35GAC YR-197 flight Alex_tm valavia shouriken xpino DIESEL CDA Edi mouseinhouse arianne gabi-737 Mengelaus Nic nrares retro ALMI Dylan Virusu YR-DNY llobregat kill3r999 horizob metalactual Raduq Red13 Voicu ovidiu51 aegean hayabusa RATus VIC Maverick Capt_Vio 39 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Mier 06 Aug 2008, 17:30 | |
| @ Capt_Vio & Maverick Super pozele...si mai ales "burtile" Dash-urilor de la AirCanadaJazz sunt superbe !!! | |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Mier 24 Sept 2008, 21:19 | |
| Ciao, Duminica dimineata m-am trezit cu noapte in cap si am plecat cu un amic spre aeroport sa facem ceva spotting. Vremea a inceput cam rea, cu ceata si ploaie, dar am vrut sa vad ce fel de poze ies. Din pacate nu prea bune, mai ales ca am incercat o locatie noua, in nordul pistei 26R. Pe la amiaza soarele iesa momentan din nori si mi-a stricat ceva poze, avind in vedere ca eram in contru-jur… Oricum am incercat sa crop / resize putin pozele sa nu arate prea jalnic. Am avut parte de multe A321 si B767 de la Air Canada, ceva heavy-uri de la JAL, Cathay, Air Canada, etc… Enjoy…. Gardul de unde am facut spotting… haha.. cam lung… Inapoi la avioane… Ceva vecini de spotting… nu erau ei prea interesati de heavy-uri… stateau linistiti si-si vedeau de treaba lor… Am ajuns de la capatul pistei aproape la celalalt… masina mea e parcata undeva in departare… nimic de la Security…. Doar un salut cu mana… si au vazut ca m-am cocotat pe scara si eram aproape de gard… n-au zis nimic… Inapoil la avioane… In urmatoarele doua poze am lasat sa vedeti gardul (intentionat)… dar cu o scara se poate face poze peste el fara probleme… Am schimbat putin locatia, la capatul pistei 26R under erau arrivals… Si am mai schimbat locatia la capatul pistei 26L, unde erau departures (dar nimic interesant)… doar ceva avioane parcate si sediul de la Helijet Dupa vreo 5 ore de spotting m-am intors spre casa… ceva poze cu Vancouver-ul…. De la amicul meu de pe geam Downtown Vancovuer (parte din el) Vaporas in port (ship spotting acum) Si podul care ma duce spre casa in North Vancouver Sper sa va fi placut.. mai put ceva poze de cind am fost la spotting cu mama, si cind am fost s-o iau pe prietena mea care venea din Germania cu LTU…. Dar vor urma… P.S. Scuzati calitatea proasta.... | |
|
| |
ALMI Flight Level 200
Numarul mesajelor : 279 Varsta : 51 Localizare : Vancouver, Canada Data de inscriere : 16/09/2008
| Subiect: Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Mier 24 Sept 2008, 21:36 | |
| Misto pozele. Sper sa ajung si eu sa postez poze ca ale tale candva... | |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 00:28 | |
| Mersi ALMI... Hai cu noi odata... O sa-ti placa... Asa deci... mai pun ceva poze.... cind am fost s-o astept pe prietena mea Dana, care venea din Germania cu LTU... Un British Airways 747 de la Londra Martinair 767 din Amsterdam (special paint scheme) Air Canada A330.... dracu stie de unde... Westjet 737 Si LTU A330din Dusseldorf cu prietena in el.... (nu m-a vazut ca i-am facut poze... HAHA... normal) Asa deci... dupa ce a venit ea, am plecat s-o iau... Nu am mai avut chef de avioane... Gandul imi era altundeva... Am mai fost intr-o sambata la Aeroport sa-mi cumpar o carte cu IFR (la "Aviation World") si am dus-o pe mama spotting... hahaha... ai place foarte mult... dar n-am stat prea mult ca trebuia sa ne vina musafiri... ah... si mi s-a gatat bateria la aparat...Mama asteapta un Dash 8 sa aterizeze... uite ce sapca i-am dat.. cu Boeing!... haha... (roz) | |
|
| |
horizob Fotograf
Numarul mesajelor : 829 Varsta : 36 Localizare : Hamburg Data de inscriere : 05/06/2008
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 00:31 | |
| | |
|
| |
ALMI Flight Level 200
Numarul mesajelor : 279 Varsta : 51 Localizare : Vancouver, Canada Data de inscriere : 16/09/2008
| Subiect: Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 01:40 | |
| Ca sa va arat eu ce poze pot sa fac cu savoniera Canon SD 850 IS? | |
|
| |
retro Flight Level 100
Numarul mesajelor : 156 Varsta : 50 Localizare : CRAIOVA Data de inscriere : 21/04/2008
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 09:29 | |
| Frumos Capitane!
Ma-nclin! | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 11:08 | |
| Chiar ma intrebam cand o sa mai vina si Vio cu niste poze bune de care sa se planga ca nu sunt reusite , cand de fapt sunt excelente si la ce modele de pasari prinde cred ca le poate pune si in ceata ca nu am sesiza asta...... Excelent arata 747 dar si Embraer 190 si normal mai asteptam cat mai multe. Bafta si spotting placut P.S. Mai nou si pe noi ne ignora paznicii cu desavarsire trebuie sa mai mergem sa nu isi piarda deprinderea de a ne vedea in zona |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 11:46 | |
| HeliJet are vreo legatura cu WestJet? (as cauta pe net, dar sincer mi-e lene..) |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 18:24 | |
| Mersi de aprecieri baieti. Ma bucur ca v-au placut pozele. O sa incerc sa merg mai des... kkk: Nu prea am fost spotting in ultima vreme (cu exceptia care ati vazut-o mai jos), pentru ca am fost foarte ocupat, si evident doar cit m-am intors din vacanta in Romania. Acum trag tare, ca vreau sa revin in Europa si trebuie sa invat pentru am da JAA ATPL-ul... care e f. greu (adica mult de invatat). Cam odat pe sapt. o sa merg la spotting, dar vreau sa incerc ceva diferit... o sa va arat (daca imi iese faza)... Evident e misto (adica sunt misto toate) 747, dar mie imi palce foarte mult si Air Canada A330-300. Are aripile alea imense... parca e un planor gigantic. andrei HeliJet nu are nimic cu WestJet. Sunt doua companii separate... | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 23:00 | |
| - Capt_Vio a scris:
- Mersi de aprecieri baieti. Ma bucur ca v-au placut pozele. O sa incerc sa merg mai des...
kkk: Nu prea am fost spotting in ultima vreme (cu exceptia care ati vazut-o mai jos), pentru ca am fost foarte ocupat, si evident doar cit m-am intors din vacanta in Romania. Acum trag tare, ca vreau sa revin in Europa si trebuie sa invat pentru am da JAA ATPL-ul... care e f. greu (adica mult de invatat). Cam odat pe sapt. o sa merg la spotting, dar vreau sa incerc ceva diferit... o sa va arat (daca imi iese faza)...
Evident e misto (adica sunt misto toate) 747, dar mie imi palce foarte mult si Air Canada A330-300. Are aripile alea imense... parca e un planor gigantic.
andrei HeliJet nu are nimic cu WestJet. Sunt doua companii separate... Sper sa ai bafta cu invatatu si cu ce iti doresti si sper sa te si relaxezi la cate un spotting de calitate cat despre A330 se descurca onorabil cu statutul de planor ( a fost pe NG la Dezastre in aer o emisiune cu un A330 care a planat nu stiu cat si nu stiu cat ( memoria nu este punctul meu forte)) |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 23:39 | |
| - kkk a scris:
- Sper sa ai bafta cu invatatu si cu ce iti doresti si sper sa te si relaxezi la cate un spotting de calitate cat despre A330 se descurca onorabil cu statutul de planor ( a fost pe NG la Dezastre in aer o emisiune cu un A330 care a planat nu stiu cat si nu stiu cat ( memoria nu este punctul meu forte))
Exact. Este vorba de un avion a unei companii Canadiene, Air Transat, si a ramas fara combustibil deasupra Atlanticului. A planat pina pe ceva insula din Azore. Avionul se deplasa de la Toronto undeva in Portugalia. Din fericire toata lumea a scapat Citeste aici in detaliu... e fantastic: http://en.wikipedia.org/wiki/Air_Transat_Flight_236 | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 25 Sept 2008, 23:55 | |
| - Capt_Vio a scris:
- kkk a scris:
- Sper sa ai bafta cu invatatu si cu ce iti doresti si sper sa te si relaxezi la cate un spotting de calitate cat despre A330 se descurca onorabil cu statutul de planor ( a fost pe NG la Dezastre in aer o emisiune cu un A330 care a planat nu stiu cat si nu stiu cat ( memoria nu este punctul meu forte))
Exact. Este vorba de un avion a unei companii Canadiene, Air Transat, si a ramas fara combustibil deasupra Atlanticului. A planat pina pe ceva insula din Azore. Avionul se deplasa de la Toronto undeva in Portugalia. Din fericire toata lumea a scapat
Citeste aici in detaliu... e fantastic: http://en.wikipedia.org/wiki/Air_Transat_Flight_236 sunt ciudati si pilotii unii te baga in groapa cu greseli copilaresti altii te salveaza din situatii limita mult mai complicate ca si in acest incident cu A330 care a inca zboara din cate am vazut pe link-il de mai sus si acelasi tip de incident cu un 757 ( nu mai retin compania din nou) care a avut o aterizare mai grea dar care datorita abilitatilor de pilotaj a ajuns pe pista de dragstere fara probleme pentru pasageri |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Vin 26 Sept 2008, 00:01 | |
| Ala a fost tot cu un avion Canadian... hahaha.... un Boeing 767 de la Air Canada.... nebunie, nu? Canadienii astia devin in curand experti la gliding heavies...
http://en.wikipedia.org/wiki/Gimli_Glider | |
|
| |
nrares Flight Level 100
Numarul mesajelor : 102 Varsta : 54 Localizare : Cluj-Napoca RO, Crema IT Data de inscriere : 11/08/2008
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Vin 26 Sept 2008, 02:04 | |
| Mie ASTA mi s-a parut memorabila.
“ Ladies and Gentlemen, this is your Captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress. ” | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Vin 26 Sept 2008, 13:26 | |
| - Capt_Vio a scris:
- Ala a fost tot cu un avion Canadian... hahaha.... un Boeing 767 de la Air Canada.... nebunie, nu? Canadienii astia devin in curand experti la gliding heavies...
http://en.wikipedia.org/wiki/Gimli_Glider Se conditioneaza in Canada ca fara licenta de planorist sa nu poti zbura pe pasari mari? Sau poate pilotii sunt doar fosti planoristi care s-au satrurat de zumzetul motoarelor |
|
| |
llobregat Membru activ
Numarul mesajelor : 756 Varsta : 33 Localizare : Bucharestork Data de inscriere : 23/03/2008
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Vin 26 Sept 2008, 13:55 | |
| La ce airline revii in europa vio? | |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Vin 26 Sept 2008, 19:42 | |
| kkk,
cred ca ar fi o idee buna. la nici un pilot nu i-ar strica sa faca planorism... asta vorbind serios
llobregat... pai cam la toate am pus "cerere"... problema e ca inca nu pot lucra acolo ca pilot ca nu am JAA... doar licenta data de "Transport Canada"... deci tre sa-mi fac conversia las JAA ATPL... dupa ce gat asta (6 luni) sansa e foarte mare sa merg la KRP... | |
|
| |
Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Vin 26 Sept 2008, 20:09 | |
| odata ce stii sa zbori fara motor, restul vine de la sine o zic toti pilotii buni din lume, o zic militarii, o zic si eu din experienta, mai ales vazand ce usor am invatat cu motor datorita planorismului si in cazul asta, motorul il consideri doar ca pe un ajutor, ca pe ceva in plus, iar zborul fara motor nu ti se pare handicap | |
|
| |
llobregat Membru activ
Numarul mesajelor : 756 Varsta : 33 Localizare : Bucharestork Data de inscriere : 23/03/2008
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Vin 26 Sept 2008, 20:09 | |
| Inteleg, daca iti trebuie conversie de medical iti recomand sa nu o faci in Romania pentru ca sunt multe teste extra fata de cele din alte tari si primesti tot un medical class 1 JAR-FCL3 compliant. | |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Vin 26 Sept 2008, 20:15 | |
| Da, asta mi-au zis toti...
Mersi oricum de info!!! O sa-l fac in UK | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Dum 28 Sept 2008, 23:10 | |
| - Capt_Vio a scris:
- kkk,
cred ca ar fi o idee buna. la nici un pilot nu i-ar strica sa faca planorism... asta vorbind serios
llobregat... pai cam la toate am pus "cerere"... problema e ca inca nu pot lucra acolo ca pilot ca nu am JAA... doar licenta data de "Transport Canada"... deci tre sa-mi fac conversia las JAA ATPL... dupa ce gat asta (6 luni) sansa e foarte mare sa merg la KRP... Deci de la primavara o sa ne saluti frumos din cabina sau vorba aia cobori scara si vii la o poveste scurta prin gard si pozezi frumos sa te vedem din toate unghiurile nu? |
|
| |
Maverick Fotograf
Numarul mesajelor : 116 Varsta : 48 Localizare : North Vancouver Data de inscriere : 02/04/2008
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Joi 02 Oct 2008, 03:30 | |
| Kudos Vio pentru ultimele imagini Abia astept sa incerc si eu North Side din nou... pentru zilele acoperite de iarna cind nu ai soare din fata e o alternativa la Avis. Nu am mai fost acolo pentru spotting serios de cind a venit A380 in noiembrie 2006. Citeodata imaginile de acolo sint mai dramatice decit cele de la Avis. Cred ca esti mai aproape de runway. Anyway poate dupa ce trece furtuna de weekend-ul asta mergem si noi la o sedinta ca sa imi povestesti aventurile din Ro... daca nu o bere la Black Bear will do it | |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Mier 08 Oct 2008, 18:54 | |
| Am fost sambata asta la aeroport cu parintii sa facem un pic de spotting, dar vremea a fost absolut oribila. Tata e si el foarte pasioant de avioane si ai place sa vina cu mine, dar mama a vrut sa mergem sa ne plimbam mai mult. Am reusit sa le combinam un pic si am mers pe un dig de linga Iona Beach, care se extinde vreo 4 km in Pacific. (vezi prima poza). Ne-a prins o ploaie urata si niste nori, de nu ne-au venit sa credem. Vantul era de la est, deci avioanele aterizau dinspre Pacific, pe pistele 08L si 08R. Approach-ul la 08L e exact dasupra digului, dar din nefericire pentru mine, cam majoritatea au aterizat pe 08R, pentru ca ILS-ul nu era in functiune la 08L. Pozele sunt de toata jalea, dar macar va arat un unghi diferit... lumina a fost rea de tot, si la un moment dat, a ploat cu galeata. Am parcurs pe jos vreo 8 km, pina in capatul digului (4 km dus, si evident inca 4 km intors). Am fost toti uzi leoarca! Scuze de calitate... jalnic.... Aeroportul si digul (subliniat in rosu) Un Phillipines Airlines Airbus A340 si in spatele lui se vede (mic de tot) un DeHavilland Canada Beaver de la Harbor Air. Tata cu aparatul lui de spotting Mama si tata Oceanul si un A340 de la Cathay Pacific Aeroportul vazut de pe dig. Un Air Canada A330 "heavy" se pregateste de decolare de pe pista 08L Aliniat pe pista Airbus-ul da la maxim motoarele, iar parcate se vad cozile mici de la Cathay, Phillipines, China Airlines si Singapore United 737 aterizeaza pe 08L (dupa 22:15 Zulu) parca s-a repus in functiunel ILS-ul (dupa cum zicea ATIS-ul) Un Condor/Thomas Cook 767 Un Thomas Cook A330 (primul.. a mai urmat unul) Poza de la capatul digului.. foarte inchisa pentru ca lumina era naspa si n-am avut timp sa expun maimult... batea un vant si ploua.. Un Lufthansa A340-600 Lufthansa A340-600 Un Air Canada Jazz Dash 8, isi extinde trenul de aterizare FedEx Cessna Caravan aterizeaza pe 08L Ce-i aici? Da... pe linga un cal nepasator de avioane, sunt 3 Thomas Cook (Un 767 si doua A330) Cam rar pe la YVR ***ACEST POST A FOST EDITAT PENTRU CA AM FACUT O GRESALA... Initial am spus ca avioanele aterizau pe 26L si 26R, dar defapt erau pe 08L si 08R Mersi lui Nic ca a corectat. Am fost cam bolovan... prea multa tuica aseara cu tata***
Ultima editare efectuata de catre Capt_Vio in Mier 08 Oct 2008, 22:16, editata de 3 ori | |
|
| |
ALMI Flight Level 200
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) Mier 08 Oct 2008, 19:49 | |
| Nasoala vreme Vio Am fost si eu digul ala si este spectaculos sa vezi avioanele aterizand dinspre ocean dar am avut parte de vreme mai blanda. Asta este, toamna in Vancouver. Oricum, jos palaria pentru efort si dedicatie. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Vancouver International (YVR / CYVR) | |
| |
|
| |
| Vancouver International (YVR / CYVR) | |
|