Salutari la toti,
Pe 25 Martie, m-am intors din Alaska, dupa 11 zile bantuite prin Alaska. N-am fost niciodata acolo si de data asta am avut ocazia sa vizitez unul dintre cele mai “speciale State Americane”. Am zburat acolo pe data de 14 Martie, cu Continental Airlines. Zborul a fost facut la business class (noroc cu upgrade), dar n-am facut poze din mai multe motive. Unul a fost ca nu am stat la geam, si nu prea aveam la ce sa fac poze, si al doile-a ca nu mi-a prea ars de poze, avand in vedere ca erau doar oameni de afaceri, etc in compartiment. Mi-a fost putin asa… “rusine”, daca pot spune asta. Asa ca, am stat de vorba cu “colega” de scaun si am baut cateva pahare de vin, am mancat un sandwhich amarit si dupa 3 ore si jumate, am ajuns in Alaska.
Mi-am petrecut zilele in Anchorage, Wasilla (de unde e Sarah Palin), Palmer si am avut ocazia sa merg si la Girdwood, unde este o statiune misto de ski. Pentru cei care nu vor sa vada poze din Alaska, sa mearga mai jos, o sa am poze cu zborul din Anchorage la Seattle, care din pacate nu a fost la business class.
Palmer Alaska, inclusiv un aeroport mic. Alaska are putine drumuri si autostrazi, deci majoritatea comunitatilor se bazeaza pe aviatie, pentru transport de bunuri si pasageri.
Ceva poze din Palmer, cand am fost la tragere cu niste amici din Palmer (Americani). Armele sunt legale acolo si nu-ti are nimeni treaba, atata timp cat nu tragic in cineva, sau in incita localitatilor.
Aici ma taiasem la deget
In drum spre Anchorage
Duminica, a nins mult de tot, ceea ce a fost perfect, ca am condus din Anchorage, in Girdwood, la vreo 50 de km Sud-Est, unde este o statiune misto de ski “Alyeska” Ceva poze de pe drum.
Oceanul
Dupa o zi de snowboard super de tot. Am avut zapada ca in vis. Din pacate am fost singur peste tot, dar mi-am facut “prieteni” si am skiat impreuna.
In drum spre Anchorage, la sfaristul zilei de snowboard.
Anchorage… centrul. Orasul e destul de mic. Nu cred ca are mai mult de 300 de mii de locuitori, si e cel mai mare oras din Alaska
Hotelul unde am stat eu
O berarie, vizavi de hotel, unde am mers sa bag la “ficatel”
Ceva destul de comun in Alaska… Truck cu remorca si cu Moose impuscat
Ceva aeroport mic din Anchorage. Am uitat cum ai zice
Promit ca mai pun poze, dar nu gasesc unul din SD Cards care le-am avut.
Si acum zborul la Seattle pe 25 Martie.Zbor Alaska Airlines #84
Plecare Anchorage: 11:30
Sosire: 15:50
(Diferenta de fus orar este +1 ora intre ANC si SEA)Aeronava: Boeing 737-890
Reg: N557AS
http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/middle/9/5/6/1357659.jpg
M-am trezit dimineata pe la ora 7:00 si am fost la aeroport in jur de 9:00, unde am predate masina inchiriata, si mi-am facut check-in la bagaje. A trebuit sa platesc in plus pentru a doua valiza, ceea ce e bullshit, dar asta e in America acum, cand e vorba de aviatie. Iti trag toti pielea de pe tine. Dupa ce am trecut de security, am facut ceva poze si m-am baut o bere / mancat ceva mic dejun la un restaurant din aeroport. Pe la ora 11:00 a inceput imbarcarea. Am fost ultimul sa intru in avion, dar a fost okay, ca nu eram grabiti si nici intarziati.
Check in desk
Cam mititei dupa parerea mea. Ma asteptat sa fie mai mari, dar totusi nu as vrea sa fiu fata in fata cu asa ceva… (in realitate)
Am reusit sa fac si ceva poze pana ne-am imbarcat
UPS (United Parcel Service) MD-11F. Anchorage e un aeroport foarte important pentru Cargo. Multe avioane din Asia vin si se re-alimenteaza in ANC si isi continua zborul spre destinatie.
Air China Cargo, Boeing 747F
In avion, aripa Boeing-ului nostru
JAL Cargo B747F
Beechcraft 1900C, Alaska Central Express (am avut si eu ocazia sa pilotez acest tip de avion. E cool de tot)
Cleared for Take-Off
Downtown Anchorage
Aeroportul International Anchorage – “Ted Stevens”
Dupa ce am decolat, am intrat repede in nori si nu am avut ce vedea. Mi-am inchis “jaluzelele” sau cum naiba le zice, si m-am uitat la un film (Dazed and Confused) pe lap-top. A trecut repede timpul si in jur de ora 3:00 am inceput aterizarea spre Seattle. Am zburat exact deasupra la Victoria, British Columbia.
Vancouver Island, Canada
Victoria, British Columbia
In poza asta e centrul, si se vede si Parlamentul Provincial. Victoria este capitala Provinciei, British-Columbia, si este pe Insula “Vancouver”
Zona Seattle / Tacoma. Mult mai verde ca in Alaska
Am aterizat destul de okay. Aeroportul foarte animat, dar nu am avut ocazia sa fac poze prea multe. Dupa ce mi-am luat bagajele, am mai mers inca vreo 3 ore cu masina, pana in Vancouver… Asta e… Daca biletul e mai ieftin din Seattle decat din Vancouver… Sper sa va fi placut reportul…
Vio